Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Válasz Bayer Zsolt civilizáció-siratójára

2017. január 31. - Magyarulaszlo

Európát siratod legutóbbi írásodban, a leigázott, demográfiailag a kihalás felé táncoló Európát, amelyiknek Te magad is része, részese vagy. Árad a szövegedből, hogy számodra Európa akkor ér véget, ha az európai ember nem szaporodik elég gyorsan, és a sok bevándorló, mindenféle jöttment idejön és helyettünk lakik nálunk.

Azok a nemzetek, amelyek nem tanulják meg a múlt leckéit, arra ítéltetnek,
hogy a múlt valamennyi tévedését megismételjék”
George Santayana

Zsolti, érdemes volna ismerned az úgynevezett történelmet.

Méginkább az európaiak történetét. Esetleg a vallások történetét. Na persze, megértem, hogy ez félelmetes élményekhez vezethet, hiszen az ember nem lehet nagyonhülye ha már túl sokat olvasott, Te pedig láthatóan abból élsz, hogy ostobaságokat vizionálsz igencsak felszínes módon egy erre rendkívül fogékony közönség számára.

08_bayer_cz.jpg
Egy őszinte felirat: Szánalmas magyarok Trump-ért

Először is, amit európai értékrendszernek nevezhetünk - azaz a nyitott, toleráns demokratikus társadalmi berendezkedés - az történelmi felismerések következménye. Történt ugyanis, hogy miután a Nagy Római Birodalom kimúlt, és beköszöntött a középkor, akkor az itt élő népek sok száz éven át uralkodók vezetése alatt éltek, akik a lojalitásért, adóért és némi önkorlátozásért cserébe védelmet ígértek a nekik kiszolgáltatottaknak. A rendszer akár jól is működhetett volna, de lássuk be, az uralkodók sajnos nem mindig tökéletesek, és bizony sokszor nem kellemes dolog önző, elkényeztetett és gyakran ostoba emberek vezetése alatt élni. Ezt a korszakot a területszerzés, az értelmetlen háborúk, és az emberi jogok lábbal tiprása jellemezte, a népek sötétben tartásában pedig az uralkodók fontos partnere volt a keresztény egyház, amelyik az elnyomók keze alá dolgozott, akár még Jézus mondandójának a szerkesztése árán is.

Aztán a népek felébredtek és rájöttek, hogy még nagyszerűbb dolog lenne nemzetként élni, királyok nélkül egy jó kis parlament vezetése alatt. Csakhamar kiderült, hogy ez sem tökéletes, hiszen egyes népek úgy gondolták, hogy ők többre érdemesek mint szomszédaik, ezért igényt tartottak azok területére, nyersanyagaira, nőire, gyáraira satöbbi, satöbbi. Ráadásul a nemzethez tartozás alapból egy versengő helyzetet jelent, ami alapból konfliktusokhoz vezet, különösen, ha a tesztoszterontúltengésben szenvedő vezetők javítani akarnak a népszerűségükön.

A Népek Európáját már ismerjük,

Nézd csak végig Zsolti, a sok bilaterális egyezményen nyugvó státusz quo már majdnem kétszáz éve ismert berendezkedés, egyetlen kis bökkenő van vele, mégpedig az, hogy nem működik. A Népek Európája egy idióta utópia, mert nem az együttműködésen, hanem az önzésen és a félelemből fakadó védekezésen alapul.

Ha nem hiszed, kérdezd meg azt a kb. százmillió embert, akik ennek a tévedésnek lettek az áldozatai a huszadik században.

Megjegyzem, a Te Viktorod menekültügyi politikája is pontosan ezt bizonyítja: amikor kitört a menekültválság, akkor az európai szintű együttműködés és a problémák megosztása helyett a saját, különutas megoldását erőltette, keresztényi segítségnyújtás és az európai humánus eljárás helyett plakátokon kezdett uszítani az idegenek ellen, és megverette a menekülteket, miközben ezzel egyidőben jó pénzért kisebb tömegeket engedett be. Csak az önzés és a pénzéhség, hiába, gyarló s esendő Orbán is, ezért egészen biztos hogy a pokolra kerül... S mindeközben folyt a mocsok kifelé a száján, arról hazudozott, hogy ő valójában megvédi a keresztény Európát, megvédi a felsőbbrendű civilizációt és megvédi az európai gondolatot. 

Sok milliárd forintunkba került, hogy a magyar keresztény világ ezt a disznóságot szinte szó nélkül tűrje, de hát erre is volt már példa pontosan ugyanabban a Népek Európájában, amiről kicsit feljebb már írtam pár gondolatot. 

Gyomorforgató.

Még valami Zsolti, merthogy tényleg nem ismered a történelmet...

Ugyanezek a reflexek vezettek két világháborúhoz a múlt században.
Ugyanezek a reflexek vezettek hatmillió ember megsemmisítéséhez.

Európa népei számára nincs más út, csak az integráció, csak az egyre mélyebb szintű együttműködés, mert arról a másik útról már pontosan tudjuk, hogy hova vezet: háborúkhoz,kirekesztéshez és pusztuláshoz.

Abban igazad van, hogy az európai civilizációt meg kell védenünk

küzdenünk kell azért, hogy a félelem, a bezárkózás, a széthúzás ne rombolja le az értékeit.
Ám Európát nem a nem a bevándorlók pusztítják el, nem a másvallásúak, nem a más bőrszínűek, hanem azok, akik kétségbe vonják a nyitottság, a tolerancia, az egyre elmélyülő együttműködés értelmét. Azok, akik puszta politikai önzésből mindenáron vissza akarják tolni a kontinens szekerét huszadik század elejére, ahol az egymással versengő és együttműködő büszke nemzetek vívták nap mint nap csatáikat.

Zsolti,
Ha valóban Európa ellenségeit keresed, akkor ne migránsozz, ne libsibolsizz, hanem egyszerűen lépj a tükör elé és mélyen nézz bele. Meg fogod találni akit keresel.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3712171048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Azért jársz templomba 2017.02.01. 07:21:11

Aki azért jár templomba, hogy jó ember legyen, az ülhetne a garázsban is, abban a hitben, hogy autó lesz belőle.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2017.01.31. 23:20:35

"Gyomorforgató.
Még valami Zsolti, merthogy tényleg nem ismered a történelmet...
Ugyanezek a reflexek vezettek két világháborúhoz a múlt században.
Ugyanezek a reflexek vezettek hatmillió ember megsemmisítéséhez."

Ezt most inkább nem is kommentálnám,szerintem elég ha lemásoltam..

Viszont, ha a szerző már annyira történelmezik, akkor felhívnám a figyelmét hogy Magyarország a múlt században akárhányszor csatlakozott egy Németország vezette szövetséghez, abból mindig
vesztesen került ki...
Ha már a történelmet idézzük.

Brix 2017.01.31. 23:52:20

A szezont a fazonnal, vagyis a 2vh-t a migránsválsággal nem lehet párhuzamba állítani, hacsak nem úgy, hogy Európában minden válságot az elmúlt 100 évben mindíg a németek robbantottak ki...
A mostani helyzetről: a vak is látja, hogy kontroll nélkül érkező, ismeretlen szándékú, és hátterű, nincstelen, elmaradott embermilliók érkezése valóban óriási veszélyt jelent a kontinensre Akik ide érkeznek az elmúlt évtizedek népszaporulat-feleslege, Afrikából, Ázsiából az " alja " népség, akik már otthon is a társadalmi ranglétra alján foglaltak helyet, leginkább kétségbeesett férfiak, akik adott esetben minden eszközt igénybe vesznek , hogy " kielégítsék vágyaikat "
Valójában ez egy ellenséges hadsereg, ha a viselkedésüket nézzünk... Aki ez ellen felemeli szavát, mint Bayer, csak egy közeljőbeli katasztrófára figyelmeztet!

2017.01.31. 23:57:47

@MACISAJT: mondjuk az, hogy németek által vezetett szövetség volt, egyáltalán nem szempont.
Te tényleg hülye vagy?
Az első háborúban nem mi csatlakoztunl, a másodikban meg nem volt kérdés...mert ugye ott van a lengyel példa, ők aztán nem csatlakoztak senkihez, milyen jól jártak!
Vagy a csehek...

2017.01.31. 23:59:40

@Brix: na, neked sem erősséged a töri...

2017.02.01. 00:20:14

@Brix: az első közvetetten a marokkói konfliktussal kezdődött, ahol a franciák nyùlták le a nèmet gyarmatot...
Közvetlenül pedig az Osztrak-Magyar monarchia kezdte. A szarajevói merénylet tán még neked is mond valamit
Ennek előzménye pedig a monsrchia Oszmán birodalom elleni hadakozásában keresendő. Konkrétan a Balkán átrajzolásában.
Tudod: szerbek, albánok, bosnyákok...
Tehát épp mi robbantottuk ki...
A második pedig az első elbaltázott bèkeszerődéséből egyenesen következett. Már akkor megjósolták...
Mi pedig úgy kerültünk nèmetekkel egy szövetségbe, hogy Hitler ígérte meg a területi revíziót, aminek Horthy nem mondhatott ellent, mert idehaza szétszedik...te is visszasírod.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.02.01. 07:22:24

Aki azért jár templomba, hogy jó ember legyen, az ülhetne a garázsban is, abban a hitben, hogy autó lesz belőle.

erkolcstan.blog.hu/2017/02/01/azert_jarsz_templomba

gigabursch 2017.02.01. 08:24:08

Hagyjuk már ezt a migráncs-simogatást.

Ezek nem menekültek.
Ezeket küldték.
Ennyi pénzt az apám egész életében nem keresett, mint amennyit ezek fejenként elkirándulgatnak. Honnan??? Miből???
Menekültek... Ja, Persze...
Csak épp valakik tömik őket... Célzottan.

Egyébként:
Az összeset a határátlépés előtt levegőbe lövéssel figyelmeztetni, az átlépés pillanatában lábon kellett volna lőni.
Ha pofázik - fejbe.
Csuklás nélkül.
A szarházi jogvédőkkel egyetemben. Azokat azonnal fejbe.
Nem kell ide segélyesdi meg ilyesmi.

Majd húsz év múlva kap(ná)nak egy emlékművet... - a hős határvédők, akik ezt a hordát felszámolták (volna).

Szeretem mikor késsel kereszteltek ugatják a keresztényi szeretet - mert látják, hogy itt most önvédelemről van szó. Durván átlátszó az egész.

Itt akinek ebben a kérdésben nincs igaza, az az a horda, aki ezt a muszlim áradatot menedzselni akarja.

gmihaly621 2017.02.01. 08:36:52

Simlis Nyugat-Mucsa-Európa most nagyon bénázik. Az ismétlődő történelem furcsa fordulatai okozzák ezt a paralitikus tehetetlenséget. De Szigetvár elestét nem ok nélkül ünnepelték kiemelten tavaly. A török nyomulása körüli időszakról még a magukat történésznek mondó történetírogatók is csak füllentgetnek, nem feltétlenül a "szakmát""uraló" politika hatására. Summa summarum: A mi Nyugat által cserben hagyott térségünknek módja volt megismerni a "muszlimok" török "ágának" a viselt dolgait, miközben ama "európaiak" Amerikában, a "világban" raboltak, gyilkoltak, fosztogattak, gyarmatosítottak, imígyen megszerezvén azt a nagy vagyont amiből már lehetett tőkét "kovácsolni" (felhalmozni) "eredeti" módon. Ezt az "előnyt" háborúkkal akarták a haszonélvezők megtartani (30 éves, Napóleon és egyebek, francia-porosz, 2 világháború, az utolsót követő, máig ható "békefolyamat" ("kényszerbéke"), stb. , nem mondhatni, hogy sikertelenül. Ezt a churchillista-brüsszelita hablaty sem tudja feledtetni, ezek bizony megtörtént "tényallások". Ez az idejét múlt "kommunikáció", ha nem változtatunk rajta, tetézni fogja a bajt. Az "álhír"-hisztéria már ennek egyik első jele, kezdenek a mákvirág médiamunkások belegárgyulni a saját dezinformációikba, amelyeket az igazitól nem mindig tudnak megkülönböztetni.

2017.02.01. 08:46:00

"Aztán a népek felébredtek és rájöttek, hogy még nagyszerűbb dolog lenne nemzetként élni, királyok nélkül egy jó kis parlament vezetése alatt. "

Nem egészen, ugyanis az történt, hogy a polgárság tehetősebb rétege gazdasági súlyának megfelelően akarta érvényesíteni az érdekeit, ami egy idő után sikerrel járt. A népnek ehhez nem sok köze volt. A nemzet fogalma pedig a polgárság antiklerikális pozíciójából fakad (egyház=feudalizmus), a nemzeti eszme valláspótlék.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.02.01. 09:06:59

A BAyer írása, mint mindig most is tökéletesen összefoglalta a lényeget.

Soros csicskái, meg kézzál lábbal igyekeznek gazdijuk óhaját elérni, nevezetesen, hogy muszlimok millióit tepepítsünk Európába, akiket az államok adófieztői tartanak el (erről többször beszélt Soros), elősegítve a nemzetállamok felbomlását.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.02.01. 09:09:36

@MACISAJT:

A ballibek világ életükben hamisították és kiforgatták a történelmünket.
PL annak a Károlyinak állíotttak szobrot, és azt dicsőítik, aki leszerelte a honvédséget, így teret adva, párszáz idegen katona által elfoglalt területek elcsatolásának !
Hazaáruló mocskok, akik Trianon okozóit éltetik.

virgo 2017.02.01. 09:20:03

Kedves szerző, te vagy rá az élő példa, hogy az ember akkor is lehet nagyon hülye, ha sokat olvasott. Sőt.

Plumper_ 2017.02.01. 09:24:54

@Ballib cenzúrázók réme 22: erről a teóriáról szeretnék végre bizonyítékokat.
mert könnyű csak úgy dumálni. pl. azt mondom, hogy a jó édes anyád olcsón tette szét a lábát a közeli középiskola diákjainak. bizonyítsd be az ellenkezőjét.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.02.01. 09:52:16

@Plumper_:
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rolyi_Mih%C3%A1ly_(minisztereln%C3%B6k)
Ekkor menteni kellett volna, ami még menthető, vélekedett az 1. világháború katonai szakírója, Julier Ferenc:

„Magyar szempontból bizonyára az lett volna a helyes, ha október 20.-a után minden magyar csapat a lehető leggyorsabban hazavonul, hogy megvédje az országot. De még a dinasztia érdeke is ezt parancsolta. Magyarország volt a monarchia harci akaratának és kitartásának legelső támasza, Magyarország volt a monarchia politikailag erősebb fele. A monarchia már a világháború alatt sem állhatott volna meg Magyarország nélkül. A világháború alkonyán pedig már csak Magyarország képviselt erőegységet. Ezért minden katonai erőfeszítésnek Magyarország védelmére kellett volna irányulnia. A nagy haderő azonban szinte megbabonázott állapotban várt az olasz fronton és ahelyett, hogy a megvédelmezendő területekbe visszasietett volna, ami közvetlenül október 20-a után, bár igen nagy anyagveszteséggel, de még tűrhető rendben - és bizonyára hasonlítatlanul jobb fegyelemben, mint 10 nappal később az ellenség nyomása alatt - megkezdhető lett volna, megérthető okok nélkül elfogadta az utolsó csatát, amelynek elvesztése alig lehetett kétséges. Csatavesztés a fegyverszünet és béketárgyalás előtt csak hátrányos lehetett.

November elsején jutottak hadvezetőségünk tudomására az október végén kért fegyverszünet megalázó feltételei. Az antant nem kívánt kevesebbet, mint a teljes leszerelést, a tüzérségi anyag felének átadását stb., és az átvonulási jogot a monarchia területén az antant-csapatok számára. Mindezt a hadvezetőség kénytelen volt november 3-án elfogadni, már csak azért is, mert a monarchia darabokra való oszlása ekkor már megtörtént és mert a magyar forradalmi kormány szomorú emlékezetű hadügyminisztere a magyar csapatok fegyverletételét követelte.

Az olaszok azonban a fegyverszünetet az elfogadás után csak 36 órával léptették életbe, aminek az lett az eredménye, hogy gyanútlan csapataink és hadtápalakulásaink jelentékeny része - több százezer fő - foglyul esett.

A balkáni arcvonalon már a magyar forradalmi kormány kötött fegyverszünetet Franchet d’Espèrey seregével, egész feleslegesen, minthogy az olaszokkal kötött megállapodás minden arcvonalra kiterjedt. Franchet d'Esperay aztán Horvát-Szlavonországnak teljes átadását, a Bácskának, a Bánátnak és Erdély déli felének kiürítését, valamint Mackensen havasalföldi seregének internálását követelte, ha ez magyar földön való átvonulása folyamán november 20.-ig az országot el nem hagyja.

A világháború után az ország még elegendő nyersanyaggal rendelkezett ahhoz, hogy tekintélyes védősereget tarthasson. Csak arra utalok, hogy a Károlyi-kormányzat több havi rombolása és területfeladása (tehát hadianyagvesztesége is) után a bolseviki uralom 1919 márciusa után, rövid idő alatt még 6 hadosztályra és 3 dandárra tagozott 110 000 főnyi haderőt tudott összeállítani, felszerelni, új ruhába öltöztetni és erős tüzérséggel felfegyverezni. Voltak repülőalakulatai és 30 és feles mozsarai.

Ha ezt a szervezési munkát nemzeti alapon álló kormányzat 1918 novemberében végzi el, akkor Magyarország mindhárom ellenfelével szemben elegendő és jó haderőt tud állítani. Semmi esetre sem szorul mai szűk határai közé. Vajon mikor tér vissza az 1918 végén elmulasztott kedvező alkalom?”[23]

rasztaszív 2017.02.01. 10:06:13

@Ballib cenzúrázók réme 22: persze,csakis a Károlyi.a klerikális propagandáról,ami a székely hadosztályt rávette,hogy a Magyar Köztársaság helyett a román királyt válasszák,bezzeg mélyen hallgattok.

sorbacsillag 2017.02.01. 10:21:51

háború lesz, készüljetek

2017.02.01. 10:36:22

@Ballib cenzúrázók réme 22: ez egy vélemény. Nem feszegeti, mennyi esély lett volna egy fegyverletétel utáni ellenállásnak...
Elfelejti, hogy osztrák-magyar monarchiáról beszélünk.
Hogy a sereg nem csak tarackokból áll, az ellátási útvonalak nem voltak biztosíthatók.

Brix 2017.02.01. 10:45:49

@Ballib cenzúrázók réme 22: Minden a németek miatt van, akik Bismarck óta Európa ellségeként viselkednek..

Brix 2017.02.01. 10:51:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az előző hozzàszólàs ide lenne címezve...A németek az okai szinte minden problémànak, az elmúlt 100-150 évben..." Harc a vilàg újrafelosztàsàrt" az imperialista Németorszàg gyarmatokat akart...ez az 1.VH valódi oka, nem Gavrilo Princip...

2017.02.01. 11:27:10

@Brix: ÖÖ, melyik kettőt, mert az elsőnek az osztrákok (és megyarok) valamint az oroszok Balkán iránti fokozott, és kibékítheteten érdeklődése volt az oka megspékelve egy angol-német-francia elsősorban kereskedelmi szembenállással, ez utóbbi tette világ-háborúvá a konfliktust. Szóval nem csak a németek...

2017.02.01. 11:29:16

@MACISAJT: A másik (VSZ, KGST) pedig a totális anyagi csőd gyönyöreivel ajándékozott meg minket. Egyébként (ha az osztrákokat is a németekhez számítjuk), a németekkel való szövetség űzte ki a törököket. Köphetsz, de így volt.

2017.02.01. 11:33:07

@gmihaly621: Te, a kilencedik században mi is azt csináltuk, mint később a simlis nyugatiak - tudod: De sagittis hungarorum libera nos, Domine - hova lett a vagyon???

2017.02.01. 11:47:08

@csentecsa: ez csak az egyik oldal verziója

wolves84lb 2017.02.01. 11:55:29

@MACISAJT:
"Viszont, ha a szerző már annyira történelmezik, akkor felhívnám a figyelmét hogy Magyarország a múlt században akárhányszor csatlakozott egy Németország vezette szövetséghez, abból mindig
vesztesen került ki...
Ha már a történelmet idézzük."

Bezze, amikor a baráti orosz medve ölelgetett minket, az mennyivel jobb is volt. Ugye?
Na takarodj, macisajt...vagy Márk...

MEDVE1978 2017.02.01. 11:57:03

Csak a felszínt kapargálja Bayer Zsóti és a posztíró is. Fel kéne tenni azt a kérdést, hogy mi vezetett el ahhoz, hogy a nemzeti eszmék nagyobb szerepet kapnak a mai Európában, mint az elmúlt 20 évben.
Ennek rengeteg vetülete van, ebből csak néhányat emelnék ki:
1. Ha valaki megnézi Nyugat-Európa gazdasági fejlődését a második világháborútól kb. úgy nézett ki, hogy második világháború után válságok, utána 50-es, de inkább 60-70-es évek aranykor dupla számjegyű növekedéssel, középosztály kialakítással, stabil váltópárti rendszerrel. Hetvenes évek vége 80-as évek nyersanyagár okozta válságok, szerkezeti modernizáció, válságok. Kilencvenes évektől 2008-ig kis, de megbízható ütemű növekedés. Ezzel párhuzamosan az EU is nagyon nagy utat tett meg a 90-es évektől kezdődően. Előtte politikailag döntően a nemzetállami struktúra jellemezte, Európai Gazdasági Közösségbe tömörülve. 90-es években jött létre az EU, ami egy állandóan mélyülő integrációt (Schengen, törvények, standardok, közös politikák stb.) hozott létre. Jól látni, hogy ez egy felívelő, gazdasági növekedést hozó két évtized. A fejlődés tehát folyamatos jólétet biztosított a nyugati társadalmak legtöbb rétegének. Ugyanezt a legtöbb déli és keleti tagállamnak is, bár jóval kisebb mértékben. Voltak fejlődési pályák, az EU-ra pedig leginkább közös áldásként tekintettek az emberek, ami a nyugati országoknak piacot, a keletieknek és délieknek meg leginkább támogatásokat biztosít.
Ez a helyzet változott meg főként a világválságtól kezdve (bár már azt megelőzően is ott voltak a problémák okai).
2. A digitalizálódás és a gazdasági strukturális változás (robotizáció, nemzetközi optimalizálás korlátlan elterjedése) ugyanis nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt felborította a jövedelmi viszonyokat. A fejlődés döntő részéből származó jövedelemnövekedést ezt követően immár országszinten a fejlett országok aratták le, társadalmi szinten pedig a felsőbb osztályok.
3. Ezzel egy időben a nemzeti kormányok gyakorlatilag fokozatosan elvesztették az irányítást és eszközeiket a társadalmi változások érdemi befolyásolására. Ennek fő oka, hogy a digitális változások olyan mértékben megkönnyítették a tőke átcsoportosítását egyik országból a másikba, hogy a kormányok teljesen kiszolgáltatottak, a tőke "kurvái" lettek. Ha valaki megfigyel egy nagy beruházást, akkor a kormányok általában garanciákat, támogatásokat adnak, utakat építenek, adót csökkentenek a beruházók kegyeinek elnyeréséért. Ha a tőketulajdonosnak nem tetszik, akkor továbbáll Romániába vagy a távol keletre.
4. Az előbbiek miatt az állam immár nem tudott elég intézkedést meghozni, hogy a meglevő szociális rendszereket fenntartsa. Ez nyugaton a korábbi magas szintű jóléti állam és juttatások leépítésében (még akár Németországban is a Harz4) testesült meg, keleten pedig ugyanebben csak ott az államszocialista berendezés viszonylag nagy mértékű szociális hálóját számolták fel.
5. Emiatt a polgároknak az az érzése támadt, hogy az állam nem a valódi kérdésekkel foglalkozik (elvesztettem a munkámat, nem vagy kevés segélyt kapok, az állam nem segít, hogy újraképezzem magam, az állam nem segít, hogy a gyermekem modern oktatást kapjon, az állam nem segít, hogy megőrizzem az egészségemet). Az újdonság az, hogy ez már hangsúlyosan megjelenik nyugaton is (Kelet-Európában a korrupció és az állmaszocialista rendszer viszonylag magas szintű szociális hálójának megszűnése miatt mindig is ez volt a közérzet a rendszerváltások óta).
6. A tendencia főként nyugaton az, hogy a szavazók elhagyják a korábbi nagy néppártokat, mert úgy érzik, hogy nincsenek képviselve. Azonosulást, közösséget és érdekvédelmet főleg a közösségi szempontú nemzeti jobboldal kínál, ezért csatlakoznak ehhez az emberek.

A nacionalizmus éledésének oka, tehát szociális és gazdasági, nem pedig a semmiből termett oda vagy azért van, mert gonosz Orbán Viktor, vagy gonosz Le Pen ezt szeretné.

wolves84lb 2017.02.01. 11:57:42

@Ballib cenzúrázók réme 22: batyufasz, mint mindig, most is hozta a szokásos takonygerincű elvtelen hazaáruló fideszgeci szintjét :)

Jakab.gipsz 2017.02.01. 12:08:43

Csínn Bumm Cirkusz akkor a politika, ha hozzá nem értők csinálják lásd elmebajos migráns filozófus, Marx Károly aki ez az idióta zsidó barom, csak ahhoz értett, hogy fellázítsa a népeket, milliók értelmetlen halálát előidézve, lásd Kommunista kiáltvány.
Mind ezt a hihetőnek hangzó tudományosan kidolgozott materialista világ képre és az ateizmusra hivatkozva, követte el az elhülyített civil nyilvánosság.
Kedvenc trükkje pedig a hatalmat bunkókra, alul iskolázott hülyékre bízni, négy elemi osztályt végző gyárigazgató és párt titkárok seregét vonultatta fel, Mi változott Európában, ha Németország kancellárja egy Schultz féle alak, és ezt most nagyon sokan komolyan gondolják éljen soká a modern ateizmus és az értelmiség rengeteg esze.
Ez pedig nem Bayer Zsolt bűne.

2017.02.01. 12:14:00

@csentecsa: Ki beszél itt felszabadításról. Abban a korszakban ez, épp úgy, mint a nemzet fogalma még nem értelmezhető. Mindössze arról van szó, hogy ki az úr. És az sem egyértelmű, hogy a nément (da akár a saját, magyar) mindig, minden helyzetben jobb úr volt, mint a török (ld Bethlen, Rákóczi, Bocskai, kuruc vs, labanc, reformáció stb stb).

2017.02.01. 12:15:44

@csentecsa: Csak nem szovjet kiadású történelemkönyv?

2017.02.01. 12:17:02

@csentecsa: Tehát akkor mi is vérrel szereztünk pénzt. Ugyan miben vagyunk különbek az angolokál, spanyoloknál?

2017.02.01. 12:52:59

@csentecsa: Pl. maga Keegan is megemlíti a francia revansizmust, Elzász és Lotharingia (vissza)szerzésének igényét. Jogos megállapítás, hogy a németek megállíthatták volna a Ferenc Józsek balkáni kalandját, így övék a legnagyobb felelősség, de nem egyedül övék.

MEDVE1978 2017.02.01. 13:20:29

Emellett van egy olyan tendencia, amit itt jobban rávilágít a poszt témájára.
Ahogy a nagy néppártok eljelentéktelenednek a jobboldaliak általában váltanak a nemzetibb irányba, a baloldaliak pedig az esélyegyenlőségi irányba. Utóbbi annyit jelent, hogy mivel a szociális egyenlőség már nem pálya, megpróbálnak valamilyen esélyegyenlőségi mítoszt megvalósítani. Ez azt jelenti, hogy ha már nem lehetséges a korábbi szinten nagy tömegeknek (kb. középosztálynak) biztosítani a vagyoni biztonságot, az anyagi egyenlőséget, akkor legalább a társadalom tagjai az élet különböző területein egyenlő esélyeket kapjanak. Utóbbi nagyon jól rímel a neoliberális berendezkedésre is, hiszen abban a kudarc és az eredmény is az egyéné, amit képességei alapján ér el (ez lenne az elv).

Gyakorlatban természetesen ez nem így van, mert az esélyegyenlőség nem valósulhat meg nagy vagyoni különbségek közepette. Az európai baloldal egy része (itthon legprominensebb példája Gyurcsány Ferenc) ezt választotta erős identitástényezőnek. Ez magában foglalja a kisebbségek (szexuális, nemi, etnikai stb.) érdekképviseletét. Nyugaton, ahol magas a bevándorlók aránya a baloldalnál ez a bevándorlók érdekképviseletét is jelenti.
Ez az érdekképviselet, ha megnézzük furcsa módon pontosan a korábbi baloldali szavazóbázissal kreál konkért szembeállást. Egyszerű, hogy miért:
1. A szegregált iskola megszüntetése és a rosszabb teljesítményű gyerekekkel együtt tanítás a középosztálynak fáj, mert ők nem képesek magániskolákban taníttatni vagy messzire vinni a gyereket, mint a felsőbb osztályok, illetve nem is eszköztelenek és reménytelenek, mint az alsó osztályok.
2. A bevándorlók konkurenciát jelentenek a munkaerőpiacon vagy a szociális juttatásoknál, ami szintén nem a leggazdagabbakat érinti.

Magyarra lefordítva és egész egyszerűen a korábbi gyári munkás, most munkanélküli, alkalmi munkából vagy közmunkából élő (Magyarország és Kelet-Európa), részmunkaidőben a szolgáltató szférában dolgozó és nehezen kijövő (Nyugat-Európa) undorral vegyes rémülettel nézi, hogy korábbi pártja nem tiltakozik, amiért ismét leépítenek 2000 állást, viszont a legközelebbi bevándorlós, buzi vagy női diszkriminációs botránnyal teljes erővel tiltakozik.

MACISAJT 2017.02.01. 14:18:57

@pityókabor sommelier: " Egyébként (ha az osztrákokat is a németekhez számítjuk)"

Mi vagy te, Adolf Hitler ?

MACISAJT 2017.02.01. 14:28:46

Azoknak (is) akik most párás szemmel emlegetik hogy "de Ausztriában.."
És őszintén elkerekedik a szemük mikor pár tényt felhozok.mert hogy ők azokat nem tudják.

Nem tudják hogy az első világháborút ami aztán Trianonhoz vezetett az osztrákok és a németek akarták mindenáron és Magyarországot ebbe belerángatták...többen már úgy tudják hogy a gonosz Tisza, na az volt...

Nem tudják hogy az osztrákoknak is volt akkoriban egy "szocialista" kísérlete, de az itteni kunbélákkal, számuelykkal , lukácsokkal ellentétben azok közben osztrák patrióták(is) voltak...

Nem tudják hogy Hitler osztrák volt és hogy az Anschluss egy virágesős bevonulás volt a két ország egyesülésére..(ma már Beethoven az osztrák, Hitler meg német:))

Nem tudják hogy Ausztriát mint legyőzöttet ugyanúgy megszállták a szovjetek és ott is maradtak.Egészen 1955-ig amikor nemzeti és nemzetközi összefogással viszont megszabadultak tőlük és piacgazdaság fejlődhetett, Marschall segéllyel.
Magyarországnak eközben a rákosi, gerő,eisenberger benjáminok jutottak, a malenkij robot majd 1956 és kádár-apró-fekete-dögei...

Nem tudják hogy mikor eljöve a "rendszerváltás" Magyarországnak volt 20 milliárd dollár külföldi adóssága.
Ma van 80 milliárd euróban és közben eltűnt a nemzeti vagyon nagy része(egy kisebb részét most vásárolják vissza Orbánék).

Nem tudják hogy az 1990-ig befizetett nyugdíjpénzek szőrőstül bőrőstül eltűntek a nagy büdös közösben, azokat ma az állam finanszírozza mások pénzéből.

Nem tudják hogy ma az évente a magyar állampolgárok által befizetett TELJES személyi jövedelemadót, usque 1200 milliárd forintnak megfelelő összeget a magyar állam egy az egyben tovább utalja a korábban felvett hitelek KAMATAIRA.

Nem tudják hogyan lehetséges hogy a fél Dunántúlt osztrák gazdák felvásárolták zsebszerződéses gombokért és most óbégatnak az EU-nál hogy oda a tuti vircsaft, miközben magyarok még a nyamvadt cukrászdát sem tudtak Bécsben nyitni ( EU csatlakozási kampány szlogen).

Nem tudják hogy hogy tudták zömében osztrák bankok eladósítani a helyi komprádor politikusok és "nemzeti" bankosok segítségével magyar millióit 2002-2010 között, ráadásul svájci frankban, úgy hogy az adósok egy svájci frankot nem láttak ellenben papíron több adósságuk volt svájci frankban mint maguknak a ..svájciaknak.

És most az ilyen tudatlanok rikoltoznak hogy bezzeg Ausztria és menjünk tüstént oda mert ott jobban élnek.
Hát vazze, csoda ilyen különbségek után?
Mikor Magyarországnak ballib hazaárulókból is csakis a legalja jutott.

2017.02.01. 14:45:28

@MACISAJT: miért. ők tán olaszok? Egyébként akár lehetnék is AH reinkarNÁCIóia, csak épp nem tudnék úgy 20 évvel eszámolni :)

Magyarulaszlo 2017.02.01. 15:21:20

@gigabursch:
Küldték. Szerinted kik? Szerinted miért?
Szerintem az oroszok. Azért, hogy szivassák az EU-t a szankciók miatt és kicsit javítsanak a saját helyzetükön.
Akkor mennyire jó, hogy a vezérünk, pont az ő seggüket nyalja? hogy tőlük veszünk nemcsak gázt, de még erőművet is?

Egyébként nem tudom mennyit keresett az apád egész életében, de ha valakinek lerombolják a lakását, munkahelyet, halomra ölik a munkatársait, barátait, családját, akkor elég logikus hogy elhagyja az országot, nem?

Magyaországról 1956-ban is és az utóbbi években is több százezren vándoroltak el, pedig itt nincs is háború. Nem jöttem rá, hogy mit nem értesz a folyamatban.

Magyarulaszlo 2017.02.01. 15:31:52

@Brix:
Több dimenzióban is egyértelmű a párhuzam a 2 vh és a migránsválság kapcsán.

1. Ellenségkép keresése hangulatkeltés, aztán politikai mozgósítás céljából.
nézd meg a híreket, a migráns szó pont olyan szitokszóvá vált a médiában, mint a zsidó a háború előtt

2. A félelemkeltés eszközeinek kormányzati bevetése
Ez Veled kapcsolatban máris sikerült, be vagy szarva attól, hogy pár százezer menekült a kontinensen próbál túlélni. Ahelyett, hogy Orbán pénzes terrorista szomszádjától rettegnél, aki pedig valószínűleg veszélyesebb, mint az összes többi együttvéve. Amúgy pedig tényleg nevetséges: az erőszakos cselekmények 99,9%-át keresztény, magyar emberke követik el ebben az országban. Akkor miért nem ezektől félsz? :)

3. A demokratikus jogok átmeneti lazítása (majd később átmeneti felfüggesztése)
azzal a céllal, hogy a kormány hatékonyabban tudja megvédeni állampolgárait.

Ahogy egy nagy emerikai elnök mondta:
"... The only thing we have to fear is fear itself...."
mert ha a társadalom félni kezd, akkor ott egy idő után törvényszerűen elszabadul a pokol...

Ma Baker 2017.02.01. 16:30:02

Pont egy történelemtanárnak sikerült beszólnod, hogy ismernie kéne a történelmet.... facepalm

"a sok bevándorló, mindenféle jöttment idejön és helyettünk lakik nálunk."
Látom percekig próbáltad keresni a lehető legfelmentőbb igét a migrik térnyerésére. Nyilvánvaló, hogy nem csak lakni fognak nálunk, hanem ők is alakítani fogják a kultúránkat, ahogy nyugatabbra már nem is lehet rendőri felügyelet és betontorlasz nélkül megszervezni egy karácsonyi vásárt. Ez is a kultúránk része lett.

Ma Baker 2017.02.01. 16:32:54

"amit európai értékrendszernek nevezhetünk - azaz a nyitott, toleráns demokratikus társadalmi berendezkedés"

Komolyan hányingerem támad, amikor a ballibek felkentnek érzik magukat arra, hogy önkényesen szemezgethessék ki tévedhetetlenül az európai értékeket, ami onanntól mindenki számára kötelező.

Ma Baker 2017.02.01. 16:38:29

"A Népek Európája egy idióta utópia, mert nem az együttműködésen, hanem az önzésen és a félelemből fakadó védekezésen alapul.
Ha nem hiszed, kérdezd meg azt a kb. százmillió embert, akik ennek a tévedésnek lettek az áldozatai a huszadik században."

Mert a birodalmak világa, vagy az egypólusú világ nem kevésbé utópia... Mert a birodalmak általában békésen és előzékenyen, önzés nélkül megélnek egymás mellet, meg a véletlenül nem birodalmi területek mellett. Ja, nem... Pont az ilyen birodalmi indíttatásokból terjedhettek ki a háborúk világméretűvé a 20. században.

Ma Baker 2017.02.01. 16:41:03

"amikor kitört a menekültválság, akkor az európai szintű együttműködés és a problémák megosztása helyett a saját, különutas megoldását erőltette, keresztényi segítségnyújtás és az európai humánus eljárás helyett plakátokon kezdett uszítani az idegenek ellen, és megverette a menekülteket"

Az idézet elejét úgy hívják, hogy schengeni törvények betartatása, a második fele meg nettó hazugság. Pontosan hol és miért is verette meg Orbán a migriket?

Ez a cikk kezd egy ballib baromságtoposszá válni

Ma Baker 2017.02.01. 16:43:17

"Sok milliárd forintunkba került, hogy a magyar keresztény világ ezt a disznóságot szinte szó nélkül tűrje,"

A Németeknek meg 23 milliárd euróba kerül évente, hogy befogadták a sok munkaszerető, aszexuális agysebészt.

Magyarulaszlo 2017.02.01. 16:55:59

@Ma Baker:
Látom percekig próbáltad keresni a lehető legfelmentőbb igét a migrik térnyerésére. Nyilvánvaló, hogy nem csak lakni fognak nálunk, hanem ők is alakítani fogják a kultúránkat, ahogy nyugatabbra már nem is lehet rendőri felügyelet és betontorlasz nélkül megszervezni egy karácsonyi vásárt. Ez is a kultúránk része lett.

Nem gondolom, hogy felmentő az ige amit találtam, sőt.
Másrészt integráltunk mi már annyiféle népet. Ma csak annyit mondasz, hogy Jászság, de régen ez arra utalt, hogy ott Jászok laknak. Folytathatnám a sort, egy rakás népcsoportot befogadtunk és csak erősebbek lettünk általuk. Hát mondd, hol itt a baj?!? Továbbmegyek, mi magunk is migránsok voltunk valaha, igaz meglehetősen erős érdekérvényesítő erővel.

Az egyik oldalon sírunk, hogy eyre kevesebben vagyunk (itt magunkat magyarnak nevező svábok, magyarok, zsidók, avarok, szlávok stb.), a másik oldalon meg milliárdokat költünk arra, hogy ne kelljen befogadni 10.000 embert, akik mellékesen nem is ide akarnak jönni.
Szerintem EZ a gyűlölködő, kicsinyes és ostoba féltékenykedés NE legyen a kulturánk része, akkor már inkább jöjjön ide az a párezer szerencsétlen!!!

Magyarulaszlo 2017.02.01. 17:05:16

@Ma Baker: Komolyan hányingerem támad, amikor a ballibek felkentnek érzik magukat arra, hogy önkényesen szemezgethessék ki tévedhetetlenül az európai értékeket, ami onanntól mindenki számára kötelező.

Vegyük már komolyan, de tényleg! Minden jóravaló jobboldali abból indul ki, hogy Európa keresztényi. De ha a keresztény értékeket kezdem el felsorolni pl. a migránsügy kapcsán, akkor azt kapom az arcomba, hogy ballib vagyok! Ez nevetséges.
Krisztus tanításával egyértelműen szembemegy mindaz, amit Viktor menekültügyben képvisel.

Amúgy pedig én nem szemezgetek egyáltalán! írj nekem egyetlen olyan európai értéket, aminek a nevében gumibottal lehet verni szerencsétlen földönfutókat! vagy aminek a nevében úgy lehet dönteni, hogy a pénzes menekült jó, a többi meg húzzon haza a picsába meghalni.
Nincs ilyen, biztos vagyok benne, de kíváncsian várom soraidat.

MIért van az, hogy velünk is szolidáris volt mindenki 56-ban, a kommunizmus alatt, mi meg még akor is csak szivatni tudjuk a szerencsétlent, amikor nem is ide akar menekülni, csak keresztülmegy az országon?!! Szerintem mi ennél jobbak vagyunk! Erkölcsösebbek és nagyvonalúbbak!

Magyarulaszlo 2017.02.01. 17:13:34

@Ma Baker:
Az idézet elejét úgy hívják, hogy schengeni törvények betartatása, a második fele meg nettó hazugság. Pontosan hol és miért is verette meg Orbán a migriket?

Ez a cikk kezd egy ballib baromságtoposszá válni.

Vitatkozom Veled (egyébként pedig köszönöm soraid :) )
A schengeni törvények szerint nekünk regisztrálós bódékkal kellett volna fogadnunk a szerencsementeseket.
Az etikai, najó, legalábbis keresztény normák szerint étellel itallal, kötszerrel.

Erre mi történt pl. Röszkénél, Beremendnél és még ki tudja hol?
hirhatar.com/harckocsik-allig-felfegyverzett-katonak-varjak-a-menekultrohamot-a-beremendi-hataratkelonel
Érted Te ezt?!?!
Szögesdrót, állig felfegyverzett katonák, harckocsik...
És akkor most csodálkozzak, hogy egyszer csak kitört a balhé a határnál?!?! Mert kitört, ezt Te sem tagadhatod. Pont akkor amikor ott volt egy rakás katona, fegyver, kő és persze kamera.

Magyarulaszlo 2017.02.01. 17:15:48

@Ma Baker:
A Németeknek meg 23 milliárd euróba kerül évente, hogy befogadták a sok munkaszerető, aszexuális agysebészt.

Lehet, de ezt ők befektetésként kezelik, aminek az eredménye százezer adófizető lesz.
A mi milliárdjaink a NEM adófizető egyházhoz vándoroltak, illetve a kampányköltést erősítették.

A végeredmény egyáltalán nem ugyanaz. Ahogy a szándék sem!

HussarX 2017.02.01. 19:13:38

Bayer Zsozsó ezen "remekműve" elkerülte a figyelmem, mert ugyan messze kerültem már régen a liberális eszméktől, melyek közül amúgy is inkább a mindenható piacgazdaságban és a feltételek nélküli szólásszabadságban hittem vakon, de azért még mindig nem igazán olvasom a begőzölt szélsőjobbos írásokat. Gyakorlatilag, óriási kritikai szemlélettel ugyan, de leginkább az index.hu portálon megjelenő, a józan ész kritikáján átszűrt hírinterpretációkon keresztül értesülök a nem közvetlen világom dolgairól. Az index2-t már alig olvasom, inkább csak ilyen jeges-esős napokon, amikor nincs elvégezhető dolgom a határban. a fránya idő miatt.

Szóval, ma beleolvasgattam az index2 néhány cikkébe is, és ezt az írást is végigszenvedtem, habár annyi benne a logikai bukfenc, hogy zúgni kezdett tőle a fejem, de kisebb ugrásokkal sikerült végére érnem. Utána, kíváncsiságból elolvastam a hivatkozott Bayer esszécskét is, amit amúgy soha nem olvastam volna el. És láss csodát, abban nem találtam logikai bukfenceket. Itt-ott szükségtelenül gyűlölködő, habár az író személyét figyelembe véve, nem is túlzottan. Azonban teljesen logikusnak tűnik az alap állítás: ha nem szaporodnak a jelenleg domináns európai kultúrák, akkor itt valami más kultúra lesz, inkább előbb, mint utóbb. Természetesen, aki ehhez a kultúrkörhöz tartozónak érzi magát, és kedvesebb neki, mint a jelenleg kínálkozni látszó agresszív és antidemokratikus alternatíva, az siránkozik ennek a felismerésnek a kapcsán.

Mr. Logikai Bukfenc, (aki világosan mindent gyűlöl, ami Vityától ered, és nap mint nap több gyűlöletet és uszítást terjeszt, mint amiről a bayerek valaha is álmodhatnak) nagy vonalakban végigvezet bennünket az európai eszmei fejlődésen, egészen az "internacionalista/multilaterális/liberális" önzetlen szépjelen képig, amivel itt-ott lehetne vitatkozni, de hagyjuk, mert a megoldást Mr.L.B. abban látja, ha olyan népeknek adjuk át Európa újraszaporításának feladatkörét, akik történelmük során még soha nem jutottak el a hőn áhított "internacionalista/multilaterális/liberális" világboldogságig, és jelenleg úgy is viselkednek és nyilatkoznak, hogy ők ebből nem is kérnek.

Tulajdonképpen, úgy tűnik, hogy "ők" azt gondolják, hogy azért vannak itt, mert mi gyengék vagyunk, nem tudjuk sem szép szóval sem pénzzel szülésre fogni asszónyinkat és lányainkat, majd ők megmutatják, hogyan megy ez feléjük, ahol a szerencsétlenebb néposztályoknak még asszony sem jut, menjenek hódítani, ha családot akarnak, és terjesszék ki a próféta gondolatait a megrokkant erejű hitetlenekre, ezzel mintegy jó szolgálatot is téve a kimúlás felé menetelő európai népeknek.

Ha Bayert olvasom, azt látom, nincs igazuk, mert mi európaiak, nem akarjuk szabadságainkat önként átadni, még ha ezzel kicsit könnyebb is lenne az életünk pl. a nőkkel, hiszen nem lennének többé jogaik. De mi úgy látjuk, jobb az élet Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, mint a világnak azon részein, ahol nem igazán tartják követendő példának a protestáns gondolatokból kifejlődött de világi, és főleg képviseleti demokrácián alapuló államszervezeteket.

És azt jól látják a nem-európai bevándorlók, hogy az európai eszme bajban van, ahogy Bayer Zs. is felemlegette, vagyis a legalapvetőbb társadalmi funkcióját az újratermelődést, fajfenntartást sem tudja kultúránk megfelelő szinten ellátni.

Hajlok arra a gondolatra, hogy mindez nagyban köszönhető az orruknál tovább nem látó, a felelősség alól kibúvást kereső, a könnyűnek látszó megoldást preferálóknak is. Olyanoknak is, mint Mr.L.B. és olyanoknak is, akik abban hisznek, hogy mivel csak egy életük van, "utánuk a vízözön". Ebben a hozzáállásban ugyan valóban fellelhető a logika, hiszen valóban kellemesebb esténként színházban bölcselkedni vagy bölcsészkedni, esetleg étteremben kiszolgáltatni magunk, mint otthon gyerek sírás mellett kakis pelót cserélni egy távoli, most még nehezen megérthető cél érdekében,. Könnyebb azt gondolni, hogy majd a bevándorlók eltartanak bennünket, ahogy a mi fiaink és lányaink is dolgoznak a mostanra már ellustult nyugatiak országaiban.

A nagy különbség, hogy mi már 1100 éve nem hódítani és rabolni megyünk nyugatra, és nincsenek is olyan számaink, amivel lényegesen be tudnánk folyásolni az ő megszokott életmódjukat (habár úgy tűnik, a brexitesek ezt másképp látták). A mostani bevándorló népvándorok azonban olyan számbeli utánpótlással és olyan kulturális (negatív előjelű) különbségekkel rendelkeznek, ami legkevesebb aggodalomra adhat okot és reakcióra kell hogy késztessen bennünket.

Igen, látom, hogy ezt Vityáék rendesen ki is használják politikai pecsenyéjük sütögetésére, de mikor nem ez volt a tipikus politikusok viselkedése (dolga)? Így, tetszik vagy nem tetszik, de ebben a vitában INKÁBB Bayer Zsozsóval vagyok.

Blogbetyár Mr. Logikai Bukfenc pedig gyűlölködjön kevesebbet, szeretkezzen többet. Nagy híve vagyok a "make love, not war " életérzésnek--de ha muszáj, sajnos harcolnunk kell. És úgy tűnik egyre inkább muszáj.

Magyarulaszlo 2017.02.02. 13:01:49

@HussarX: Köszönöm az írást, megtisztelő!

Sajnos nem tudtam meg belőle, hogy miben tévedek, hol vannak a logikai bukfencek, csak azt tudhattam meg, hogy Zsoltinak viszont igaza van.
Így nem egyszerű reagálni sem, de azért megpróbálom.

Szerinted tényleg az a könnyű megoldás, hogy megpróbálunk integrálni olyan embereket akik tényleg különböznek kulturálisan, de egyébként itt kívánnak boldogulni? Már megbocsáss, de szerintem ez a nehezebb út, a könnyű pont az, amit Bayer-Orbán tesz: gyűlöletkeltés, asztalcsapkodás, kitoloncolás, amiből ráadásul nagyon egyszerűen lehet politikai előnyt kovácsolni.

Szerinted akkor változik meg a kulturánk, ha a már most is meglehetősen színes társadalmunk tovább szinesedik (török étterem, kínai piac, indiai fejlesztők, stbstb.) vagy akkor, ha feladjuk a nyitottságot, toleranciát és pontosan ugyanannyira fundamentális irányt veszünk, mint ami miatt az iszlámot gyepáljuk.
Amikor Orbán azt mondja, hogy márpedig Magyarország keresztény és mindenkinek kuss (megjegyzem maga Orbán szerintem pont annyira keresztény mint a cicám), akkor szerinted nem pont ugyanazt a lózungot tolja, mint az iszlám kollégái?!??!

A fő front nem a keresztény-muszlim vonalon van szerintem, hanem az elfogadás-fundamentalista tengelyen.
És ha innen nézzük, akkor Orbán szerinted a jó oldalon áll?
Szerinted mire számíthatsz egy olyan világban, ahol fundamentalista muszlimok és fundamentalista keresztények állnak egymással szemben állig felfegyverkezve, atombombákkal a hónuk alatt?

Ide tartozik, hogy a római birodalomban a keresztényüldözés csúcspontján az egyik császár leírta, hogy mi a baj a keresztényekkel: intoleránsak, minden más istent el akarnak pusztítani, a saját hitüket a többi fölé helyezik és a fundamenytalizmus sötétségébe taszítanák a világot. Bumm, megtörtént.
Jött egy ezer éves sötétség és a "felvilágosodás" kellett ahhoz, hogy a világ jobb irányba fejlődhessen.

A helyzet szerintem most is hasonló. Ha (ahogy Orbán is teszi) Európa és Amerika is a fundamentalista bezárkózást és intoleranciát választja, akkor változik cska meg igazán a kultúránk, jön az évszázados sötétség, vallásháború, egy újabb civilizációs zsákutca. A másik verzió pedig az, hogy az iszlám vallást illetően is megtörténik a "felvilágosodás", ami nyilván nem egyszerű, a kereszténység esetében is sok időbe telt, de akkor legalább esély lenne arra, hogy a mai Római Birodalom ne omoljon rá úgy az egész kultúránkra ahogy van. És erre a folyamatra egy jófej, demokratikus Európának lehet pozitív hatása, egy szögesdrótos, fundamentalistának pedig csak negatív. Gondold végig ebből az irányból is!!!!!

Szóval már megbocsáss, de szerintem éppen Bayer Zsozsó képviseli az "utánam a vízözön" jelzős megoldást!!!!!!!!! Az egyszerűbb út a gyűlöletkeltés, abból ráadásul azonnal learatható a politikai haszon, aztán akár még valami jó kis háborúskodás is hozhat kis pénzecskét. OVI/Bayer köszöni és mossa a kezeit.... Ő csak jót akart...

gigabursch 2017.02.02. 13:03:24

@Magyarulaszlo:
Végigolvasgattam a kommentjeidet.

Mennyjél simogasd ezt az áradatot, de(!)
- na Magyarországon
- s ne a magyar adófizetők pénzéből

Áthat téged a baromi nagy kioktatási képesség, azt látom.
Csak tudnám elképzelni, hogy mit tettél le eddig ennek az országnak az asztalára.
...de nem tudom...

De egy titkot elárulok:
A jászok már hamarabb itt voltak, mint a ma honfoglalásnak hívott, egyébként magyarok második bejövetel c. eseménysorozat volt.
Sőt elég kiterjedt volt a népességük területe.
(Ha vagy olyan öreg, hogy még hallgattál vízállásjelentést a Petőfin régesrég, akkor tudnád, hogy a Száva melyik településére gondolok), s hol van ma attól az a terület, amit jászságnak hívnak.
Ahhh, hagyjuk...

S az a sok-sok népesség úgy be lett olvasztva, hogy a mai napig tudják az identitásukat.
Ezt pl. egy romántól, töröktől stb. soha nem kapnád meg.
Ők azzal kezdenék, hogy elvennék az identitásod.

Magyarulaszlo 2017.02.02. 13:14:38

@csentecsa:
Németországban kb. 7-8 millió embernek van migrációs háttere, ezek közül kb. 3 millióan Törökországból érkeztek. Ez a lakosság 10%-a. Vannak problémák, ahogy nálunk is, de tekintve, hogy náluk ez a folyamat 50 éve kezdődött, szerintem pontosan tudják, hogy mi nekik a jó és a rossz, rájuk lehet bízni.

Ami pedig a számokat illeti:
- kezdjük 100.000 munkavállalóval
- fejenként havi 500 EUR adóval számolva,
az ÖSSZESEN évente 600.000.000 EUR adóbevétel
Munka van, pénz van, mi kell még?!?! :)

ez a 900 ezer eltartandó muzulmán ez butaság (nem tudom hol olvastad, Németországban ilyen fogalom, hogy eltartandó nincsen).
Olyan van, hogy másod és harmadgenerációs bevándorlók, akik viszont már többségében maguk is munkavállalók... Akik hozzátesznek a GDP-hez, fizetnek adót és fogyasztanak.

Nem kell hülyének nézni a németeket :)

Magyarulaszlo 2017.02.02. 13:26:48

@gigabursch:
Köszönöm a kommentet, tényleg komoly tapasztalatunk van a más kulturákkal való együttélés területén.
A jászok bizánci keresztények voltak, a kunok szövetségeseinként éltek itt a medencében. Kb 1500-ig megőrizték nyelvüket és külön népiségüket, tehát kulturálisan meglehetősen eltérőek voltak igen sokáig.
Akkor Neked mi bajod lenne azzal, ha lenne egy-két szír falu, amiből kétszáz év múlva már csak annyi tűnne fel, hogy lenne Szíapáti, Szírság, és Szíralsópuszta?!?!

Viccet félretéve; kíváncsian olvasnám a soraidat arról, hogy te mit tennél a már Európában élő 40-50 millió első, második és harmadik generációs bevándorlókkal és hogy az ötleteidnek szerinted milyen következményei lennének... illetve, hogyan készülnél fel arra, ha kitör egy újabb háború a közel-keleten, Putyin még jobban beveti magát és milliók indulnak meg a túlélésért észak felé.
Tényleg érdekel!
köszi!

HussarX 2017.02.02. 15:40:52

@Magyarulaszlo: Bocsánat, de valamiért nem kapok értesítést a válaszokról, így csak most láttam kérdéseid. Tegnap kíváncsiságból beleolvastam néhány korábbi bejegyzésedbe, melyekből azt láttam, hogy sok mindenben egyet tudok érteni veled, ezért talán nem teljesen "falra hányt borsó" koptatni ujjbegyeim (micsoda képzavar!).

Elöljáróban: sok mindenben nem értek egyet sem Bayerral, sem Vityával, de mindig arra jutok, hogy a mai kormányzásra képes/esélyes politikai tömörülések közül ők a jelenlegi (pillanatnyi) legkisebb rossz. Mert hiába tetszik nekem, amit a Schiffer Bandi mond, ha már nincs is a politikai közéletben. Hiába szavaztam én LMP-re pártszinten, ha semmi esélyük labdába rúgni az egyéni kerületekben, maximum a kutya farka lehetnek egyszer, ami valamennyire csóválhatja néha a kutyát. Szóval "kizárásos alapon" tetszik vagy nem "Vityáékkal vagyok kénytelen lenni"--összességében. Gondolom az elvakultakon és a holdudvaron kívül mi tartjuk hatalmon, de mi mást tehetnénk? Hallottam egyszer, hogy "10 év diktatúra jobb, mint 1 nap anarchia"--remélem nem kell magyaráznom, miért gondolja így az egészséges túlélési ösztönökkel rendelkező emberek többsége.

Ennyi bevezető után illene rátérni a konkrétan felvetett kérdésekre: Miért gondolom, hogy az írás logikai bukfencet tartalmaz?

Azt írod: "Először is, amit európai értékrendszernek nevezhetünk - azaz a nyitott, toleráns demokratikus társadalmi berendezkedés - az történelmi felismerések következménye."

Ezzel nem is vitatkoznék, de hozzátenném, hogy történelmi távlatokban megvizsgálva, nekünk magyaroknak nincs mit szégyenkeznünk, hiszen rengeteg "idegen" kultúrát fogadtunk be önként vagy eltűrve. Nem állítom, de gyanítom, hogy többet, mint a nyugati nemzetek többsége, ezt abból is gondolom, hogy gyakorlatilag alig találni "echte" magyar géneket a Kárpát-medencében, népünk inkább egy kultúrközösség, mint egy genetikailag szorosan összekapcsolt nagy család.

Szóval, ha azt állítjuk, hogy az európai népek történelmi útjuk során toleránssá váltak, és ezért kell szélesre tárnunk a kapuinkat a döntő többségében muzulmán gyökerű, de még inkább lényeges szempont szerint mélyen intoleráns neveltetésű emberek százmilliói előtt, azt azért gondolom logikai bukfencnek, mert ha mi egyetértünk abban, hogy szép dolog a tolerancia, akkor nem törekszünk annak felszámolására, még ha ennek érdekében szűkítenünk is kell toleranciánk földrajzi határait. Vagyis, évszázadok alatt, az európai gyökerű népek eljutottak arra a színvonalra, hogy tudjanak tolerálni (pl nem üldözni vagy megölni) olyan embertársakat is, akik egészen más Istenben hisznek (vagy nem hisznek), akik egészen más színűek, vagy egészen más családmodellben akarnak élni, egészen addig, amíg ezzel nem ártanak másoknak.

A szabad gondolkodás, a diktátorok leváltásának lehetősége, a jó földrajzi fekvés és a protestáns eszmék terjedésével együtt kialakuló szorgos munka becsülete anyagiakban is gazdag régiókat hozott létre, ilyen a mai EU is. És ez a gazdagság VISZONYLAG széles rétegekben terül szét, főleg ha azokhoz az országokhoz hasonlítjuk, ahonnan a legtöbb menekült/bevándorló érkezik. Szerintem jogos az észrevétel, hogy korlátlan számban ennyi olyan embert, aki teljesen másként értelmezi pl a toleranciát, nem lehet integrálni, nem lehet hasznos munkára bírni, nem lehet eltartani. Ezért tartom logikai ellentmondásnak (bukfencnek), hogy a tolerancia védelmében intoleráns kultúrákkal kell felhígítani/felváltani a jelenlegi lakosságot. Arról lehetne beszélni, hogy mennyi és milyen kulturális fejlettségű bevándorlót tud az EU hatékonyan integrálni, a "korlátlant" és a "semennyit" biztosan nem jó válaszok, de ha más választás nem volna, csak ez a kettő, akkor inkább a "semennyit" kell választanunk, és ezért van állandó nyerésben Vitya & Co. is, mert tudják, hogy a magyar emberek még nem akarják feladni kultúrájukat, még nem jutottak el az önfeladás ilyen magas szintjére.

On a personal note: Én is gyakran elgondolkodom, nem kellene-e helyünk átadni olyan népeknek, akikben több életerő mutatkozik, de én még jutottam el a Vityáék által újabban gyakran emlegetett "nihilizmus" eme szintjére, feleségemmel éppen 6. gyermekemet tervezem, meg tudtam győzni magam, hogy van még az európai kultúrában szufla, és ha kell, a pince mélyéről előszedem intoleranciám, és harcolok jogaimért. Anno, az kommunista diktatúra idején sem hátráltam meg, talán most sem fogok.

Pedig valamikor Los Angelesben éltem 11 évig, szuper-toleráns művészkörnyezetben, így azt gondolom van hasonlítási alapom. Szerintem, abszolút nem véletlen, hogy Vitya generációja (én is ide tartozom), elfordulóban van a PC/szuper-toleráns/liberális véleménydiktátor eszméktől, még ha valamikor, az álkommunista diktatura alkonyának idején hittünk is ezekben az ideákban, és sokáig bíztunk is a szabadpiac és a "független média" által előtérbe helyezett választott politikusok képviseleti demokráciájának mindenhatóságában. Változik a világ, változunk mi is.

.folyt köv.

HussarX 2017.02.02. 16:34:10

@Magyarulaszlo:
"Szerinted tényleg az a könnyű megoldás, hogy megpróbálunk integrálni olyan embereket akik tényleg különböznek kulturálisan, de egyébként itt kívánnak boldogulni? Már megbocsáss, de szerintem ez a nehezebb út, a könnyű pont az, amit Bayer-Orbán tesz: gyűlöletkeltés, asztalcsapkodás, kitoloncolás, amiből ráadásul nagyon egyszerűen lehet politikai előnyt kovácsolni."

Így leírva nem, de ahogy én gondolom és ahogy kifejtettem, úgy igen. :) Arról írtam, hogy igazat adok Bayernek abban az állításában, hogy ha nem szaporodunk kihal a kultúránk, de legalább is a felismerhetetlenségig megváltozik, inkább az új jövevények kultúrájára fog hasonlítani. Vagyis, csak ismételni tudom magam: "Azonban teljesen logikusnak tűnik az alap állítás: ha nem szaporodnak a jelenleg domináns európai kultúrák, akkor itt valami más kultúra lesz, inkább előbb, mint utóbb."

Hogy miért tartom rövid távon könnyebbnek a nyugati típusú bevándorló integrálást a saját utód nevelésnél? Azt gondoltam ezt is alaposan kifejtettem, de a saját írásom idevonatkozó felidézése után más szögből is újra kifejthetem: "Ebben a hozzáállásban ugyan valóban fellelhető a logika, hiszen valóban kellemesebb esténként színházban bölcselkedni vagy bölcsészkedni, esetleg étteremben kiszolgáltatni magunk, mint otthon gyerek sírás mellett kakis pelót cserélni egy távoli, most még nehezen megérthető cél érdekében,. Könnyebb azt gondolni, hogy majd a bevándorlók eltartanak bennünket, ahogy a mi fiaink és lányaink is dolgoznak a mostanra már ellustult nyugatiak országaiban."

Tehát én úgy tapasztaltam életem során (3 országban éltem huzamosan), hogy ha jól keresünk (mi emberek), akkor nagyon könnyen lefoglaljuk magunkat élvezetesnek tűnő dolgokkal. Én pl. sokat utazgattam, nyitottan közelítettem a nemzetközi konyhaművészet remekei iránt, különféle művészeti projektekben vettem részt, csak a jó társaság és az "elhivatottságtudat" édes illúziója miatt, de semmiképpen nem akartam pelenkázni Európa következő nemzedékeit. Láttam, hogy a legtöbb barátom, ismerősöm ugyan nem vágyott (vagy esélytelennek érezte magát) a művészvilág elismerésére és a mekis hamburgernél jobbat elképzelni sem akar, de mégis lefoglalta magát színház helyett moziba járással, idejének és pénzének drága elektronikai cuccokba invesztálásával, de szintén nem igazán vágyott a gyerekek sírását hallgatni, és lázukat méricskélni az éjszaka közepén. Inkább elfogadták (jellemzően Kaliforniában), hogy ha mégis vannak gyermekeik, azokat migránsok neveljék, eleinte a koszos munkát, majd minden fizikai munkát is a bevándorlókkal végezzenek. Egyre több kevés gyermekes, migránsmunkára épülő, de alapjaiban haldokló vagyis letűnőben lévő társadalmat láttam. Talán pontossan ezért jönnek a Thrumplik és May Teréziák, ők egy kihalófélben lévő életforma utolsó segélykiáltásai, de a hír az (nem rossz vagy jó, csak hír), hogy ezeknek a társadalmaknak már annyi, Thrump ide May oda.

Amit Vityáék kérdeznek tőlünk: Mondd, te mit választanál? Szerintem a könnyű választás az lenne, hogy betagozódunk a migráns-munkára és bevándorlásra alapuló kényelmesnek látszó, országot, szaporulatot, kultúrát átengedő nyugati rendszerbe, vagy kuruckodunk egy kicsit, és megpróbáljuk átmenteni a még menthetőt. Úgy láttam elég jól értelmezed a történelmi folyamatokat, még ha a következtetéseiddel nem mindig is tudok egyetérteni, tehát valószínűleg belátod te is, hogy most sincs új a nap alatt, kultúrák mindig jöttek-mentek, átalakultak, népvándorlások mindig formálták Európát. Ebben teljesen egyet is értek veled, de kérdem én: Miért kellene nekünk csak úgy, kényelmi okokból feladni a népességünk és nemzetközi összehasonlításban sem lebecsülendő kultúránk vívmányait, életterünk? A Vityát (még ha ellenségnek is tartod), nem gyűlölnöd, hanem megértened kellene, úgy jobban is tudnál hibás elgondolásai ellen harcolni.

Sokat tudnék én is írni arról, mit kellene másképpen csinálnia, akár menekültügyben is. Szerintem pl. simán be kellene fogadni pár ezer menekültet, ha lehet a javából, ha már itt mennek keresztül, le is tudnánk fölözni a őket. Rengeteg kihalóban lévő falu van Magyarországon, ha vállalják ott a munkát, tessék, jöjjenek. Akiknek van megfelelő szakmájuk jöjjenek akár a városokba is dolgozni. A gyermekeseket hozzuk előnybe, az ő gyermekeik már itt fognak iskolába járni, itt lesz a hazájuk. De azt, hogy mi regisztráljuk őket milliószámra, és német testvéreim belátására bízva küldjék ide vissza aki nem kell nekik, sorry, nem. Azt, hogy a vonulási útvonaluk sáskajárásra hasonlítson, sorry nem. Azt, hogy egyetlen magyar kislány is áldozatul essen a törvénytelen kirekesztettségben elvadult fiataloknak, sorry nem. Nos ezért mondom, ha a "korlátlan" és a "zéró" között kell választanom, akkor hajrá Bayer Zsolti. Arról nem is beszélve, hogy amikor Fletó ingerelte a kerítésépítőket a határ túloldaláról, akkor adott az Orbán oligarchiának még 4 évet. Ma Magyarországon 2-3 politikai erő közül választhatunk, mondd, te kit választanál?..

HussarX 2017.02.02. 17:06:29

@Magyarulaszlo: A "Na ki a keresztényebb" felvetésre:
"Szerinted akkor változik meg a kulturánk, ha a már most is meglehetősen színes társadalmunk tovább szinesedik (török étterem, kínai piac, indiai fejlesztők, stbstb.) vagy akkor, ha feladjuk a nyitottságot, toleranciát és pontosan ugyanannyira fundamentális irányt veszünk, mint ami miatt az iszlámot gyepáljuk.
Amikor Orbán azt mondja, hogy márpedig Magyarország keresztény és mindenkinek kuss (megjegyzem maga Orbán szerintem pont annyira keresztény mint a cicám), akkor szerinted nem pont ugyanazt a lózungot tolja, mint az iszlám kollégái?!??!"

Orbánt az iszlám diktátorokkal összehasonlítani óriási csúsztatás, egy lapon sem érdemes őket említeni. De nem azért, mert Orbán karaktere esetleg más lenne egy iszlám diktatúra környezetben. Az is lehet, hogy ha Viktor Irakban nő fel, még Szaddamon is túltett volna. Ezt nem tudhatjuk, de pontosan ez a különbség: Mi eljutottunk egy olyan szintre, hogy nem lehet véreskezű diktátor itt már senki. Ezért is fontos, hogy a vérverejtékesen elért vívmányunk ne veszélyeztessük azzal, hogy életterünk átadjuk olyan tömegeknek, akik jellemzően elfogadják a nyers erő hatalmát, mert történelmi fejlődésükben még csak itt tartanak.

A török éttermekkel szerintem nincs Vityának baja, én pedig kimondottan imádom a nemzetközi konyhát, a legtöbb ilyen pesti étterem szerintem teli van fidesznyikokkal, és Vona legénykékkel, akik általában sokkal nyitottabbak a nemzetközi konyhára, mint az egyre idősödő és fogyatkozó MSZP törzsbázis. Soha nem hallottam, hogy azt mondták: "Mindenki kuss!", ezt inkább Fletótól halottam, lovasroham kíséretében és korábban Kádár apánktól, sunyin jegyzetelő rendőrök árnyékában. Ma én úgy látom, elég keményen odamondogat pl. az index a jelenlegi kormánypárt apparátusnak, nem is értem, miért jut eszébe bárkinek is úgy érezni, hogy nem szólalhat fel, nem fejtheti ki véleményét. Szokták mondani a logikai bukfencesek, hogy:
állítás 1: "A kormánypropaganda folyik az MTV-ből, nincs média egyensúly"
állítás 2: "Az MTV kidobott pénz, alig nézi valaki, mindent tarol az RTL"
Akkor most melyik a legnézettebb TV és melyik a legolvasottabb portál? Ha van még egyensúlytalanság, akkor arra éppen a kormányoldal panaszkodhatna.

--------------------------------
"A fő front nem a keresztény-muszlim vonalon van szerintem, hanem az elfogadás-fundamentalista tengelyen.
És ha innen nézzük, akkor Orbán szerinted a jó oldalon áll?
Szerinted mire számíthatsz egy olyan világban, ahol fundamentalista muszlimok és fundamentalista keresztények állnak egymással szemben állig felfegyverkezve, atombombákkal a hónuk alatt?"

Sajnos egy szomorúbb világra, ha nem lennék megrögzött optimista :) Mindannyian tanultuk már az általános iskolában: "Minden akció reakciót eredményez". Azt pedig megvitatni, hogy "úgy kezdődött, hogy visszaütött" eléggé parttalan vita lenne szerintem. Ha már így rákérdeztél, az én mentsváram, az a hitem, hogy semmi nem történik ok nélkül. A végeredmény mindig előrelépés, ha fájó áldozatokkal jár is. Hogy mi a jobb, egy muszlim-keresztény háború, vagy a lassú elsorvadás? Bayerék szerint elveszünk, ha nem szaporodunk, és átengedjük életterünk a muszlimoknak. Ezzel nem tudok vitatkozni, a háborúnak híve nem vagyok, mert véres és csúnya dolog, de aki lemond az önvédelemről, azt a történelem általában elsöpri, inkább előbb, mint utóbb. Ebből a szemszögből nézve, igen, ebben a speciális témában Orbán áll a jobbik oldalon, többek között ezért nézik el neki a piti kisvasútját.
--------------------------------

"Ide tartozik, hogy a római birodalomban a keresztényüldözés csúcspontján az egyik császár leírta, hogy mi a baj a keresztényekkel: intoleránsak, minden más istent el akarnak pusztítani, a saját hitüket a többi fölé helyezik és a fundamenytalizmus sötétségébe taszítanák a világot. Bumm, megtörtént.
Jött egy ezer éves sötétség és a "felvilágosodás" kellett ahhoz, hogy a világ jobb irányba fejlődhessen."

Igen korrektül alátámasztja azt az érvet, miért nem kellenek nekünk intoleráns muszlimok, akik még nincsenek túl az "1000 éves sötétségen" (ugyan nincs is rá garancia, hogy nekik is kell majd 1000 év a fészbuk korában, de arra sem, hogy valaha túl lesznek rajta).

Azt pedig, hogy régen ki miket írt, jobb nem felemlegetni. Ünnepeljük Luther Mártont, mert 500 éve nagy dolgot tett, de hányan olvasták vajon miket írt a zsidókról? Szerintem kár több száz éve meghaladott véleményke alapozni. Érdekes elolvasni őket, mindig van pro és kontra, de nagyot változott a világ a rómaiak és Luther óta.

HussarX 2017.02.02. 17:25:37

@Magyarulaszlo:
"A helyzet szerintem most is hasonló. Ha (ahogy Orbán is teszi) Európa és Amerika is a fundamentalista bezárkózást és intoleranciát választja, akkor változik cska meg igazán a kultúránk, jön az évszázados sötétség, vallásháború, egy újabb civilizációs zsákutca. A másik verzió pedig az, hogy az iszlám vallást illetően is megtörténik a "felvilágosodás", ami nyilván nem egyszerű, a kereszténység esetében is sok időbe telt, de akkor legalább esély lenne arra, hogy a mai Római Birodalom ne omoljon rá úgy az egész kultúránkra ahogy van. És erre a folyamatra egy jófej, demokratikus Európának lehet pozitív hatása, egy szögesdrótos, fundamentalistának pedig csak negatív. Gondold végig ebből az irányból is!!!!!"

Relax :) Nem lehetséges már semmilyen vallási vagy világi diktatúra ha mi maradunk többségben Európában. Én alig ismerek néhány fanatikus fundamentalistát. ezek a rendszerek addig tudtak működni, míg elhitették az emberekkel, hogy nem érdemes lázongani, mert gyengék. Szerinted van ország, amelyik megengedheti magának, hogy beszüntesse a tömegkommunikációt? Gazdaságilag omlana össze, ha nem söpörné el az Erzsébet-hídi tömeg már előtte. A mi "jófej" kultúránk addig marad fent, amíg nem engedjük hogy a nemjófej 3. világ mentalitás teret nyerjen. A Viktor menni fog, mihelyt jön valaki, aki jobb alternatívát mutat. Azok akik a muszlim milliók behívásában látják a megoldást, pontosan a radikálisokat hozzák a nyakunkba. Lehet, hogy ideje már Európa radikálisabbá válásának, de nekem aki éltem már a szocializmusban és az USA-ban is, a mai Magyarországnál nagyobb szólásszabadság még nem adatott meg sem időben sem térben. Persze ez nem a Vitya érdeme, azt tudom. Valószínűleg el is venne belőle ha tehetné, de pont az a szép, hogy ő nem teheti meg. Különben én egy esetleges Iszlám világtól sem félek, de azt hiszem nem lennék benne boldog. Egyszer voltam arab országban, és soha többé nem szeretnék olyan helyre menni, ahol a másik átverése erénynek számít. Elfogadom, hogy ők ezt tartják jónak, vannak amúgy értékeik bőven, de nálam kizáró ok az alapmentalitásuk amivel egymáshoz viszonyulnak.
----------------------------------
"Szóval már megbocsáss, de szerintem éppen Bayer Zsozsó képviseli az "utánam a vízözön" jelzős megoldást!!!!!!!!! Az egyszerűbb út a gyűlöletkeltés, abból ráadásul azonnal learatható a politikai haszon, aztán akár még valami jó kis háborúskodás is hozhat kis pénzecskét. OVI/Bayer köszöni és mossa a kezeit.... Ő csak jót akart... "

Igaz, Vitya politikai tőkét kovácsol a menekültáradattól jogosan rettegő lakosság szükségtelen rémisztgetésével DE, én viszonylag közel lakom a déli határhoz, és első kézből ismerem a rettegést, amit magyar embereknek saját otthonaikban el kellet már most szenvedniük, mielőtt megépült a kerítés. Ismerem az ott szolgálatot teljesítő karhatalmisták személyes történeteit, akik közül sokan eddig utálták Vityát, mert elvette "szerzett jogaikat", a 20 év szolgálat utáni nyugdíjat, tehát nem Vitya-imádatból túloznak. Valójában már most egyfajta háború van a déli határainknál. Közben Merkel a saját vállát veregeti, hogy csak 0,5 millió menekült érkezett tavaly. Hogy jön ez ide? A toleranciába vajon annak is bele kell férnie, hogy éjjel késsel támadnak rád, mert vasutasként kiengeded a szerb határőr által jó pénzért lepecsételt vagonban dörömbölőket? Vagy hogy egy éven keresztül metszed, permetezed, kaszálod, vagyis gondozod a gyümölcsösöd, és a szerencsétlen éhes migráns csorda lelegeli mert éhes, de úgy ám, hogy ágastól szedi a barackod? Persze, sajnálom őket, de az én toleranciám csak addig ér, amíg tetteikkel másoknak nem okoznak közvetlen kárt, ahogy én sem okozok senkinek, úgy ezt elvárom másoktól is. Tavaly 2 család költözött haza a faluba, egy Olaszországból, egy Németországból, mindketten említették az okok között a migránsokat. Pedig 10+ éve éltek már kint, volt munkahelyük, tisztes fizetésük.

Ajjaj, kicsit sokat vergődtem ezzel, jó lesz már, ha mehetek fákat metszeni, talán idén nem legelik le, mert erős a kerítés.

papaAndy 2017.02.02. 19:09:04

Jók a hozzászóéások!

gmihaly621 2017.02.06. 21:26:21

@pityókabor sommelier: Akkor a 907-es pozsonyi csatáról, és annak indítékáról lövésed sincs. A keletfrankok (németek) a Kárpát-medencét elfoglaló magyarokat nagyjából úgy akarták megsemmisíteni, mint annak előtte az avarokat. Csak most akkorát buktak, mint ide Lacháza retúr. Az utána cirka 50 évig tartó "kalandozások", amelyek miatt a fritzek a krónikáikban annyira rinyálnak, bünti lehetett, már ha nem hazudtak méreteseket a német krónikások.

2017.02.07. 09:03:42

@gmihaly621: Anélkül, hogy a frankokat pártolnám: ha valaki megszállná az országodat (Dunántúl), te is ezt tennéd. A frankok szemében akkoriban a vádor népek, köztük magyarok jeletették a legnagyobb fenyegetést, nem csoda, ha ki akartak minket ebrudalni. Szerencsénkre ez nem sikerült nekik. Ugyanakkor a tartós itteni berendezkedés érdekében be kellett tagozódjunk a klubba: kereszténység, király, stb.

Kedves vezérünk ma kb ugyanúgy gondolkodik a modern betolakodókról ld. (migráncsok),

gmihaly621 2017.02.08. 20:05:15

Nem ebrudalni, irtani. Nem figyeltél! A Dunántúllal kapcsolatban is gyanús ez a keleti frank - nagymorva krónikakavarás párszáz évvel későbbről. Tudod, azok jórészt az eseményektől messze lévő nyugis kolostorokban íródtak, jobbára másodkézi infók nyomán. Ők aztán tényleg ráértek, sok koraközépkori "innováció" is évszázadok folyamán "esett le" csórikáimnak. Amúgy sem az egész Dunántúl, csak a nyugati keskeny sávja képezte a "felemlegetés" tárgyát.

Bicepsz Elek77 2017.04.17. 01:28:48

@gmihaly621: Bajorország volt a legközelebbi surubben lakott terseg, meg Ausztria területe is affele senki földje volt.
Visszaterve a menekuktekre
1, Afrika evi 10 millioval szaporodik. Onnan ozonlenek meg Pakisztánbol a legtobben. A szirek csak toredeke ennek. Ma csak 10000-et kene befogadnunk, jovore 2000-et es majd ujra es ujra es ujra...
2, A romaiak beolvasztottak a germanokat(vagy ahol kevesen voltak azokat a területeket (Britannia, Pannonia stb.) feladtak. De végül a keresztenyseg, az intolerancia győzött a tolerancia felett, megha idomult is a romai joghoz(a fo problema: vilagvegere keszultek es pl. a nők bem akartak szexelni vagy gyerekwt csinalni az atteresuk utan. Ez duhitette fel a romaiakat. Később idomultak igy adaptalhatova valtak. Constantinus idejen is csak 10% - 15% volt az aranyuk, megis elsöprő kisebbseg lettek, mint a kommancsok a XX szazadban.
A csaszar ideológiat keresett, mert Romaban(es a Koztarsasagi ertekekben) mar senki nem hitt.
süti beállítások módosítása