Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Orbán megmutatta kulisszatitkait - bár ne tette volna!

Magyarország vezetője láthatóán visszafelé halad az információs szupersztrádán.

2020. május 12. - Magyarulaszlo

Lehangoló képpel illusztrálta a Miniszterelnök, hogy mit jelent, ha egy munkahelyen elmarad a digitalizálás. Az egész ország számára reményt nyújthat azonban az az őszinteség, amelynek jegyében az Elnök nyilvánossá tette ezt a fogyatékát.

Korábban is hallottuk már, hogy Orbán Viktor nem a technikai haladás embere, ugyanakkor a meglepő módon nyilvánossá vált képen pontosan kirajzolódik, hogy milyen gigászi erőfeszítésekkel jár, ha egy vezető nem akar a korral haladni és még a 21. század második évtizedében is ragaszkodik az iskolában jól bevált megoldásaihoz.

Másrészt büszkék lehetünk vezetünkre, hiszen Orbán Viktor valószínűleg az egyetlen kormányfő Európában, akinek az asztalán nincs számítógép, s aki még büszkéledik is azzal a ténnyel, hogy digitális analfabéta.

orban_it.jpg

Modern oszág modern elnöke, avagy kis hazánkban végleg győzött a papírobbi?

 

Nehéz elképzelni, hogy vajon mit éreznek reggelente a Miniszterelnökségen dolgozó, pár éve diplomát szerzett, és vélhetően komoly digitális tudással rendelkező fiatalabb munkatársak, és hogyan élik meg, amikor szembesülniük kell a napirenddel. Hogy mégis átérezzük, íme a reggeli feladatok listája:

Miniszterelnökség: az Elnök reggeli megérkezése előtti feladatok listája

6.00 Az elmúlt napon érkezett e-mail-ek kinyomtatása (kb 150 darab) két példányban.

6.30 Az e-mail-ek egyik példánya lefűzésre kerül egy új kartondossziéba, a jobb kereshetőség érdekében ABC sorrendbe rendezve, illetve névmutató cetlik alkalmazásával.

6.50 A kinyomtatott e-mail-ek másik példánya a Miniszterelnök asztalára kerül (a kép baloldali széle).

6.55 A tegnapról maradt, nem feldolgozott e-mail-ek felstócolása (baloldalon a nagyobb kupac papír).

7.00 Beérkező hivatali küldemények kinyomtatása 4 példányban (1 pld a Miniszterelnökségnek, 1 pld az Érintett minisztériumnak, 1 pld az elnöki íróasztalra, 1 pedig csak úgy).

7.30 Kimutatás a heti totóeredményekről, a várható győzelmi eredményekről, összefoglaló az előző nap meccseiről (ilyen most nincs a korona miatt, amúgy zöld vastag dosszié az asztal közepén).

7.40. A heti meccsajánlatok a kapcsolódó szolgáltatásokkal és utazási ajánlatokkal (középen, közel a szénsavmentes ásványvízhez).

7.45 A költségvetéshez szükséges háttérszámítások, tervek, vázlatok aznapi állapotának a kinyomtatása, rendszerezése (A képen a nemzeti lobogó melletti kisstóc).

8.30 A korábbi verziók kinyomtatása a szükséges elemzésekhez, összehasonlításokhoz (a kis stóc melletti 3 nagy kupac, dátum szerint rendezve).

8.42 Az aznapi naptárbejegyzések, programok, találkozók, illetve a heti és havi progam kinyomtatása.

8.55 A "bevételek" kimutatásának aktualizálása (titkos dosszié, fekete mappa az e-mailek mellett Lőrinc felirattal).

9.00 Anikó és Ráchel bevásárlólistája (a frissítők mellett közvetlenül) a szükséges közbeszerzési feljegyzésekkel.

9.12 Az OMSZ jelentés kinyomtatása a várható időjárásról, kétóránként frissíteni kell az anyagokat (közvetlenül a focimeccs ajánlatok melletti dosszié).

9.22. A Miniszterelnöki mobiltelefonra érkezett SMS-ek kinyomtatása.

9.24 Az előző napi Facebook bejegyzések és az azokra érkező kommentek kinyomtatása 3 példányban (1pld MInelnök, 1pld iktatásra, 1pld Rogánnak további műveletek támogatására)

9.30 Megérkezik az Elnök.
Fekete tej nélkül két cukor.

Tisztelt Miniszterelnök Úr,

Először is szögezzük le, a digitális írástudatlansága nem az Ön hibája.
Amikor Ön általános iskolába járt, talán még csak a jobban felszerelt bankokban volt számítástechnika, az iskolákban krétával írtak a fekete táblákra, és az oktatás bizony olyannyira a fizikai térben zajlott, hogy a tanár egy-két sallert is simán kioszthatott a nebulóknak. Az egyetemen persze már Ön is találkozhatott volna például a Commodore 16 nevű gépezettel, amelyen azonban még a focis játékok is meglehetőségen gyermetegek voltak - ezért talán a gyártókat lehetne okolni - így nem csoda, ha Őn még ekkor sem lépett a digitális korszak előszobájába.

Bizonyíthatóan Soros a hibás!

A Soros ösztöndíj birtokosaként ugyannakkor már Ön is modern, technológiailag fejlett környezetben tanulhatott, találkozhatott számítógépppel, sőt vélhetően már a dolgozatait is digitálisan készíthette volna el. Soros Györgynek mindazonáltal nem sikerült Önt bevezetnie a digitális társadalom világába, ezért talán leginkább Öt lehet okolni az Ön digitális írástudatlanságáért.
Mindez persze megmagyarázza, hogy miért lehetnek a mai napig kínzó érzései az Ön tanulmányait finanszírozó úr kapcsán.

Miniszterelnök Úr! Van segítség!

A megoldás az Ön íróasztaláról hiányzó, úgynevezett személyi számítógép. Még nem késő Önnek sem, alig pár órás gyakorlás után már Ön is olvashatna dokumentumokat, írhatna leveleket, egy két nap után pedig akár már a böngészést is magabiztosan végezné, sőt nézhetne online meccseket.

elnokok.jpg

Orbán, Obama, Macron - nálunk a papírlobbi áll győzelemre...
Az Ön számára kínálkozó, fantasztikus előnyöket még hosszan ecsetelhetném, egyben viszont egyetérthetünk:

Magyarország ennél többet érdemel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5815685668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskutyauto 2020.05.12. 23:17:24

Ne vicceljetek, másik fotókon meg ül az íróasztalánál előtte asztali gép 2 monitorral plusz laptop... Hogy teszi fel a facebook videóit stb? Ez a poszt egy hoax, amit mi sem mutat jobban mint a totó hírek, meg Anikó és Ráhel bevásároló listája... azért még ez a náci hazaáruló tolvaj pszichopata diktátor sem hülye ennyire...

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2020.05.12. 23:41:11

Ilyenkor is lecsap majd az álhír-kommandó?

hidroponi 2020.05.13. 00:15:02

@kiskutyauto:

"Hogy teszi fel a facebook videóit "

:DDDD

en is tudok ilyen hulyesegeket kerdezni: Hogy veszi fel a videoit? (es a cipojet?)

birkamenet 2020.05.13. 01:08:14

orbán mindigh is büszke volt arra,hogy digitális analfabéta. Azt is elismerte, hogy majd csak 2010-re tanítota meg neki Kubatov, hogy mi az az SMS, meg hogyan kell írni. De szerintem másnapra már el is felejtette.

És most képzelje le mindenki, hogy ha egy ilyen digitális analfabáta ilyen magasra vitte az életben, akkor m ire vihette volna egy 10 ezer kilométerröl, magát az 50 eurós smart phonjával Európáig navigáló, szinte felsöfokú angol nyelvtudással a magyar határra érkezö afgán kecskepásztoer, ha netalán Felcsútra születik és az apja ottani MSZMP-s párttitkár?

birkamenet 2020.05.13. 01:12:09

@kiskutyauto:"Ne vicceljetek, másik fotókon meg ül az íróasztalánál előtte asztali gép 2 monitorral plusz laptop..."

te Kálambó, abból a két orbánból az egyik Obama, a másik meg a biztonsági őr!

Bravehearth 2020.05.13. 05:45:23

"Az egész ország számára reményt nyújthat azonban az az őszinteség, amelynek jegyében az Elnök nyilvánossá tette ezt a fogyatékát."

Poszter! A te fogyatékod nagyobb cink. Te a gépen pötyögted be az ostobaságod. Orbán nem az ország, hanem a KORMÁNY vezetője. Nem ő az elnök, ha nem az Áder! Hátha segítettem...

És:

pestisracok.hu/ezt-uzeni-orban-viktor-nemzeti-osszetartozas-napjan/orban-viktor-laptop-2/
www.facebook.com/salgotarjan/posts/1875460032505653/
mandiner.hu/cikk/20111111_orban_viktor_app_keszult_okostelefonokra

Ettől még persze simán lehet, hogy nem penge a témában.
Egyébként mennyire örülhet most egy francia külvárosi vagy egy csendőr, hogy a mikron nagyon profin tud belebambulni a képernyőbe...! O.m.g.!

VT Man 2020.05.13. 05:54:55

A posztoló azt hiszi, hogy az ország irányítása annyi, hogy nyom valaki pár facebook posztot és twitter üzenetet, meg kommentel ide-oda.

Macron és Obama jól teszi, hogy dísznek odatett egy-egy laptopot vagy gépet, de ez csak a látszat.

Az õ idejük sokkal értékesebb annál, minthogy órákat emailezzenek, böngésszenek, facebookozzanak.

ursus artos 2020.05.13. 06:31:31

Hulladék egy poszt...

Galerida 2020.05.13. 06:46:18

Az igazi, rátermett vezető ma már legfeljebb biciklizni, vagy a prájdon táncolni megy el a számítógépe mellől és így válik rendkívül hatékonnyá! Példának itt van Karácsony és az öregotthonok esete! Ott sem a személyes jelenlét hatott, hanem a modern technika alkalmazása!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.13. 06:47:26

Hát speciel nem így kellene Orbánon fogást találni! Ez gyenge.

Pipas 2020.05.13. 07:06:50

"Miniszterelnökségen dolgozó, pár éve diplomát szerzett, és vélhetően komoly digitális tudással rendelkező fiatalabb munkatársak,"

A szerző azt hiszi, hogy az irodai szoftverek használata komoly digitális tudás. :D

Maxim Tsigalko 2020.05.13. 07:09:37

Az SMS-ek meg Facebook kommentek kinyomtatása, teljesen hihető.
A rögzített telefonbeszélgetéseket pedig gondolom magnókazettára másolják, hogy Orbán bármikor újra meghallgathassa a walk-manjén

dagomago 2020.05.13. 07:41:25

Amúgy a konkrét felvétel a Pénzügyminisztériumban készült és valószínűleg Varga asztalát mutatja, a többi stimmel

BiG74 Bodri 2020.05.13. 07:48:40

Sok esetben a papíron lévő anyag gyorsabb és felkészültebb tárgyalást eredményez, mint a digitális, bizonyos egyszerű okok miatt.
Természetesen a legtöbb esetben a papírmentes formák minden szempontból előnyt élveznek.
A fenti kép tehát semmit nem mond el. A vázolt napirend igen, de annak meg mi a valóságalapja?

WYW 2020.05.13. 07:57:02

A figyelmes szemlélő simán észrevehette hogy a fenti írásmű egy paródia.
De ha nem hát nem.

daito 2020.05.13. 08:07:27

A papírnak vannak előnyei. Egy (lehetőleg) az utolsó verziót látja az ember, lehet rá firkálni, jegyzetelni, meg lehet semmisíteni. Nyilván nem egy miniszterelnök fogja bevinni a wordbe (pláne mások által készítettbe) a gondolatait, formázni.
Az asztalon lévő anyagok egy részét alá kell írni (valószínűleg), ahhoz sajnos nyomtatni illik.
Maga az országunk sok-sok digitalizációs gonddal küzd, de ez túlzás.
Másrészt ez kb az én asztalom, ha hagyom eluralkodni a papírokat, mégsem vagyok digitális analfabéta, sem miniszterelnök.

harcospacifista 2020.05.13. 08:10:57

@Bravehearth: Áder? Országot? Vezet?!? Bevallom ez új...
A törvényszignálási versenyben talán vezet, bár szerintem ott is Smittpál a nyerô.

Bravehearth 2020.05.13. 08:20:33

@harcospacifista: "Áder? Országot? Vezet?!?"

Írtam ilyet? Azt írtam, Áder az elnök és nem Orbán, ahogy ezt a poszter idehányta. Értő olvasás ajánlott.

"A törvényszignálási versenyben talán vezet, bár szerintem ott is Smittpál a nyerô."

Ezért hibáztasd a rendszert. Nem elnöki köztársaság vagyunk, az elnök szerepe jelképes, protokolláris. A francia és a jenki elnöké nem az. Ott a kormányfő szerepe jelképes (franciáknál).

szvsz 2020.05.13. 08:22:15

Ki a fenét érdekel a f@5zbúk, de hogy JÁTSZIK munka közben?! Papírkártya pakli van a zsebében a passziánszhoz?

nyelv-ész 2020.05.13. 08:25:07

Jót röhögtem a cikken... még ha a valóságban nem is "Lőrinc" feliratú mappákban van az információ, a papírokban tobzódás akkor is elkeserítő.

Mifelénk lassan 20 éve tilos ilyesmiket csinálni, hogy ami megvan digitálisan, azt kinyomtassuk. Ellenkezőleg: minden papír, posta, stb. megy egyenesen egy feldolgozó csapathoz, akik digitalizálják, és a munkatárs már a doksi elektronikus képét látja. Aki e-mail-eket nyomtatgat, azt általában kirúgják, mert nemcsak felesleges költséget generál, hanem a szanaszét hányódó papírokkal adatvédelmi törvényt is sért. Plusz rohadtul nem hatékony.

n3spr3ss0 2020.05.13. 08:28:18

@dagomago: Lehet, de ettől még tény, akit leírtak.

n3spr3ss0 2020.05.13. 08:30:33

@BiG74 Bodri: Védd csak a védhetetlent. Siralmasak vagytok, Ha nem lenne szobatiszta, azt is dicsőítenétek.

prakp 2020.05.13. 08:31:47

@Galerida: Sötétebb vagy, mint a hitler lelke.

nyelv-ész 2020.05.13. 08:35:30

@daito: Tévedés, mindenféle dokumentum kezelési feladat abszolute digitálisan megoldható. Korrektúrázás, jegyzetelés, aláírás - ezekhez felesleges a nyomtatás. Az Ügyfélkapuban lehetőséged van egy pdf-et elektronikus aláírással hitelesen ellátni úgy, hogy az megfelel az összes hatályos jogszabálynak. Ez a papírtologatás csak egy rossz szokás.

n3spr3ss0 2020.05.13. 08:35:35

@Galerida: Igazad is lehetne, ha nem KORMÁNYHIVATAL engedte volna vissza a kórházakból tesztelés nélkül a betegeket az otthonba. Ha van orvos, ha nincs, vizsgálat nélkül senki semmit tud tenni. Az én mamám két évig volt otthonba (magán intézmény), hetente kétszer jelent meg az orvos, előírt időben.

nyelv-ész 2020.05.13. 08:43:29

@BiG74 Bodri: "Sok esetben a papíron lévő anyag gyorsabb és felkészültebb tárgyalást eredményez, mint a digitális...."

Nekem a sok eset helyett elég lenne egyetlen szemléletes példa, hogy megértsem. Egyébként méretes fasságnak tartom. Egy elektronikus dokumentumot számítógépen, tableten olvasva sokkal könnyebb a szövegben keresés, vonatkozó információk interneten vagy valamilyen dokumentum kezelő rendszerben való keresése, olvasása. A papír minden szempontból korlátozza ezeket a lehetőségeket.

Még az sem szempont, hogy a papírt lehet olvasni a vonaton, meg a WC-n, mert az okoseszközökkel ez ugyanúgy megoldható. A WC-n is csak egyetlen korlát van: a tablettel kitörölni nem lehet... arra tényleg jobb a papír :-)

nemecsekerno_007 2020.05.13. 08:50:59

És különben is, milyen ronda nyakkendő van a Patáson. Má’ megint.

Magyarulaszlo 2020.05.13. 08:59:24

@Bravehearth: Azt hittem, hogy két elnök van: köztársasági és miniszterelnök.
Namármost köztársaság már nincs, úgyhogy az első elég zavaros. De a poszter szerintem nem tédóvedett, Orbán is Elnök, ő a Miniszterelnök.

Másrészt vajon a Mészáros kihez megy, ha döntést akar, Áderhez vagy Orbánhoz?

ez a kérdés...

birkamenet 2020.05.13. 09:09:46

Igaza van a sok analfabéta atomtudós fidiót´nak: minek a 21. században digitális tudás, idöt, pénzt, helyet megtakarítva, ha egyvezír képességét a birkanépe nem abban méri, hogy mit tud és ért a 21, századból, hanem azért húzza rá az X-et, mert digitális tudás helyett sokkal jobban tudja a pálinkás korsót emelni, tüzifát osztani meg Sorosozni, meg migráncsozni.

Erre adnak ma Magyarországon országvezetési felhatalmazást, nem az észre!

BiG74 Bodri 2020.05.13. 09:14:20

@nyelv-ész:
Amikor egy előkészítő munka eljutott arra a szintre, hogy már majdem kész egésznek tekinthető. Mely munka közben tonnányi anyag lett felhasználva, eljön az idő, hogy a partnerek igénylik a személyes, esetleg többoldalú összeröffenést. Ilyenkor anno, nálam a laptopon ott volt minden felhasznált, érintett anyag, levelezés. És egy nyomtatott anyag (mely digitális formában, hivatkozásokkal is megvan), mely rövid, max 2-3 oldal, mely a tárgyalás szempontjából fontos dolgokat tartalmazza, folyamatok kapcsolódását, kérdéses részeket, helyeket, a végső lezárást még gátló tényezőket.
Igy bármikor előkereshető ugyan egy részletes anyag, de valójában, a papírformátumon végighaladva, oda közvetlenül jegyzetelve igen lerövidíthető egy ilyen eszmecsere.
Mondom ezt úgy, hogy élőben tapasztaltam, milyen az amikor az asztal körül van egy-két ember, aki lázasan keresi az éppen aktuális digitális hivatkozását, vagy küzd vele, hogy újraértelmezhetően beszúrja a megjegyzését az anyagába, miközben várjuk, hogy megszülje végre magát, aztán léphessünk tovább. Igen, nekem, meg a hasonlóaknak a tárgyalás után folytatódott a munka az átvezetésekkel, de láttam, hogy míg mi a megjegyzéseket másodpercek alatt vetettük a papírra, lépkedtünk a pontok között, agyilag a munkán voltunk és mellesleg jegyeztük amit kellett, addig a full digit kolléga félig itt, félig ott volt, komoly lemaradásban mindig.

ben2 2020.05.13. 09:17:28

Valamit nagyon jól csinálhat Orbán, ha a hivatásos ugatóblogok a megrendelt karakterszámot csak ilyen agyhalott hülyeségekkel tudják teljesíteni.

birkamenet 2020.05.13. 09:18:41

Amúgy a felsö kép tanúsága szerint a hatalmas papírhegyek már nem is férnek be orbán irodájába, hanem egy egész tárgyalótermet kell kibérelni, hogy tudják valahova lerakni.

Valszeg orbán most is azért nem repült el Brüsszelbe a raportra, mert nem fértek be a papírjai a repgép rakterébe.

Irbisz 2020.05.13. 09:22:09

ez a napirend 9 előtt komoly vagy csak paródia a nonszensz mértékű elmaradottságának kicikizésére?

birkamenet 2020.05.13. 09:29:47

@BiG74 Bodri: "láttam, hogy míg mi a megjegyzéseket másodpercek alatt vetettük a papírra, lépkedtünk a pontok között, agyilag a munkán voltunk és mellesleg jegyeztük amit kellett, addig a full digit kolléga félig itt, félig ott volt, komoly lemaradásban mindig."

És amikor a full digit kolléga megtalálta az e-documentumában a helyet ahova be kellett szúrni a változást akkor azt bepötyögte és már kész is volt, te meg a tárgyalás végbén hazavitted a 300 oldalt, kiszedted belöle azt a 200-at amelyen változtatni kell, az írógéppel újraírtad az egészet oldalt, majd oldalanként újra sorrendbe raktad az egész anyagot és már kész is voltál.

Eközben a full digit kolléga meg már vissza is jött az egyhetes Mallorcai nyaralásáról.

Bravehearth 2020.05.13. 09:34:08

@Magyarulaszlo: "Azt hittem, hogy két elnök van: köztársasági és miniszterelnök."

Akkor kurvanagyot tévetdél. 'Elnököt' írtál, így nagybetűvel. Márpedig elnöknek itthon a közjogi méltóságok közül a köztársasági elnököt nevezik. A kormány vezetőjét kormányfőnek vagy miniszterelnöknek nevezik.
Formálisan ez utóbbi a kormányt vezeti. Az országot pedig a köztársasági elnök.

"Namármost köztársaság már nincs, úgyhogy az első elég zavaros."

??? Kitől olvastad ezt a 'fasságot'? A fejedben van zavar, nem is kicsi. Az ország államformája jelenleg is köztársaság.

"De a poszter szerintem nem tédóvedett, Orbán is Elnök, ő a Miniszterelnök."

Tévedett. Fentebb leírtam, miért. És nyugodtan írhatod kisbetűvel, mivel bár tisztséget jelöl, de köznév.

"Másrészt vajon a Mészáros kihez megy, ha döntést akar, Áderhez vagy Orbánhoz?"

Ez mennyiben lényeges kérdés??? Nagyjából lényegtelen. Miért menne bármelyikhez? Áderhez...? És mi a jelentősége, hogy kihez megy a Mészáros???

"ez a kérdés..."

Számodra. Egy értelmes ember számára semmiképp.

pioneer2016 2020.05.13. 09:37:25

A sok papírt látva úgy néz ki, nem a környezetvédelem az erőssége vezetőnknek. Azt, hogy a digitális analfabéta, bizony lehet. Volt olyan főnököm, felső szintűről beszélek, aki teljesen hülye volt a számítógépekhez. Ha valamit meg akart tudni a nagy világból, vagy egy kimutatás történetét megtudni, engem nyaggatott mindig, persze úgy, hogy a nyakamban lihegett. Persze volt neki is szuper laptopja, mert megtehette, de azon csak a por gyarapodott.

Emmett Brown 2020.05.13. 09:37:30

@kiskutyauto: az ugye megvan, hogy nem ő kezeli a Facebookját, hanem egy stáb?

A fenti kép pont úgy néz ki mint egy iroda a szocializmusban, az egyetlen kakukktojás az öltönyök szabása.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.05.13. 09:47:59

simán el tudom képzelni ezt a reggeli menetrendet...

BiG74 Bodri 2020.05.13. 09:51:27

@birkamenet:
Ezek nem favágó munkák voltak. A beszúrások utalhattak adott részek teljes elhagyására, átírására, áthelyezésére.
Egy ilyen megbeszélésről az általad említett módon maximum egy titkárnő távozhatott.

agarik 2020.05.13. 09:55:49

@Pipas: Hát az SMS-ek, pláne a Fércbúk-üzenetek kinyomtatásához képest az.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.13. 09:57:19

csak halkan jegyzem.meg, nyilvan te poszter oriasi digitalis szuperman vagy.
de akkot hogyan lehetseges, hogy Varga Mihaly iroasztalat osszekevered Orban Viktor asztalaval, ami a kisvideo VÉGÉN LÁTHATÓ TE SZERENCSETEN.
majd ha sikerult tartalmaban 15 mp.nel hosszabb videokat is ertelmezni.
utana irj cikket hujegyerek.

BiG74 Bodri 2020.05.13. 09:58:40

@Magyarulaszlo:
Mészáros nem megy döntésért senkihez.
Őt orbán hivatja, hogy elmondja neki, mi lesz....

Az EU a népek börtöne 2020.05.13. 10:06:48

A koronavírus a papírokkal is terjedhet, legjobb megszabadulni tőlük. A másik meg hogy biztos távolságot kell tartani az emberektől. E logika szüleménye Karácsony Gergő, aki az irodájában ücsörögve f@szbúkolgat naphosszat. A papíroktól megszabadított Városházán rengeteg hely szabadul fel, oda be lehet aztán költöztetni a hajléktalanokat

Az EU a népek börtöne 2020.05.13. 10:11:33

@Látens Inszinuáció:

Alaptörvény B cikkely
(2) Magyarország államformája köztársaság.

Az EU a népek börtöne 2020.05.13. 10:14:50

@pioneer2016:
" a nyakamban lihegett. "

Együtt néztetek pornót? A munkahelyi számitógépnek ez a legnagyobb előnye

Galerida 2020.05.13. 10:15:47

@n3spr3ss0: Nekem semmi bajom az omnipotens Karácsonnyal, a pestieknek ő kellett és úgy tűnik szerencséjük van vele...
Az viszont biztos, hagy a nyolcvanas években már egy közepes TSZ-be sem vették volna fel mázsaházasnak ezekkel a képességekkel...

Bravehearth 2020.05.13. 10:16:42

@Látens Inszinuáció: "Hülye vagy fiam! Egyes! Leülhetsz."

Egyrészt azt majd én menedzselem, mikor ülök, megyek vagy állok. Másrészt fiad neked a kistesód! Továbbá láthatóan te vagy a fogalmatlan, kicsirigó!

Magyarország államformája parlamentáris köztársaság.
Megnevezése Magyarország (ami nem utal az államformára).
Az Alaptörvény rögzíti, hogy Magyarország államformája köztársaság.

Tehát hülye vagy. Amit írtam, az valid. Az idézetedből sem következik, te nyomorult. A megnevezés módosult, nem pedig az államforma!
Hoztad a formád, te balf@sz.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.13. 10:19:27

@Látens Inszinuáció: A) cikk
HAZÁNK neve Magyarország.

B) cikk
(1) Magyarország független, demokratikus jogállam.

(2) Magyarország államformája köztársaság.

szerintem ne jogaszkodj..

bóvli ország jobban teljesít 2020.05.13. 10:21:09

@Az EU a népek börtöne:

Látom megjött a legújabb fidiótra troll. 7 hozzászólás, azok is csak a hülyegyerekeknek valók.

De miért nem az a nicked, hogy PUTYIN ORSZÁGA A NÉPEK SZABADSÁGA? Ezzel jobban tudnád megüzenni a népeknek te fidióta troll, hogy ki is a legfelsőbb gazdátok

bóvli ország jobban teljesít 2020.05.13. 10:25:58

@Galerida: "Karácsonnyal, a pestieknek ő kellett és úgy tűnik szerencséjük van vele.
Az viszont biztos, hagy a nyolcvanas években már egy közepes TSZ-be sem vették volna fel mázsaházasnak ezekkel a képességekkel..."

Te, Karácsony nem is nektek, a 80-as évekbeli közepes TSZ színvonalán leragadt mázsaházas paréjoknak politizál, hanem a 21. századi városi polgároknak.

Neked onnan a tanyáról amúgy se kell Karácsonyra szavazni, te a szavazatodat maximum csak a helyi közmunka atyaúristenes fidióta kiskirályra adhatod.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.13. 10:28:43

@bóvli ország jobban teljesít: szerintem fogalmad sincs, ki volt a mázsaházas. hiszen a hsz lenyege ez volt...
de ha neked jó, szagold.

Magyarulaszlo 2020.05.13. 10:32:16

@FILTOL:
Orbán régi asztala ott van kisképen, láthatóan kézzel írja a levelet.

Amúgy ha ez Varga asztala, akkor még szomorúbb vagyok, egy pénzügyminisztertől többet várok,
de legalább egy abakusz van ott, remélem...

Bravehearth 2020.05.13. 10:32:30

@Látens Inszinuáció: "Akkor most ki a hülye?"

Te, kispofa, pontosan te. No és az a másik, akinek anno reagáltam.

"Namármost köztársaság már nincs, úgyhogy az első elég zavaros."

Egy idióta számára zavaros, mert szerinte az ország neve határozza meg az államformát. Szerinte, ha a névből eltűnik az államforma megnevezése, akkor már maga az államforma is eltűnik. Ennek annyi értelme van, mint az eszmefuttatása arról, hány elnöke van az országnak. Erre reagáltam ezt:

"?? Kitől olvastad ezt a 'fasságot'? A fejedben van zavar, nem is kicsi. Az ország államformája jelenleg is köztársaság."

Erre te nekiálltál ugatni. Persze hülyeségeket, mert pontosan meg kellene írnod, hogy mi volt ebben az állításomban a tévedés! De ugye ez nem ment...

"És itt van az, amit bemásoltam:"

Amit beidéztél, az nem mondott ellent annak, amit állítottam.

"Akkor most ki a hülye?"

Továbbra is úgy tűnik, hogy te és az a másik... Nem is kicsit!
Hátha így már átmegy...

Bravehearth 2020.05.13. 10:35:01

@Magyarulaszlo: Tehát akkor van köztársaság vagy nincs köztársaság??? Ha már ennyire aggódsz a pénzügyminiszter asztala miatt, hátha összejön egy kis szövegértelmezés is. Forrást is kaptál. :-)

Magyarulaszlo 2020.05.13. 10:36:57

@Látens Inszinuáció:
A nevében már nem köztársaság, de sok helyen még ezt olvashatod.

Egy biztos: én nem ilyennek képzelem el a köztársaságot.... :D
mondjuk a nemzeti szocializmust sem úgy képzelném, ahogy Adolf tette.
úgyhogy lehet hogy velem van a baj.

Másrészt a lényegen nem változtat: Áder itt nagyjából semmit sem vezet, az ő tollát vezetik.
Itt egy elnök van, aki momentán a miniszterelnök, de ahogy Oroszországban, itt is változhat a titulus, a felállás viszont NEM.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.13. 10:37:51

@Magyarulaszlo: nos? akkor kinek az asztalarol irtal cikket okostóni? tudod már? fuu bmeg és tényleg, fogalmad sincs.
LOL

Bravehearth 2020.05.13. 10:42:03

@Látens Inszinuáció: "...hogy a csávó (Magyarulaszlo) a köztársaság már nincs kitételt arra értette, hogy..."

Nem! Nem volt értelmezés, kijelentés volt, kinyilatkoztatás. Vagyis, hogy nincs már köztársaság. Nos, van. Hivatalosan, jogi értelemben is az van.
Továbbá:

"...a jelenlegi politikai légkör ----> diktatúra <---- alapján NINCS köztársaság..."

Ez úgy hülyeség, ahogy a korábbi szövegeid is mind azok. Egy köztársaságban nem lehet feszült, vagy szar a politikai légkör? Dehogynem. Simán! Nézd meg a francia vagy az amerikai verziót! Diktatúra? Fogalmad sincs róla, mit jelent az valójában. Jó eséllyel már hónapok óta nem kommentelgetnétek itt, sőt! A rikácstimike sem riogathatná a gyerekeket a parlamentben ordibálva. A parlamenti ülések, választások, ellenzéki média és a politikai viták nem diktatúra jellemzői! A legtöbb, aki emlegeti, hírből talán ismeri a diktatúra jelentését. Talán még úgy sem. De fogalma biztos nincs róla. Az Alaptörvény pedig világosan és egyértelműen rögzíti az államforma jogi hátterét. Hátha ez is segít valamit! ;-)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.13. 10:43:05

@Magyarulaszlo: az a kiskép kb 10 eves. amivel a cikked inditod az egy 8 masodperces videobol kerul kivetelre. de annak aki latta a videot NYILVÁNVALÓ, hogy ez Varga asztala, a 8 mpes video vegen látható OV asztala.
persze a fantazialas elott tajekozodni kellene, de mi lenne akkor a vicceskedo aktanevekkel, meg az orbanozassal?

szoval a takonyra ugrottál, szokas szerint. de az ne digitalis analfabetazzon aki 8 mpet enm tud ertelmezni.

Galerida 2020.05.13. 10:47:23

@bóvli ország jobban teljesít: Azt értem, hogy Karácsony a "21. századi városi polgároknak" akar megfelelni, de ehhez nem kellene felgyorsítania a 20. századból itt ragadtak amúgy is várható eltűnését....

Bravehearth 2020.05.13. 10:51:02

@Magyarulaszlo: "Egy biztos: én nem ilyennek képzelem el a köztársaságot."

Az is biztos, hogy nagyon sokan mások pedig nem olyannak, mint te! Két év múlva ismét eldől majd, hogy merre tovább.

"mondjuk a nemzeti szocializmust sem úgy képzelném, ahogy Adolf tette."

Hirdess programot, indulj vele és kiderül, van-e rá kereslet. Sanszos, hogy az 'eredeti verzióra' lenne. A 'név' használatával esetleg azok egy részét megnyerheted.

"...úgyhogy lehet hogy velem van a baj."

Ezt se mi írtuk, de így igaz!

"Másrészt a lényegen nem változtat: Áder itt nagyjából semmit sem vezet, az ő tollát vezetik."

Mint minden hasonló politikai berendezkedésű államban. Ismét ajánlott irodalom az elnöki köztársaság és a parlamentáris köztársaság közötti különbség.

"Itt egy elnök van, aki momentán a miniszterelnök..."

Hát, ha nem érted, akkor nem érted. Vagyis tényleg veled van komoly baj. :-) Erről nem mások tehetnek.

"...változhat a titulus, a felállás viszont NEM."

Tehát ennyire nem érted. :-D Eddig sem a titulus változott, hanem a felállás. Vagyis '90 óta az elnök elnök maradt, a kormányfő pedig kormányfő volt és most is az. A felállás változik. Legutóbb '18-ban (érdemben '10-ben), legközelebb talán '22-ben fog. Még így sem 'vili'? :-)

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.05.13. 10:52:01

Azon kiakadni, hogy a miniszterelnök mindent kinyomtat...
A normál irodákba is mindent kinyomtatnak a hétköznapi adminisztrátorok. Menjetek be egy könyvelésre, rájönnétek, hogy a bejegyzésben leírt rutin az semmi.

CCnick 2020.05.13. 11:04:38

@Magyarulaszlo: azok a régi szép idők amikor nem csak "köztársaság" de még "népköztársaság" is volt, az volt az igazán jó világ

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.13. 11:14:44

@Bravehearth:

Nem nem jelkpes ott a ME, de mindenképpen beosztott személy.

A francia vagy ahozzá hasonló félelnöki rendszerben a ME kb. olyan, mijnt Mo.on a Miniszterkenökséget vezető miniszter, azaz fontos személy, de alapvetően az adminisztrációt vezeti, nem a döntéshozatalt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.13. 11:20:36

@nyelv-ész:

A titkos okmányok kezelésénél pont fordítva van.

Ott kifejezetten NEM SZABAD digatlizáni, sőt digitáli eszköz be se vihető a helyszínre.

nnnnnnnn 2020.05.13. 11:24:25

Rágalmazás

226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.
Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel készítése *

226/A. § * (1) Aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt készít, ha más bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatala *

226/B. § * (1) Aki abból a célból, hogy más vagy mások becsületét csorbítsa, hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang- vagy képfelvételt hozzáférhetővé tesz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) * A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt

a) nagy nyilvánosság előtt, vagy

b) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

Becsületsértés

227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

kewcheg 2020.05.13. 11:36:16

Hát poszt író, az elektronikus ügyintézés lehet hogy papírbarát, meg lehet hogy ezt követeli az idők szava, de hogy nem emberbarát, az biztos.

ben2 2020.05.13. 11:39:06

Az itt az érdekes kérdés, hogy ki és mennyit fizetett az Indexnek, hogy ezt a primitív demagóg írást a főoldalra tegye.

A szavazás kérdéseiről meg annyit, hogy a most itt csápoló ellenzéki vezérszurkolók habzó szájjal szoktak acsarkodni a nemzeti konzultácók kérdésein (a fairplay nevében hozzáteszem: joggal), hogy a kérdező szándékaival ellentétes opció nincs a válaszok között.
Erre tessék itt egy tök ugyanolyan primitív módon manipulatív szavazás és ez valahogy az összes európai demokrata szólásszabadságharcos számára teljesen rendben van.

Magyarulaszlo 2020.05.13. 11:44:45

@nnnnnnnn: Fogalmam sincs ezt kinek írtad és miért.
Köztudott, hogy Elnökünk digitális analfabéta, és gyakorlatilag ezzel még büszkélkedik is. :)
Úgyhogy nemhogy nem rrágalmazom, hanem kiemelem büszkesége tárgyát posztommal (virágot az öltözőbe...)

Másrészt imádnám, ha feljelentenél, nagy örömmel mennék bele egy ilyen disputába.
Úgyhogy hajrá, ja és Te fizeted ;)

Bravehearth 2020.05.13. 11:51:52

@Magyarulaszlo: "Másrészt imádnám, ha feljelentenél, nagy örömmel mennék bele egy ilyen disputába."

Előbb talán az eddigi ostobaságokat kellene átgondolnod! Kezdheted mindjárt az államformával. ;-)
(És még fizetned sem kellene érte!)

Boar. 2020.05.13. 12:10:17

Azért sokat elárul a patáshívők/fidesztrollok szellemi szintjéről, hogy egy nyilvánvaló viccet is halálosan komolyan vesznek és elkezdik bevédeni.
Szavazásra inkább azt kellett volna feltenni, hogy kinek-kinek a napirend hányadik pontjánál esett le, egy paródiát olvas.

Magyarulaszlo 2020.05.13. 12:12:07

@Bravehearth:
Hűha, szerintem kettőnkk közül Te nem érted megfelelően a Köztársasági Elnök feladatát.

Ő az, aki akifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.
Na Áder János és Schmidt Pál tevékenységében ennek nyomait sem látni.
Másrészt, és most jön a lényeg:
ezekből a funkcionális, jogállásra vonatkozó szabályokból konkrét hatáskörök nem
vezethetők le, azaz pont olyan hatáskörei vannak, amiket konkrétan nevesít az Alkotmány [Alaptörvény].

Az Alaptörvény pedig azt mondja:
(www.keh.hu/magyarorszag_alaptorvenye/1515-Magyarorszag_Alaptorvenye&pnr=3)

"Ha az Alkotmánybíróság a vizsgálata során nem állapítja meg e követelmények megsértését, a köztársasági elnök az Alaptörvényt vagy az Alaptörvény módosítását haladéktalanul aláírja, és elrendeli annak a hivatalos lapban való kihirdetését."

Magyarul Ádert a törvény arra kötelezi, hogy amit kap, írja alá, tehát joga van ugyan egy kicsit morgolódni, de alá kell írnia. Ebből következően viszont teljes mértékben eszköztelen, azaz nincs jogi fegyver a kezében, hoyg valóban meg tudja védeni a demokráciát. Sehol nem álltottam, hogy más országokban ez nem így van, a lényegen viszont nem változtat.

De, ha már szeretsz írni, lécci írd már meg, hogy miben tévedek, azaz:
- ha szerinted Orbán "csak" a kormányt vezeti, akkor szerinted ki az ország vezetője?.
- kicsit másképp: ki dönt arról, hogy pl. Semjén milyen egyéni tvjavaslatot dobjon be a reggeli fekete után? ki állapodott meg Putyinnal arról, hogy beruházzunk 30 000 milliárd forintot egy atomerőműbe? ki akarta, hogy legyen stadion Felcsúton? Kinek a mániája miatt költünk többet focipályákra, mint a közoktatásra?
- Te csináltál-e már költségvetést? na és excel nélkül
- nem lennél-e felháborodva, ha azt látnád, hogy a cégedet olyan vezetőkre bíztad, akik kéttonna papírt terítenek ki egy asztalra, ahol nyoma sincs számítógépnek.

Amúgy sztem félreértettél: a jogkörökön bámrikor változtathat a parlament kétmarmaddal, azaz simán megteheti Orbán, hogy átül a Köztársasági elnöki székbe és oda rendel minden jogkört. Putyin ezzel játszik már vagy 20 éve...

Magyarulaszlo 2020.05.13. 12:15:32

@kewcheg:
Hát ha a kéttonna papírt az asztalon emberbarátnak lehet nevezni, akkor mindenképpen igazad van.
Ajánlom figyelmedbe a Brazil c. filmet, PC mentes utópia Robert De Niro-val.

Irbisz 2020.05.13. 12:18:43

@p.a:
"Azon kiakadni, hogy a miniszterelnök mindent kinyomtat..."
ja, mert ebből is látszik hogy a múltban él, leragadt a későszocialista rendszerben amiben felnőtt.

"A normál irodákba is mindent kinyomtatnak a hétköznapi adminisztrátorok."
elmaradott, szintén valahogy életben maradt kádárkori káderekkel működő sufnicégeknél, mert ma már még az állami mamutok kőzül is csak az elmaradottabb cégeinél létezik ez a mentalitás. korszerű cégnél, se hazainál, pláne nem külföldinél, se kkv-nál, se multinál ez már elavilt attitűd.

"Menjetek be egy könyvelésre, rájönnétek, hogy a bejegyzésben leírt rutin az semmi."
te menj be egy modern cég könyvelésére, nem a gipszjakab bt-k és gyengébb családi vállalkozások könyveléséből indulj ki.

p.a · http://miigyelunk.blog.hu/ 2020.05.13. 12:36:50

@Irbisz:
Hát én nem tudom, te mit csinálsz és mióta és hol, de 99,99% esélyt adok arra, ahogy akár az elmúlt 3 évben akár az elmúlt 20 évben több cégnél jártam és több könyvelést láttam és több időt töltöttem céges adminisztráció környékén, mint te. Beleértve multit, kkv-t és mini céget is vegyesen. Magyarországról beszélek, persze.

Egyébként én nem mondtam, hogy ez így van jól, csak a tényeket írtam le. Ilyen környezetben nem csoda, ha a miniszterelnök asztala úgy néz ki, mint egy irattár, mert ezzel akarja hangsúlyozni, hogy itt nagy és komoly munka folyik. Magyarország, 2020.

csakeztengedte 2020.05.13. 12:37:56

Egybites PR fotó, ez kell a híveknek. Dógozik, na.
Mint amikor valakinek a szülei rászólnak a gyerekre, hogy ne a számítógép előtt üljön egész nap, hanem menjen állást keresni, miközben épp állásokat keres egész nap a neten.
Ez a generáció ettől nedvesedik.

törppicur 2020.05.13. 12:38:35

@harcospacifista: azt tudod, hogy Árpibátyád kevesebb törvényt kaszelt el Ádernél?

PiBá 2020.05.13. 12:41:13

@kiskutyauto: Szerinted ő maga teszi fel a videóit? Jó reggelt!!!

nyelv-ész 2020.05.13. 12:42:24

@BiG74 Bodri: Nevetséges. Wordben, Powerpointban egy pillanat alatt lehet jegyzetelni, korrektúrázni, hivatkozást beszúrni. Akinek nincs meg a rutinja az eszközök használatában, annak persze marad a papírra firkálás, aztán este majd agyal, hogy az az olvashatatlan skrejbil az mi is akart lenni ott a margón.

nyelv-ész 2020.05.13. 12:47:56

@MAXVAL bircaman közíró: Aha... persze, papír és biztonság, kéz a kézben járnak :-)
A kép szerint a miniszterelnök és miniszterei erről mit sem tudhatnak, ha fél tonna papírral van az asztaluk beterítve, ahol közben a sajtófotós kattintgatja a masináját...

Bravehearth 2020.05.13. 12:51:43

@Magyarulaszlo: "Hűha, szerintem kettőnkk közül Te nem érted megfelelően a Köztársasági Elnök feladatát."

Az eddigi szövegedből nem ez következik. Azt sérelmezted, hogy nem tett semmit, miközben erre gyakorlatilag nincs is jog által definiált eszköze. Aláírja a törvényt? Persze. Van, amit aláírt és van, amit visszaküldött megfontolásra az Országgyűlésnek. Másodszorra már alá KELL írnia. Ennyit tehet. Miből derült az ki számodra, hogy én nem értem a lényegét és a feladatát?

"Ő az, aki akifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Előbbi már évtizedek óta lehetetlen. Utóbbi pedig teljesül.

"Na Áder János és Schmidt Pál tevékenységében ennek nyomait sem látni."

Éppen annyira látni ezt a tevékenységet, mint akár a Mádl, a Göncz vagy a Sólyom esetében. Kinek-kinek mi volt a prioritás, persze... A Sólyom rárepült a kis virágokra a Tubesen, Áder pedig a vízkérdést tolja. Nem mellesleg a külhoni magyarok kérdéskörét.

"...ezekből a funkcionális, jogállásra vonatkozó szabályokból konkrét hatáskörök nem
vezethetők le..."

Más szavakkal, de én nem ezt írtam le neked egyértelműen? De.

"Magyarul Ádert a törvény arra kötelezi, hogy amit kap, írja alá, tehát joga van ugyan egy kicsit morgolódni, de alá kell írnia. Ebből következően viszont teljes mértékben eszköztelen, azaz nincs jogi fegyver a kezében, hoyg valóban meg tudja védeni a demokráciát."

Vissza az előző kérdésemhez. Tehát nem ezt írtam le másként? De.

"Sehol nem álltottam, hogy más országokban ez nem így van, a lényegen viszont nem változtat."

A másik nagyeszűnek hoztam föl a francia és amerikai példát, ahol más az elnök hatásköre, illetve a köztársaságot nem az definiálja, hogy milyen a politikai légkör. Az egy köztársaságban is lehet szar!

"ha szerinted Orbán "csak" a kormányt vezeti, akkor szerinted ki az ország vezetője?"

A hatalom megosztott. Ez a lényege a jogállamnak. A törvényhozó hatalom az Országgyűlés kezében van. A végrehajtó hatalom van a kormány kezében. A kormány döntéseit pedig az Országgyűlés, az Alkotmánybíróság felügyeli. A végrehajtói hatalom van a kormány kezében.

"kicsit másképp: ki dönt arról, hogy pl. Semjén milyen egyéni tvjavaslatot dobjon be a reggeli fekete után?"

Nyilván a Semjén. A beterjesztést és a jogszabályok elfogadása pedig az Országgyűlés illetékes bizottságaira, a házszabályban foglaltakra és magára az Országgyűlésre tartozik.

"ki állapodott meg Putyinnal arról, hogy beruházzunk 30 000 milliárd forintot egy atomerőműbe?"

A kormány döntése, mivel a jogkör is a kormányzaté.

"ki akarta, hogy legyen stadion Felcsúton? Kinek a mániája miatt költünk többet focipályákra, mint a közoktatásra?"

A kormányzat döntése, ahogy a jogkör is a kormányzaté.

"Te csináltál-e már költségvetést? na és excel nélkül"

Családit nem is egyszer. Egy érdekképviseleti alapszervezetét is néhányszor. Ahhoz már használtunk célprogramot.

"nem lennél-e felháborodva, ha azt látnád, hogy a cégedet olyan vezetőkre bíztad, akik kéttonna papírt terítenek ki egy asztalra, ahol nyoma sincs számítógépnek."

Rossz hírem van! Német tulajdonú középvállalatnál még a német vezetők is gyártják a papírhegyeket. Vannak notik és számítógépek. Egy részük tudja használni őket, másik részük nem. A magyar középvezetőkkel ugyanez a helyzet. Fölháborodni? Hm... Azon már túlvagyok és nem is volna értelme.

"a jogkörökön bármikor változtathat a parlament kétmarmaddal, azaz simán megteheti Orbán, hogy átül a Köztársasági elnöki székbe és oda rendel minden jogkört."

Mivel a kormánypártoknak kétharmaduk van, természetesen megtehetik. Nem is értem, miért nem tették már meg...? Esetleg diktatúrát építhetnének és már küldhetnék is érted hajnali kettőre a fekete furgont. Vagy akár elkezdhetnék a 'széldettikéket' szépen a lágerbe baszkodni! Ja, várjunk csak! Hiszen már két éve minden hajnalban ezt várja az a nyomorult! És még mindig nyilatkozhat és óbégathat a Parlamentben!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.13. 12:52:02

@Magyarulaszlo:

De, köztársaság van.

Logikád alapján nem köztársaság az USA, hisz nevében nem szerepel a "köztársaság" szó.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.13. 13:15:05

@Magyarulaszlo:

A magyar államfő ceremoniális típusú,

Amit önállóan megtehet a magyar KE:
- tv javaslat benyújtása,
- felszólalás a parlamentben,
- népszavazás kezdeményezése.

Szinte minden méshiz kormány engedélye kell.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.13. 13:18:42

@Magyarulaszlo:

Igazad van. A parlamentáris köztársaságokban, mint pl. Mo., Ausztria, Norvégia, Anglia, Spanyolo., Lengyelország, stb. az ország vezetője a kormányfő.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.05.13. 13:21:08

@nyelv-ész:

Azt mondod, hogy a világ leghatékonyabb tutkosszolgálatai, mind pl. az amerikai, a brit, az orosz, az izraeli mind idióták, hogy a legtitkosabb részlegekn csak ppaírt használnak?

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.13. 14:02:02

Na, ezért volt nekem gyanús amikor haverja Deutsch nertárs lett a biztosa annak a programnak, hogy szélelssávú internetet minden háztartásba. Azóta is röhögünk rajta, hogy idős falusi apósnak minek a szélessávú internet? No nem is lett, de aggy mostanában kiderült az általános iskolások igen jelentős részének családjában sem.

Magyarulaszlo 2020.05.13. 14:10:29

@Bravehearth: Na, körbefordult a beszélgetés.
Abba kötöttél bele, hogy az ország vezetőjének meveztem Orbánt. Majd leírtad, hogy mindenről a Kormány dönt, aminek a vezetője Orbán.
ööö, akkor mégiscsak ő az ország vezetője, te pedig kifejezéseken vitatkozol csak, de tartalmilag egyetértünk? Nekem így tűnik.

Nem írtam sehol, hogy többet várok Ádertől (nem is várhatnék, nincs jogköre), pusztán megállapítottam, hogy az Orbán az Elnök (sic miniszterelnök).

de végre a témához értél Te is a végére,:

Nem állítottam, hogy teljesen papírmentesen lehet mindent csinálni, azt emeltem ki és séerlmeztem, hogy Orbán egyik munkaasztalán sem láttam még soha számítógépet, két tonna papírt viszont folymatosan - ami azért valamit elárul a munkamódszereiről, illetve azok elmaradottságáról.
Na ilyen - mármint csak papír alapú, számítógépmentes iroda - sehol nincs a Lajtától nyugatra.
Pláne nem a németeknél... megjegyzem tulképp Te is ezt írod "a német vezetők is gyártják a papírhegyeket. Vannak notik és számítógépek.".

Meglepően sokmindenben értünk egyet.

Ez a fickó ma állást sem kapna a versenyszférában. Én pl. tuti h nem alkalmaznám.

És remélem, hogy a magyar polgárok is kiteszik, mert ennél a múltidős vezérnél az ország csak jobbat, többet, okosabbat érdemelhet!

Pipas 2020.05.13. 14:40:15

@Magyarulaszlo: "Ő az, aki akifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett."

Nos, azért elég gáz lenne ám, ha csak a köztársdasági elnök őrködne az államszervezet demokratikus működése felett! Meg az is, hogy a nemzet egységének csak a köztársasági elnök adna kifejezést.

nyelv-ész 2020.05.13. 14:56:05

@MAXVAL bircaman közíró: Rég volt az már. Vagy te olyannak dolgozol, amelyik még papírozik?

Luighi 2020.05.13. 15:11:53

@MAXVAL bircaman közíró: Ahol pedofilok(kaleta), közpénztolvajok(lölö), félkegyelműek (dajcstompi) a közvetlen/közvetett munkatársak ott főleg indokolt aí kizárólagos pappírhasználat! :-D

wolves84lb 2020.05.13. 16:34:44

@Bravehearth: tudtam én, hogy ismerős a stílusod...te vagy a rég eltűnt batyufasz :))))))))))))))))))))))))))))

wolves84lb 2020.05.13. 16:41:57

@FILTOL: azért az kemény, hogy ti, hasznos hülyék erre a cikkre is így ugrottatok :DDDDDDDDDDDDD

wolves84lb 2020.05.13. 16:46:00

@nnnnnnnn: óigen, azt már látjuk, ebben az országban soha nem vetemedne a fidesz arra, hogy elhallgattassa a neki nem tetszők véleményét - lásd az előállított rémhírterjesztő kisnyugdíjast. Nem undorodsz magadtól, te szardarab?

wolves84lb 2020.05.13. 16:49:33

@ben2:
"Az itt az érdekes kérdés, hogy ki és mennyit fizetett az Indexnek, hogy ezt a primitív demagóg írást a főoldalra tegye."

naja, az indexennél biztosan senki nem jött még rá, hogy ti, orbánbuzik, fideszesek jöttök minden cikkre, amiben szerepel a vezéretek neve...vagyis garantált a kattintásszám, oldal-letöltés. Kibaszott egyszerűek vagytok.

"A szavazás kérdéseiről meg annyit, hogy a most itt csápoló ellenzéki vezérszurkolók habzó szájjal szoktak acsarkodni a nemzeti konzultácók kérdésein (a fairplay nevében hozzáteszem: joggal), hogy a kérdező szándékaival ellentétes opció nincs a válaszok között.
Erre tessék itt egy tök ugyanolyan primitív módon manipulatív szavazás és ez valahogy az összes európai demokrata szólásszabadságharcos számára teljesen rendben van."

Szóval akkor egy szinten van a kormány által intézett konzultáció, és egy nevenincs kis blog? Mármint szerinted...jól értem?

pioneer2016 2020.05.13. 17:10:32

@Az EU a népek börtöne: Sajnálom, szövegértelmezésben nem tudok segíteni. Talán a nyolc általánosban jobban kellett volna figyelned.

kvadrillio 2020.05.13. 17:26:22

Orbánnak egynémely úri allűrjét betegesenbaromnak tartom, de azért EZ A HÜJJJJJE EP SE PISKÓTA ! IGAZÁN LEÁLLHATNÁNAK MÁR !

Nem szólalhat fel Orbán helyett Varga Judit az Európai Parlamentben

A koronavírus-törvényről és a jogállamiságról vitáznak csütörtökön az EP-ben, ahol a miniszterelnök helyett Varga szólalt volna fel. Ám ezt nem engedélyezték.

2020.05.13. 18:03:53

Fene tudja ! A sikerhez nem elég kockának lenni. Ismerek olyan embert, aki nyomógombos régi nokiát használ, a technikától írtózik, a mailezést is a felesége intézi. De egy rendkívül jól prosperáló vállalkozása van.

Aztán ugyanebből a szakágazatból ismerek olyan vállalkozót, akinek saját fájlszervere van, mindent azon keresztül intéz, szinte minden adminisztratív feladatot digitálisan intéz, de a vállalkozásának a forgalma a század része a fentebb említett sikeremberének, holott anno együtt indultak.

Szóval valakit lefikázni csak azért, mert irtózik a digitális világtól, nagyon öngól.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.13. 18:18:28

@pioneer2016: Pedig 8 évet járt oda. Hét évet az elsőbe, egyet a másodikba.

zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt 2020.05.13. 19:13:46

Jajj, de hülye vagy te zsidaj...

Ed Snowden mond valamit?
Na ugye, hogy az írógép és a notesz, jegyzetfüzet a legbiztonságosabb, meghekkelhetetlen.

De pont ezért riányoltok, nem olyan mint Merkel NSA- spcili és a bepoloskázott telefonja.

felhebarat 2020.05.13. 19:47:12

@dagomago: És nem az íróasztalát, hanem egy tárgyaló asztalt.

2020.05.13. 20:13:51

@tibula:

Hát, ha a szöveged tartalmából nem is derülne ki hogy ellenzéki vagy, a helyesírásod mindent elmond.
Figyu, koma. A diktatúra nem ilyen. A diktatúra fogalmával nem egyeztethető össze az a tény pl. hogy ez a kormány bármelyik választáson leváltható. Csak elég sok hülye szavazó kell hozzá. (Tudod, amikor a ballibsik kétszer is nyertek egymás után. Mert akkor a debil szavazók is elmentek szavazni.) Aztán a retardáltak rájöttek, hogy ez a kormányválasztás nem nekik való (első lépés a debilitás leküzdésére) és 2010-ben már nem mentek el szavazni. És azóta sem szerencsére. Dehát a választások már csak ilyenek.
Szóval ez diktatúrában nem így megy, hanem ott 5 percen belül megjelenne a házad előtt a fekete autó, aztán mennél a lecsóba. (Mondjuk gyanús az írásod, mert nincs ékezet, akkor valószínű kintről írsz, így ezt a tortúrát megúszhatod.)
Ja, meg egy rendes diktatúrában a kommented meg se jelenhetett volna.

bóvli ország jobban teljesít 2020.05.13. 20:44:24

@Galerida: "Azt értem, hogy Karácsony a "21. századi városi polgároknak" akar megfelelni, de ehhez nem kellene felgyorsítania a 20. századból itt ragadtak amúgy is várható eltűnését...."

Tömeghalál felgyorsítási ügyben fordulj az Orbán vezérlete alatt álló kórházi szervekhez, azok az illetékesek a problémádra. Egyébként osztom a véleményed hogy kontrproduktívan csinálja Orbán a felgyorsítást mert a saját szavazóit gyorsítja fel a legnagyobb számban.

Pipas 2020.05.13. 20:47:16

@tibula: "Az milyen orszag aholl az emberek hatranyban vannak minden teren , ha nem szimpatizalnak a kormanyparttal?
Diktarura,rezsim.Igy hivjak. "

A rezsim azt jelenti, hogy "rendszer". Szóval nem, nem így hívják. A diktatúra meg nem az, ahol hátrányban vannak, akik nem szimpatizálnak. Ez sem jött be.

De igazából engem az érdekelne, hogy téged miféle hátrány ért? Nem adnak hitelt a kocsmában, vagy mi? :D

bóvli ország jobban teljesít 2020.05.13. 20:47:49

@Bravehearth: @Magyarulaszlo: @Látens Inszinuáció:

de hülyék vagytok, miért nem mondjátok hogy diktatúra meg duce vagy Conducator, aztán akor legalább mindeki ugyanazt érti a nevek alatt, nincs vita.

Bravehearth 2020.05.13. 21:08:40

@Magyarulaszlo: "Abba kötöttél bele, hogy az ország vezetőjének meveztem Orbánt."

Csúsztatsz! Elnöknek tituláltad. Nem az.

"Majd leírtad, hogy mindenről a Kormány dönt, aminek a vezetője Orbán."

Végrehajtó hatalom, arról döntenek, ami az Országgyűlés által hozott törvények végrehajtásához szükséges. Nyilván politikai célokat, gazdasági és társadalmi célokat határoznak meg, amit elérendő döntéseket hoznak. És nyilván az őket küldő politikai párt a legerősebb. Ez mióta újdonság? Valamint a kormány nem egyenlő a kormányfővel.
Továbbá abba kötöttem bele, hogy vitattad az ország államformáját. Ami továbbra is köztársaság.
Az sem lett volna túl nagy gond, ha tisztában vagy az elnöki köztársaság és a parlamentáris köztársaság közti különbséggel.

"ööö, akkor mégiscsak ő az ország vezetője, te pedig kifejezéseken vitatkozol csak, de tartalmilag egyetértünk? Nekem így tűnik."

Szerintem tartalmilag sem értünk egyet.

"Nem állítottam, hogy teljesen papírmentesen lehet mindent csinálni, azt emeltem ki és séerlmeztem, hogy Orbán egyik munkaasztalán sem láttam még soha számítógépet..."

Ezért csatoltam néhány fotót.

"Meglepően sokmindenben értünk egyet."

Az alapokban semmiképp. Mindjárt megérted, miért!

"Ez a fickó ma állást sem kapna a versenyszférában. Én pl. tuti h nem alkalmaznám."

Nem is ilyen kritériumoknak kell megfelelnie. Általában véve egy rátermett politikust nem kellene a versenyszférában alkalmazni. Nagyon kevés a kivétel.

"És remélem, hogy a magyar polgárok is kiteszik, mert ennél a múltidős vezérnél az ország csak jobbat, többet, okosabbat érdemelhet!"

Nos, ezért nem értünk egyet már az alapokban sem!

Én pedig azt remélem, hogy amíg ilyen söpredék, semmirevaló undorító ellenzék létezik a magyar politikában, addig nem fog a helyére kerülni más erő! Könnyen írod le, hogy ennél jobbat érdemel az ország. De szerintem szarban volnál, ha a jelenlegi kínálatból meg kellene nevezned, hogy ki a jobb, rátermettebb és alkalmasabb a jelenlegi helyzetben!
Semmit nem gyűlölök annyira, mint az undorító liberalizmust és a szociáldemokráciát. Ami engem illet, a libsiket és a balfaszokat egytől egyig a pokolba kívánom, de semmiképp a hatalom látótávolába sem! Talán meglep, de számomra a jelenlegi hatalom egyfajta 'veszteségminimalizálás' jegyében támogatható verzió. Semmi gondom nem volna, ha kevésbé korrupt, nemzetibb, konzervatívabb és kommunikatívabb kormányzatunk volna. De az alternatívák csak sokkal undorítóbb, hungarofób paraziták ócska csürhéje. Amíg ezekből áll az ellenzék, addig qrvára nem érdekel sem a korrupció, sem az, hogy mennyire ért a kormányfő a digitális technikához. Nagyjából teszek rá. Nem is beszélve arról, hogy a 'zellenzék' releváns része már 'bizonyított'. Nos, köszi, akkor inkább ne ők mondják meg a tutit!
Amíg a kormány erővel el tudja utasítani a nyílt társadalom undorító eszméjét, amíg rendre megtapossák a liberálisokat és a liberalizmust, amíg minden eszközzel küzdenek a szociáldemokrácia mocskos fertője ellen, addig nem nagyon zavar, hogy mennyi laptopja van a kormányfőnek. Ez így talán világos számodra és talán megérted, miért nem értünk egyet semmiben. És talán azt is megérted, miért nincs közös halmaz a két oldal között, csak egyre szélesebb és mélyebb árok.

@wolves84lb: "tudtam én, hogy ismerős a stílusod...te vagy a rég eltűnt batyufasz"

Tehát nem tudtad, kicsirigó. Gondolkodj tovább! Bár, ha volna agyad (amit már bizonyítottál, hogy korlátozott), akkor látnád, hogy már akkor is bőven kommenteltem, amikor a batyuval még keresztbe anyáztátok egymást. Te szerencsétlen...

bóvli ország jobban teljesít 2020.05.13. 21:11:49

@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt: "Na ugye, hogy az írógép és a notesz, jegyzetfüzet a legbiztonságosabb, meghekkelhetetlen."

Olyan aranyos túlmérezetett hülyék vaqgytok tiu fidióták, hogy rajtatok hónapokig lehet röhögni!

Te 16. századi elme, a noteszt meg a jegyzetfüzetet nem meghekkelni szokták, hanem elemelni. Ennyi, nem kell hozzá digitális tudás, se két máspdperc se, se semmi. Még a leghülyébb fideszes is mester abban, hogy hogyan kell lopni. Különösen az államkasszából.

Azzal meg egyensen évekre megröhögtetted a világot, hogy míg mindenki zsebbe rakható, pár grammos a eszközökkel járja a világot, addig Orbán mindehova a 20 kilós írógépét cipeli magával. Mert meghekkelhetetlen.

wolves84lb 2020.05.13. 21:13:31

@Bravehearth:
"Tehát nem tudtad, kicsirigó. Gondolkodj tovább! Bár, ha volna agyad (amit már bizonyítottál, hogy korlátozott), akkor látnád, hogy már akkor is bőven kommenteltem, amikor a batyuval még keresztbe anyáztátok egymást. Te szerencsétlen..."

Most akkor van agyam, csak korlátozottan működik, vagy nincs egyáltalán, batyufasz? :DDD

wolves84lb 2020.05.13. 21:17:36

@inteligens elenzéki:
+Fene tudja ! A sikerhez nem elég kockának lenni. Ismerek olyan embert, aki nyomógombos régi nokiát használ, a technikától írtózik, a mailezést is a felesége intézi. De egy rendkívül jól prosperáló vállalkozása van.

Aztán ugyanebből a szakágazatból ismerek olyan vállalkozót, akinek saját fájlszervere van, mindent azon keresztül intéz, szinte minden adminisztratív feladatot digitálisan intéz, de a vállalkozásának a forgalma a század része a fentebb említett sikeremberének, holott anno együtt indultak.

Szóval valakit lefikázni csak azért, mert irtózik a digitális világtól, nagyon öngól."

Ez most mit bizonyít szerinted? Azt, hogy a sikeres faszi amiatt sikeres, mert egy barlangban él technikailag, és a kevésbé sikeres meg azért az, mert neki meg felhője van?

Ennél szánalmasabb szartakarítási próbálkozást ritkán olvasni orbán híveitől. Megy ez neked is jobban.

Bravehearth 2020.05.13. 21:19:19

@bóvli ország jobban teljesít: "de hülyék vagytok..."

Egy magadfajtától ez dicséret.

"...miért nem mondjátok hogy diktatúra meg duce vagy Conducator, aztán akor legalább mindeki ugyanazt érti a nevek alatt, nincs vita."

Szívből kívánom neked és a haverjaidnak, hogy egy valódi diktatúra valódi diktátora random szervezete kívánjon neked és családodnak hajnali kettőkor 'jóreggelt' egy-egy 'orbánozó' típusú kommentetek 'jutalmaként'!
Még a fogalmat sem ismeritek, ti ostoba gyökerek!

Bravehearth 2020.05.13. 21:21:07

@wolves84lb: Az, hogy anyád merő figyelmetlenségből a méhlepényt nevelte föl, szerintem választ is ad a kérdésedre, te nyomorult.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.13. 21:26:51

@Bravehearth: Te beszélsz, aki úgy fogant, hogy apád lerejszolta a gumicsizmáját majd picsán rúgta anyádat?

Bravehearth 2020.05.13. 21:49:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Egy újabb értelmes és tartalmas böfögés. Ja, nem az... Csak egy patkányszar nyomkod billentyűzetet. Te meg ki vagy, te vezértetű? Plasztikus képzelgéseid nyilván személyes múltad árnyai rajzolják ki ostoba fejedben. A tetves qrvaanyád hálás lehet a dokinak, aki hajlandó volt kegyelemből nem kinyírni téged a szülés után, te daganat! A magyarság szomorúságára...

Magyarulaszlo 2020.05.13. 22:15:45

@Bravehearth:

Kezdem elveszteni a fonalat.

Gyűlölöd a liberalizmust (mondjuk nem értem, hogy mi a bajod a szabadsággal és a nyílt társadalommal, de nem várom, hogy leírd).
oké.
Úgy tűnik, hogy a diktatúrát sem szereted, bár ez ennyire egyértelműen nem derült ki.
A jelenlegi rendszert viszont veszteségminimalizálásként kezeled.

ez se jó, az se jó meg ami van, az se jó... hm.

vagy van egyáltalán olyan rendszer, amelyikben boldog lennél, úgy hogy közben mindenki más is egész jól érezhetné magát? mármint, ami nem azért jó, mert CSAK neked jó, hanem azért, mert mindenkinek teljesen elfogadható?

Bravehearth 2020.05.14. 06:05:43

@Magyarulaszlo: "Kezdem elveszteni a fonalat."

Akkor megpróbálok segíteni.

"Gyűlölöd a liberalizmust (mondjuk nem értem, hogy mi a bajod a szabadsággal és a nyílt társadalommal, de nem várom, hogy leírd)."

Korrekt kérdés, megérdemled az egyenes választ.

Igen, rühellem azt a politikát, eszmét és a követőiket is. Ha a liberalizmust egyszerűen a szó jelentéseként fordítod le, akkor rossz úton jársz. A szabadsággal semmi problémám nincs. A liberalizmus is elvileg a vallási tolerancia jegyében született meg Európában pár évszázada. Vagyis úgy éljenek az emberek egymással, hogy ne püfölje egyik a másikat a vallása (a különféle KERESZTÉNY vallása) miatt. Persze, látva Észak-Írországot ez még van, ahol nem jött össze, de ez más kérdés.
A liberalizmus mára, mint politikai irányzat egészen más utat mutatott. Hátat fordított a nemzet fogalmának, sőt, megbélyegzi azt. Elítéli a nemzetállam fogalmát, politikai értelemben teljesen vállalhatatlan szélsőbal irányzattá mutálódott (nyilván a talaját és bázisát vesztett 'hagyományos' baloldal rájuk telepedésével is). Gyakorlatilag pártolja, bátorítja a devianciát, a társadalom beteges elhajlásokkal szembeni védekezését lehetetleníti el. Szorgalmazza a migrációt, a társadalom számára haszontalan, káros rétegek beteges védelmét, pozitív diszkriminációját, elítéli a konzervativizmust. Egy undorító politikai irányzat, még undorítóbb emberszerű lények által képviselve. Mára természetes szövetségesük a szociáldemokrácia, ami egy hasonlóan vállalhatatlan ocsmány eszme, a nemzet fogalmát és az állami szuverenitás fogalmát elutasító beteges irányzat. Európában ma ezek a legkomolyabb ellenségei a jobboldalnak és a magyarságnak is. Számomra a hagyományok, nemzeti történelem, a nemzeti kultúra körökkel fontosabb és követendőbb, mint ezek bármelyike. A követőiket pedig nagyon jól képviselik azok a vállalhatatlan és undorító, jellemtelen senkiházi szemét politikusok (de biztos van laptopjuk), akik ma meghatározzák Európában ezt a két irányzatot (szocdem, libsi).

"Úgy tűnik, hogy a diktatúrát sem szereted, bár ez ennyire egyértelműen nem derült ki."

Valóban. Kedvelem a rendet, a biztonságot, a rendezettséget és a világos és egyértelmű társadalmi viszonyokat. A társadalom számára haszontalan, kooperációra képtelen elemek (cigányok itthon, migrik, anarchisták, kommunisták) bármiféle védelmét, támogatását elítélem és a társadalom elleni támadásnak tartom. Ha ez nemzeti-nemzeziségi alapon is történik , akkor az számomra egyszerű árulás. Ebből a szempontból a hazai ballibák döntő része számomra közönséges áruló, lámoára való senkiházi.
Őszintén szólva a hagyományos értelemben vett köztársaság fogalma számomra már nem igazán jelent semmit. Harminc év alatt nem tapasztaltam semmi előnyét vagy értékét. Egyszerű káoszt látok csak benne, amit elítélek és lehetőleg kerülök. Ma 'nyugaton' nem látok olyan társadalmat, amit érdemesnek tartanék a minta szerepére. Végülis a királyságok is csak valami elmebeteg, katatón állapotban fekszenek a liberalizmus mocskában (spanyolok, svédek, dánok, britek). Ez számomra vállalhatatlan.

"A jelenlegi rendszert viszont veszteségminimalizálásként kezeled."

Pontosan. Elutasítja a liberalizmust, lehetőleg tapossa és megbélyegzi őket és a követőit. Elismeri a nemzet fogalmát, a társadalmi rendet igyekszik fenntartani, ismeri és támogatja a hagyományokat, végre nem úgy kezeli és értékeli a múltat, hogy azt bűnként beállítva a nemzet gyalázására használja és másoknak kínosan megfelelve bélyegként süsse rá a magyarságra. Ha ez fasizmus, tőlem legyen. Megjegyzem, látva ezeknek a ballib mocskoknak a folyamatos 'fasizstázását' és 'nácizását', sokszor elgondolkodom azon, nem is lehetnek olyan rossz arcok azok a fasiszták és nácik! (Nyilván ismerve persze a múltat ez egy bonyolult kérdés.) Igen, a jelenlegi kormánypárt egy 'lehetséges legkisebb rossz' választás, ha volna egy kevésbé korrupt, nemzetibb, kommunikatívabb erő, de aki még határozottabban támadja a ballibákat, akkor őket támogatnám. De a jelenlegi választható erők közül a kormánypárt az, amelyik a leginkább megfelel a liberalizmus és a szocdem eszmék elleni harcnak. Korrupt? Az. De 'beáraztam'. És valahogy nekem is könnyebb az utóbbi tíz év alatt, mint az azt megelőző 'pc' és 'ajrópéer' és 'tisztakezű' balfaszok idején volt.

"vagy van egyáltalán olyan rendszer, amelyikben boldog lennél, úgy hogy közben mindenki más is egész jól érezhetné magát?"

Persze. A nemzet és a nemzeti kultúra, nemzeti hagyományok priorizálása. A devianciák, a társadalom számára haszontalanok elleni küzdelem. Határozott nemzeti politizálás. Szövetségi rendszerekben a közös érdek mellett a nemzeti érdekek képviselete, szociális szigor, családok támogatása (nem a cigányoké), rendezettség, a 'nincs ingyenebéd' elvének mindenkire alkalmazása, szigorú btk, arányos adózás, kiegyensúlyozott pénzügypolitika, korrupció lehetséges minimalizálása, munkajövedelmek priorizálása, migránsok teljes kizárása, erős honvédelem. Egyelőre utópia...
Üdv! B.

Bravehearth 2020.05.14. 06:12:09

@Magyarulaszlo: És még egy dolog:

"mármint, ami nem azért jó, mert CSAK neked jó, hanem azért, mert mindenkinek teljesen elfogadható?"

Te is tudod, hogy ilyen nem létezik. Mindenki számára elfogadható rendszer nincs. Ami a magyarok számára elfogadható, jó eséllyel nem jó a cigányoknak és a hozzájuk hasonló semmirevalóknak. Ami a nemzetieknek (hívd őket fasisztának) megfelelő, nem lesz tuti a ballibáknak és a migriknek. Ami pedig a libsiknek és szocdemeknek megfelelő, az nem lesz elfogadható a konzervatívoknak és a nemzeti érzelműeknek. Ez alap. A törésvonal egyre mélyebb, nem is lesz többé felszámolható. Nincs közös érdek, közös érték és közös nyelv a két oldal között. És ez már nemzeteken átívelő ellentét. Az európai társadalmak jelentős része menthetetlenül föl fog oldódni a liberális mocsokban. Legalább itthon ne siettessük ezt a folyamatot. És igen, inkább százmillió halott gyurcsótány, vagy százmillió halott 'fe-győr' vagy donáthanna, szabótimike és hasonló ellenzéki féreg, mint egy 'euróoaiegyesültállamok'. És ha az Orbánt csak ezek a lények válthatnák (jelenleg így van), akkor inkább az orbáni korrupció és arrogancia, mint a túloldal mocska!
B.

Dan da Man 2020.05.14. 09:38:31

@WYW: Ennél sokkal érdekesebb, hogy a nem-figyelmes szemlélők miket reagáltak. Az előtted lévő posztokban megy a terelés, a posztoló hülyézése, az orbánnemazországfőnökecsakakormányé, a nemiskellszámítógép neki. De ellentmondani senki sem tudott, vagy azt állítani, hogy ez egyáltalán nem gáz.
Szóval ebből látszik, hogy súlyos fogyatékosokkal vagyunk körülvéve, akik egy ilyen helyzetben a humort nem ismerik fel (tudom, majd jön az, hogy mert nem volt vicces), és nem elég okosak, hogy pozitívan mossák ki a sith mestert.
Ez a legnagyobb bajom ezzel a majommal: hogy inkább hülyékkel veszi körbe magát, csak legyenek lojálisak - és emiatt épül le az ország, mert hülyék vezetik minden szintjén.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2020.05.14. 10:35:02

@Dan da Man: szerinted fogyatékos? ki?
az aki egy nyilvánvaló 8 MÁSODPERCES videó alapján azt hazudja erre a képre hogy ez OV íróaszta...miközben nem. nem az ő asztala.

igazi népszabadságos életérzés, hazudok egyet, majd épít egy szarvihart a hazugságra. gratulálok.
az, hogy amúgy FOGALMATOK sincs az állam működéséről, és éppen arról, hogy milyen irattározási szabályok vavvak a kormányzatban, és egyes döntések eredetiségenek igazolására MAGÁNAK a miniszternek kell aláírnia a PAPÍRT...ne zavarjon.
szerencsétlen hazug poszter. ennyi.

tibi39 2020.05.14. 10:51:22

@Pipas:Rezsim jelentese : 1. Politika: Elnyomó kormányzat egy országban. Egy szűk érdekcsoport kezében levő hatalom, amely nem tartja tiszteletben az emberi szabadságjogokat, nem veszi figyelembe az ellenzéki pártok javaslatait, illetve korlátozza azok működését, érvényesülését.
Ez tortenik pontosan Magyarorszagon..
Igy mar vilagosabb tudalekoskam?

Nem irtad ide a tobbi jelenteset a rezsim szonak.Errtst ahogy gondoltam.

Te megelsz ebbol a trollkodasbol amugy? Milyen elonyod szarmazik belole ,hogy itt fikazod az embereket?

tibi39 2020.05.14. 11:14:13

@inteligens elenzékiOke akkor maradjunk a rezsimnel , ha a diktatura szot erosnek talalod
Rezsim : Elnyomó kormányzat egy országban. Egy szűk érdekcsoport kezében levő hatalom, amely nem tartja tiszteletben az emberi szabadságjogokat, nem veszi figyelembe az ellenzéki pártok javaslatait, illetve korlátozza azok működését, érvényesülését.
Pontosan ez tortenik Magyarorszagon . Es valoban kulfoldrol irok , jol kifundaltad . De ha majd fidesz eltakarodik, haza koltozom. Ezzel sokan igy vagyunk am , vagy 600 ezren .Sok-sok libsi.

agarik 2020.05.14. 11:54:39

@MAXVAL bircaman közíró: Kivéve, hogy az illegitimen létező ad-hoc állam, Magyarország az parlamentáris diktatúra. A királyság óta mindig is az volt. A szavazók (manapság eléggé kérdéses hogy ez fedi-e a polgárok fogalmát) megválasztják a diktátort, ami egy fal jogi személy (párt), aminek minden tagja kizárás és anyagi ellehetetlenítés terhe mellett a pártvezetőnek kötelesek engedelmeskedni.
A Kormánypártnak, és rajta keresztül a kormánypárt vezérének ellenezhetetlen hatalma van, tehát diktál, tehát az államforma diktatúra.

Magyarulaszlo 2020.05.14. 11:59:59

@Bravehearth: Köszönöm a korrekt válaszodat, örülök, hogy beszélgetünk.

Szzerintem a legtöbb bűn elfojtáshoz, szégyenérzethez, félelemhez, a méltóság elvesztéséhez kapcsolódik. Amikor a társadalom "szeretné megvédeni magát", az mindig azzal jár, hogy azokat akik nem felelnek meg a normáknak, valamilyen módon kirekesztik, megfélemlítik, korlátozzák. Ez pedig még több problémát okoz: a kirekesztett frusztrált lesz, elszigetelődik, elveszti a szeretteit, stabilitását, a munkáját és egyre nagyobb bajba kerül. Ez pedig a társadalomnak is rossz.
Szerintem nincsenek káros rétegek, emberek vannak, félelmekkel, büszkeséggel, hittel megáldott emberek, ilyenek is és olyanok is. Mindig voltak melegek, alkoholisták, drogosok, más kérdés, hogy a nagyvárosok kialakulásával minden láthatóbbá vált.
Nyilván kényelmesebb amíg a szőnyeg alá van söpörve minden, de ez egyben bajok forrása is: pl. a falusi melegek korábban csak otthon, a következményektől félve szűköltek és boldog családi életet hazudva lettek egyre inkább lelki betegek, és gyakran öngyilkosjelöltek, addig a városban a nagyobb tömegekben már nyiltabban fel merték vállalni magukat és képesek boldog, emberi életet élni. Kinek van joga ezt megtagani tőlük?!?

Vagy itt vannak a cigányok: azt már sokszor próbáltuk, hogy elnyomjuk őket, szegregálunk, éljen csak segélyen oszt dögöljön meg. De szerinted komolyan bűnözne egy cigány, ha lenne megbecsült munkája? Komolyan azt gondolod hogy a vérében van...?
Aki nem kap esélyt a tisztességes életre, annak nincs valódi választása, és csak a bűn marad. Megjegyzem: Los Angelesben tavaly meglepetésemre szinte CSAK FEHÉR HAJLÉKTALANOKAT LÁTTAM, elvétve néhány feketét. Amikor rákérdeztem, azt válaszolták, hogy azért, mert számít a család: az arabok, kínaiak, indiaiak soha nem hagynák, hogy a rokonuk az utcára kerüljön!
Vágod? bezzeg a fehér ember...

Nem attól lesz egészséges egy társadalom, hogy aki nem tetszik, azt elüldözöm, bezárom, kivégzem, elégetem, hanem attól, hogy vigyázunk egymásra és olyan játkszabályokat alkotunk, amik a lehető legnagyobb boldogságot kínálják (nem mindenkiét, hanem a legtöbb emberét). És ez nem a deviancia támogatása, épp ellenkezőleg, ez a károsabb devianciák valódi megakadályozásának a módja.

Migráció:
Relatív: a briteknek a magyarok is migránsok, de ha megkérdezed a Londonban élő ismerőseidet, ők csak a jobb megélhetésért mentek ki, mert megtehették. És ha ők megtehetik, akkor nem látom be, hogy miért ne élhete mindenki ott, ahol csak szeretne?!? Igen, ide is jönnének Induából, és igen, sokan mennének Indiába. És akkor mi van?

Nemzet:
ez egy viszonylag új dolog, a középkorban nem nagyon volt jelentősége, a történelmi Magyarország egész jól elvolt úgy is, hogy a lakosság közel fele nem volt magyarajkú. Ismereteim szerint egyébként a nacionalizmuson mi magyarok buktuk eddig a legtöbbet: 1849ben elpártoltak mellőlünk az egyébként Habsburg-ellenes egyéb kisebbségek, a nacionalista érzelmek szakították szét a hazát Trianonban. Addig szorítottuk össz a markunkat, amíg egyszercsak minden szétesett.
Másrészt Szent István terve az volt, hogy befogadó nemzet legyünk, mert az a gazdag ország, amelyik sokféle (nem szó szerint) Én is ezt vallom. És nem gondolom, hogy István hazaáruló volt, ahogy remélem Te sem!

Másrészt rengeteg bűnt követtek ela Nemzet-re hivatkozva régen és ma is.
Érthető, az ősökre hivatkozva, a "Nemzet nevében" sokkal szebb egy gyilkosság, egy hadjárat vagy a nép sarcolása. 1-2 konkrétabb példa a jelenből:

- az USA folyamatosan beavatkozik más országok belügyeibe (a nemzet érdekére hivatkozva), de most, hogy az oroszok meghekkelték az ő választásukat, halálosan ki vannak akadva. hát hogy van ez?

- Orbán ki akarta rúgni a norvág alapokat és Sorost, hogy senki idegen ne finanszírozzon civileket (mert szerinte ez a nemzet érdeke). Eközben viszont évente százmilliárdokat pumpál Erdélybe, ahol jééé civileket finanszírozunk. Hát hol vannak itt világos elvek?!

- Orbán nem tűri, hogy az illegális migárciót legalizálják (azaz, hogy belépőket osztogasson az EU idegeneknek), ne döntse el MÁS, hogy ki lakhat itt. Eközben több tízezer kínainak, orosznak adott letelepedési engedélyt ez EU-ba, azaz eldöntötte, hogy bejöhetnek lakni a kontinens egyéb országaiba.
Ebben van rendszer: O1G
de ebből egyre mélyülő árok lesz, újabb ellenségek, gyűlölet és élhetetlen jövő.
És szerintem nem ez a magyarok érdeke!

A kultúra a lényeg, ott vannak a valódi gyökereink, a "nemzet" szót már túl sokan sajátították ki önző céljaikra, pontosan úgy, ahogy a kommunizmus, fasizmus és a kereszténység nevében is gyilkoltak már meg milliókat.

Hohó, hiszen a felsorolt összes mozgalom nevében gyilkoltak már milliókat.
Kinek van joga azt mondani az egyikről, hogy jó, a másikról meg azt, hogy tűrhetetlen?!

Magasztos dolgok nevében lehet háborúkat indítani, népeket leigázni, birodalmakat építeni, de a folyamatok mögött mindig emberek vannak!
És szerintem ez a legfontosabb: az ember maga.
Szerintem.

Magyarulaszlo 2020.05.14. 12:02:31

@FILTOL:
Pontosan melyik képről és hol írom, hogy :
"látjátok ez itt Orbán asztala"

Csak azért kérdem, mert két kép is van feltöltve két különböző asztalról, egyikről sem írom konkrétan, hogy ez Orbáné.
Azt valóban állítom, hogy Orbán asztalán nincs számítógép, és ezt fenn is tartom...

Bravehearth 2020.05.14. 18:31:13

@Magyarulaszlo: "Köszönöm a korrekt válaszodat, örülök, hogy beszélgetünk."

Üdv! Nincs mit, alap. Bár, ha ezt elolvasod, nem biztos, hogy örülni fogsz.

"Amikor a társadalom "szeretné megvédeni magát", az mindig azzal jár, hogy azokat akik nem felelnek meg a normáknak, valamilyen módon kirekesztik, megfélemlítik, korlátozzák."

Minden társadalmi feszültség és ellentét fölszámolása valamely fél kárára történhet. Legyen az politikai, etnikai, kulturális vagy vallási ellentét. Nem járhat jól minden fél. Nos, Magyarországon vagyunk. A magyarok országában. Az egyetlen hely a világon, ahol elvárható (és el is várom a mindenkori kormánytól), hogy a magyarok járjanak jól!

"...a kirekesztett frusztrált lesz, elszigetelődik, elveszti a szeretteit, stabilitását, a munkáját és egyre nagyobb bajba kerül."

Vagyis bizonyítja, hogy képtelen és nem is akar alkalmazkodni a társadalomhoz. És ezt a fázist mindig megelőzik sokkal hosszabb időszakon átívelő feszültségek.

"Szerintem nincsenek káros rétegek..."

Már hogyne volnának! Ma Magyarországon a cigányok döntő része határozottan káros, sőt, veszélyes a társadalomra és az országra nézve is. De hasonlóan káros és veszélyes szegmens az anarchisták köre is. Gondolj a németeknél az ottaniak tevékenységére!

"...emberek vannak, félelmekkel, büszkeséggel, hittel megáldott emberek, ilyenek is és olyanok is."

Én sem állítottam mást. És ebből a szempontból a büszkeségük, hitük és félelmeik másodlagosak. Mindezek azoknak is vannak, akik a társadalom hasznos tagjai és együttélésre is képesek.

"Mindig voltak melegek, alkoholisták, drogosok, más kérdés, hogy a nagyvárosok kialakulásával minden láthatóbbá vált."

És ezt a társadalmak és közösségek tudták is kezelni, ha az nem is felelt volna meg a mai értelemben vett liberális irányzatnak. De működő megoldások voltak.

"Nyilván kényelmesebb amíg a szőnyeg alá van söpörve minden..."

Kényelmesebb. A társadalom és a közösség szempontjából pedig kívánatosabb is. Az elkülönítést, szankcionálást ne nevezzük szőnyeg alá söprésnek, mert nem az. A terhelt társadalom szempontjából az elkülönítés/szankcionálás maga lehet a megváltás némely körülmények között. Ez politikai akarat és elhatározás kérdése.

"...a városban a nagyobb tömegekben már nyiltabban fel merték vállalni magukat és képesek boldog, emberi életet élni. Kinek van joga ezt megtagani tőlük?!?"

Amíg maguk közt 'megélik' a másságukat, addig nem is érdekel senkit, a társadalom sem foglalkozik velük. Amikor a másságuk devianciába torkollik, amikor politikai felületet találnak maguknak a libsik ernyője alatt és agresszív manipulációkba fognak (akár a többség és a regnáló kormányzat ellen is), onnantól ez már bőven több, mint a másságuk elfogadtatása és annak megélése. Azt, amit manapság művelnek akár a homokosok, akár az anarchisták, már bőven az a kategória, amit meg lehet és meg is kell tagadni tőlük!

"Vagy itt vannak a cigányok: azt már sokszor próbáltuk, hogy elnyomjuk őket, szegregálunk, éljen csak segélyen oszt dögöljön meg."

Ez kőkemény hazugság! Ők rekesztik ki magukat a társadalomból, nem a magyarok! Érdekes módon a cigányokat rühellik a lengyelek, a csehek, a szlovákok, az olaszok, a horvátok, szlovének és még a koszos románok is. Nos, egyik helyen sem az Orbán a miniszterelnök és nem a náci magyarok diktálják a társadalmi folyamatokat. Vagy talán mégis a cigányokkal van a baj? Évtizedek alatt vagyonokat toltunk beléjük feleslegesen! Kidobott pénz volt. Durva, de jobb befektetés lett volna ugyanazt a pénzt lőszerbe és géppuskákba fektetni. Nem mi akartuk, hogy így éljenek, ők képesek ennyire. Évszázadok óta, több országban is. Ezt a nyakunkba varrni több, mint hazugság, pofátlanság!

"De szerinted komolyan bűnözne egy cigány, ha lenne megbecsült munkája?"

Konkrét példáim vannak, hogy IGEN. És azért nincs megbecsült munkája, mert olyanok, amilyenek, ennyire képesek. És fölélték a bizalmi tőkéjüket. Tettek érte.

"Komolyan azt gondolod hogy a vérében van...?"

Az okok már nem érdekelnek. Vess rám követ, de nagyjából tökmindegy, hogy épp mire fogják.

"Aki nem kap esélyt a tisztességes életre, annak nincs valódi választása, és csak a bűn marad."

Mindig van esély! Mindenki eldöntheti, hogy szarember, vagy ember akar-e lenni! De már 6-7 évesen maguk döntik el a sorsukat az oktatás első pár évében!

Az amerikai hontalanokról nincs infóm, nem is tudom véleményezni. De nem kis 'általánosítást' és nagyon divatos 'fehérezést' érzek a soraidban. Vagy tévedek?

"Nem attól lesz egészséges egy társadalom, hogy aki nem tetszik, azt elüldözöm..."

Ezeket a fázisokat mindig megelőzik sokkal hosszabb időtávon húzódó mélyebb ellentétek és egy integrációs folyamat. Ami vagy sikerül, vagy nem. A kudarc kimenetele szinte mindig jogsértés, majd erőszak. De ismétlem: Magyarországon a világon egyedül járjon már jól a magyar és ne egy migri vagy egy cigány!

"És ez nem a deviancia támogatása..."

A mai libsi politikai célok szerint sajnos az. A többségiek kárára a 'teljes elfogadással'!

==>

Bravehearth 2020.05.14. 18:53:46

@Magyarulaszlo: ==>

A 'teljes elfogadás' a többség elfogadását is kell jelentse a kisebbség által. Nos, ez föl sem merül a ballibák politikájában és retorikájában!

"...a briteknek a magyarok is migránsok, de ha megkérdezed a Londonban élő ismerőseidet, ők csak a jobb megélhetésért mentek ki, mert megtehették."

Ingoványos talajra tévedtél. De kifejtem: szerintem több, mint gusztustalan pofátlanság a migrik és a kint dolgozó magyarok együtt emlegetése, különösen az '56-ban kivándoroltakkal való összevetésük. Tipikus ocsmány ballib tempó, '15 óta milliószor szétszedett és cáfolt ez az érvelés. De legyen!
A kint dolgozó magyarok egy államközi megállapodások alapján lehetővé tett, legális munkavállalás keretében dolgoznak és élnek kint. Ismert az identitásuk, a munkaviszonyuk, képzettségük és a körülményeik. A drótnál sunnyogó koszlidércek illegális módon, sunnyogva, hazudozva kívánnak a jogrendszerrel visszaélve bejutni és a maguk érdekei szerint tovább szökdösni, visszaélni a rendszer hibáival (leginkább nyugaton). Nos, csak nekem tűnik ez a különbség relevánsnak?

"És ha ők megtehetik, akkor nem látom be, hogy miért ne élhete mindenki ott, ahol csak szeretne?!?"

Értelmezd, amit fentebb leírtam és rájössz! De tovább is megyek: ez minden nép saját szuverén döntése kell legyen. A britek is hoztak egy döntést, hamarosan változik a helyzet és a magyarok is egy jelentős része jön haza. A lengyelek özönlöttek haza eddig is. Nincs vita, a britek döntése. Nekünk is van egy döntésünk, mégpedig az, hogy qrvára nem akarunk bevándorló ország lenni, nem akarunk itt migriket látni. Az lehet, hogy ez neked nem tetszik, de elég nagy többség érez így (hála az Égieknek). Ez azt jelenti, hogy qrvára nem érdekel minket a migri hasfájása, nem akarjuk, hogy itt legyen, itt pedig ne éljen. Az egy dolog, hogy ő mit akar, de nem az ő döntése. Ennyi.

"Igen, ide is jönnének Induából, és igen, sokan mennének Indiába. És akkor mi van?"

Már jöttek. Cigányoknak hívják őket és nagyon rábasztunk velük. Nem kell belőlük további egy sem, sőt, ha lehet, ezek is visszamehetnének a hasonlók közé. Ezt értsd meg: a hasonlók közösségét keressük és favorizáljuk. Egy sváb, szlovák vagy horvát nem ugyanaz, mint egy cigány vagy egy paki! Tudom, hogy egy libsi nem érti meg, de akkor is így van. Nem óhajtok magam köré migriket, színeseket, idegeneket. Fehér magyarokat vagy fehér itthoniakat szeretnék a szomszédságomban, semmiféle színest és/vagy idegent. Ez a legalapvetőbb jogom! Különösen úgy, hogy én itt állampolgár vagyok. Azok pedig Indiában és még ki tudja hol polgárok. Éljenek otthon!

"ez egy viszonylag új dolog, a középkorban nem nagyon volt jelentősége..."

Valóban az újkor 'találmánya'. Ettől még nem csökken a jelentősége.

"...a történelmi Magyarország egész jól elvolt úgy is, hogy a lakosság közel fele nem volt magyarajkú."

Csúsztatás és nem is valós! A tatárjárás és a török pusztítást követően változott meg az etnikai arány, ami később Trianonhoz is elvezetett. Igen, a bevándorlás volt a vesztünk. A cigányokkal, románokkal, szerbekkel nagyon rábasztunk. A horvátokkal volt szimbiózis, a szlovákok pedig még az Árpád-korban kerültek az északi gyepükre a határ védelmére. A magyarság arányának visszaszorulása előbb a tatárok, majd a török muszlim hordák pusztítása miatt következett be. Érthető, ha normális magyar ember a pokolba kívánja az összes muszlim férget, a támogatóikkal együtt. És így már el is érkeztünk a kerítéshez és a libsik árulásához a jelenkorban.

"Ismereteim szerint egyébként a nacionalizmuson mi magyarok buktuk eddig a legtöbbet..."

Ne légy ostoba! A nacionalizmus nekünk azért nem fizetődött ki, mert katonailag elbuktunk. A nacionalizmus egészen a '60-as évekig nagyon jól kifizetődött a briteknek, franciáknak, románoknak. Mert ők katonailag nem buktak el, érvényt tudtak szerezni a nacionalista politikájuknak. Előbbiek a bevándorlással cseszték el. A románok azok románok, velük foglalkozzon egy halálos vírus...

"1849ben elpártoltak mellőlünk az egyébként Habsburg-ellenes egyéb kisebbségek, a nacionalista érzelmek szakították szét a hazát Trianonban."

Az erdélyi szászok mindig a románok mellé álltak, rá is basztak nagyon. A többi kisebbség pedig szépen megette azt a csalit, amit a habsburgok dobtak nekik a magyarok ellen áskálódva (ajánlott irodalom párszáz évvel korábbról: Kurszán vezér megöletése szintén a habsburgok által, összeugrasztva a kunokat és magyarokat).

"Másrészt Szent István terve az volt, hogy befogadó nemzet legyünk..."

Szokásos libsi félremagyarázás. Az akkori NEMESSÉG számára szolgáló 'útmutatás', mely az akkori Európa kulturális-politikai szerkezetébe integrálódó ország kulcskérdése volt. A befogadás az európai kulturális és politikai szokásrend elfogadását, a külhoni tudósok, papok idehozatalát célozta (ajánlott irodalom: Gellért püspök és a magyarság viszonya). Idegen népesség befogadása persze megtörtént (kunok, jászok), integrálódni is tudtak, elfogadták a magyarságot és a körülményeket.

==>

Bravehearth 2020.05.14. 19:16:51

@Magyarulaszlo: ==>

"...mert az a gazdag ország, amelyik sokféle (nem szó szerint) Én is ezt vallom."

Én pedig nem értek ezzel egyet, tagadom. Az utóbbi évtizedek tapasztalata is az, hogy a túlzó 'sokféleség' és a 'másság' istenítése felőrli a társadalmi kohéziót. A mai folyamatok pedig riasztóak.

"És nem gondolom, hogy István hazaáruló volt, ahogy remélem Te sem!"

Egyrészt az értelmezésről már írtam korábban. Másrészt 1020 év távlatából simán elfogadható, ha első királyunk is tévedett. A tévedés nem árulás! Amit a hazai libsik és balosok tesznek, az viszont az!

"Másrészt rengeteg bűnt követtek ela Nemzet-re hivatkozva régen és ma is."

Na und??? Ne legyél már 'karigeri'! Késsel is qrvasok bűnt követtek már el, szerencsére mégis tudok kést venni. Autóval is gázoltak már halálra nem egy embert és még biztosan fognak is! És mégis tudtam autót venni. Repülővel is zuhantak már toronyházakba és szerencsére repülni is lehet, ha végre rendeződik ez a mostani helyzet. Ezek nem érvek, ahogy a nemzet nevében elkövetett bűnök emlegetése sem az. A libsik nevében is követtek el nem kis bűnöket! Sőt! A migrik maguk is követtek el nem is kevés és nem is kis bűnt! És kitiltották onnan őket...? Tilos a migráció? Az értelmesebb társadalmak vették a lapot és döntöttek: nem kérnek belőle. Ettől még jönnek és sok helyen várják is őket. De ez az ő döntésük, az elzárkózás pedig a mi döntésünk és ehhez minden jogunk meg is van.

"Érthető, az ősökre hivatkozva, a "Nemzet nevében" sokkal szebb egy gyilkosság, egy hadjárat vagy a nép sarcolása."

Megfordítom: a migráció jelenségének elfogadása nevében elviselhetőbb egy nemi erőszak, egy gyilkosság vagy egy külvárosi lázadás. Az 'elnyomatásra' hivatkozva igazolható a 'megélhetési bűnözés', az 'öregezés', a 'magyarozás' és a vidéki idősek legyilkolása. Hiszen szegény cigány csak más szokások és körülmények között nőtt föl, frusztrált... A 'teljes elfogadásra' hivatkozva teljesen normális a belvárost elárasztó undorító és beteg buzik provokációja és vonaglása... Érthető. Érthető? Nem érzed az állításod visszásságát? Ha igaznak fogadjuk el, amit a nemzettel kapcsolatban érvként írtál, akkor el kell vetni mindazt, amit itt leírtam és a libsik elvetemült módon védelmezik!

"Orbán ki akarta rúgni a norvág alapokat és Sorost, hogy senki idegen ne finanszírozzon civileket..."

AZOKAT a 'civileket'! És nagyon jól látta mindezt. Volt bátorsága megtenni és ezzel darázsfészekbe nyúlt. De jó helyen kereste az 'ötödik hadoszlopot'.

"Eközben viszont évente százmilliárdokat pumpál Erdélybe, ahol jééé civileket finanszírozunk. Hát hol vannak itt világos elvek?!"

Ez az, amit ti sosem fogtok megérteni: NEMZETBEN gondolkodik. Amire ti képtelenek vagytok.

"Orbán nem tűri, hogy az illegális migárciót legalizálják (azaz, hogy belépőket osztogasson az EU idegeneknek), ne döntse el MÁS, hogy ki lakhat itt."

Ha más miatt nem is tudnám, de amíg ezt vallja, már önmagában ezért is támogatnám a teljes ellenzéki hordával szemben! Nagyon helyesen teszi, maradjon is így mindörökké! Szerintem...

"Eközben több tízezer kínainak, orosznak adott letelepedési engedélyt ez EU-ba, azaz eldöntötte, hogy bejöhetnek lakni a kontinens egyéb országaiba."

A 'kötvényesekre' gondolsz. Kb. 16000 kötvényesről van szó. Akik egyébként 5 évre tartózkodási engedélyt kapnak. Azt követően visszamennek vagy ha más jogosultságot szereznek, aszerint maradnak tovább. Fizikailag ezek döntő része itt sem volt az országban. A magyar papírokkal mehettek üzletelni az unión belül és ez is volt a céljuk. Egy egyszerű polgár életére egy kötvényes semmiféle veszélyt nem jelent. A migri igen! Nem is kicsit!

"Ebben van rendszer: O1G"

Szerintetek. Szerintünk pedig nem. Lefordítom: a rendszer lényege: inkább százmillió gyurcsótányista halott, inkább milliónyi libsi kínhalála, mint egy 'európaiegyesültállamok'. Talán így érthető.

"de ebből egyre mélyülő árok lesz, újabb ellenségek, gyűlölet és élhetetlen jövő."

Így van, ez lesz a jövő. De ez nem magyar specifikum.

"És szerintem nem ez a magyarok érdeke!"

Nem. Ez egy nagyon jól körülhatárolható kis közösség érdeke. Akik politikai-pénzügyi-gazdasági befolyásuk kiterjesztését remélik ettől a konfliktustól.

"A kultúra a lényeg, ott vannak a valódi gyökereink..."

Melyik kultúrára gondolsz? Erkelre? Kölcseyre? Lechner Ödönre? Vagy Jókaira? Wass Albertre? Esetleg a schillingárpárda...? Vagy arra az 'eszterházypéterre'? Esetleg a 'kertészpéterre'? És már meg is találod a törésvonalakat a kultúrán belül is.

"a "nemzet" szót már túl sokan sajátították ki önző céljaikra"

A kést, kardot, géppuskát, kőolajat, a selymet és az atomenergiát is.

"fasizmus és a kereszténység nevében is gyilkoltak már meg milliókat."

A kommunizmus, liberalizmus nevében szintén. Lapozzunk!

"Kinek van joga azt mondani az egyikről, hogy jó, a másikról meg azt, hogy tűrhetetlen?"

Bárkinek, aki megtapasztalta. Bárkit, akit megkérdeznek róla egy választáson. Bárki, aki választ! Az mind elmondhatja, mit gondol és miért.

==>

Bravehearth 2020.05.14. 19:26:47

@Magyarulaszlo: ==>

"Magasztos dolgok nevében lehet háborúkat indítani, népeket leigázni, birodalmakat építeni, de a folyamatok mögött mindig emberek vannak!"

Ezzel azt is állítod, hogy a liberalizmus és a szociáldemokrácia, a multinacionalizmus, a globalizmus nevében is lehet háborúkat indítani, népeket leigázni, birodalmakat építeni, pedig a folyamatok mögött akkor is emberek vannak. És megtették? Hát persze. Magad is említetted őket fentebb.

"És szerintem ez a legfontosabb: az ember maga."

Ebben az egy mondatodban nem tudok vitatkozni, ezzel egyetértek. Az ember!
Itt, Magyarországon a MAGYAR ember a legfontosabb. Aki itt él.
A migri az legyen fontos a hazájában. Az indiai ott, a paki Pakisztánban, stb. Magyarország legyen magyar ország. Legyen a magyaroké és az itt velünk élőké, akik velünk születtek ide és itt is akarnak élni. De aki nem ide született, az vegye tudomásul, hogy nem az ő döntése, hogy itt fog-e élni, hanem a miénk! És a legalapvetőbb jogunk, ha azt mondjuk, hogy 'bocsi, de te húzzál haza...'! És ezt egy koszos unió, egy undorító dobrevné csótány vagy a cinkostársai is meg kell értsék. Ha ez nem jön össze, akkor nyilván jön majd egy konfliktus. Ennek minősége pedig attól függ, mennyire mélyítik az árkot és milyen helyzetben, milyen sarokba szorítva kívánják az akaratukat ráerőltetni a magyarságra.

Én nem akarom megmondani neked, hogy milyen közösségben élj. Ha te sokszínűségre, színes emberek közé vágysz, szíved joga. Akkor a te helyed Berlin vagy akár Brüsszel, London. Menj! Megteheted, úgy élsz közöttük, ahogy akarsz.
De azért engem ne kényszeríts cigányok, niggerek, arabok és akár 'szivárványosok' közé, mert neked az a vágyad, hogy közöttük élj! Nem! Én nem kívánok közöttük és velük együtt élni. Ez a választás lényege. A 'civilekről' annyit, hogy nekik is megírtam anno: ha arra vágynak, hogy a kis koszhadékokat akarják segíteni, tegyék meg bártan! Én nem gátolom őket! Segítsék őket! OTT KINT, a sivatagban vagy a lágerekben. De NE ITT! A maguk életét valósítsák meg, de ne a mi kárunkra! A mi életünket ne akarják se átalakítani, se veszélyeztetni, mert ők segíteni akarnak! Tegyék, de ne a mi kárunkra. Ennél toleránsabb véleményt szerintem nem várhatnak el senkitől!
Üdv: B.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.15. 09:44:28

@Bravehearth: Csak felvettem a beszélgetésed fonalát, te mocskos féreg!

Bravehearth 2020.05.15. 11:35:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Fölvenni...? Beszélgetés fonalát? Na ne szimuláld a gondolkodó embert, te retardált büdös patkány! Még a qrvaanyádban kellett volna keresztüldöfni a fejed, te rohadék!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.15. 12:58:21

@Bravehearth: Jó tudom, neked ez a gondolkodás - "Az, hogy anyád merő figyelmetlenségből a méhlepényt nevelte föl, szerintem választ is ad a kérdésedre, te nyomorult."

Látszik anyád mellett pallérozódtál a sarkon, miközben negyedórára a bácsiknak kölcsön adott téged egy cigiért.

Bravehearth 2020.05.15. 16:32:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jó szokásod szerint belepofázol abba, amihez nincs közöd. És természetesen a hozzád hasonló, ostoba primitív semmirevalókért dobban az az idegen szíved, te nyomorult sejttenyészet. A képzelgéseid pedig rólad és szánalmas haszontalanságodról árulkodnak. Az emberiség szemete vagy. Egy nyomorult tehertétel. Sajnálnom kéne téged, de nem tudlak, ahogy anyádat sem. A halálod csak jobbá teszi ezt a világot. Te nyomorult szarházi...

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.16. 11:48:01

@Bravehearth: "De azért engem ne kényszeríts cigányok, ...közé."

HáB+!

Gondolkodni kéne néha, oszt rájönnél, hogy erről beszélt az, aki maga is az. Rá is szavaztatok, két harmaddal, ami a választók egy harmada sem volt. No, akkor most mi is van?

Bravehearth 2020.05.16. 20:20:59

@látjátok feleim szümtükkel: Ohh... Némi zavart érzek a balliba erőben. Csak nem egy nem is burkolt 'cigányozást' olvashattunk a nagyon 'pc' és 'ajrópéer' balliba oldaltól...? Mit fog ehhez szólni a 'zunijó' és a 'civil' jogvédők...? Merő rasszizmus és diszkrimináció, amit írtál! Hallatlan... :-D

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.17. 11:38:03

@Bravehearth:

Nagypbn fiygelemmel kéne követned vezéred miket mond:

"Az interjú végén a Kúria gyöngyöspatai ítéletéről beszélt. "Az a kérdés, hogy a magyarok otthon érezhetik-e magukat a hazájukban" - mondta, majd azon kezdett merengeni, hogy vajon ez egy olyan ország, "ahol egy kisebbség rendszeresen rá tudja kényszeríteni az akaratát a többségre". "Az nem fordulhat elő, hogy a többségnek idegennek kell éreznie magát a saját hazájában. Ez mégiscsak a bennszülöttek, vagyis a mi országunk".
444.hu/2020/05/15/orban-szerint-az-otodik-keruleti-kuria-nem-tudja-mi-folyik-az-orszagban

Egyébként meg kikérem magamnak, hogy te az én, meg libsibolsikomcsi rasszizmusnak nevezd amit idéztem!

Bravehearth 2020.05.17. 15:18:00

@látjátok feleim szümtükkel: "Nagypbn fiygelemmel kéne követned vezéred miket mond:"

Neked pedig arra, hogy mit írsz! ;-)

Vezérem továbbra sincs, de nem lep meg, hogy ezt sem vagy képes értelmezni. Nagyjából úgy, ahogy a választási eredményeket sem... De ez nem rólam szól.

Amit a ME az interjúban állított, az tényszerűen igaz. Neked akkor lehetne bármiben igazságod, ha valamely állítását tételesen meg tudnád cáfolni. A fröcsögés az nem állítás. A kúria ítéletével kapcsolatos gondolatai pedig tűpontosan leírják az érintett közösség többségi tagjainak a véleményét. Hogy ez szélesebb társadalmi rétegek véleményével is korrelál...? Nos, ezért is szoktátok 'populistázni'. Igaz? :-)

"Egyébként meg kikérem magamnak, hogy te az én, meg libsibolsikomcsi rasszizmusnak nevezd amit idéztem!"

Téged idézlek: "...oszt rájönnél, hogy erről beszélt az, aki maga is az. Rá is szavaztatok, két harmaddal..."

Nos, ez egy nem is nagyon burkolt 'cigányozás' volt a részedről. Fütyülök rá, mit kérsz ki magadnak, az állításomat továbbra is tartom. A 'balliba' oldal részéről tehát egy közönséges 'cigányozással' reagáltál. Ami ugye egyáltalán nem zavarja a titeket kiszolgáló qrvára 'pc' és 'ajrópéer' jogvédőket és '(ál)civileket'. Tehát ugyanolyan hiteltelenek, mint ti vagytok! És ha szerintetek a 'cigányozás' közönséges rasszizmus, akkor szépen vállaljátok csak föl, hogy simán rasszista állításokkal reagáltok a ME gondolataira. Ez ilyen... Szóval teljesen lényegtelen, hogy te mit és hogyan kérsz ki magadnak! Mert hiteltelen vagy.

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.17. 17:38:57

@Bravehearth:

Te vagy a nagy HITELESSÉG?

Elnézését feléges uram.

Bravehearth 2020.05.17. 18:03:38

@látjátok feleim szümtükkel: Szövegértés... Továbbra sem erősséged az értő olvasás.

Nem azt állítottam, hogy én vagyok a 'nagy hitelesség'. Azt állítottam, hogy te kurvára nem vagy az!
Továbbá az állításomat nem tudod cáfolni, simán 'cigányoztál' egyet. Ami az én billentyűzetemről sokkal hitelesebbnek hat, mint a tiédről. Másrészt a ME állításai közül sem cáfolt még érdemben senki semmit. Csak a fröcsögés megy, de ez már édeskevés.
Végül te sem cáfoltál semmit az én állításaim közül, csak ostoba módon kötöttél bele egy részmondatomba. Nekem ezzel önmagában nincs is semmi bajom. De ne lepődj már meg, ha ezért nem tűnsz értelmesebbnek!

"Elnézését feléges uram."

Hm... Ballibeknél ez így megy? :-) És mégis ti 'hűbéresezitek' a kormánypártot? Érdekes... Egyébként lesz@rom, hogy milyen ostobaságokat próbálsz rám sütni.

látjátok feleim szümtükkel 2020.05.18. 23:04:52

@Bravehearth:

Nem sütök én rád semmi ostobaságot, az vagy te anélkül is.

Bravehearth 2020.05.20. 05:31:07

@látjátok feleim szümtükkel: Ez egy fajtádbélitől dicséret. Másrészt viszont a szokásos semmitmondó balliba fröcsögés a szokásos balliba szövegértés és helyesírás mellett. Bizonyára téged is a bangóné 'edzett' írást illetően, a kunhalmi pedig gondolkodást illetően. Hozod az elvárt szintet... :-)
süti beállítások módosítása