Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Migráns probléma? Vagy Börtönbiznisz inkább!

2015. szeptember 10. - Magyarulaszlo

"Börtönbe kerülnek akik illegálisan lépik át a magyar határt" - mondja ki az új bevándorlási törvény. Vajon ez hány embert jelent? Egyáltalán mekkora a kapacitás? Vajon udvari blöffről van szó, vagy tényleg számíthatunk arra, hogy Orbán hősként magasztosul az Unió bölcs vezetőjévé?

 A jelek szerint a nyugati közönség eddig nem igazán díjazza a produkciót, lényegében állandósult a füttykoncert és a megvetés, a Vezér tehát nem hibázhat még egyszer, mert most már tényleg őt nézi a világ szeme.

 Elhihetjük-e az Orbán-féle megoldás részként, hogy aki illegálisan jön be, az börtönbe kerül, illetve, hogy mindenki mást visszafordítanak majd a határon? Talán. Ha ez így lesz, akkor vélhetően lesznek, akik inkább hazamennek, esetleg máshol próbálkoznak, és persze lesznek, akik mégis megpróbálnak kies hazánkon keresztül eljutni egy sokkal jobb világba, ás útközben talán megúszhatják a magyarok börtöneit.

79024.jpg

Egyébként hogy is állunk most börtön férőhelyekkel?

Pintér Sándor belügyminiszter július végén azt mondta, hogy csökkenteni kell a börtönök zsúfoltságát, ezért tíz büntetés-végrehajtási intézet megépítéséről döntöttek. 2014-ben összesen 18 ezer fogvatartott ült börtönben, a zsúfoltság pedig azt jelenti, hogy egy harmaddal többen raboskodnak, mint ahány férőhely van. Könnyű megbecsülni, nagyjából 15.000 férőhely van ma az országban.

A 2019-re megépülő börtönökben összesen 5000 rabot tudnak majd fogva tartani.

 

Számoljunk egy picit.

Ha talán még 2000 rab fér el a börtönökben, akkor az a napi bevándorló áradat mindössze egy napi szintjének felelne meg. Dehát persze ezt senki sem gondolhatja komolyan. Ennél jóval valószínűbb, hogy az új törvény értelmében naponta 500 fő körüli illegális bevándorlót kell majd börtönbe zárni. Ez egy hónap alatt 15.000 főt jelent, és ez még nem is magas szám, ahhoz képest, hogy a július végi adatok szerint az idén százezer illegális bevándorlót regisztráltak az országban.

Amellett, hogy gyakorlatilag nincs hely jelenleg a hazai büntetés végrehajtó intézetekben, még egy szerényebb érték, azaz például napi 150 fő letartóztatása, azaz havonta 4 500 fő esetén is azonnal szükség van legalább 8-10 új fegyházra, mégpedig azonnal. Ami mindazonáltal nagyon jó üzlet is lehet - valakinek.

Mert a börtön egyébként alapvetően jó üzlet. Annyira, hogy amikor az év elején - tehát bőven a migráns válság előtt - a Belügyminisztérium meghirdette az új börtönök építésére vonatkozó pályázatokat, 40 település jelezte, hogy szívesen száll be egy telekkel a projektbe.Egy-egy rab napi költsége 5-10 000 HUF között mozog, ez azt jelenti, hogy ennyi rab ellátása kapcsán akár naponta százmilliót is elkérhet a börtön az államtól, az állam pedig akár az EU-tól. Nagyon alacsony értékekkel számolva is, éves szinten legalább 15-20 milliárd forintot hozhat a migráns-buli - az országnak, az önkormányzatoknak, és a magánbörtönöknek.

 

Érdemes persze a rideg valóság felől is megközelíteni a kérdést.

Ha jelenleg a börtönök kihasználtsága 135%-os, és az újonnan épülő intézményekkel együtt 2019-ben is csak 2000-el lesz több hely, akkor

hol a fenében fog Pintér egy ilyen tömeget elhelyezni akárcsak a tárgyalás lefolytatásáig?

A legvalószínűbb, hogy sehol.

Miszter Habonynak hamar meg kell írnia a menekülési duma színházat, mert nem lesznek itt tömeges börtönbevetések, csak leégés, meg magyarázkodás.

 

Humbug ez kérem, csak humbug.

Ha mégis kitalálnak valamit, akkor ez üzlet! És ha az, akkor valóban bombajó, jóllakat haverokat, önkormányzatokat, pénzt hoz, nem is keveset.

És amilyen gentleman kormányunk van mostanában, már azon sem csodálkoznék, ha országunkban is bevetnék végre az egyházakat. Az lesz csak  a különbség, hogy a nyugati keresztényekkel ellentétben itt nem befogadják,hanem rabosítják majd a menekülteket.

Az meg kit érdekel, hogy közben a fél világ szemen köpi drága nemzetünket.

A főtróger már úgyis rég elvesztette a becsületét.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr977774354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2015.09.10. 18:34:36

Segítek: senki nem kerül börtönbe, helyette kiutasítják az országból. Szívesen.

paráznabillegető 2015.09.10. 20:06:01

minő termékeny blog.
alighogy elindult, de 24 órán belül két címlapos poszt!
wow, kúl, meg azta.

szabadság elvtársak! 2015.09.10. 20:18:50

Súlyos hibának nevezi a The Times szemleírója az Európába érkező menekültek befogadását. Melanie Phillips a konzervatív brit napilap csütörtöki kiadásának véleményrovatában közölt öthasábos cikkében azt írta: Orbán Viktor miniszterelnököt már "nácinak" is bélyegezték a menekültek befogadásával kapcsolatos álláspontja miatt, ám éppen az ilyen megbélyegzésekkel lehet elérni, hogy Európában a fasizmus realitássá váljék. Ha ugyanis a "liberális uralkodó osztály" nácinak bélyegez mindenkit, aki kultúráját akarja megvédeni, azzal az embereket az igazi rasszisták és fasiszták karjaiba hajtja.
www.portfolio.hu/gazdasag/sulyos_hiba_a_migransok_befogadasa.219365.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Magyarulaszlo 2015.09.11. 15:23:27

@Sir Galahad: Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy napokig, akár hetekig várhatnak a cellájukban!

Nyilván te sem gondolod, hogy a rendőr az ejnyebejnye és adatfelvétel után elengedik őket a mezőre és majd postán kapnak értesítést!!!

A gyakorlatban ez úgy történik, hogy a rendőrök a korábbiakkal ellentétben nem egy regisztrációs ponthoz fogják kísérni, buszoztatni a menekülteket, hanem őrizetbe veszik és bíróság elé küldik. A kiutasítást tehát őrizetben kell megvárniuk. Ez minimum pár nap, ha minden kerek, de egy papírok nélküli delikvens esetében önmagában az azonosítás is napokba kerülhet!

Ha tömegesen lesznek illegális belépők, akkor ráadásul lelassul az ügyintézés, és a torlódás miatt egyre többen várják majd rácsok mögött a döntést.

Ezért is kezdtem számolgatni.

Magyarulaszlo 2015.09.11. 15:41:07

@szabadság elvtársak!: Nem nagyon vitatkozom Veled, szerintem se jó bárkit azonnal ok nélkül lenácizni. Másrészt pedig elgondolkodtató az a kifejezés, hogy "a kultúra védelme".

A globalizáció megtörtént, történik... nagyjából visszafordíthatatlanul. Lehet beszélgetni arról,hogy ez mennyire jó, de óriásit téved az, aki szerint vissza lehet fordítani a folyamatokat. Gyros-t és kínait fogunk enni, néha Mekibe járunk, kínai a ceruzád, spanyol az eper, de azért eszünk gulyást és pörköltet is. Nekem a magyar paradicsom a kedvencem!

És akkor felmerül a kérdés, hogy mit is jelent az, ha valaki meg akarja védeni a kultúrát? Elzavarja a gyros-osokat? Dehát finom, nem? Kiutasítja Kállay Sanders-t? Nem hagyja, hogy a szomszédom muszlim legyen?! Na, ez megint értelmetlen.

Egyáltalán kitől kell megvédeni a kultúrát? Az idegenektől, akik nem is ide akarnak jönni? vagy azoktól akik pont ide akarnak jönni, mert szeretnek itt lenni?

Egy globalizálódó világban a kultúra védelme kapcsán egyetlen valódi eszköz van: az OKTATÁS.
De akkor ha Mr. Orbán-nak ez az egész valóban fontos, akkor miért költ egyre kevesebbet az oktatásra? Miért Matolcsy tanokra megy az MNB prófitja (250 milliárd). Miért szedi szét a Corvinust, miért bünteti az entellektüell tanszékeket, miért bízza barbárokra a szektor működtetését?

A nagyon nemzeti jelszavakat értem, de tudod, szerintem nincs ezek mögött valódi tartalom, és ez baj.

2016.03.18. 06:15:43

Kiss múltba nézés kéne! Emlékezzünk régi "bevándorlóinkra!"

A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!
Széchenyi „ez a népcsoport (zsidók) a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa! S hogy ez nálunk mégis megtörtént, azt nemzeti közömbösségünknek tudja be. Az ország lakosság a zsidók 11%-ával érte el a magyarul beszélők 51% arányát 1910-es népszámláláskor!
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc:
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc
"A zsidókat felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi
Az atiszemituzmussal az a legnagyobb baj, hogy MA MÁR NEM AZ SZÁMIT ANTISZEMITÁNAK AKI GYŰLÖLI A ZSIDÓKAT, HANEM AZ, AKIT A ZSIDÓK GYŰLÖLNEK!!!!
süti beállítások módosítása