Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Kocsis Máté lebuktatta magát?

2018. április 06. - Magyarulaszlo

A hódmezővásárhelyi áttörés előtt pár nappal Kocsis Máté még a Fidesz győzelem biztos tudatában elkövetett egy hibát.

"Készíttettem önről egy pszichológiai átfogó elemzést

Majd ha egyszer eljön az a pillanat, amikor nem kell feltétlenül együtt dolgoznunk, akkor én átadok önnek majd egy dokumentumot négyszemközt, hogy olvassa el" - mondta Kocsis Máté egy ellenzéki képviselőnek a képviselő-testületi vita hevében. - és ezt csak önnek majd oda fogom adni. Figyelembe vettük egyébként a Facebook-bejegyzéseit, az írásmintáját, a felszólalásait, a hanghordozását, sok mindent, olvassa majd el, fantasztikus. Segítőleg adom majd oda."

Hát ezt mondta a Kocsis Máté polgármester.

Két elég fontos kérdés merül fel kapásból. Egyrészt az, hogy vajon

mennyire gyakori szokása a polgármesternek,

hogy komplex pszichológiai profilokat készíttet politikai vitapartnereiről? Netán az egész testületről készít ilyen komplex elemzéseket? Vagy csak az ellenzéki dr. Erőss Gábor János érdemelte ki azt a dicsőséget, hogy komoly szakemberek kutassák az írását, beszédét és online közösségi tevékenységét? Másrészt ott a kérdés, hogy vajon

ki fizetett a kutatásért, elemzésért?

Ha ugyanis Kocsis saját zsebből fizetett

akkor felhívom a tisztelt szavazópolgárok figyelmét arra, hogy Kocsis Máté személyében egy olyan ember kíván a képviselőjük lenni, aki ahelyett, hogy a gyermekére, lakására, pihenésre, kultúrára, vagy netán civil szervezetek támogatására adakozna, arra költi leadózott jövedelmét, hogy vitapartnere életében kutakodjon, megfigyelje gyenge pontjait, s ha kell, akkor - mint ezen az ülésen is - jól odaszúrjon, ahova kell. No persze, ehhez legalább joga van, de attól még böszmeség a javából! Ez egy igazi kárákter!

Ha viszont a Hivatal fizetett

akkor kapásból felmerül egy sor olyan kérdés, amire bizony érdemes volna válaszokat kapni:

  • Ki fizette meg a profilalkotás költségeit?
    Tekintve, hogy a képviselőtársáról van szó, vélhetően ezt Polgármesterként intézte, tehát, az Önkormányzat. 
  • Pontosan ki döntött a profilalkotás elvégzéséről? Testület? Mátéka személyesen? Volt pl. közbeszerzés?
  • Milyen jogcímen történt a megrendelés és a kifizetés?
  • Amúgy pedig hogy a ménkűbe járul hozzá a közjóhoz egy ellenzékben lévő (tehát még csak nem is döntéshozó) politikus kielemzése? de tényleg,ennek mi az értelme?!

Jobban tette volna, ha hallgat Kocsis

mert bizony az utóbbi esetben néhány dologban máris biztosak lehetünk: az ő hivatalában jogszerűen nem dönthet ilyen értelmetlen adatgyűjtés és profilalkotás finanszírozásáról. Elszólásának tárgya tehát simán felveti a hűtlen kezelés lehetőségét. Nem lennék a helyében (na persze nem csak ezért).

mate.jpeg

Másrészt ott a GDPR

Az új európai adatvédelmi rendelet jóval nagyobb kontrollt ad az állampolgároknak a személyes adataik kezelése kapcsán. Ez többek között azt jelenti, ha a derék polgár bemegy egy adatkezelő szervezethez, akkor teljes természetességgel kikérhető a róla kezelt adatokat, illetve információt szerezhet arról, ha az adatait profilkészítésre használják fel.

És bizony, az új uniós adatvédelmi törvény Kocsisra, illetve az általa vezetett Hivatalra is vonatkozik, tehát amikor Kocsis "Hódmezővásárhely előtti" cinizmusával azt mondta, hogy "amikor nem kell feltétlenül együtt dolgoznunk, akkor én átadok önnek majd egy dokumentumot négyszemközt, hogy olvassa el", akkor egyrészt iszonyat nagyot tévedett  - ugyanis ezt neki kérésre azonnal ki kell adnia - másrészt durván megsértette a rendelet szellemiségét és minden bizonnyal jó pár előírását.

A Fidesz botrány-cunamijában elvész

egy ilyen apróság. És ez jól mutatja, hogy milyen állapotban van az ország: a Lajtától nyugatra egy ehhez hasonló kiszólást országos felháborodás és lemondás követne, arról nem is beszélve, hogy a hivatalnak azonnal ki kellene teregetnie, hogy milyen számlák, szerződések keletkeztek a profilalkotással kapcsolatban. De ha itt ezt követelem, akkor nemcsak hogy akadályokba ütközök, de még ki is röhögnek ...

"mit képzelsz, ez nem Amerika!"

Hát igen.
Egy olyan országban szeretnék élni ahol nem tartanak naívnak, csak azért, mert megkövetelem a politikusoktól, hogy betartsák a törvényeket, elszámoljanak a közpénzzel és tisztelettel, igen, tisztelettel szolgáljanak! S ha ezekre képtelenek, akkor az a minimum ne röhögjenek cinikusan az arcomba.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3613815424

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pesterzsébet változást akar! 2018.04.08. 07:43:29

Holnap, aki egy élhetőbb, boldogabb országban akar élni, aki változást akar, az egyéniben az esélyes ellenzéki jelöltre, Dr. Hiller Istvánra szavaz, listán pedig elveinek, hitének megfelelő pártot választ. A hit, a meggyőződés és a remény vasárnap ugya...

Trackback: Hogyan szavazzak? 2018.04.07. 21:36:00

A blog történetének első olyan posztja, amely nem az én fejemből pattant ki, de annyira megtetszett, hogy - Molnár Ferencet idézve - mától én írtam. Persze az eredeti szerző engedélyével ;-) Holnap ismét választás, 4 évente kerül erre sor, ez azon r...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2018.04.07. 23:02:01

öhh....öhhhh.....Orbán, mint politikai Cipolla......:O)))))))))))))

nu pagagyí 2018.04.08. 07:31:10

Semmi meglepő. A Fidesz már régóta nem törekszik az érdemi párbeszédre sem a társadalommal, sem más pártok képviselőivel. Már ott tartanak, hogy választási programjuk sincs, ami számon kérhető lenne. A papagájkommandókkal kezdték, diktatúra lett belőle. A társadalmat felosztották két részre, akiket meg akarnak nyerni azokat korrumpálják, akiket nem, azokba belerúgnak. Aki veszélyt jelentene a hatalmukra (mert nem zsarolható), azokat hazugsággal és törvénytelen eszközökkel lejáratják, hatalom birtokában pedig a legdurvább módszerektől sem riadnak vissza (koncepciós perek, hatósági zaklatások, fizetett bűnözők általi megfélemlítés).

szepipiktor 2018.04.08. 07:59:18

Szóval megint egy érdekalapú csúsztatás?
KM egy galád figura, a mai politiki tér egyik szennyezőanyaga.
De minden értelmes cégvezető stb. készíttet a kulcsfigurákról ilyen elemzéseket, a konkurenseirők is.
Ilyenek nélkül egyszerűen nem működik a gazdasági élet, hiszen a tárgyalásokhoz nem árt ismerni a másik fél gyenge pontjait vagy kedvteléseit stb
Monden munkahely elvégez hasonló ellenrőzést egy új munkatárs felvétele előtt.
És ez nem jogsértő, nem etikátlan, ha nem meg nem engedett eszközökkel történik az adatgyűjtés.
Tehát van két tény, ami nem üti egymást, így egy posztba szándékosan összeszerkeszteni, egyszerű csúsztatás, félretájékoztatás, habonyi megoldás.
.
Pár napja egy vitaműsorban komoly gondolkodók vetették fel, hogy az ellenzéki média és blogtér egy éve semmiféle értelmes tájlkoztatást nem nyújt azoknak, akiket rá akar venni a szavazásra a saját pártjuk számára. Csak a "fidesz korrupt", a "lázár lop" és a többi kamu demagóg propaganda.
A szerzőnek üzenem, akiknek írta, azok tudják! Akiknek kellene, azok meg soha nem jönnek még az index közelébe sem. Tehát csak a habonyi tűzbentartás, és lényegtelen a hitelesség?

szepipiktor 2018.04.08. 08:11:11

@nu pagagyí:
Értem!
Szerinted, ha megnézed mondjuk az egyhavi blog.hu-s anyagokat az "ellenzéki" blogerek írásairól, nem ugyanazt kapod? Csak az előjel változik.
Egy sem ír arralól, hogy MIÉRT szavazzunk a jobbikra, mszp-re, lmp-re stb.
Csak a fideszt köpködik és - egymást.
Nézd meg, mind ilyen.
Habonyi program fut itt is, mert egy blogger valójában ennyre képes, ez a blog lényege, a egyéni vélemények szabad publikálása.
Csak ugye a "demokratikus" blogok gazdijai elég nagy számban kommentelhetetlen kinyilatkoztatásokat írnak (a blog terület megcsúfolása! miért nem egy honlapon teszik ezt?) vagy durván cenzúráznak, moderálnak! A legtöbb habonymédia nem teszi ezt ilyen aljas stílusban.
Nézd meg a baloldaliliberális blogot! Rákosiék nem korlátozták úgy a véleményeket, mint ők! "Liberális" és diktatórikus stílus...
Az AI, a Helsini vagy a TASz mit keres itt? Egy civil blogtérben? És mind kinyilatkoztat, vélemény nem lehet.
A többség nem csak a fideszt utálja, hanem azokat is, akik ugyanazt teszik, mert egy út lehet csak, az, hogy ezt az irányított bérmédiát és kollaboráns kiszolgálóit eltüntetjük!
Rátelepedtek a közösségi médiára, most a blogtér elfoglalása van soron és a Youtube is célba van véve.
Tudod szarok KM galádságaira - most éppen a nem tiltott személyi elemzésekre -, ha arról egy hasonlóan inkorrekt és propaganda írásokban olvashatok.
Ha meg az a jó, hogy 2 millió bigott orgazmusa csak a másik politikai fél napi köpködése miatt következik be, akkor ez a halémaz húzzon el egy külön "térbe" és hagyja már békén a döntő többséget.
Az emberek nem ostobák! De főleg arra nincs szükségük, hogy hozzájuk hasonlítva "gyengébb", elleőrizhetetlen emberkék tolják az arcukba, hogyan goldolkodjanak, éljenek, szavazzanak.

Magyarulaszlo 2018.04.08. 09:27:56

@szepipiktor:
Ha egy magáncég a saját pénzéből a maga által felvett alkalmazottai kapcsán csinaltat elemzést és ezt nyilván közli az alkalmazottal az még akar renden is lehet.
De itt nem alkalmazottrol hanem választott képviselőről és nem maganvagyonról hanem közpénzről van szó.
Kocsis pedig nem egy cégvezető hanem egy közszolga akinek semmiféle jogcíme nincs efféle elemzések elvégzésére.
Óriási a különbség!!!!!

elvis56 2018.04.08. 16:50:37

Ez is egy seggnyaló vidéki PROLI aki még a magyar kézilabdát is tönkretette.
süti beállítások módosítása