Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Az időjárás is megbolondult: Legyen végre Karácsony!

2018. március 18. - Magyarulaszlo

A Vezér dicsősége leáldozott: ünnepi beszédében eredményről nem tudott, a problémákról nem mert beszélni, dörgedelmesen megfenyegetett 8 millió magyart és láthatóan élvezte, hogy - életében talán utoljára - közel százezer emberhez szólhat. Aztán az emberek hazamentek, jött a fagy, leesett a hó, mintha az égiek már meghozták volna döntésüket: tavasszal lehet mégis Karácsony.

Fideszes ismerőseim mintha kifogytak volna az Orbán mellett szóló érvekből.

A korrupció kapcsán már csak annyi telik tőlük, hogy "Ugyan már, hiszen mindenki lop", és sajnos elfelejtik, hogy a Fidesz prominensei nem szemlesütve, szégyenlősen hizlalták a Vezér és a Párt svájci bankszámláit, hanem a pofánkba röhögve, nyíltan raboltak el minden mozdíthatót és ha valaki rákérdezett, nem tagadtak, hanem még büszkék is voltak a hadizsákmányra. Nekik Magyarország fontos, naná!
Ha pedig nevén nevezem a problémát, azzal kell szembesülnöm, hogy migráns-párti vagyok és Soros fizetett embere. Egyébként, ha már itt tartunk.

Sorosról, migrációról nem tudunk beszélgetni

Abban egyetértünk, hogy ez az egyik legsúlyosabb probléma. Én ezt egy grandiózus kormányzati néphülyítésként (és egyben hűtlen kezelésként!) kezelem, szerintük viszont az ország megvédéséről van szó. Nem értem, hogy miért félnek olyan emberektől, akiknek egyébként eszük ágában sincs idejönni, hiszen egy jobb életre vágynak, ők pedig nem értik, hogy szerintem miért Ausztria a jó példa, ahol a 20% bevándorlónak köszönhetően nincs munkaerőhiány és hogy nem volt recesszió az elmúlt 15 évben. 

A magyarok elvándorlásáról sem tudunk beszélgetni

Ők legszívesebben betiltanák a kivándorlást, elfelejtve, hogy pontosan azért nem szerettük a kommunizmust, mert nem voltunk szabadok, egyfolytában meg akarták nekünk mondani, hogy hol és hogyan éljünk, dolgozzunk. Orbán egy árva szót nem szólt a kivándorlás problémájáról, és nem véletlenül nincs mondanivalója, hiszen ugyanannyira felel ő ezért a nemzeti katasztrófáért, mint annak idején Horthy a 600.000 magyar deportálásáért.

Apropó, Horthyról sem tudunk beszélgetni

Nem értem, hogy miért olyan nagy szám, hogy a Kormányzó 20 év alatt egészen a szélsőjobbig kormányozta a hazát, majd kiszolgálva a Magyarok igényeit kiszolgáltatta a gazdaságot a németek túlerejének, belevitte a Hazát egy vesztes háborúba, tevőlegesen asszisztált ahhoz, hogy német vágóhidakra kerüljön a vidéki zsidóság és orosz földön haljon meg 300.000 magyar katona. Abban egyetértünk, hogy nem véletlenül Horthy lett Orbán nagy idolja, hiszen neki is sikerült már sok minden Horthy eredménylistájáról: a Fidesz kormányzat az oroszok zsebében van, hatszázezren ismét elhagyták a hazát, az elnök pedig személycsere nélkül tolódott annyira szélsőjobbra, hogy Vona Gábor már valódi demokratának tűnhet a megváltozott politikai környezetben.

Ők azt mondják, hogy azért kell Orbán, mert nincs más alternatíva.

Ezt nem értem.
Ha például az autószerelőm háromszorosan túlárazza a munkáját, kilopja a motort a kocsimból, megpróbálja újra eladni nekem és amikor számon kérem a hazugságát akkor egyszerűen a pofámba röhög, akkor világos a helyzet, nem viszem hozzá a kocsit soha többet, akkor sem, ha ő teleplakátozza az utcát a hirdetéseivel.

Vajon miért tennék másképp, ha a miniszterelnökömről van szó?!

Szerintem ELVBŐL NEM SZAVAZHATOK ARRA, akiről már tudom, hogy sorozatosan átvert, meglopott, hazudott, majd a saját szennyesét másra húzta; migránsokra, Sorosra, Eu-ra, Ensz-re mutogatott, miközben a kampánydumái alapján a családi vacsoránál reflexből, köszönés nélkül kellett volna levágnia a saját veje kezét már évekkel ezelőtt.  

Ők pedig nem értik, hogy szerintem CSAK ALTERNATÍVA VAN.

Orbánnak már nincs víziója, nincsenek valódi tartalommal bíró üzenetei, és ahogy négy éve, most sem világos, hogy a rettegésen és a gyűlöleten mit kínál a magyaroknak.

Ehhez képest a másik oldalon van tartalom. Karácsony Gergő, Szél Bernadett és (ha hajlandó) Vona Gábor esélyt kaphatnak arra, hogy egy olyan új, politikai erőteret hozzanak létre, amelybe már nem fér bele az orbáni populizmus, az arrogáns, elszámoltathatatlan hatalomgyakorlás, és amely tisztességesebb, vállalhatóbb politikusokat termel ki. Egy olyan világot, amelyben mi magyarok azt érezhetjük, hogy van valódi beleszólásuk a közös ügyek alakulásába.

A változás az egyetlen alternatíva,

amihez ellenzéki együttműködés szükséges.
Aki együttműködik korábbi politikai ellenfeleivel az elveszítheti hitelességét sajátjai előtt, tehát igen komoly kockázatot vállal.
Aki viszont elszabotálja az együttműködést  - azaz nem vesz részt a választási győzelemhez szükséges stratégia megvalósításában  - annak majd saját választói előtt is vállalnia kell majd a felelősséget a kudarcért. Érthető tehát, hogy a választók szempontjából kínosan lassan, de formálódik az a laza, de hatékony együttműködés, amely képes közösen leváltani a Fidesz-rezsimet és megteremteni egy igazságosabb, élhetőbb Magyarországot.

vszk.jpeg

Mi magyarok pedig - mindannyian: konzervatívok, liberálisak, nacionalisták és internacionalisták - akkor végre újra vitatkozhatnánk, beszélgethetnénk, érdemben, valódi ügyekről, fontos kérdésekről. Nem fantom-migránsokról, ürgebőrbe bújtatott, titkosított üzeneteket tartalmazó dobozokról, hanem arról, hogy hogyan lehetne valóban hatékonyabb, gazdagabb és élhetőbb hely ez az ország.

Csak a Jóisten tudja, hogy mit hoz Április 8., az viszont biztos, hogy most március 18-án esik a hó, jegesek az utak és napokig fagy várható. 

Mintha még a Jóisten is azt üzenné: Lehet Most Karácsony.

 

 xmstr.png

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4713749934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 16:08:33

Télinapforduló Geri pályafutása pont 3 hét múlva fog véget érni.

Lehetnék én is 2018.03.18. 23:48:36

Talán Zuglót is meg kellene kérdezni, mekkora kabát való Gerire.
Egy kerület elég, de lehet sok is.

dare 2018.03.19. 00:04:47

Kemény dió lesz ez.
A mai megbeszélésen még mindig az volt a téma, hogy a Jobbik elzárkózik tőlünk, de azért kiderül, hogy az Mszp-Dk se nagyon dörömböl a Jobbik pártirodájának az ajtaján.
Ők még úgy látszik mindig ezt a nevető harmadik pozíciót tartják megvalósíthatónak és elképzelhetőnek, de ez KEVÉS.
KEVÉS.
Nem tudnak győzni a két legerősebb párt ellen, csak max 30 körzetben.
Ezt már rengeteg elemző, szakértő elmondta, hogy nem tudják 30-tól több körzetben legyőzni a Jobbikot és a Fideszt is.
Mivel az Mszp-Dk-Lmp szövetség erősebb kihívó lenne, mert több szavazót foglalna magába, de akkor is lenne legalább 70 körzet, ahol nem fognak rájuk szavazni annyian, hogy legyőzzék azzal a Fideszt és a Jobbikot is.
Tehát hiába válna ez a szövetség a legerősebb ellenzéki erővé, akkor is csak a 4 évvel ezelőtti eredményt tudnák csak hozni, csak picivel több körzetben (30 vagy 35 a bizonytalanokkal).
Még egyszer leírom, ez kevés.
A Jobbik nélkül nem tudnak feles többséget kiharcolni, amire pedig nagyon nagy szükségük lenne jelen pillanatban.
A Jobbik ha elkezd visszaléptetni jelölteket az Mszp vagy a Dk javára, akkor szinte azonnal mérhető lenne a támogatottságukon a százalékvesztés, ez hatalmas öngyilkosság lenne részükről.
Persze az Mszp és a Dk se fog visszaléptetni jelölteket a Jobbik javára. :D
Igazi patthelyzet, aminek csak egyvalaki örülhet.

Látnék megoldást abban, ha az Lmp legalább 30 körzetben koordinálna az Mszp-vel és a Dk-val, mert ennyi körzetben meg tudják szerezni a győzelmet a Jobbik nélkül is.
Viszont kellene egy gesztus az Lmp részéről a Jobbik felé, legalább 20 körzetben.
Olyan, amilyet ők is kaptak Feritől.
Még maradna vagy 60 körzet ahol indulhatnának, és megszerezhetnék a bejutáshoz elégséges szavazatokat, de az is elég lenne részükről, ha beállnának az esélyes Jobbikos jelöltek mögé, ha nem akarják nagyon rizikóztatni a bejutásukat.
Bármi jó, de az nem, ha a Jobbikkal nem koordinál senki.
Nem tudják majd a balos és a bizonytalan szavazók, ki az esélyes jelölt akire szavazzanak.
Lehet nem kell minden Jobbikos körzetben ezt megtenni, mert segítség nélkül is nyernének, de nem szabad a kialakult helyzetet csak a választókra bízni.
106 körzetet eldönteni taktikai szavazással?
Azért egy kis segítség jó lenne.
Legalább 50 körzetben.
Azzal legalább nagyon sok bizonytalan is megmozdulna, mivel azokat csak úgy lehet megmozdítani, ha látják a változás lehetőségét.
Mindegy milyen az, a lényeg a változás.
Persze nem úgy, hogy ültessük Orbán Trónjára Vona Gábort.
Vagy ültessük Orbán Trónjára Karácsony Gergőt, vagy bárkit.
Hanem inkább a trónt lebontani, és kicsivel kevesebb populizmussal elnyerni a választók bizalmát.
A kialakult helyzetet csak az Lmp képes megoldani.
Tehát nem mindegy, hogy két (?) mandátum nekem, vagy 20 mandátum másnak.
Egy kis torgyáni habitus. :D
Nem érdekel ki akar a baloldal vezető politikusa lenni, nem érdekel ki akar a Jobboldal vezető politikusa lenni, az érdekel ki akar az egész ország politikusa lenni.
Ezt jelenleg csak egy emberben látom.
A társadalom a szekértábor logikát nemhogy kifele nőné, hanem egyre inkább elfele merülünk még benne.
Az egyik oldal már világpolgár, a másik oldal még hazafi.
Én is az utóbbi vagyok, de nem ilyen felfogásban, mint ahogy azt a Fidesz szeretné.
Nagyon kíváncsi vagyok a holnapi Vona-Szél tárgyalásra.
Az Lmp-nek fel kell nőni a feladathoz.
Itt politikusnak kell lenni a javából, sorsközösség a javából.
Aztán később majd lehet vitázni, de ezt a helyzetet meg kell tudni oldani előtte.

Ekrü 2018.03.19. 00:08:54

Most komolyan,ezek akarnak kormányozni?
pestisracok.hu/vago-gabor-gyurcsany-beviszkizve-reszegen-targyalt-az-ellenzeki-partokkal/
( Mielőtt bárki is szóvá tenné,hogy fujfuj Pesti srácok,a videót a 444 készítette,jelenleg egyelőre még megtalálható a 444 facebook oldalán)

dare 2018.03.19. 00:16:23

@Ekrü: A kampány közepén egy kis pia belefér, isznak a Fideszesek is rendesen.
Nem ezen múlik.
Lehet azért ivott, mert azt hitte Vona is elmegy. :D

Ekrü 2018.03.19. 00:24:28

@dare: Ez most irónia,vagy tényleg komolyan gondolod?Az egyik tökrészegen megy egyeztetni,a másik pedig bár kigúnyolja a kamerák előtt ,de azért ha úgy adódik még így is összefogna vele.Hát tudod...az egész a saját választóik szembeköpése.

dare 2018.03.19. 00:33:22

@Ekrü: Nem érzem annak.
Gyurcsány amit ki akart hozni a szituból, az neki pont elég volt.
Nevezetesen azt, hogy ő mecsoda államférfi, mecsoda komoly politikus, mivel Ő szeretné csak komolyan az ellenzéki kerekasztalt.
A foglakozás elérte a célját, mindenki róla beszél, talán sikerült 1%-ot megint nyernie valahonnan, és ennyi.
Mert ő mert lépni, míg mindenki más csak mellébeszél. :D

Ekrü 2018.03.19. 01:00:21

@dare: Nézd ,ha te nem érzed annak ,az a te dolgod.Szerintem tárgyaláson részegen részt venni az gyakorlatilag a tárgyalópartnerek lenézését jelenti.Aki meg ezek után még tárgyalna vele az semmiben sem különbözik tőle.Az egész úgy ahogy van komolytalan...
@iii: Nem is szándékoztam....

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.19. 06:32:19

@dare:

A kisemberek már kordinálnak. Minden körzetben kiválasztjuk a legesélyesebbet, aki képes heyben legyőzni Soros és Brüsszel ballib jelöltjét.

totii 2018.03.19. 06:44:25

Tehát ha az MSZP-DK-LMP-Jobbik négyes többséget szerez, akkor lesz elszámoltatás a 2010 előtti dolgokért? Nyilvánosak lesznek az ügynöklisták? "Gyurcsánnyal megcsináljuk?"

Sir Galahad 2018.03.19. 07:47:25

A Fidesz és az ellenzék kölcsönösen nem hajlandó beszélni a másik kampány témáiról. Ez a blog láthatóan ellenzéki hangvételű, ezért úgy tesz, mintha a migrációs válság egyszerűen nem létezne. 8-án kiderül, hogy ennek a választók bedőlnek-e.

Lehetnék én is 2018.03.19. 10:12:49

@iii: Azért bátorkodtam kételkedni K-ben, mert szerintem Zugló nem egy sikertörténet.
Az Orbános visszavágás meg elég erőltetett. Ugyanis Ő ugyan nem vezetett egy települési önkormányzatot, viszont a semmiből felépített(ek) egy jelentős, megkerülhetetlen pártot. Ezzel párhuzamba állítani KG pártját, akár az elhagyott pártját elég kevéssé megalapozott.
Orbán sikeresen volt min elnök (sokak, de nem mindenki szerint). Ez nem zárja ki, hogy KG is alkalmas lenne, de sajnos KG eddigi ténykedése nem valószínüsíti.
süti beállítások módosítása