Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Strache ügye figyelmeztetés Orbánnak és minden Trump ikernek

2019. május 20. - Magyarulaszlo

Nem tudjuk, hogy pontosan ki és milyen célból szivárogtatta ki az osztrák szélsőjobb bukását előrejelző videót, pedig ez veti fel a legfontosabb kérdéseket.

A Spiegel annyit közölt csak, hogy bár nem egy postaládába dobott anyagról van szó - akár tehát tudhatják is, hogy kitől kapták, viszont a készítés módja, körülményei, és a megbízó pontos személye egyenlőre homályosak. A csőbehúzás kivitelezése kapcsán felmerült a "Centrum a Politika Szépségéért" elnevezésű akcionista művészcsoport neve is, amelynek egyik tagja az a Jan Böhmermann nevű német komikus, aki már áprilisban viccelődött az osztrák szélsőjobb vezér kokszos Redbull-os tárgyalásáról az oroszokkal -  az előadó mögött álló csatorna természetesen nyilatkozatot adott ki arról, hogy a humorista nem vett részt semmiféle összeesküvésben.

Abban ugyanakkor bizonyosak lehetünk, hogy a videóra rögzített találkozó megszervezése, a megfelelő körülmények kialakítása, a politikus bizalmának megszerzése és egyben gyanújának elaltatása rendkívüli profizmust és nem kevés tőkét is igényelt. Az tehát szóba sem jöhet, hogy egyszerű haverok hétvégi tréfája van a háttérben, ez mindenképpen egy jól szervezett, inkább a titkosszolgálatok munkájára hasonlító akció volt. Azt pedig, hogy Strache komolyan vette a tárgyalópartnerét, és a mögötte sejtett Putyint, egyértelműen bizonyítják a következő napokban kiadott oroszoknak kedvező sajtómegnyilvánulások.

Vegyünk végig néhány lehetőséget a forrás kapcsán, és lássuk meg a medvét!

Osztrák titkosszolgálat

Az egyik legegyszerűbb verzió nyilvánvalóan az, hogy egy hazai titkosszolgálati akció keretében sikerült megmutatni, hogy a kitűnő, hazafiként bemutatkozó Strache valójában simán elárulja a hazáját befolyásért, hatalomért, cserébe pedig simán bekínál gazdasági előnyöket, azaz az osztrák adófizetők pénzét.
A lehetőség ellen szól, hogy meglehetősen ciki, ha a hazai titkosszolgálat a hatalomban lévő kormánykoalíció egyik vezetőjét ilyen módon húzza csőbe. Továbbmegyek, minden országot óvnék attól, hogy saját titkosszolgálata alakítsa belpolitikáját ilyen jellegű csapdák állításával, vagy például megfelelően időzített robbantásokkal.

Politikai ellenlábas

Simán lehetséges, hogy egy osztrák politikus megelégelte a szélsőjobb nyomulását és igaz hazafiként úgy döntött, hogy kisebb vagyont invesztált abba, hogy ez a hazaáruló magatartás lelepleződjön. E verzió mellett szól az, hogy megvan a megfelelő indok: a politikai hatalmi játszma, hadd idézzem Woody Allen örökbecsű szavait:

Dehát ő egy politikus! Őróla nyugodtan el tudom képzelni!
Lefejezte az elnököt, hogy előrébb juthasson!

(Annie Hall)

Orosz titkosszolgálat

Ez technikailag természetesen lehetséges, sőt valószínű. Ám ebben az esetben felmerül a kérdés, vajon amikor Putyin évek óta építi az európai szélsőjobbot, olasz, magyar, francia, és Brexit pártok támogatásába öl milliárdokat, akkor vajon miért buktatná meg az egyik kedvezményezettjét?
Nos, ennek több oka lehetséges:

- a hülyéktől Putyin is megszabadul
Strache teljesen nyíltan beszélt politikai öngyilkossággal felérő hülyeségeket egy olyan szőke nő előtt, aki alig pár órája ismert, és akit ne nyomoztatott le. Ez hatalmas elővigyázatlanság, és egyben óriási kockázat, ami veszélyezteti a további összeesküvések profi végrehajtatását. Ha Putyinnak ez ciki, akkor bizony nincs üzlet. S ha az osztráknak ez nem tetszik, akkor jön a furkósbot egy jókor publikált videó formájában.

- Büntetés
Ha egy fontos orosz kérésre NEM-et mondott Strache, lehetetlent ígért, vagy nem volt hajlandó teljesíteni Putyin parancsát, akkor bizony ez egy méltó büntetés lehet.

- Elrettentés
Ismerve az orosz rafinériát és egyes országok (köztük van sajnos kedves hazánk is) Oroszország felé érzékelhető elkötelezettségét, nem kétséges, hogy a Strache-hez hasonló videók tömkelege létezhet. Ilyen videókkal bizony bármilyen európai politikus hatalmát derékba lehet törni, azaz a hataloméhes, visszavonulóra képtelen pártvezéreket dróton lehet rángatni.
S ha mégsem ugrál úgy az elnököcske, ahogy Putyin fütyül - csúszik a közös biznisz, nem jönnek a bejelentések, nem segítik az orosz szolgálatok munkáját - akkor bizony jöhet a politikai furkósbot. (Ne felejtsük, ha hirtelen nagyon beindulna az élet Paks2 körül a nyáron, az vaskosan ezt a verziót bizonyítja majd.)

Kössük össze a két lehetőséget:

nem tudjuk, hogy mit nem tett meg Strache Putyinnak, ám ha ez büntetés volt, akkor ennek hozadékaként nyilván minden politikus nagyot nyelt, akiről létezhet hasonló videók a Kreml valamelyik titkos széfjében.

putin.png

Német titkosszolgálat

Viszonylag kerek a történet, ha mondjuk a német titkosszolgálat ügyeskedett, és valahogy hozzáfért olyan anyagokhoz, amelyeket akár az orosz titkosszolgálat készíthetett, a fent vázolt módon és motivációval készített.

Filmbe illő jelenet lenne, ahogy a Strachét figyelő németek Ibizán váratlanul rajtakapják az osztrák szélsőjobbereket az orosz(nak tűnő) személyekkel, aztán egyszer csak felismerik, hogy az oroszok éppen zsarolóvideót készítenek, majd valahogy megszerzik a filmfelvételeket. James Bond irigykedve nézné! 

Ez ráadásul azért is tökéletes húzás lenne, mert ebben a helyzetben a német szolgálat nyilván véletlenül sem ismerteti a forrást, azaz, hogy az oroszoktól lopták a videókat, ahogy nyilván az oroszok sem vallanák be, hogy ilyen kis fáintos házifelvételekkel próbálnák irányítani az európai belpolitikát, másrészt viszont annyira tehetségtelen pojácákból áll az orosz titkosszolgálat, hogy még ezeket a videókat is simán lenyúlják tőlük - az eset ugyebár nem volna egyedi.

Ezt a verziót erősíti, hogy éppen borult a újabb bili: a Deutsche Bank a friss ropogós hírek szerint Trump és Oroszország közötti, milliárdos, pénzmozgást rejtegetett. S ha valóban a németek keményítenek be éppen a jogállamiság védelmében és az orosz nyomulás ellenében, akkor készíthetjük a popcont, nincs még vége az előadásnak!

Kínai titkosszolgálat

A történetnek vitathatatlanul nincsen kínai szála. Ám próbáljuk meg még magasabbról nézni a helyzetet. Putyin gyengíteni akarja Európát, hogy ezáltal megerősödhessen. Egy erős EU ugyanúgy nem érdeke Kínának, mint egy erős Oroszország. Ezzel a mostani botránnyal Kína markánsan profitálna, hiszen az osztrák politikai válság az EU-t sem erősíti (egyelőre), az oroszok Európa-gyengítő tervének a lábon-lövése viszont keresztbe tesz az oroszoknak is.

Nem lehetetlen ez a vonal sem.

Lássuk csak, hogy kikből is áll a Putyin család?

Trump Orbánt ikertestvérének nevezi, Strache Orbán szerint Európa jövője (volt még alig pár napja), Orbán hősének nevezi Salvinit, Trump kedvence Nigel Farage, a Brexit kampány vezére. Tényleg, szinte kitapintható a testvéri szeretet e politikusok között, akiket a közös bevándorló-ellenes marketing bullshit-en kívül két dolog köt össze:

- az EU integráció ellenesség és a

- markánsan feltűnő orosz támogatás.

Nem kétséges, hogy Európának nem az az érdeke, hogy Putyin által pénzelt politikusok verjék szét az alapítók által megálmodott integrációs folyamatot.

Nem kérdés, hogy mi magyarok is egy erős, egységes Európában vagyunk érdekeltek - az összes kormányzati mantra ellenében.

ugyjarszhulye.jpg

Orbán korábban azt mondta, hogy annak örülne, ha egész Európában az történne, mint Ausztriában.

A helyzet az, hogy most már mi is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814837492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 10:03:50

Lehet egyszer nektek libsiknek is karácsony. A vasárnapi újabb orrba verés előtt legalább történt veletek valami kis jó..:D

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2019.05.21. 10:26:30

@CSOKKI MÁLNA: De most komolyan: a nagy hazafi csávóról kiderül, hogy aprópénzért eladná a hazáját az oroszoknak a hatalomért cserébe, de neked erre is libsizned kell?

nemecsekerno_007 2019.05.21. 10:37:20

"Strache ügye figyelmeztetés Orbánnak és minden Trump ikernek"

Jaja, figyelmeztetés, hogy bármi megengedett......

B60 2019.05.21. 10:44:32

@CSOKKI MÁLNA: te idióta , ki a bánatot érdekel legyen 100%. Nem látod , hogy egész másról szól már a történet. Te húgyagyatok rugózik még ezen , hogy mennyi harmad , meg hány képviselő. Tudjuk , orbánc nyer és? Ma még a hatalomban ,holnap már nem. Te idióta , a politikában érdek számít , orbánc ma még kiszolgálja ezt , holnap repül ,mint ez az idióta osztrák.

kvp 2019.05.21. 10:46:46

Letezik egy (vagy tobb) olyan gazdasagi-politikai kor, amelynek az osztrak kormany valamennyire utjaban allt. Ebbol az egyik lepte ezt most meg. Az oroszoknak nem erdekuk az ilyen lebukas, mert egyreszt mozgaster vesztest okoz, masreszt a tobbieknek figyelmeztetes, hogy ne akarjanak az oroszokkal meg akar csak gondolati szinten sem egyuttmukodni. Az erintett politikusok meg szimplan hulyek voltak, ez nem kerdes, de ha legalabb erkolcsileg a jo megoldast valasztjak, akkor meg jol is kijohettek volna az egeszbol, (bar akkor valoszinuleg nincs publikalhato anyag). Na ez nem sikerult.

Fent azert nem irtam rejtett hatterhatalmat, mert ha kepesek Brusszelben, kamerak elott talalkozni gazdasagi es politikai vezetok, akkor az nem rejtett es nem annyira hatterhatalom, mint inkabb nyilt nem demokratikus hatalomgyakorlas, vagy masneven publikus lobbi tevekenyseg. Ugyanugy legalis, mint a magyar kormany huzasai. (ok, egyik sem tul erkolcsos, de a jelen torvenyek szerint jogilag vedhetoek) Ha most az EU-s valasztasok utan sikerulne a liberalis-szocialista-nepparti nagykoaliciot osszehozni, akkor szinte semmi nem allna egy europai egyesult allamok utjaba. (amerikaban is legyoztek fegyverrel a kivalni szandekozokat, szoval a keleteuropai/olasz ellenallas is legyozheto hasonlo modon)

Egyebkent a talalgatasok helyett, egyszerubb lenne kinyomozni, hogy a szoke no az kicsoda es ha meg el, akkor megtudni tole, hogy kinek dolgozott. (amennyiben egyaltalan tudja)

B60 2019.05.21. 10:47:52

@MAXVAL bircaman közíró: ne kenegesd a szart birka tesó. Ugyanilyen barom az ösdzes többi orbán haver , sőt orbán is. Ma még kell , holnap dobják . Sokat nyal trumplinak , landol egy felvézel , mondjuk az RTL-nél. Ugyan hagyjuk már ezt a szenvelgést. Orbánc is kiszolgál érdekeket , addig marad amíg szükséges , utána dobják. Ennyi.

fvideo 2019.05.21. 10:49:38

Érdemes egyszer kicsit átfutni Bill Warner: Saría törvény nem muzulmánoknak című könyvét (kis google keresés).
Strache tényleg sokaknak szálka volt és úgy tűnik könnyű préda is..

midnightcoder2 2019.05.21. 11:09:01

Az oroszokat és a kínaiakat nyugodtan kihúzhatjátok a listáról, nekik ez rohadtul nem volt érdeke.
Sima politikusok / újságírók viszont túl hülyék ehhez.

Marad a német titkosszolgálat ami alsó hangon is más ország belügyeibe való beleavatkozás. A legvalószínûbb forgatókönyvet viszont a poszter mintha kihagyta volna: az USA titkosszolgálat, akinek nem igazán tetszenek azok az erõk akik ki akarják húzni Európát az USA segge alól.

Magyarulaszlo 2019.05.21. 11:12:34

@midnightcoder2: wooov! és erre durvít be a Deutche bank? nemrossz!

Cycmen 2019.05.21. 11:45:08

@midnightcoder2: . A legvalószínûbb forgatókönyvet viszont a poszter mintha kihagyta volna: az USA titkosszolgálat, akinek nem igazán tetszenek azok az erõk akik ki akarják húzni Európát az USA segge alól.............

Ennyi.

fvideo 2019.05.21. 12:03:52

Az osztrák parlament a politikai iszlám elleni küzdelem jegyében kevesebb mint 1 hete szavazta meg, az ideológiai vagy vallási jellegű ruhadarab, fejkendő viselésesének általános iskolában tiltását .

Az válaszra nem is kellett sokáig várni.

Lehet a vallási fanatikusok rájöttek, hogy az öngyilkos merényletek nem sok sikerrel kecsegtetnek mostanában és áttértek a sokkal kifinomultabb módszerekhez (akár megrendelésre).

Persze csak teória, mint az összes többi, de lehet ez is bőven odaférne a listára...

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 12:12:21

@citrix: Nem te szoktad nyalogatni..?:D

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 12:14:33

@Mdavid89: És eladta végül? Mert ugye a felvétel két éves..Egyébként meg semmivel sem jobb eladni a hazát Sorosnak, mint az oroszoknak.Szóval, coki..

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 12:16:02

@B60: De ti miért nem tudtok egyszer sem nyerni tíz év alatt BALfaszok?

citrix 2019.05.21. 12:17:00

@CSOKKI MÁLNA: Csak azért kérdeztem mert ha csokki málna vagy akkor miért a banánízű a kedvenced?

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 12:20:04

@fvideo: Alapvetően örülhet Strache, hogy ennyivel megúszta, és nem egy különös autóbaleset áldozata lett, mint Haider. Finomodnak a módszerek..

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 12:23:54

@citrix: Haha jót nevettünk..Nem én vagyok csoki málna, hanem a ciklámenszínű ruhákat kedvelő négermajom: az egykori olasz menekültütügyi miniszter. (A neve felidézése kissé megerőltető. Mindegyis, egy sorosista nőgorilla a dzsungelből..:D)

Ballib vagyok mert rettegek 2019.05.21. 12:37:03

Orbán Viktor és Putyin egyik legjelentősebb szövetségesét vesztette el Strache személyében. A Soros bérenc libsik merényletet követtek el az Orbán Viktor utáni legjelentősebb európai politikus ellen, akárcsak Haider ellen. Haider autóját középhatótávolságu föld-levegő rakétával lőtték ki, Strachet pedig olyan nanotechnológián alapuló lehallgató készülékekkel, amiket csak a Soros gyáraiban gyártanak.

De Strache kilövésével nem fog megrendülni az EU ellenes szabadságharcunk, sőt erősödni fog! Strache helyett hozunk két Strachét aki legalább annyira utálja a migránsokat, a libsiket, az EU-t meg mindenkit aki Brüsszelt követi nem Moszkvát, hogy még erősebbek is leszünk az EP választás után mint előtte. Utána Orbán Viktor átveszi a hatalmat az EP felett, a migránsbuzikat kirúgja onnan és akkor leglább Strachéval egyedül fognak ülni az EP-ben.

Magyarulaszlo 2019.05.21. 12:40:09

@CSOKKI MÁLNA:
tehát azt mondod, hogy a szabad világ (mert ez a Soros terv, amikor éppen nem a Fidesz beszél róla), az pont ugyanolyan rossz, mint amikor pl. Ukrajnából a medve szó nélkül leharap egy darabot, vagy ha újságírókat tüntetnek el savban, vagy fényes fekete kocsi viszi el az ellenzék vezérét esetleg a Duma előtt nyírnak ki politikust fényes nappal.

Lehet, hogy nem tűnt fel, de Sorosnak nincs hadserege, atomfegyvere és nem szokása a szomszéd országok elfoglalása, ahogy a fegyverkezési versenyben sem vesz részt.

ezen volt már időd gondolkodni?

Magyarulaszlo 2019.05.21. 12:42:06

@Ballib vagyok mert rettegek:
jól értem, hogy te:
"Szabadságharos társadnak nevezel"
egy olyan politikust, aki simán lekötelezte volna magát az oroszoknak csak azért, hogy egy nyomorult kis szelet médiát szerezzen?

Ez nem pusztán ízlés kérdese!
Nem zavar, hogy ez nettó hazaárulás?

fvideo 2019.05.21. 12:52:20

@Ballib vagyok mert rettegek:
Mindkét anyag jónak tűnik, az is amit Strache ill. amit te is szívtál...
Ha nem vagyok indiszkrét honnan szerzitek ? ;-)

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 12:55:24

@Magyarulaszlo: A "szabad világ" annak jó, aki ott él. Az ő jólétüknek többek között az az ára, hogy a világ töi részét kirabolják..És ha ebben valaki gátolja őket, az nem tetszik nekik. Többnyire ekkor kezdenek ek szövegelni"demokráci deficitről", meg hasonlókról..:D

Denise Hogyisdugják 2019.05.21. 13:05:03

@MAXVAL bircaman közíró: "Amatőr osztrák politikus a háttérhatalommal szemben." az ugye azért leesett, hogy közben korrupt is? lehet itt libsizni vagy szélsőjobbozni, de a korrupt politikusnak nincsen helye a politikai életben. és nem csak azért, mert korrupt, hanem azért, mert a korrupció által befolyásolható is, akár oroszországból, kínából vagy éppen németből vagy az usákoktól. vagy éppen sorostól...

ha már annyira siratjátok a szegény, lebukott korrupt politikust, gondoljatok csak bele, hogy hagyják, nem szólnak erről a videóról, hanem egy fontos, a bevándorlásról szóló szavazás előtt szólnak neki balról, hogy jó lenne, ha nem úgy szavazna, hanem másképp... akkor szerintetek, kedves jobboldali honfitársaim és barátaim, maradt volna a tűz közelében?

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 13:16:15

@Magyarulaszlo: Amikor Gyurcsányék eladták az oroszoknak a Mol-t, akkor tetszett visítani egyébként?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 13:24:22

@Denise Hogyisdugják:

Azt mondod, valaki zsebre tesz pénzeket ebben az ügyben? Hát, ilyen infó a leleplező videóban sincs.

Denise Hogyisdugják 2019.05.21. 14:51:10

@MAXVAL bircaman közíró: a hatályos BTK szerint korrupciós bűncselekmény a befolyással üzérkedés. jogharmonizáció lévén, valószínűleg ausztriában is így van, sőt ibizán is. szívesen!

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2019.05.21. 14:56:30

Az orbánizmus egy vallás, erre mindig rádöbbenek, ha ilyen posztok alatt kommenteket olvasok. Az mégse lehet, hogy ez a sok NER-mániás itt mind fizetett troll.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 15:07:37

@Mdavid89:

Ez egy ballib mítosz. A fideszesek zöme ugyanúgy nem fanatikus hívő, ahogy a ballibek többsége se az.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 15:08:49

@Denise Hogyisdugják:

Ha megvan a politikai akarat, bármire rá lehet ezt húzni. Szóval ez lényegtelen.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2019.05.21. 15:13:57

@MAXVAL bircaman közíró: Muszáj ez a kényszeres ballibezés? Rühellem a Fideszt, mégse gondoltam magamra sose balliberálisként.

Magyarulaszlo 2019.05.21. 15:35:37

@CSOKKI MÁLNA:
az általad említett problémák ellen
lehet küzdeni például a jogállamiság eszközeivel, a átláthatóság intézményével, a kormányzat ellenőrzésével, a nép megfelelően tisztességes informálásával, a korrupció visszaszorításával és a civil kezdeményezések, civil hangok felerősítésével.

azaz pontosan azokkal az eszközzel, amit Orbánunk éppen szétrombolt...

és igen, én akkor is visítok, ha MOL, akkor is ha Microsoft, akkor is ha Közép, mert ez a tisztességes és hazafias hozzáállás.
Aki a saját csapatának elnézi a bűntetteit, az nem hazafi, hanem pártharcos.

2019.05.21. 15:44:04

Lehet, hogy Orbán őszintén megijedt. Hisz egyik napról a másikra vált oroszbaráttá, lehet azért, mert megnézett egy hasonló videót, amiben ő volt a főszereplő. Az oroszoknak úgy is érdekük lehetett, hogy jelezzék Orbánnak, aki végigutazta a fél világot egy fél órás találkozóért a láthatóan unott és lélekben máshol járó Trumppal, hogy a főnököt nem Donnie-nak, hanem Vlagyának hívják.

2019.05.21. 15:45:51

@Mdavid89: "Muszáj ez a kényszeres ballibezés? Rühellem a Fideszt, mégse gondoltam magamra sose balliberálisként."

Ezzel nem vagy egyedül. Sőt, szerintem majd mindenki így gondolja. A ballibezés a kommunistázás mai verziója, amit ezek mantráznak. Lényege, hogy egy ilyen rágalommal erkölcsi fölénybe kerülj akkor is, ha nem vagy abban.

árnyékgyuri 2019.05.21. 15:47:58

Nagyon félek a háborútól. Annyira karakteresen kirajzolódnak az USA vs. szu vs. kína háborúk, hogy tényleg minden lehetséges. De nekem is az a véleményem, ami kimaradt a cikkből: az amcsik üzentek, hogy még mindig mindent tudunk. Lehet, hogy van egy új jalta: ausztria full nyugat, ütközőállamok mint azelőtt, ukrajna orosz, irán amcsi. De tökre lehet, hogy nem.

nemecsekerno_007 2019.05.21. 16:16:48

@midnightcoder2: A konspiráció szabályai miatt csak feltételezésekbe tudunk bocsátkozni, annyi infónk van amennyit adnak, infót meg konkrét céllal adnak. Érdeke többeknek lehet, elsősorban a "bevándorláspárti" "Európai Egyesült Államok párti" erőknek.
Érdekes, hogy a sógorok szélsőjobbos pártjával ez "történt", nálunk a Jobbikot meg "átállították". Vicces :)

midnightcoder2 2019.05.21. 16:50:22

@árnyékgyuri: Atomháborút senki sem kezd, ennyire még Trump sem hülye. Hidegháború viszont lehet, viszont egy ilyenben a változatosság kedvéért most az USA a gyengébb fél. Ezért érdeke az EU-t a saját oldalán tudni, mi elsõsorban pézeszsákok vagyunk a kis akcióik finanszírozására. Lásd Pl. ruszkik elleni embargó.

midnightcoder2 2019.05.21. 16:51:38

@CSOKKI MÁLNA: "És ha ebben valaki gátolja őket, az nem tetszik nekik. Többnyire ekkor kezdenek ek szövegelni"demokráci deficitről", meg hasonlókról..:D"

Na ja. Szaud-Arábia Pl. sokkal kevésbé zavarja õket mint Putyin, holott ez utóbbi a szaudiakhoz képest liberális szabadságharcos.

midnightcoder2 2019.05.21. 16:53:45

@fvideo: A felvételek sokkal régebbiek. Ez az EP választásokra volt idõzítve. És ha nem az osztrákok csinálták - márpedig elég jó eséllyel nem - akkor a ballibák épp egy európai ország belügyeibe titkosszolgálati eszközökkel való beavatkozás felett örömködnek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.05.21. 17:03:00

@Magyarulaszlo:

Ha igazad lenne, nem úgy szavaznának az emberek, ahogy szavaznak.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.05.21. 17:41:14

Szerintem az orosz és kínai szál kizárható. Ha pl orosz bünti lett volna, vélelmezem hogy megvárták volna az EP választást. A hazai - osztrák szolgálatok szerintem inkább védik a saját politikusaikat, de persze ez csak tipp.

Az amerikai szálat én sem zárnám ki. Van egy osztrák - amerikai Fekete-tengeren formálódó földgáz beszerzési terv, amiben ugyan már csak egy hunyó van, egy román hivatal még nem bólintott rá a kitermelési koncesszióra, de ha osztrák politika akadályozta volna ezt a tervet, oka lett volna a szivárogtatásra az amiknak is.

Plusz esetleg a németek is érdekelhettek abban hogy az Eu ne essen szét. Az egyik legnagyobb haszonélvezői az Eu-nak pont a németek.

Összefoglalva az amikra és-vagy a németekre tippelnék.

CleanYourRoom 2019.05.21. 17:52:20

@Magyarulaszlo: Az USA támogatja területek kiharapását szuverén országokból, ha az érdeke úgy kívánja, lásd Koszovó. Az egyik miatt felháborodni, a másikat elfelejteni álszentség és képmutatás.

CSOKKI MÁLNA 2019.05.21. 18:28:10

@midnightcoder2: Vagy Augusto Pinochet, Ferdinand Marcos? Tessék mondani ezen bácsik uralma alatt nem volt demokráciadeficit? Sőt sokáig Szaddammal is egész jól elvolt a state department..:D

Blogolo Blogi 2019.05.21. 18:51:31

Oroszokra tippelnek, bar a lenyeg vegul az, hogy kapott egy sallert a Salvini-Le Pen-Orban-Strache kirakatnacik internacionaleja. Ugyszinten tipp, hogy Viktor rendesen maga ala huzta a farkat, csak meglegyen neki annyi szavazat, hogy valahogyan vissza tudja majd konyorogni magat az EPPbe.

2019.05.21. 19:04:04

Elég gyermeteg elképzelések ezek a posztban. Itt szerintem valójában nem Strache volt a cél, hanem az osztrák kormányválság előidézése. Ha Kurz a bizalmi szavazason buktazik, akkor világos lesz, hogy ez volt a cél a dologgal, Strache csak egy ostoba barom, akit könnyű volt kompromittalni, es rajta keresztül egyetlen huzassal szetrugni a teljes osztrák belpolitikat.

Blogolo Blogi 2019.05.21. 19:12:07

Vegul az orszag szempontjabol ket fontos hozadeka van ennek a kinos kis sztorinak.

Talan fontosabb, hogy a naci tengely gyengulhet, igy komolyabb szovetsegesek nelkul nehezebb lesz kivezetni az orszagot az EUbol.

A masik hozadek egy kerdest vet fel. Barki is volt a megrendelo, hogyan jatszhatott egyertelmuen arra, hogy Strache ennyire biztosan ramozdul a Viktor altal bejaratott "megvetetem az oroszokkal" utra. A durva, hogy a Viktor altal bejaratott modszerrol nem csak Strache, de a szobaban mindenki mas is tudott. Ha pedig az egesz sztoriban ez volt az egyetlen sziklaszilard igazodasi pont, akkor a magyar hatosagoknak illene a dolog utan nezni. Wehehehe. Jo, tudom. Nem veletlen, hogy bar Petike szivesen szol vissza barmilyen piszlicsare ugyben akar hetvegen is, most mindenki kussol fideszeknel, csak a birkak begetnek hagosan.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.05.21. 20:20:04

@Blogolo Blogi: :-) Mondtad: "megvetetem az oroszokkal". Mondom. "Megvetetem a (politikai hulla) tetemem" lehetne a csasztuska. a szituációra. :-)

Még egyszerűbben fogalmazva.

Fogtechnikus. FogtechnikuSS! :-)

szepipiktor 2019.05.21. 21:14:54

Gyártott konteo ez az írás.
Persze, idegen titkosszolgálatok, hát persze!
Kivárnak két évet az oroszok, a németek, az amerikaiak és pontosan egy osztrák belpolitkiához kapcsolódó választás előtt borítanak, ráadásul egy full jogsértő videóval.
De azért sikerült egy jót trumpozni is a szerzőnek.
Pontosan a cikk mutatja meg, hogy ez egy osztrák belpolitkai ügy és az ellenzék tudatos akciója az egész. A stílus emlékeztet az aktivistaközösségek tevékenységeire, amikor az érvényes jogot tekintik magukra nézve érvénytelennek.
Ezeket a szélsőjobbos pártokat, politikusokat az egész világon nem az állampolgárok támadják ezerrel, sőt sok helyen az állampolgárok szavaznak rájuk, hanem a NGO alapú nemzetközi aktivistavilág! A mindenhol szerveződő balliberális mozgalmak.
Ugye trump ellen sem az osztrák, magyar, német, francia stb. emberek tüntetnek, tiltakoznak, de egy japán leszbikus feminista azonnal félmeztelen performanszot mutat be. (TÉNY!)
Tehát hiányzik ez a pont a szavazásnál, hiszen a sógokoknál sem a momentum féle mozgalmak a meghatározó erő az ellenzékben, hanem a baloldal, de a stílus egységes.
Én továbbra is ott "álltam le", hogy vajon milyen jogi alapon készített valaki engedély nélkül titkos felvételt (amire egy közszereplő ellen sincs lehetőség!) és ha ezt a látható fikciót, hiszen nem történt semmiféle üzleti tarnazkció - akkor én is nemierőszakoló vagyok, ha a kocsmában megemlítem a haveromnak, hogy melyik pincércsajt dugnám meg... - bűncselekménynek tartotta a videózó, akkor miért is nem lépett azonnal - a törvényeknek megfelelően!!! - azonnal, miért várt ki pontosan a választás előtt napokig, közel 2 évig!!!????
.
Orbán egyébként ezért nem fog bukni.
Itthon az ellenzék annyira 1 bites, fapados, ostoba, hogy egy ilyen "akcióra" a bűdös életben nem lesz képes.

ulpius66 2019.05.21. 21:18:35

@Blogolo Blogi:

Beszerezhetnél már egy normális klaviatúrát!

ulpius66 2019.05.21. 21:24:16

@szepipiktor:

Hát mán a LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA csak ilyen!

Mint a nevében is benne van, a liberálisoknak mindent szabad, aki nem liberális ANNAK KUSSSSSS!
(aki nem liberális, az egyébként is helyből fasiszta, náci, antiszemita, irredenta, homofób, stb...)

Blogolo Blogi 2019.05.21. 21:39:33

@ulpius66: "Beszerezhetnél már egy normális klaviatúrát!"

Nincs billentyuzetem. Telefonom van. Ha nagyon zavar, csak ugord at a hozzaszolast. Nem fogok haragudni.

Blogolo Blogi 2019.05.21. 21:47:05

@szepipiktor: "bűncselekménynek tartotta a videózó, akkor miért is nem lépett azonnal"

Sokan felultek erre a vonatra, sajnos rossz iranyba indultatok. Senki nem vadolja a nacit buncselekmeny elkovetesevel, senkit nem vettek orizetbe. Amit tett, az nem buntetojogi kategoria. Ha az lenne, meg a vegen Viktort is tanunak ideznek, tudjukmiert. Wehehehe.

CSOKKI MÁLNA 2019.05.25. 10:35:49

@Blogolo Blogi: Persze, az ororszokra, te észlény. Az ő szempntjukból semmi haszna egy EU-s mainstreammal szembeni politikus megbuktatásának te nagyon buta. A lényeg az, hogy holnap ti kaptok majd egy szép nagy sallert. Este 9 körül éppolyan hülyén fogsz magad elé bámulni, mint tavaly április 8-án..:DDD

Blogolo Blogi 2019.05.25. 11:15:06

@CSOKKI MÁLNA: "A lényeg az, hogy holnap ti kaptok majd egy szép nagy sallert"

Aki ujabb sallert kapott, az Viktor volt. Az utobbi par napban meg nagyobb csicskat csinalt magabol, ahogy probalja magat visszakonyorogni az EPPbe, most ahogy rajott a hulyeje, hogy Salvini melett marad ugyanolyan kiscsicska, mint volt, de amugy Strache bukasaval az iner-náci-onalista partszovetseg is bukik. Jonni fognak a migransok, a migranskaravan amugy is indulasra kesz.

Szerencsetlen pancser vagy a tobbi fideszgyokerrel egyutt.

Blogolo Blogi 2019.05.27. 00:39:24

@CSOKKI MÁLNA: "A lényeg az, hogy holnap ti kaptok majd egy szép nagy sallert."

Hova tunt a nagy diadal migranssimogato? Mehetsz a gazdaddal meg a 13 mandatummal kuncsorogni Weber bacsihoz, te pancser fideszgyoker.
süti beállítások módosítása