Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Polt elzavarta az Európai ügyészséget, inkább az oroszokkal dolgozik

2018. november 13. - Magyarulaszlo

A közös ügyészségi nyomozati munkára nemet mondott Orbán Viktor és az őt fedező Polt Péter főügyész, ám a velejéig korrupt, Putyin utasításait szolgai módon végrehajtó orosz főügyészséggel együttműködik, sőt csereprogramokat valósít meg. Ezek ketten gyakorlatilag semmibe veszik a magyar nép egyértelmű szándékát az Európai Unióhoz való csatlakozás kapcsán.

Sorolni is fárasztó azokat az eseteket, ahol Magyar Kormány a haza döntése alapján a szövetséges európai államok helyett inkább az orosz birodalom érdekeit képviselte, Paks 2, Kiss Szilárd, ukrán kapcsolatok, stb. Még a magyar politikai elit által korábban előszeretettel szőkített olaj is az oroszoktól jött,  - és bizony az eladó fél még ma is pontosan tudja, hogy melyik rendőrvezető fedezte a pénzgyártást nyakig olajosan - és nyilván még ma is jót röhögnek azon, hogy ez az illető most is egy kényelmes bársonyszékben üldögélhet a magyar miniszterelnök elkophatatlan embereként. Itt van aztán Szíjjártó Péter, aki az ukránok szerint egyenesen orosz ügynök - és aki jubilál, ugyanis épp a minap jelentette be századszor is, hogy ideje volna végre azokat a szegény oroszokat békén hagyni.

Polt Péter jól beintett és hazáig zavarta az Európai Ügyészséget

Tudjuk miért. Elveszik a szuverenitásunk, beleszólnak a mi belső ügyeinkbe, politikai ügyekkel fogják manipulálni   nemzetünket, satöbbi. Naponta hallhat ilyen szövegeket bárki, aki orosz vagy kínai híreket olvas vagy hallgat, rajongója az Észak-Koreai Hírügynökségnek, vagy netán előszeretettel nézi a 30-as évek német filmhíradóit.

Péter szerint bizony gyanús ez az európai ügyészség.
Naná, nyilván egyfolytában csak kérdezgetnek, mániákusan a pénzüket keresik, és nem értik meg, hogy mi megbízunk egymásban, mert nálunk a családok kerültek hatalomra, és itt kérem így intézzük a dolgokat, nekünk kérem nem számít a jog, mert mi együtt járunk repülünk meccsre, Svájcba, hajókázunk Ibizára, és méltó környezetben, meg tudjuk egymással beszélni a dolgainkat. És különben is lapos a szád abcúg labanc, erről szól a Nemzeti Együttműködés.

Hát jó, ez az Unió annyira gyanús, hogy véletlenül sem szabad velük szorosan együttműködni, de akkor vajon honnan szerezzen magának méltó mentort ez a tiszta szívű Polt Péter? Nos, vajon melyik nagy bűnüldöző nemzet tapasztalatait kívánja hasznosítani a nemzeti szuverenitás hazai őrzője?

Polt inkább az Oroszokat választotta

Polt Péter kinevezése óta számos alkalommal találkozott az orosz legfőbb ügyésszel, és úgy tűnik, hogy egyre forróbb köztük az együttműködés, kétévente megerősített együttműködési program mellett szakmai csereprogramok szavatolják, hogy a magyar ügyészség dolgozói a Putyint fedező orosz kollégák hatékonyságával védjék meg a hatalom titkait.

Íme, néhány idézet három találkozóról, aztán ki-ki döntse el maga, hogy mekkora hazafi ez a Polt Péter.

2012 - Polt erősíteni kívánja az ügyészi együttműködést az oroszokkal

"... a határokon átnyúló bűncselekmények esetében, mint a korrupció, a terrorizmus, vagy az emberkereskedelem, erősíteni kívánják az ügyészi együttműködést. Ennek érdekében egymás jobb megértésére kell törekedni, mivel a bizalom csak így teremthető meg, amely fontos a közös ügyek felderítésében..." (forrás)

2015 - Együttműködési megállapodás a Kazah főügyésszel

Na jó, ez nem az orosz főügyész, de már csak a fotó miatt is kihagyhatatlan és valójában szépen kiegészíti az összképet. A két főügyész a kazah állami hírügynökség kissé lezser megfogalmazása szerint "a bűnözés, a terrorizmus, a szélsőségesek, a kiberbűnözés, a drogkereskedelem stb. (sic!) elleni közös fellépésről tárgyalt a találkozón. (forrás)

polt.jpgPolt hátán Polt

2016 - Polt szorosan együttműködik az oroszokkal

"... Az orosz legfőbb ügyész, Jurij Csajka élénk érdeklődést tanúsított a magyar ügyészségi rendszer felépítése, valamint a katonai ügyészségek átalakítása iránt, mivel Oroszországban is aktuális ez a kérdés. A moszkvai tárgyalások legfontosabb eredményének Polt Péter a kétéves együttműködési megállapodás megújítását tartja, amelynek az aláírását jövő év elejére tervezik Magyarországon. Előzetesen megegyezett partnerével arról, hogy továbbra is szorosan együttműködnek a szervezett bűnözés elleni munkában és korrupciós ügyek felderítésében, az ügyészségi informatika fejlesztésében, a gyermek- és ifjúságvédelemben, valamint a különböző jogsegély-formákban. Folytatják a szakértői csereprogramokat, amelyek eddig is eredményesen működtek. Például a korrupció elleni küzdelemben és a büntetés-végrehajtás területén való tapasztalatcserében..." (forrás)

Kínzó kérdések egész sorát
kellene megválaszolnia az ügyészségnek, no persze, ha egyáltalán válaszolnának olyan újságíró kérdésire, akinek nem az ő barátjuk utalja el a fizetését. Így legfeljebb egy kellemes mosolyra és egy karácsonyi jókívánságra számíthat az, aki fel meri róni a főügyésznek és a miniszterelnöknek ezt az égbekiáltó hazaárulást.

Íme néhány kérdés az egyszerűbbek közül: 

  • Az Európai Ügyészség helyett Polt miért az orosz főügyésszel működik együtt a korrupciós ügyek felderítése kapcsán?
  • Mi a csereprogram célja, és pontosan hogyan történik?
    (csereprogram... hm. vajon az ideérkező orosz ügyészek dolgozgatnak itteni ügyeken? hátborzongató....)
  • Mennyibe kerül az orosz és kazah főügyészséggel való együttműködés a magyar adófizetőknek?
  • Vajon az OLAF-fal működik-e hasonló jellegű szakértői csereprogram?
  • Miért egy olyan autoriter rendszer korrupt főügyészével folytat intenzív együttműködést a magyar főügyész, amely még a miniszterelnök szerint is a veszélyek közé tartozik?

És a kedvencem:

Ha az Európai Ügyészséggel való együttműködés valóban annyira veszélyes az ország szuverenitása szempontjából, akkor vajon mi garantálja az orosz ügyészségi együttműködések és a (közönség számára vélhetően nem nagyon látható) csereprogramok kapcsán az ország szuverenitását? 

2017 - Narkó és pénzmosás

A legutóbbi találkozón aztán megjelent a drog. "... többek közt a két ország bűnüldöző szervei munkájának összehangolásával kapcsolatos célokat tűztek ki, különös tekintettel a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre és a pénzmosás elleni harcra. ..." (forrás)

Ha megvizsgálnánk, hogy az elmúlt években mi történt a a két főügyész vállalásai kapcsán; hogy áll most a szervezett bűnözés elleni harc, vagy például a korrupciós ügyek felderítése Putyin és Orbán országában, akkor bizony sokan fogadnának arra, hogy a 2017-es találkozó óta ezek már a drogbizniszbe is belenyúltak és nemhogy mossák a pénzt, hanem saját mosodát építtetett nekik a Mészáros Co., ahol már mások is velük mosatják a szennyest.

Hatékony csapat ez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1014369951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 14:53:55

" gyakorlatilag semmibe veszik a magyar nép egyértelmű döntését az Európai Unióhoz való csatlakozásról."

Az az egyértelmű döntés egy érvénytelen szavazás volt, csak nem vették figyelembe a részvételi küszöböt.

A hülye ballibeknek pedig míg elő nem jönnek a hülye példáikkal, jelezném hogy nem az EU tagság ellen szóltam, mindössze ezt az egyértelmű döntést ismertettem, hogy milyen körülmények között született!

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 14:55:19

Polt megint átvilágíttatja a titkosszolgálatot? Ja, az nem ő volt! :D

Helga Beauty Salon. 2018.11.13. 15:07:03

Románia az intő példa, Hogy az Európai Ügyészség részrehajlóan csak a libsiknek és bérenceiknek nemtetsző politikusok ügyeire összpontosít. Magyarországon nyomozást, illetve vádemelést idegen állam polgára ne végezhessen, ez így helyes! Elég itt a szemét libsi bírói kar bőven!

nts 2018.11.13. 19:56:40

@Helga Beauty Salon: " A jogérvényesülés Európájának építése felé tett eddigi lépéseken túl a Fidesz támogatja az igazságügyi együttmu˝ködés elmélyítését, az állampolgári jogok hatékonyabb érvényesülését a családjog, a gyermekek jogai, valamint a büntetôeljárási jog területén. A Fidesz támogatja továbbá az Eurojust és partnerei, az Európai Igazságügyi Hálózat, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), valamint az európai rendôri együttmûködés (Europol) közötti kooperáció erôsítését, operatív jogokkal való felruházását, harmadik országokkal vagy más szervezetekkel „egyablakos” ügyintézô szervvé alakítását, végezetül pedig az Európai Ügyészség felállítását, hatáskörének bôvítését az unió pénzügyeit sértô bûncselekményeken túl más súlyos, több tagállamot érintô bûncselekményekre is. "
(A FIDESZ EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSI PROGRAMJA 2009)

mocser48 2018.11.13. 19:59:53

@Helga Beauty Salon:

A fidesz egy bűnszervezet. te ennek a bűnszervezetnek a szolgálatában állsz? Fizetett ügynökük vagy?

oassasa 2018.11.13. 20:34:15

Gyermeteg írás, az ilyenek járatják le az értelmiséget.
Miért kell egy bizonyos színvonal alá menni ?

TPK 2018.11.13. 20:39:20

Kik azok a lököttek, akik az első kérdėst választották?

BiG74 Bodri 2018.11.13. 20:55:28

Pici maffia állam. Ha már nem tud többet kérni az eu-tól, akkor átmegy kisputyinba. Neki meg a családjának akkor is jó lesz. Az új besúgók, hipermagyarok pedig már itt lihegnek éltetve a nagytestvért.

különvélemény 2018.11.13. 21:39:48

"Ezek ketten gyakorlatilag semmibe veszik a magyar nép egyértelmű döntését az Európai Unióhoz való csatlakozásról."

Miben is?
Az EU csatlakozás megtilt bármilyen más állammal történő együttműködést?

Valamint egy együttműködés, ami ma is megvan az EU-val, nem jelenti az EU ügyészség bevezetését, arra senki sem szavazott.
Ugyanis az nem együttműködés, hanem az egyik hatalmi ág átadása az EU-nak, tehát az EU, magyar beleszólás nélkül tarthatna házkutatást bárhol, foglalhatna le bármit, vagy tartóztathatna le bárkit Magyarországon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.13. 22:40:08

@Helga Beauty Salon: de a tartózkodókat is be kell ám számolni!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.13. 22:41:49

@Helga Beauty Salon: az EU népszavazás érvényes volt, hazudsz. a kvóta népszavazás volt érvénytelen, a csuti geci mégis érvényesnek hazudta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.11.13. 22:44:15

@különvélemény: ja, még Orbán veje is belebukhatna! azt meg ki akarja? Orbán nem.

Orbán veje 2018.11.14. 07:30:12

A brit Guardian elég velősen és tömören mondta ki az, hogy:

“Orbán Viktor egy rohadó rezsim szörnyű vezetője, vagy ha úgy tetszik, egy szörnyű rezsim rohadt vezetője!”

És a Guardiannak igaza van. Orbán pontosan, ez a rendszer a szocializmus rothadó hullája, Orbánék ennyit tudnak, semmi többet, ócska párttitkár, erőszakos, törpe, gonosz, silány ember, mint a körülötte lévők is, azaz az egész Fidesz brancs mind.

MACISAJT1 2018.11.14. 08:25:07

"Polt elzavarta az Európai ügyészséget"

Miféle európai ügyészséget?:P Hiszen nincs is olyan....
Talán majd valamikor 2021, 2022-ben (ha) lesz....

frikazojd · http://kocs.ma 2018.11.14. 08:53:52

Orbánék a teljhatalom biztos tudatában már nem is nagyon takargatják hogy ruszki bábok lennének, pedig emlékeim szerint egyszer már próbáltuk ezt a ruszki gyarmat státuszt és valahogy nem jött be.

Dehát a tetvedék kommunisták soha nem változnak, ha pedig hatalomhoz jutnak akkor végképp egyformák.

igazmondojuhasz 2018.11.14. 09:02:00

@frikazojd:
"A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !"Márai Sándor

nemecsekerno_007 2018.11.14. 09:17:11

Jó kis propaganda írás :)

Indriq 2018.11.14. 09:54:29

És a kormánypropaganda osztály itt termett azonnak. :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.14. 10:15:56

@Helga Beauty Salon: Orbán mondta, ruszkik haza!
Csak azt nem mondta, hogy Magyarországra gondolt.

2018.11.14. 11:27:25

@különvélemény: ejsze rejtegetnivalód van?

2018.11.14. 11:38:59

Kik mondják még azt, hogy "ígérj a hülyéknek meg mindent, amit azok hallani akarnak, majd csinálj amit akarsz, ha tiéd a hatalom"?

chrisred 2018.11.14. 11:40:07

@Helga Beauty Salon: A részvételi küszöb a szavazásra jogosult választók 25%-a+1 szavazata volt ugyanarra a választási lehetőségre, tehát bőven érvényes és eredményes volt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.11.14. 11:41:11

Csak ennyien vagytok szolgálatban?
Mi van,tart még az eligazítás?

Magyarulaszlo 2018.11.15. 07:07:37

@különvélemény: ez így nem igaz, a magyar e az uniós hatóságok közösen nyomozásnak azért, hogy a magyar adófizetők pénze ne maffiózók medencéjében hasznosuljon.
A csere program szerinted mit jelent?
Téged megnyugtat ha egyes ügyek kapcsán esetleg Putyin zsoldosai mondjak meg a frankot a magyar ügyészségnek?

Szerinted jobban meg kell bíznunk a zűrzavart üzleti érdekből keltő oroszok van, mint a saját szövetségeseinkben?!?!

Ezt nem gondolhatod komolyan....

Helga Beauty Salon. 2018.11.15. 09:48:28

@chrisred: Igaz, érvényes volt, mert alacsonyra állították a küszöböt. Így a pontos.

chrisred 2018.11.16. 07:36:27

@Helga Beauty Salon: Nem. Úgy pontos, hogy 1989-ben és 2011-ben állították magasra a küszöböt.

Helga Beauty Salon. 2018.11.16. 08:59:40

@chrisred: Akkor úgy pontos! :D Ezen nem veszünk össze, annyira engem ez a téma nem érdekel.
süti beállítások módosítása