Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Népszavazás Abszurdisztánban

2016. május 17. - Magyarulaszlo

Van valami végtelenül bájos abban, hogy Orbán Viktor kormánya most jól elrendelte a népszavazást. A lényeg csak kicsit távolabbról sejlik fel és sajnos még csak véletlenül sem szerethető; olyan mintha valaki belerondítana a medencébe - természetesen a  trambulinról, majd mivel egyértelműen menthetetlen a helyzet, egyszerűen kitenne egy táblát a víz fölé: na ez itt a WC.

Először is

a népszavazásban feltett kérdés és a kapcsolódó kommunikáció egyszerre hazug és gyűlöletkeltő.

Ugyanis szó sincs kényszerbetelepítésről, a cél az, hogy a menekültek kérelmeinek az elbírálása időben, normális körülmények között történjen meg. Ez pedig csak úgy képzelhető el, ha nem csak néhány, hanem minden tagállam részt vesz a feladatok ellátásában, azaz ideiglenes szállást, élelmet, infrastruktúrát és persze adminisztrátorokat biztosít. És többek között éppen mi bizonyítottuk be tavaly Európának, hogy a menekülők feltorlasztása és béna, embertelen kezelése milyen óriási és könnyen továbbgyűrűző problémákhoz vezet. Bár tudnám, hogy valójában mitől is védtük meg Európát, ahogy Orbán hangoztatja… talán a nyugalomtól?

Akárhogy is, lehetne vitatkozni a megoldás részletein, de Orbán azt teszi, amihez ért: mindenkinek hazudik. A magyarokat azzal szédíti, hogy Brüsszel ide kényszeríti az idegeneket, Európa felé pedig látványosan az öklét rázza, miközben pünkösd csendes esős vasárnapján a miniszterelnök aláírta a menekültkvótát engedélyező nyilatkozatot.

uzenjunk_hazudni_copy.jpg 

Másodszor: a népszavazás intézményét épp Orbán tiporta sárba

Orbán a népszavazással pontosan azt tette, mint amit Kiss László ötven éve azzal az egykor nyilvánvalóan nagyon kedves és szép fiatal lánnyal. Előbb kisajátította, aztán a barátaival maga alá teperte, megcsúfolta és a végén Kubatov verőlegényei által jól megerőszakolta. De míg Kiss László gaztette után leülte büntetését és sikeres, jó életet élt, Orbán megbánás nélkül kezdi újra, és megmutatja, hogy hatalmába áll, hogy megtehesse, mert övé az Ország, a hatalom és a fradista kopaszok is, ha kell. A népszavazás szerinte az ő eszköze, sőt fegyver ez az ő kezében, ami még az Unió erejét is megtörheti.

uzenjunk_kubatov.jpg

Megoldás helyett zűrzavar

Tetszik vagy sem, ma már nem lehet büntetlenül elszigetelődni. A világ bejön az ablakon és itt van velünk, akár tetszik, akár sem: menekültválság, klímaváltozás, gazdasági válságok, energiafelhasználás, vízhiány... - a problémák nagy része nem intézhető el népszavazással, bölcs érett vezetők kellenek az Orbán-féle demagógokkal szemben. Az Unió alapgondolata pedig éppen az, hogy a problémákat közösen jobban lehet kezelni, és ez tökéletesen megjelenik a menekültkvóta esetében. Orbán a népszavazással tehát éppen a közösség alapeszméjét köpi le, szándéka nem a helyes megoldás kitalálása, hanem a rombolás, a zavarkeltés. Tegnap még elutasította, ma aláírta, aztán népszavaztat és mindeközben röhög az egészen.

uzenjunk_nemkerunk.jpg

Paks vs. migránsok

Arról nem szavazhattunk, hogy épüljön-e a főváros közelébe egy újabb atomerőmű http://mno.hu/belfold/nem-lesz-nepszavazas-paksrol-1339278 fejenként 3 millió forintért (hitelből) vagy inkább megújuló energiákra költsünk-e fejenként több százezer forintot. Ugyanakkor pár ezer ember átmeneti vendéglátása kapcsán a kormány több pénzt költött a vircsaftkodára (népszavazás költségei, kampány, kerítés, stb.), mint amennyibe az egész került volna. Mi ez kérem, ha nem képmutatás!

uzenjunk_paks.jpg

Kereszténység vs. keresztények

Orbán a persely barátja. Ezt tudjuk régóta, mint ahogy azt is, hogy a kilencvenes években épp ez a galeri küldte a legnagyobb pofonokat a keresztény pártok irányába (csuhások, térdre - Orbán Viktor, 1991). De azért az mégiscsak pofátlanság, hogy a keresztény világ vezetőjével pont egy magyar keresztényi értékeket hirdető párt vezetője száll szembe. Sőt, megvesz kilóra néhány könnyűlelkű egyházfit, hogy legyen egypár szakmabeli vokalista is a kórusban. Azt nyilván jól érzi, hogy a református és katolikus hazafiak zöme előszeretettel zsidózik és nem nagyon szereti az idegeneket, de azért lássuk be: a szeretet egyháza védelmében gyűlöletet kelteni, mindezt az adott egyház akaratának ellenében - hát azért ez elég erős.

Megjegyzem, Orbánnak kifejezetten mázlija, hogy a keresztény egyház nem keménykedik igazán: nem rúgták fenéken a magyar Júdást és nem kérték meg Semmilyen Zsoltot, hogy ugyan legyen már szíves elővenni és lapozgatni is a Bibliát néha.

uzenjunk_ferenc.jpg

Ráadásul ez a népszavazás teljesen felesleges.

A vircsaftkodáson kívül nem hoz ugyanis eredményt; nem fog semmit sem eldönteni a feltett kérdés kapcsán, a migránsok jönni fognak, az Unió pedig talán egy picit okosabban, tapasztaltabban fogja kezelni a helyzetet. Az eredmény egyedül Orbán számára pozitív, hiszen nagyon nagy balhé kell neki ahhoz, hogy ne az ellopott százmilliárdokról beszéljünk, a csorda pedig egyben tartható.

Az ország számára viszont ez az egész semmi jót ne tartogat. mert most arról szavazunk valójában, hogy európaiak legyünk, vagy csak pitiáner gazdasági bevándorlók, akik a pénzt elveszik, de a köz érdekében egy szalmaszálat nem vagyunk hajlandóak keresztbe tenni.
Arról, hogy valóban Európa épült-e itt az elmúlt 12 évben.

uzenjunk_europa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr618723858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2016.05.18. 14:23:39

Üzenjük Brüsszelnek, hogy nem kérünk több fejlesztési támogatást!

Andy73 2016.05.18. 14:24:09

Ha a blogger ezzel tényleg Orbán és a kormány ellen akar kampányolni, akkor elég nagy öngólt lőtt.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 14:27:59

Basszus, mindjárt érkeznek a fityiszfüggetlen trollok, oszt széthánynak mindent.

'it's cool to know nothing' 2016.05.18. 14:35:14

Miért, miért és miért?
A menekültek támogatásának Miért az egyetlen módja, hogy idehozzuk őket?
Aki más módon szeretne nekik segíteni, azt Miért vádolják azzal, hogy nem szolidáris?
Miért akarja kötelezővé tenni azt bárki, hogy a szolidaritásnak ezt a módját válassza?

És nem, és Nem, és nem.

Még ha jó ügyről lenne szó, akkor sem engedném magam kényszeríteni rá.
Nem érdekel, hogy melyik párt kampányol ellene, és mellette, nem érdekel, hogy az a párt más ügyekben mint képvisel.
Nem kell a támogatás. Maradok szegény, de szabad!

És végül igen.

Igen, el fogok menni szavazni.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 14:38:54

@'it's cool to know nothing':
A menekültek jönnek, nem kell hozni őket.
A szabadság fogalmad pedig egy 14-15 éves szintjét súrolja.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2016.05.18. 14:48:10

1. Már osztom is a FB-on a posztot, mert jó sok embert fog elvinni a szavazásra! :)

2. Kedves BIG74 Bodri, attól, hogy konzekvensen menekülteknek hívod őket, nem lesz igaz a teljes bevándorló tömegre. Több közöttük a gazdasági bevándorló, mint a háború elől menekülő.

3. A cikk akkora hazugságokkal van tele, hogy ihaj :)

- "Orbán a népszavazással pontosan azt tette, mint amit Kiss László ötven éve azzal az egykor nyilvánvalóan nagyon kedves és szép fiatal lánnyal. Előbb kisajátította, aztán a barátaival maga alá teperte, megcsúfolta és a végén Kubatov verőlegényei által jól megerőszakolta."
----> Először is, bizonyíték híján ez egyszerűen rágalmazás. Másodszor, miért kell a balliberálisok lieblingjét (Kisst) idekeverni?. Harmadszor: az MSZP kormányon, a már összegyűjtött aláírások mellett kaszálta el a Fidesz népszavazási törekvéseit, ehhez képest a jelenlegi szabályozás demokratikusabb!

- "Orbán a népszavazással tehát éppen a közösség alapeszméjét köpi le, szándéka nem a helyes megoldás kitalálása, hanem a rombolás, a zavarkeltés."
-----> Az Unió közösségét védi.

- "Arról nem szavazhattunk, hogy épüljön-e a főváros közelébe egy újabb atomerőmű..."
-----> tekintve az elmeállapotodat, ez most igenis ésszerűnek tűnik :D

- "...(csuhások, térdre - Orbán Viktor, 1991"
------> nem ő mondta, de jól hangzik

És még lehetne kötekedni, de mire idáig jutottam rájöttem, hogy értéktelen emberre fecsérlem a drága időmet :) Na, vissza a munkához! :)

Róth Manó unokái 2016.05.18. 14:51:54

Hazudsz, zsidó. Egyébként meg nem veszed észre, hogy már senki nem hisz nektek?

Toadwart66 2016.05.18. 14:54:49

Miért kellene Orbánnak bármit is elhinni? Annyit hazudozik, hogy már maga is belekeveredik.
"Ha nem vettek volna fel bennünket 2004-ben az Európai Unióba, akkor ma az Európai Unió gazdasági teljesítménye hanyatlana. Akkor ma nem gazdasági növekedés lenne, hanem csökkenés. Csak ez a régió hoz igazából értelmezhető, komoly méretű gazdasági növekedést." - mondta Ő.
Az adatokból pedig kiderült, hogy nagyjából fordítva van. Régóta figyelem az arcátlanságát. Ha valamit kijelent, annak pont az ellenkezője igaz. Eddig még mindig bejött. 4 millió hülye meg csak nincs az országban, hogy a privát népszavazása érvényes legyen.

Toadwart66 2016.05.18. 14:57:43

@Róth Manó unokái: "Hazudsz, zsidó." Aztán majd kirohansz, mint Eszes Szilárd, ha azt mondják rád antiszemita vagy. Te is pont olyan értelmes lehetsz, mint ő. Megvan hozzá az eszed.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 14:58:06

@jobbdemokrata:
Gazdasági bevándorló is bőven van, legyen, ha ettől neked jobb.

Sir Galahad 2016.05.18. 14:59:14

Ha a Brüsszel az Unió egész területére szeretett volna migránsokat beengedni, előtte meg kellett volna kérdezni minden egyes tagországot, hogy mit szeretnének, miként kezeljük ezt a kérdést, aztán ha megvan a konszenzus, utána döntést hozni ennek szellemében. Tudomásom szerint konszenzus jelenleg sincs. Éppen ezért az, hogy Németország meghirdette a Wilkommenskulturt és azt mondta, tárt karokkal várja a migránsokat, német belügy. Az, hogy Magyarország lezárta a határait és azt mondta, hogy ide márpedig nem jönnek migránsok, az meg magyar belügy.

tralalala 2016.05.18. 14:59:30

Szerintem tök jó, hogy a baloldal következetesen menekültbarát politikát folytat, így legalább soha a büdös életbe nem lesznek megválasztva.

Gyerekek elmondom ám, hogy a menekültbarát politika azért működhet Bécsben vagy Londonban, mert ott a szavazópógárok jelentős hányada bevándorló, akihez ez az álláspont származásából adódóan közel áll. Így az ilyen politikának egyből van egy tömegbázisa.

És pont azért nem működik Magyarországon, mert itt meg nem ez a helyzet. De nekem mindegy, felőlem mehettek a falnak újra meg újra.

Xlendon 2016.05.18. 15:07:32

@tralalala Tehát a magyarok idegenellenesek, és ez a jó.
Hmmm.... durva.
De legalább én nem vagyok idegenellenes.

Kivlov 2016.05.18. 15:14:26

Az a ciki barátom, hogy primitív, kultúrálatlan arabok milliói érkeztek ide ellenőrizetlenül!
Miért kell velükj kivételezni??? Jöjjenek legálisan, határátkelőkön, papírokkal. Ha nincs, akkor meg maradjanak ott, ahol nem kérnek papírt. De csak hőbörögni tud a csörhe.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.18. 15:17:25

abszurdisztannak hivod a hazadat?
na huzzal ki afghanisztanba, oszt patyolgasd ott a szeretteidet

Háló Őr 2016.05.18. 15:18:40

Ahammm, tehát utálod az Orbánt, meg Magyarországot, ezért mindenben feküdjünk le az EU-nak, jöjjön ide az összes migráns (nem menekült), lehetőleg annyi, hogy legyünk kissebbségben a saját hazánkban. Hehehe kösz, de nem.

Medgar 2016.05.18. 15:28:09

Néhány kérdés azért tisztázásra vár:

- Ha a kedves ide deportált migráns nem akar itt maradni milyen eszközöket alkalmazhatunk?
- Ha végre rendbe teszi az EU és az USA a maga kavarta szart Szíriába, miért mennének vissza?
- Hogy különböztetjük meg a valódi menekültet a csalótól? (mert ugye egy szír útlevél 750$)
www.dutchnews.nl/news/archives/2015/09/dutch-journalist-buys-fake-syrian-passport-with-prime-ministers-photo/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.18. 15:33:25

@BiG74 Bodri: szulohazam magyarorszag
sosem neveznem abszurdisztannak
sosem gyalaznam
befogado hazam USA
sosem gyalaznam
itt elek a csaladommal
egyeb kerdes?
/a bejegyzes rengeteg csusztatast tartalmaz, lathatoan nem a fenallo problemaval foglalkozik, hanem Orban es fidesz ellenes, ez meg most keves, a bevandorlok nem akarna oda menni, a magyarok nem akarjak hogy oda menjenek, brusszel meg a nemetek varialnak, kvota fejpenz stb./
vivjak meg forradalmaikat, polgarhaboruikat maguk kozt, ahogy megtette Europa es amerika is anno

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.18. 15:37:27

A népszavazás telitalálat. Ezért is gágognak már most ellene a brüsszeliták és magyarorszégi csicskásaik, a ballibák: tudják, hogy hatamas ütés lesz ez a népszavazás a népnyúzókra.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.18. 15:38:24

@nu pagagyí:

Nme is kell, tökéletesen elég, ha visszaadják azt, amit az utóbbi 25 évben elraboltak.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.18. 15:41:48

"a keresztény világ vezetőjével pont egy magyar keresztényi értékeket hirdető párt vezetője száll szembe"

Konkrétan? Vagy csak Francisco Conchita Buziglio Borgia Wurst úrra, argentín ateista paramédiafenoménre utalsz? Vele szemben az ellenállás minden hű keresztény kötelessége.

teleorman 2016.05.18. 15:49:10

Kellenek-e a menekültek? Hát nem igazán.
Többségük valódi, védelmet érdemlő politikai menekült? Nem igazán.
Sokan vannak-e itt? Nem, szerencsére.
És ha jóval többen is lennének, ez lenne az ország legnagyobb nyavalyája? Persze hogy nem.
Versenyképtelen - multikat leszámítva - vállalatok, szegénység, korrupció, maffia-állam, elnéptelendő vidék, vállalkozásellenes bürökrácia, kipukkadó növekedési lufi: mind sokkal nagyobb nyavalya.

Sokmindenről lehetne tehát népszavazni, és mind fontosabb lenne, mint az, hogy párezer, úgyse ittmaradó szerencsétlent kell-e esetleg majd kerülgetni egy ideig.

Ezért marha nagy átvágás az egész népszavazás. Aki ezt nem látja be, nos, az bizony nem a legerősebben világító lámpatest a lépcsőházban. Inkább csak kiégett 25W-os ízzó.

'it's cool to know nothing' 2016.05.18. 16:00:36

@BiG74 Bodri:
Valóban az az érettség, ha valaki pénzért lemond jogairól, elveiről, értékrendjéről. Hát ehhez csak gratulálni tudok (nem beszélve a személyeskedésről, ami szintén egy érett ember tulajdonsága. Ugye?). Uniós támogatásért cserébe, brüsszeli hivatalnokok döntenek az életünkről, akiket el sem tudunk zavarni, ha nem tetszik a döntés.
Nem tudom, hogyan vagy vele, de engem nem lehet pénzért megvenni.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 16:02:53

@hagyma:
Ha te ilyen vagy, hát legyen.
De a patriotizmusomba bőven belefér, hogy én aki itt élek, és szarnak ítélem meg sokszor a helyzetet, akár abszurdisztánnak is hívjam ezt az országot. Valószínűleg pofánverném azt a szlovákot, vagy románt, aki szintén így hívná kis hazámat, de én tudom, miért mondom, és értem a másik magyart is miért teszi. Még azt is megértettem aki anno birkanépezett, és birkaországozott, bár számomra az sértőbb. Ettől függetlenül itt élek, és itt is fogok meghalni, itt a családom, ez az én országom, az én kis abszurdisztán birkaországom, Magyarország. Itt zsidóznak kedvenc trolljaim, és itt is veszünk össze véreskomolyan. Csak a mindennapjaink mennek egyformán, magyarosan.
A távoli pátosz a csillag-sávos lobogó alól nemes, de kissé fakó.

'it's cool to know nothing' 2016.05.18. 16:05:24

@Sir Galahad:
Nem német belügy, mert Németország is az EU tagja. Velünk balhéztak a kettős állampolgárság miatt, mert ezzel (akkor még) nem EUs állampolgárok kerültek be az EU-ba tömegével. Most ennek a többszöröse került be kontrollálatlanul.
Németország ellen eljárást kell indítani az EU szabályok megszegése miatt, és példásan meg kell büntetni, hogy soha, senkinek eszébe se jusson újból ilyesmi.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 16:06:16

@'it's cool to know nothing':
Már megvettek, csak amikor tetszik, nem veszed észre, hogy árú vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.18. 16:14:14

@BiG74 Bodri: nincs patosz
szeptemberben is megyunk haza
nejem /sok generacios ameriakai/ imadja magyarorszagot
en is
es szolok 20 ev amerikai let utan
magyarorszagon demokracia van beke es aranylag jolet
ha amerikahoz hasonlo szocialis juttatasok lennenek otthon,, kitoprne a forradalom

'it's cool to know nothing' 2016.05.18. 16:15:45

@Xlendon:
Ez az idegenellenesség már mekkora baromság.
Szeretem az inidaiakat, szeretem a kongóiakat és úgy általában majdnem minden nemzetet kedvelek. Szeretem őket meglátogatni, megismerni a kultúrájukat, történelmüket, és éppen ezért tisztelem is őket.

De ez, hogy keveredik össze azzal, hogy ha nem szeretném a szomszédomban, ahol most magyarok laknak egész utcák, és városnegyegyedek válnának indiaivá és kongóivá, akkor idegengyűlölő vagyok?
Mi a fene köze van a kettőnek egymáshoz?

De ennél azért van fontosabb is. New Yorkban jól megfér egymás mellett minden nemzet, mert az őshonos indián kultúrát kiírtották, és nincs más, nincs már helyi egyedi érték, amit érdemes volna védeni. A küldő országok kultúrája sincs veszélyben, hiszen oda sem vándorol tömegével senki, azok megmaradnak homogénnek, egyedinek.
De itt van a mi hazánk. Ha ez elveszti a jellegét, nincs másik Magyarország valahol a világ túlsó végén, ahol fenn tud maradni a magyar kultúra.
Szóval miközben az európai kultúrák feloldódnak a nagy multikultiban, addig a küldő országok, kultúrák fennmaradnak érintetlenül.
Száz év múlva nem lesz német, francia, svéd kultúra, de még mindig lesz arab, india stb. kultúra.
Ez így rendben van?

'it's cool to know nothing' 2016.05.18. 16:20:43

@teleorman:
Azt is tegyük hozzá, hogy az egyik leghülyébb érv, amit mostanában hallottam, hogy az iparnak szüksége van a munkaerőre.
Ühüm. Miközben Spanyolországban, és Görögországban a jól képzett fiatalok 50%-a munkanélküli, az EU-na friss munkaerőre van szüksége?
Pláne miért kellene egy egysége EU-ban Németországba vándorolnia a munkaerőnek. A gyárak simán megtehetik, hogy oda települnek, ahol a szabad munkaerő van. Talán az EU-nak erre kellene koncentrálnia.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.18. 16:23:15

@'it's cool to know nothing': igen leginkabb ezt nem ertem
a bal azt szajkozza, hogy idegengyulolet
nincs szo rola
en nem gyulolom a szomszedomat, /sot kifejezetten kedvelem Sziliviat, aranyos holgy/ de nem szeretnem ha bekoltozne a nappalimba
es itt meg nem is szomszedokrol beszelunk, hanem homlokegyenest mas felfogasu es vallasu emberekrol

BiG74 Bodri 2016.05.18. 16:23:59

@hagyma:
Aránylag jólét, és még demokrácia, reméljük marad is. Forradalom itt nálunk nem lesz, arra jelenleg csak a keménymagos focidrukkerek megvásárlásával van esély, viszont ilyen kis potenciált nem lőnek el verébre.
Jó látogatást!

'it's cool to know nothing' 2016.05.18. 16:25:05

@BiG74 Bodri:
Hát persze, hisz jól ismersz.
Ja, nem is. Inkább magadat ismered jól, és azt hiszed más is ilyen. Prostituált.
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy te vajon mit kaptál otthonról? Szüleidtől mit láttál, milyen példát állítottak eléd.
Én elég jól élek, de gyerekeimet arra készítem fel, hogy nem lesz mindig így. Lehet háború, lehet bármi, szegényen és jómódban is becsülettel kell élni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.18. 16:32:57

@BiG74 Bodri: nem latogatas
haza megyunk
utana meg jovunk haza

masada 2016.05.18. 16:35:20

Nem ciki...ügyes politikai húzàs...majd lesz máshol is...ahogy lett kerítés a Balkánon és Ausztriában meg határellenörzés Németországban és Skandináv félszigeten - pedig az elején azt mondták bezzeg náluk nem lesz. Egyszerü: az emberek többsége nem akar több millió arabot itt - csak nem könnyü kimondani...ennyi, nem bonyolult.

kis864 2016.05.18. 16:50:40

Álljon meg a menet!
Eddig helyettünk döntöttek mindenben a II/III-dal.
Most meg ránk akarják tolni az egészet?
Nem értem.
A LÓVÉ IGEN a FELELŐSSÉG NEM?

BiG74 Bodri 2016.05.18. 16:50:44

@'it's cool to know nothing':
Mindig mindennek meg van az ára. Akkor is amikor tetszik a bisznisz, és akkor is amikor nem. Prostituált és prostituált között is nagy lehet ám a különbség.
Nem ismerlek, de te sem engem. Viszont látom, nagy hévvel érvelsz, pozítivan, de gyermeki naivitású pontokkal.
Teljesen korrekt módon vitázva, korrekt érvrendszer mellett belekeveredtél egy ügybe, ami a legkevésbé sem a magyar érdekek védelméről szól, hanem egy belpolitikai viszály két megélhetési politikusi csoport között. Állást is foglaltál, hozomra odaadtad a szavad az egyik politikai csoportnak, az erkölcsi értékrended miatt, annak megőrzése érdekében, eladtad magad, miközben nekik nem az ügy a fontos, hanem a legitimációjuk megerősítése. Az a legitimáció amellyel sok más esetben is döntenek majd rólad.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 16:55:02

@hagyma:
Itthon otthon, miközben otthon itthon?

Ma Baker 2016.05.18. 17:25:48

Hát miattad biztosan szarabb ez az ország kedves posztíró.

Szelid sunmalac 2016.05.18. 17:33:00

@hagyma: Te neha olyan demagog tudsz lenni :( Pedig alapvetoen kedvellek, de baszod ha Mo.-n atlag ban annyit keresnenek mint az USA-ban szivesen odaadnak nekik a tuti egeszsegugyi ellatast. Es ezt te is tudod.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.18. 17:42:25

@jobbdemokrata:
Úgy vélem, a gazdasági bevándorló sem korrekt kifejezés. Leginkább erőszakos kontinensfoglaló.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.18. 17:48:25

Nem értem, ha az angolok simán népszavazhatnak az EU kilépésről, akkor egy szintén EU ügyben tartott magyar népszavazás miért aljasság (lásd: Schultz)? Na mindegy, biztos nem vagyok ideológiailag elég képzett.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 18:43:27

@Afrika steht an der Elbe:
Ez nem ideológia kérdése. Egyszerű jogi ügy. A brittek arról szavaznak, hogy a szövetségnek tagjai akarnak e lenni. Mi meg a szövetségben arról, hogy amit a szövetség kér, az nem tetszik nekünk. A különbséget zongorázni lehet.

röf 2016.05.18. 19:05:40

Sírjatok, vonyítsatok :)

Afrika steht an der Elbe 2016.05.18. 19:11:51

@BiG74 Bodri:
Nos, azt megnézném magamnak, mekkora ajvékolás lenne, ha az EU kilépésről lenne itthon népszavazás.

A magyarázat a kettős mércére a következő:
Cameron kibalhézott az angoloknak egy rakás kedvezményt az EU-tól, többek között az EU kilépésről tartandó népszavazással zsarolva Brüsszelt. Ez EU nem engedheti meg magának, hogy egy nagyhatalom hátat fordítson neki, így fogcsikorgatva megadtak nekik mindent, amit akartak.

Közben látva, hogy Brüsszel zsarolható, Erdogan is rákapcsolta Brüsszelt a szivattyúra.

Erre jön Orbán a maga népszavazásával azon az alapon, hogy ha az angolok népszavaznak egy fontos EU ügyben, akkor mi is népszavazunk EU ügyben.

Ez Brüsszelben totál kiverte a biztosítékot. Látható Schultz és a luxemburgi külügyminiszter náci beszédén. Az a fő probléma, hogy teljesen alkalmatlan vizesnyolcasok vezetik az EU-t és Németországot. Reméljük, már nem sokáig.

bloglegelő 2016.05.18. 19:25:28

"Van valami végtelenül bájos abban", ahogy az álmoralizáló lilanáci selejt vonzódik a kontraproduktivitáshoz.

De ez jó így, ők pénzt kapnak érte (a hülyébbje lelkesedésből csinálja), aki meg beléjük botlik a sajtóban, mint az ember az olvadó kutyaszarba a pesti járdán, tudja, kikkel áll szemben,
.
Hát csak irogassatok minél többet, és minél szélesebb körben.

midnight coder 2016.05.18. 19:41:45

@Afrika steht an der Elbe: Nem alkalmatlanok, szimplán gazemberek. Merkel mama és csapata nagyjából beleszarik abba, mi lesz Európában 20 év múlva. Ők biztosan megkapják az amcsi állampolgárságot ha arra kerül a sor, hogy menni kell innen.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.05.18. 19:42:04

Picit olyan ez, mint a "nem veheted el a munkát" plakátkampány volt. Amikor megláttam a neten, azt hittem, valami hoax, mert ekkora suttyó nem lehet a magyar kormány. Most megint emelték a tétet és megint ezt gondoltam elsőre. Őszintén remélem, hogy nyugati szövetségeseink nem a teljes magyarságot ítélik meg ezek alapján a mocskos suttyó politikai haszonlesők alapján. És persze szarrá is plakátolták az országot, ezzel is lapátolva a közpénzt annak a hombárfejű habonynak és a többi gazdaállaton élősködőnek.

És van olyan büdösparaszt, aki proaktívan védi őket. Elég csak megnézni itt is a kommentfolyamot.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 19:56:12

@Afrika steht an der Elbe:
Az angolok nem egy fontos Eu ügyben szavaznak, mert egy fontos ügyben beülnek az Eu vezetői közé és tárgyalnak, oszt próbálnak érdekérvényesíteni. Ők arról szavaznak akarják e az englanderek, hogy az ő vezetőiknek be kelljen ülni a többi Eu vezető közé, oszt egyeztetés végén mindenkinek el kelljen e fogadni Brittaniában amit Brüsszelben kifőztek. Arról fognak szavazni, gerincesen, hogy vállalják e a szövetséggel járó dolgokat, vagy kilépnek.
Mi meg arról, hogy igen Eu tagok vagyunk, de nem tetszik a brüsszeli döntés.

bloglegelő 2016.05.18. 20:00:54

@Narancsos Ödéma: hozzászólásod hangvétele jogos alapot szolgáltat arra, hogy bizony, értitek miről van szó, kik és mik vagytok minőségben, menyniségben.

Egyébként gyermekem, "szövetségesek" mindig csak azon szempont szerint ítélnek még másokat, hogy azok mire használhatók. Ha te ehhez még siralmas csicska is akarsz lenni, csak tessék.

irogass csak te is, a mi emberünk vagy

bloglegelő 2016.05.18. 20:38:40

@teleorman: szóval csak "párezer arabot kerülgetni"

oké, gyorsan szavazd meg a lakógyűlésen, hogy engedjétek be azt "a pár agresszív csövest".

várjuk a beszámolóidat - de csak arról

Piszkos Freud 2016.05.18. 20:44:00

@BiG74 Bodri: "Mi meg arról, hogy igen Eu tagok vagyunk, de nem tetszik a brüsszeli döntés. "
Nagyon tévedsz. Ebben is, meg amit a posztban írtál.

NEM született semmilyen döntés. Egy buta és felháborító javaslat készült, amit MINDEN EGYES tagállamnak meg kell szavaznia ahhoz, hogy döntés legyen belőle.
Legalább 5-6 állam nem akarja, és nem fogja megszavazni, tehát nem lesz döntés.
A népszavazás a kormány - remélhetőleg már végleges - álláspontját hivatott megerősíteni.

Más kérdés, hogy ebben a tekintetben a Jobbik megközelítése a legjobb. Spóroljuk meg a népszavazás 5 milliárdját, és kerüljön be a döntés az alkotmányba (igen tudom, alaptörvény - de én jobban szeretem az alkotmány szót).

Ad Dio 2016.05.18. 20:45:35

Mit nem adnék egy elfogulatlan értékelését... ez sajnos megint egy bullshit halom.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.18. 20:49:28

@BiG74 Bodri:
Az angolok a lehető legfontosabb ügyben szavaznak. A magyarok pedig 2004-ben nem írtak alá olyasmit, hogy kötelesek bármiféle idegen népeket letelepíteniük, ha egy szemmel láthatóan meghibbant német kormány úgy találja jónak.

Sajnos igaza lett Teachernek és Mitterandnak, akik arra figyelmeztettek 1990-ben, hogy egy újraegyesült Németország ismét veszélyt jelenthet Európa stabilitására. Hát ez úgy tűnik, bekövetkezett. Ti libsik pedig statisztáltok hozzá. Pont ti egy német ámokfutáshoz, szép, mondhatom.

Itt nem EU kötelezettségekről van szó, hanem arról, hogy a németeknek megint elment az eszük, de legalábbis a kormányuknak.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 20:49:54

@Piszkos Freud:
Nem írtam semmit posztba, csak kommentelek.

'it's cool to know nothing' 2016.05.18. 20:50:13

@BiG74 Bodri:
Bullshit bingó!!!!!!!!!!!! Nyertem!
Szar lehet neked egy ilyen fekete-fehér világban élni.
Valszeg többet láttam a világból, több tapasztalattal rendelkezem minden téren mint te. Ezért is nevetséges a paternális stílusod. Nem keveredtem bele semmibe, nem pártoskodom. Te szeretnél mindenből párt-politikát csinálni. A legtöbb országban pont ugyanilyenek a pártok, de az emberek elnéznek mellettük, felettük, nem veszik a lelkükre. X évente elmennek választani, oszt jónapot. Neked is ezt javaslom, jobb életed lenne.

wallenberg88051002 2016.05.18. 20:52:55

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

MÓZES ELSŐ KÖNYVE A TEREMTÉSRŐL
34.15 “Veletek csak úgy egyeztünk, ha hasonlókká lesztek hozzánk, hogy minden férfiú körűlmetélkedjék ti köztetek.”
34.24 “És engedének Khámornak, és Sekhemnek az ő fiának mindenek, a kik az ő városa kapuján kijárnak vala, és körűlmetélkedék minden férfiú, a ki az ő városa kapuján kijár vala.”
34.25 “És lőn harmadnapon, mikor ezek a seb fájdalmában valának, a Jákób két fia, Simeon és Lévi, Dínának bátyjai, fegyvert ragadának s bátran a városra ütének és minden férfit megölének.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", azt mondták ellenségeiknek hogy csak akkor tárgyalnak velük ha azok körülmetélkednek, erre azok körülmetélkedtek, mire a zsidók kihasználva a helyzetet hogy a körülmetélkedés miatt azoknak fájdalmuk van és nem tudnak védekezni, jól lemészárolták azokat.

* * *

MÓZES NEGYEDIK KÖNYVE AZ IZRÁELITÁK MEGSZÁMLÁLÁSÁRÓL VALÓ KÖNYV
21.2 “Fogadást tőn azért Izráel az Úrnak, és monda: Ha valóban kezembe adod e népet, eltörlöm az ő városait.”
21.3 “És meghallgatá az Úr Izráelnek szavát, és kézbe adá a Kananeust, és eltörlé őket, és azoknak városait. És nevezé azt a helyet Hormának.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket.

* * *

MÓZES ÖTÖDIK KÖNYVE A TÖRVÉNY SUMMÁJA
3.6 “És fegyverre hánytuk azokat, a mint cselekedtünk vala Szihonnal, Hesbon királyával, fegyverre hányván az egész várost: férfiakat, asszonyokat és a kisdedeket is.”
3.7 “De a barmokat és a városokból való ragadományokat mind magunk közt vetettük prédára.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket mindenestül az asszonyokig, sőt a kisdedekig bezárólag, de legalább itt a jószágokat nem mészárolták le, azokat csak elrabolták.

* * *

JÓZSUÉ KÖNYVE
6.21 "És teljesen kipusztítának mindent, a mi csak vala a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektől az öregig, sőt az ökörig, juhig és a szamárig, fegyver élivel."

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket mindenestül az asszonyokig, sőt a kisdedekig bezárólag, és itt még a jószágokat is, a szegény kis csacsikákat, barikákat is kegyetlenül lemészárolták.

* * *

SÁMUEL MÁSODIK KÖNYVE
12.29 “gybegyűjté azért Dávid mind az egész népet, és aláméne Rabba ellen, és harczola ellene, és elfoglalá azt.”
12.31 “A népet pedig, mely benne vala, kihozatá; és némelyét fűrész, némelyét vasborona alá, némelyét fejsze alá vetteté; némelyeket mészkemenczén vitt által, és így cselekedék az Ammon fiainak minden városával: Haza méne azután Dávid és az egész nép Jeruzsálembe.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket, különös kegyetlenséggel, némelyeket szétfűrészeltek, vasboronával mentek keresztül rajtuk, fejszével darabolták fel azokat, mészkemencébe vetették őket, stb.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

BiG74 Bodri 2016.05.18. 21:03:46

@Afrika steht an der Elbe:
Az angolok az Eu kapcsán magukról szavaznak, nem Eus kérdésről.
De Gaulle azt mondta a német újraegyesítés felvetésénél annak idején, hogy akkor háború lesz.

Amúgy inkább vagyok libsi, mint fidesznyik, bár hozzátok képest konzervatív vagyok.

wallenberg88051002 2016.05.18. 21:05:28

@BiG74 Bodri:

A De Gaul egy senki. Az amerikaiak hátán mászott fel győztesnek, az amerikaiak nélkül a németek péppé verték a franciákat.

BiG74 Bodri 2016.05.18. 21:08:33

@'it's cool to know nothing':
Csak ámulok és bámulok, ennyi kellem, és biztos a küllem is határtalan.

élhetetlen 2016.05.18. 21:11:08

@hagyma: Nem tudom, hány közmunkás él Magyarországon, és azok sem biztos, hogy egész évben kapnak munkát, és fizetést, te több százezer. Úgy tudom, ha van jövedelem, az úgy 50 eft körül van. Majd, ha hazajössz, nem tudom, kinél fogsz lakni, de kérdezd meg a rezsit, a kaját, a ruházkodást, és nézd meg, hogy ötven eft-ból hogy lehet kijönni egy hónapra. Utána beszélj a jólétről. De azt is átgondolhatod, megkérdezheted, hogy egy szakképzett kórházi ápoló is csak 100 eft-t visz haza, az mire elég.

wallenberg88051002 2016.05.18. 21:13:13

@BiG74 Bodri:

Minden tisztességes ember keze ökölbe szorul, amikor ilyen De Gaul-féle senkik osztják az észt.

teleorman 2016.05.18. 21:14:36

@bloglegelő: nem tetszik érteni. Nem akarok csöveseket, de amikor a közös képviselő a közös költség kb. felét ellopja (közbeszerzések, MNB, stb.), a tető vadul ázik (oktatás), a villanyvezetékek beégnek (egészségügy), a gázvezeték meg szivárog (gazdasági növekedési potenciál, EU-pénz nélkül), akkor Inkább ezekkel kellene a lakógyűlésnek foglalkoznia. Nem pedig azzal a szerencsétlen csövessel. Ha ránkdől a ház, tök mindegy, hogy ott csövezik-e a pincében vagy nem.

_droid_ 2016.05.18. 21:25:47

10milliard euro per 10millio fo mifelenk 300ezer forint per fo, nem 3millio.

sterimar 2016.05.18. 21:26:50

Ha a ballibek vonyítanak a népszavazás miatt, akkor nem is kell rajta gondolkodni, az biztos jó lesz.

wallenberg88051002 2016.05.18. 21:26:51

De az MNB legalább köztulajdonban van, míg az amerikai jegybank az magántulajdonban van, na az mekkora lopás már!

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.18. 21:42:43

A népszavazás egy megerősített felhatalmazás lesz az Orbán kormány brüsszeli politikájának folytatására, és 3-4 millió elutasító szavazatra azért felfigyelnek majd, különösen ha más országokban is tartanak majd hasonló Népszavazásokat.

"A világ bejön az ablakon és itt van velünk, akár tetszik, akár sem: menekültválság, klímaváltozás, gazdasági válságok, energiafelhasználás, "

Viszont lehet és kell is mérsékelni, ahogy erőnkből tellik. A balkáni illegális migráns beáramlást pl. már sikerült jelentősen visszaszorítani.
Az a civilizáció, amely nem képes a saját területére való beáramlást megakadályozni, halott..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.18. 21:47:04

@Afrika steht an der Elbe: Bekövetkezett, csak nem úgy ahogy ők gondolták.. De a német ultraliberális hordát a saját lakossága fogja helyretenni a következő évtized német választásain. Tíz év múlva rá sem fogsz ismerni erre a földrészre..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.18. 21:48:52

@teleorman: Ha viszont az a csöves rendszeresen molesztálja a kislányodat, már egész más lesz a hozzáállásod a problémához..

bloglegelő 2016.05.18. 22:01:21

@teleorman: ja, ez biztos vigasz lesz azoknak, akiket megerőszakolnak a sötét beugróban

hogy "nem ezzel kellene most foglakozni, hogy kik követték el, és hogyan előzhettük volna meg"

Magyarulaszlo 2016.05.18. 23:40:55

@_droid_: upsz ez tényleg megcsúszott, köszi javítom. egyébként nem 10 a vége, 12 milliárd Euróra becsülik a végső költséget... megjegyzem, azért az elhíresült 300 forintnak még ez is az ezerszerese....

grafoguru 2016.05.19. 00:04:19

@A megvalósult amerikai ólom..: 3-4 millió elutasító szavazat?... Hm...
Fogadjunk egy benzinkútba!...

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.19. 09:29:04

@wallenberg88051002: ja. hasonlóan mint orbánnál... az is egy bohóc, egy senki, de a pofája nagy.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.19. 12:00:43

@grafoguru: Simán meglesz, de az sem elképzelhetetlen, hogy átlépik a 4 milliós küszöböt az előzetes felmérések szerint..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.19. 12:09:55

@wallenberg88051002: Az összes kánaáni városállam lakosságát kiírtották csecsemőtől az aggastyánig. Etnikai tisztogatás volt ez a javából. A régészek megtalálták az úgynevezett fekete csíkot is ebből az időből az ásatások során, ami egy civilizáció totális pusztulására utal.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.19. 12:43:25

@BiG74 Bodri: Ennyi erő vel miért kezdeményeznek valakik népszavazást egy törvényesen megválasztott parlament által elfogadott törvény ellen?

Afrika steht an der Elbe 2016.05.19. 14:56:46

@A megvalósult amerikai ólom..:
"Tíz év múlva rá sem fogsz ismerni erre a földrészre.. "

Ezt nagyon remélem.
süti beállítások módosítása