Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Népszabadság - kommunisták munka közben

2016. október 15. - Magyarulaszlo

Nincs itt kérem látnivaló, tessék csak odébbállni, mindennapos történet ez, tucatsztori, amin csak a mindenféle bajkeverő online firkászok csámcsognak két unikum között.

Amikor kicsi voltam, a nagymamám rengeteg történetet mesélt, bezárt újságokról, elhurcolt emberekről, gulágról, cenzúráról, lábbal tiport jogokról és arról, hogy csak egy párt, egy tv csatorna és egy vezér lehetett. Megtanultam tőle, hogy a kommunisták ilyenek: elvesznek mindent ami kell nekik, kitúrnak mindenki mást a hatalom közeléből, és míg a pórnépnek minden egyre rosszabb, a pártvezetők tejben-vajban fürdenek.

Elmondta azt is, hogy a kommunisták annyira mocskok, hogy néha még egymással is leszámolnak és az áldozatnak olyankor esélye sincs: elveszik mindenét, meghurcolják őt és a családját és ha mázlija van, akkor csak a hajukat és körmüket tépik ki, de az életüket meghagyják. A kommunizmusban simán megtörtéhet, hogy valaki egy rendőrautó hátsó ülésén kap szívinfarktust, vagy a választás napján gázolják halálra, ahogy az is, hogy egyszerűen felrobbantják valahol.

A kommunisták nem demokraták

és nem tűrik a konkurenciát. Nem lehet másé a hatalom, az újság, a tévé, a focicsapat, és persze a megvesztegetési keretet is központilag kezelik. Vezénylő tábornok is csak egy lehet; aki pedig ezt megkérdőjelezi annak azonnal vége. Úgyhogy nem is kérdőjelezi meg soha senki.

A kommunistát arról lehet megismerni, hogy a saját véleménye szóról-szóra megegyezik a vezérével, és ha mégsem, akkor addig gyakorolja éjszaka, amíg álmából felébredve is el tudja ismételni, akár visszafelé is. Így nem jön zavarba akkor sem, ha egy bolond újságíró váratlanul egy kérdést tesz fel neki. Bár a kommunizmusban az újságírók nem tesznek fel igazi kérdéseket, sőt még az is meg van nekik mondva, hogy merre közlekedhetnek, nehogy véletlenül pont akkor kérdezzenek, amikor egy igazi kommunista pont szembejön.

A kommunisták nem csinálnak egyéni akciókat

mindent gondosan, jó előre megszerveznek. Ha például be akarnak zárni egy újságot, akkor előbb összecsomagoltatnak mindent az újságírókkal, aztán kamionra pakolják az egész kócerájt és csak hétvégén szólnak, hogy egyébként nem nagyon lesz hétfőtől munka. Mert a kapkodás, a szervezetlenség nem jellemző az igaz kommunistákra. És így nem történhet meg az sem, hogy a párt fontos információi elvesznek, vagy ami még rosszabb, az imperialisták mocskos kezébe kerülnek. Mert annál rosszabb nincs.

A jó kommunista tudja mi a fegyelem.

Nem dolgozik saját zsebre, és tudja, hogy mindaz amit megszerez a párté, illetve a vezéré. Vagy a vezér lányáé persze, különösen, ha hotelekről van szó. Tudja, hogy nem lehet másképp, mert ha valaki a kommunizmusban saját magának termel, akkor előbb utóbb lesújt az a vasököl, és akkor a stadion, bank, nyugdíjpénztár vagy bármi más pillanatok alatt átkerül egy másik, arra érdemesebb kommunista kezébe. Aki pontosan azt teszi, amit a vezér szeretne. A rend az nagyon fontos minden kommunista életében.

Meg persze a foci.

Mert a jó kommunista vállalat vezetője a focit szereti. És nemcsak szereti, hanem áldoz is rá. Persze nem a saját zsebéből, hanem a vállalata adóalapjából támogatja a focit, mert tudja, hogy ez tetszik a vezérnek, tehát sokkal fontosabb mint az oktatás, az egészségügy vagy a kisállatok védelme. Ráadásul aki sokat áldoz a focira, az a nagy fociünnepeken együtt szotyizhat a vezérrel. Na ez persze nem jelent sokat, de a Vezér nagyon szereti. És olyankor meg lehet beszélni vele ezt azt.

20160829rakosi-matyas-szakasits-arpad-rajk.jpgRákosi Mátyás és kommunista elvtársak az MTK stadion ünnepélyes megnyitóján 1955 októberében.

Például azt is hogy a főügyésznek mi legyen a véleménye. Mert a kommunistáknak előjogaik vannak. Rájuk nem vonatkoznak a törvények, őket nem szabad bántani és támadni, hiszen életüket és verítéküket adják a népért minden nap. És különben is: a kommunisták mindig szabályosan járnak el, mert ha mégsem, akkor gyorsan átírják a törvényeket.

Úgyhogy egy szót sem szólhat senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5811808915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.10.15. 20:56:20

Apropó kommunisták, itt egy összefoglaló írás az ideológiákról, az ideológiagyártás eszközeiről, a propagandáról, arról, hogy az emberek miért olyan fogékonyak az ideológiákra, stb...:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid072

(A legfelső sor a kép tetején, "Ideológiák". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Baloldal-jobboldal rész is.

vNHM 2016.10.15. 22:25:38

Sok lett, elvtars! Sok es szar. Nem kapsz penzt.

von Putri 2016.10.15. 22:55:10

Télleg disznóság, amit a Népnyamvadtsággal csináltak. Ha nem a sajátjuk lett volna, akkor talán még egy csomag kábítószert is elhelyeznek a szerkesztőségben, aztán rájuk hívják a rendőröket

Bicepsz Elek77 2017.04.17. 01:09:27

@Szalay Miklós:
Unalmas vagy. Inkabb csinalj ebből valami MLM-es terjszesztő halozatot!!
Apropo: az MLM-rol van szo a könyvben?
Mert ha nem akkor nem er az se sokat!!
youtu.be/YyTP_NLAyo0
süti beállítások módosítása