Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Papírunk lesz róla - Orbán Paksi mogyorója

2015. november 18. - Magyarulaszlo

Az Európai Bizottság csütörtökön a hírek szerint levélben szólítja fel a Nemzeti Kormányt, hogy függesszen fel minden folyamatban lévő és tervezett beszerzést a paksi projekt kapcsán.
Hát, most aztán jól felkaphatnák a fejüket mind a derék magyarok!

Hiszen amiért éppen elmeszelni készülnek kint, az itthon így folyik kérem szépen amióta elmentek az oroszok: eldöntjük, leadminisztráljuk, kihirdetjük aztán élünk boldogan! Nem kellett ide kérem soha semmiféle verseny meg mindenféle áldemokratikus bóvli, az egész úgyis csak arra jó, hogy még azt a keveset is elvegyék tőlünk, meg aztán kint Brüsszelben is korrupt úgyis mindenki, hiába a sok furfang meg bikkfang!

Ennek az egésznek persze rendesen meg van már ágyazva,

már szinte hallom a csütörtöki lózungot: "azért támadják Paksot, mert kerítést emeltünk és mert meg akartuk védeni magunkat." Mintha már a Charlie Hebdo idején is azért próbálta volna ki ezt az egész bevándorlásellenes dumát, hogy aztén később elmondhassa, hogy látjátok feleim szümtükkel, megvédenélek, de ezek a kígyóvállú idegenszívűek nem hagyják, hogy azt tegyek veletek amit csak akarok....

paks_mem_1.jpgForrás: http://www.femina.hu/hirhatter/paks_megallapodas_mem

Úgyhogy most mindenkinek illene legalább a játék kedvéért jó megdöbbent arcot vágnia, mert ezen a mostani papíron világosan megírták nekünk: derék Nemzeti Kormányunk egy éven keresztül folyamatosan, éjjel és nappal hazudott, amikor azt mondta, hogy "minden szempontól, mindenben az EU-jog szerint járunk el, minden részletében, az összes jogszabályt, még azt is ami nem is vonatkozik erre, ezt nem is lehet versenyeztetni, meg különben is, a Viktor már eldöntötte".

Hát, észre kéne már venni, hogy márpedig az EU az egy másik klub.
Ahol működnek a hivatalok.
Ahol nem az elnök PR-osa írja a híreket.
Ahol van verseny.

Mégpedig olyan, amelyben a jelek szerint nem mi fogunk jeleskedni, hanem azok, akik a társadalom életminőségének javításába, a gazdaságba, az oktatásba, az innovatív ágazatokba, megújukó energiába fektettek; nálunk a stadion a sikk, a díszburkolat meg persze az atomerő. Elég drága ugyan ez is, meg fentarthatatlan üzletileg, dehát úgyse előre kell fizetni, akkor meg kit érdekel! Az utókor persze érteni fogja, amikor a számlán megnézik az apróbetűt, de ez már mindegy, Orbánnak a jelek szerint már nincsenek történelmi ambíciói, jól felülírták a mindennapi harcok a jövő ellen.

Nemcsak Paks büdös. A Fiúk nagyjából ugyanezt mondták mindenre amit itthon csináltak

és pontosan ugyanilyen magabiztosan: a magánnyugdíjpénztárak, a trafikok, a Közút, a Stadionok, a Nav balhé, az állami földek, a gáztározó, a MÉT balhé (stb. nincs elég hely online sem...) mind mind rendben voltak, egytől-egyig szabályosak és tiszták. A Paks2 egy rendkívül nagy értékű, jelentős beruházásnak készült, ebből a fiaskóból ítélve az összes ügy kapcsán ugyanannyira biztosak lehetnénk abban, hogy a Fiúk és a Vezér pofátlanul az arcunkba hazudtak végig igazat mondtak.

De nem lehetünk, ugyanis ellentétben az EU-val, Magyaroszágon nem működnek a hivatalok,

illetve mindegyik fölött ott lóg a narancs: a Főügyész csapattag, Alkotmány nincs, úgyhogy az Alkotmánybíróság pont annyit ér, a választási irodánál még a biztonsági őr is nekik dolgozik, a Versenyhivatalt ügyesen meggyengítették, az ÁSZ szava súlytalan, a sok civil pedig mind idegen bérenc, úgyhogy nem kell velük foglalkozni, szirénázzanak csak. És még ha ki is derülne valami, a média is saját tulajdon, szóval úgysem hallja meg a mélyen lenézett publikum.
Úgyhogy nem történik itten kérem semmi.

Nincsenek ítéletek, csak ügyek, nincsenek bizonyítékok, csak vádak, nincsenek tanúk, csak rendőrautókban pihenő emberek.
Ez egy ilyen világ lett.

Pedig most már papírunk is lesz arról, hogy amikor a NER gitt-egylet vezetői azt mondták, hogy tisztességesen rendezik az ügyeinket, legalábbis tévedtek, nem is kicsit. Papírunk van arról, hogy azok a gátlástalan gazemberek, akik magukat Fiatalnak és Demokratáknak álcázták magukat, ellopták a pénzünket, a múltunkat és most arra készültek, hogy csellel, gánccsal hazugsággal eladják a jövőnket is.

Néha rózsaszínű nosztalgiával gondolok arra, amikor Orbán a téren azt bírta mondani, hogy

"a hatodik koporsóban mi fekszünk".

Ó, bárcsak...
De nem.

Mert már akkor is hazudott. Ő nem feküdt bele abba a koporsóba egy pillanatra sem, ellenben az egész országot beletaszította, ellenzékben és kormányon is azon dolgozott, hogy véletlen se lehessen semmi sikeres nélküle. Inkább dögöljön meg a szomszéd tehene!

A hírek szerint a mostani felszólító levél kizárólag közbeszerzési szempontokat taglalja, az állami támogatás és az uniós energetikai regulákkal való azonosulás kérdését külön vizsgálják. Szóval papírunk lesz, nemcsak egy és mind azt mondja majd, hogy ezek korrupt gazemberek, nem államférfiak, gengszterek és kurvák, nem pedig politikusok.

Az öröm ugyanakkor még korai: ezek a papírok csak akkor érnek valamit, ha lesz aki fel tudja őket használni értelmesen.

De vajon mit várhatunk, amikor Tóbiással az MSZP olyan, mintha a Fidesz belső ellenzéke lenne, a többi ellenzéki párt pedig puhán belelapul az őszi avarba. Számoljuk csak meg, hány per indult Orbán, Matolcsy és Lázár ellen hűtlen kezelés, hivatallal való visszaélés kapcsán, hány eljárást indítottak a közbeszerzések, a közmédia, a mértéktelen lopikálások miatt?! (a helyes válaszokat küldjétek bátran, remélem lesz időm végigolvasni)
Akkor mégis mit csinálnak ezek ellenzékben? És kinek dolgoznak?

A következő választást igenis meg lehet nyerni. A paksi papírok, az USA kérlelhetetlensége, a rablóvezér túlzott önbizalma... hibák-hibák hátán várhatóak a következő 3 évben. El fogják ők is kúrni, nem is kicsit, hanem nagyon.
A kérdés az, hogy lesz-e bárki, akinek elhiszi a nagyérdemű, hogy képes a disznófejűt legyőzni, a narancsföldeket beszántani a korrupciót megszüntetni, a jól megérdemelt büntetéseket kiszabni, a becsületünket visszaadni, a gerinceket kiegyenesíteni... és meg tudja-e mindezt tenni úgy, hogy ép bőrrel megússza a karaktergyilkosságot, a CÖF csapásait, a sípolós néniket, a mélymagyar narancsosokat, az átláthatatlan finanszírozású ingyenes lapokat, egyszóval a megszokott kellékeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr878088844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weißkopf 2015.11.18. 22:33:30

"hány per indult Orbán, Matolcsy és Lázár ellen hűtlen kezelés, hivatallal való visszaélés kapcsán, hány eljárást indítottak a közbeszerzések, a közmédia, a mértéktelen lopikálások miatt?!" Hogy indult volna per e rablólovagok ellen, ha egyszer az ügyészség a Fidesz láncos kutyája? Amíg Polt a legfőbb ügyész, nem kell félnie egyik gazembernek sem. És ez még évekig így lehet.

Netuddki. 2015.11.18. 22:45:43

Ellenzék? (Legyint...)
Ott mentek lépre amikor partnernek tekintették ezeket a tolvajokat...

Magyarulaszlo 2015.11.18. 23:57:46

@Weißkopf: Félig értek csak Veled egyet.
Igen, persze, Polt Péter szerepe egyértelmű., igazad van,
DE minden ügy feljelentéssel kezdődik, nyilvánossággal folytatódik és valameliyk bíróságon ér véget, ami lehet itthon, de akár Brüsszelben is.

Ami pedig a jelenlegi ellenzéket illeti, a legtöbb esetben a feljelentésig sem jutnak el, és így el is dől az ügyek sorsa.
A közönség érdektelensége pedig érthető: miért szavazna bárki egy olyan csapatra, amelyik maga sem hiszi el, hogy esélye van?!?!

Weißkopf 2015.11.19. 20:18:19

@Magyarulaszlo: Szerintem tudják (mármint a potenciális feljelentők), hogy esélyük sincs bíróságig jutni. Az ügyész(ség)nek szuverén joga eldönteni, vádképes-e a feljelentés. És jogában áll társzekérnyi bizonyíték esetén is megtagadni a vádemelést. És tertium non datur, ezzel vége a dalnak. Viszont a feljelentőre rá lehet uszítani az adóhivatalt, ÁNTSZ-t, TEK-et, amit csak Polték akarnak.
Tegnap(előtt) egyik híradóban hallottam, hogy a PDSZ vezetője feljelentette a KLIK vezetőjét, mivel számos pedagógus hónapok óta nem kapja meg az utazási hozzájárulást és egyéb járandóságát. Kíváncsian várom ennek a folytatását.
süti beállítások módosítása