Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Orbán migrációs politikája: hőstett vagy hazaárulás?

2018. október 22. - Magyarulaszlo

Hatalomra kerülése óta Orbán folyamatosan kampányol. Bár ez a kampánykormányzás 2015 óta egy látszólag nagyon nemzeti érdekről, az ideköltözni vágyók kívül tartásáról szól, a helyzet az, hogy a migrációs kampánysorozat épp azt bizonyítja, hogy Orbán mélyen lenézi és megveti a magyarokat.

Magyarországot a Fidesz 2010-és fülkeforradalma óta mintegy 5-600 000 magyar elhagyta és legnagyobb részük soha többet nem fog hazatérni. Az 1956-os forradalom óta ez a legnagyobb nemzeti katasztrófa, sőt, a helyzet még súlyosabb:

  • A mostani kivándorlási hullám során több, mint kétszer annyian hagyták el a hazát, mint 1956-ban.
  • A forradalom leverését követően szovjet géppisztolyok és tankok fenyegettek minden igaz demokratát, most viszont elvileg egy békés, gazdaságilag virágzó időszakban élhetnénk, a magyarok 6%-a mégis más országban próbál boldogulni.

Az oligarcha-média és a propaganda TV azt hangsúlyozza a téma kapcsán, hogy jól állunk, hiszen a V4-eseket nézve nem is olyan rossz a helyzet, a rekorder Romániából például a lakosság 20%-a távozott. Ez nyilvánvalóan így is van, de csak erőtlen kenegetése a bajnak, körülbelül olyan, mintha a világháború után arra vernénk a mellünket, hogy mi is kikaptunk ugyan, de a németek még nálunk is jobban.

Csak kétféle ország van: ahol jó lenni és ahol rossz lenni.

Ez nagyon egyszerű, ahol jó lenni, oda mennek az emberek, ahol rossz, onnan pedig elmennek. Más lehetőség nincs.

Ahol van munka, megbecsülés és valódi lehetőségek, ott örömmel fogadják azt, aki dolgozni akar, ahol pedig csóróság van és nincs becsülete a tisztességes munkának, ott árgus szemekkel néznek mindenkit, aki el akar érni valamit a munkájával.

Orbánnak az a politikai programja (najó, inkább csak a kampányüzenete), hogy Magyarország kivándorlóország lesz, mert itt nem tisztelik az ide érkező idegeneket, itt a vérvonal, a pártjelvény és a keresztviselés a lényeg, nem pedig a becsületes munka, és itt csak az oligarchák életszínvonala javul folyamatosan.

A Fidesz gyűlöletteli kampánysorozata egy valamire biztosan jó volt: választ ad arra a kérdésre, hogy jó lesz-e élni Orbán országában a gyermekeinknek.

Vegyük sorra tehát a tényeket.

 Orbán nem törődik a magyar migránsokkal

A kormánynak nincs semmiféle üzenete a gazdasági kivándorlás megállítására. A felmérések szerint hamarosan még további 3-400 000 magyar honfitársunk fogja elhagyni az országot és más hazát választ, hogy ott jobb körülmények között élhessen. Az ő itthon tartásuknál és a kintiek hazacsábításánál aligha volna fontosabb ügy.

Orbán mégsem szól semmit, nem indít valódi programot, nem azon dolgozik, hogy a itthon, a szent hazában tartsa a magyar embereket. Az Esély Otthon program például önmagában olyan, mint egy szatíra az elvtársak ostobaságáról: a pályázati alapot a vidékről történő elvándorlás megakadályozására hozták létre (tehát ez sem a kint lévőknek szól), a pénzre viszont NEM A FIATALOK, HANEM A KISTELEPÜLÉSEK PÁLYÁZHATNAK.

No Comment.

A magyar kormány kerítésre költ, pedig hidakat kellene építeni

A kapcsolódó költségek pedig egetverő arroganciáról árulkodnak. Míg Orbán sleppje azzal riogatott rendszeresen, hogy az az átkozott Soros 9 millió forintot költene minden egyes migráns integrálására (persze az EU költségvetéséből.

Ehhez képest Szent Orbán ötlete nyomán:

2017-ben 155 000 000 000 forintot költöttünk el a migrációra.

2017-ben 1 045 fő illegális határátlépőt regisztráltak

Az egyes illegális határátlépőkre jutó összeg tehát:

                                                       149 millió 325 ezer forint!!!

Ennyi pénzt költöttünk el tehát minden egyes migránsra, azért, hogy ne jöjjön ide.

Ehhez képest Soros ennek a töredékéből megoldotta volna, hogy beilleszkedhessenek ott, ahol jó nekik. Hát nem tudom, mindenki döntse el maga...

 

Apropó kerítés. Egy vicc.

Egyrészt minden olyan kerítésnek, ami nem ér körbe, van széle. Magyarország felhúzott egy jó nagy kerítést, aminek például pont két széle van.

end-of-border-fence-1-800x1067.jpg

Bravó! Kintről tehát nem jönnek be ide, csak majd máshonnan bentről, már ha éppen akarnának.

Ha nem kap a Jóember engedélyt, akkor bárhol is van, haza kell mennie előbb-utóbb, ám egy érvényes engedéllyel a kezében, Uniós polgárként akár például Magyarországon is vehet házat, földet, vadat a menekült, legyen akár kínai, afgán, orosz vagy akár szír.

Ez viszont azt jelenti, hogy a lakosság homogenitásának megőrzése szempontjából teljesen mindegy, hogy a Felcsúti király hol húz fel kerítést, annak nincs semmi jelentősége.

A máshonnan érkező, más-kultúrájú legális letelepedők inváziójától más fegyverekkel lehet megvédeni az országot:

  • pocsék fizetés,
  • korrupt gazdaság,
  • gyenge oktatási rendszer,
  • rothadó egészségügy.

Na, innen nézve Orbán derekas munkát végzett és láthatóan megtesz mindent a haza védelméért! 

Azt hazudja, hogy a migrációért csakis a nyugati államok a felelősek

Ez az egyik legpofátlanabb hazugság mind közül.

Az Európai gazdasági migránsok kb. 3-5%-át Magyarország adja, Magyarország tehát az egyik felelőse például az angliai migrációs problémának. Valóban, nem mi felelünk a francia ex-gyarmatokról bevándorló, franciául kiválóan beszélő észak afrikaiak letelepedéséért, vagy az ex-angol gyarmatokról érkező, a nyelvet szintén jól beszélő indiai, pakisztáni migránsokért, de akárhogyis vesszük, a mi magyarjaink százezerjei áramlottak Európa nyugati felébe az Orbáni szabad-rablás kezdete óta.

Ehhez képest, amikor a migráció kezelése kapcsán 2015-ben Magyarországtól is segítségnyújtást vártak az EU tagállamok, Orbán gyakorlatilag beintett és közölte, hogy "Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetik el, kivel akarnak együtt élni".

Letelepedési kötvény

Aki Orbánnal együtt felháborodott a kötelező kvóta tervén, az legyen szíves végiggondolni, hogy vajon az EU-nak nem kellett-e volna felháborodnia, azon, hogy Orbán 20 000 nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizetlen külföldit beengedett az EU területére.
És ezt Viktorunk nem keresztényi szeretetből, vagy humanitárius szempontok miatt tette, hanem pénzért.
Elképesztően sok pénzért.

Na most.

Ki az aki - ahelyett, hogy menekültként, vagy bármilyen legális indokra hivatkozva az olcsó megoldást választaná - hajlandó súlyos milliókat fizetni azért, hogy bejuthasson az EU-ba?
Hát az, aki egyébként nem engednének be!
Bingo!

És ki az akinek erre van pénze?

No nem az egyszeri szír menekült, akinek valódi problémája van, hanem azok az orosz oligarchák, kémek és akár közel keleti terroristák, akiknek a frissen mosott pénz olcsó és szagtalan.
Orbán sameszai tehát pontosan azokat az embereknek engedtek szabad bejárást kvázi ellenőrizetlenül, akiktől valóban lehetne félnivalója az Uniónak.
Hát mi ez, ha nem Európa elárulása!

Főleg, ha azt is hozzátesszük, hogy Orbán döntése nyomán a magyar nép veszteséget könyvelt el, míg Orbán haverjai dúsgazdagok lettek.

milliokat_copy.jpg

Orbán megoldásról papol, pedig ő maga is tehetetlen

Ez mind közül a kedvencem. Orbán azt állítja, hogy a megoldás a probléma otthon tartása, azaz mindenki maradjon otthon, állítsuk meg jól a migrációt és kvázi, mint a Néppárt szuperfelhatalmazott elnöke, bejelentkezett szupervezetőnek.

Nagyot koppant, komplett hülyét csinált magából, ami persze nem véletlen, bukását előre meg lehetett volna jósolni, de hát ha az emberfia Istennnek hiszi magát, egyszer csak cserbenhagyják az ösztönei. Hogy mi volt a baj? Először is, a kétharmad ide nem elég, minden állásjelentkezőnek rendelkezni kell a megfelelő referenciákkal.

Na mármost tegye mindenki a szívre a kezét:

Ki bízna meg a migránsok otthontartásának a feladatával egy olyan idióta elnököt, akinek a legnagyobb jólét és az EU pénzek hazai szőnyegbombázása korszakában a saját hazájából is sikerült elüldöznie félmillió állampolgárt?

És akkor még szóba se hoztam, hogy Felcsút Esze ráadásul EU-ellenes kampányt csinált az EU pénzéből, a saját vejével lapátoltatja át az EU támogatást a kastélyába és kampányfilmet forgatott amikor vitatkozni hívták a Sargentini jelentés kapcsán, és annyira keresztény, hogy még a Pápát is nyugodtan lehülyézi.

Kint ezt a fickót már csak egy agyament bohócként kezelik, a nácikon és az EU szkeptikusokon kívül senki sem akar beszélgetni, a Néppárt már lassan csak Voodoo babának használja a választási kampány előjátékában, hogy aztán, ha már unalmas a népnek a disznó szurkálása, akkor majd jó látványosan szabaduljanak meg tőle. 

A nemzeti katasztrófa elhazudása

Miközben tehát Magyarország gazdasági migránsok százezreiért felelős Nyugat Európában, százmilliárdokat költ arra, hogy ne kelljen pár ezer bevándorló ügyének elbírálásában részt vennie,érdemben NEM HAJLANDÓ semmit sem tenni azért, hogy a magyar nép fogyását megállítsa. Sőt, nem hajlandó sem megszólalni, sem válaszolni a valódi migrációs probléma, azaz az elvándorlás kapcsán.

A lakájmédia prominensei pedig két kézzel hárítanak, amint szóba kerülnek a külföldön élő magyarok, tulajdonképpen legyintve röhögnek, íme egy friss videó, ahol Tóth Csaba (Republikon) felvetésére - miszerint a Brexit kapcsán is a kinti magyarok sorsa a fő nemzeti kérdés - a két jobboldali propagandistától megtudhatjuk, hogy a félmillió kivándorló magyar nem jelent gondot, mivel a valódi probléma az évente másfél ezer bevándorló. Gratulálok ehhez a mintaértékű hazafiassághoz.

A valódi migrációs bomba 10-15 év múlva fog robbanni, amikor majd kiderül, hogy nem lesz, aki a nyugdíjakat megtermelje, ezért 70 évre kell emelni a korhatárt, nem lesz aki adót fizessen, mert aki termel és szaporodik, az elmegy tőlünk, elhagyja a közös hazát.

És akkor bizony nagy szarban leszünk, mert a gaz elnök mindent megtett azért, hogy neki és csak neki legyünk kiszolgáltatva, elvette a magánnyugíjkasszát, majd most magánbizniszt épít a lakástakarék kinyírásával, mintha épp az lenne a lényeg, hogy a derék magyarok ne is akarjanak magukról gondoskodni. Csak róla.

Hát milyen magyar ez az Orbán?
Milyen hazafi?
És milyen ember egyáltalán?

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5814310229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.10.23. 16:02:50

"Ez nagyon egyszerű, ahol jó lenni, oda mennek az emberek, ahol rossz, onnan pedig elmennek. Más lehetőség nincs."

Már ez élből marhaság. Nyugat-Európából is mennek el emberek, Pl. az USA-ba mert ott még jobbak a fizuk bizonyos pozíciókban.

tamask 2018.10.23. 16:23:31

@midnightcoder2: és az amerikai fiatalok TÖMEGESEN hagyják el az USA-t több okból is. (Nem, nem Trump miatt)

Egyrészt sokuknak esélyük sincs visszafizetni a tandíjhitelt, ami a kevés hitelforma egyike, ami ellen nem lehet magáncsődöt igénybe venni. Tehát nincs menekvés. Ezért évente sok ezer amerikai fiatal vált ki útlevelet és SOHA nem tér vissza az USA-ba, ahol az IRS levadászná őket. Ők jönnek ide Ázsiába az amerikainál szegényebb társadalmakba havi 1500-2000 dollárért angolt tanítani. Ez itt is vegetálásra elég, ebből sose fogják visszafizetni a diákhitelüket, sose vesznek majd ingatlant, mert ők valójában szegények. De nekik egy ázsiai ország is jobb, mint Amerika, ahova viszont pont az ázsiaiak vágynak.

Aztán vannak a multiknak dolgozó expat amerikaiak, akik egész Európában lébecolnak, mert nekik nagyon jó Európa, jó a kaja, olcsó a fogorvos, orvosi ellátás, ők se vágynak vissza az USA-ba.

Rengeteg nyugati fiatal is el kell hogy hagyja a hazáját. Az olasz, portugál, spanyol fiatalok megy UK-ba, Németországba, mert nekik Olaszország, Portugália, Spanyolország kaki. De a helyükre mennek a kelet-európaiak, akik meg élvezik az olasz, spanyol életet. Románok, ukránok, bolgárok tízezrei telepedtek le spanyol falvakban, teljesen sajátjukká tették azokat.

Ugye kinek mi a szintje...

@poszt
"2017-ben 155 000 000 000 forintot költöttünk el a migrációra.
2017-ben 1 045 fő illegális határátlépőt regisztráltak
Az egyes illegális határátlépőkre jutó összeg tehát:
149 millió 325 ezer forint!!!"

Ja, ha így számolunk. Mennyit költenek a rendőrségre, büntetésvégrehajtásra, büntető ügyszakos bírákra, ügyészekre egy évben? Százmilliárdokat. Közben száznál kevesebb emberölés van évente. Egy gyilkosra mennyi költés jut?

Mennyit költ az ország védőoltásokra? Milliárdokat. Ja, közben kanyaróban, torokgyíkban senki se hal meg Magyarországon. Akkor minek is költenek megelőzésre? Értjük?

Jakab.gipsz 2018.10.23. 16:49:47

Bezzeg a sátánfajzat Soros multikulti nyitott társadalma az maga a mennyország a földi paradicsom az elnyomott kisebbség számára. Vegyetek fel rá hitelt, Sorostól.

Ma Baker 2018.10.23. 16:56:26

Tökfej blogger azt elfelejted hogy a térségbôl arányaiban tôlünk vándoroltak el a legkevesebben. Még bezzeglengyelországból is milliók álltak odébb, ráadásul a népességhez arányosítva is jóval többen. De igaz ez Romániára és Horvátországra is. Tehát a térségben úgy néz ki nálunk a legjobb élni.

nemecsekerno_007 2018.10.23. 17:01:03

Már soksztor írtam, hogy be kéne árazni a külföldi munkavállalást. Az azért szánalmas, hogy demokráciát, szólásszabadságot emlegetnek itt páran, miközben az itthon dolgozók fizetik a nyugdíjakat. Például. Meg még sok minden mást. Aztán jön a sakálvokál, hogy "dehát magasabb béreket kéne adni akkor itthonmaradnának" szöveggel... Kicsit gondolkozzatok el, mi lehet az oka anna, hogy még mindig 47%-os nálunk az adóék, ami gyakorlatilag az mutatja mennyi a nettó fizu és mennyibe kerül ez a munkáltatóknak...

Alick 2018.10.23. 17:04:35

Az EU-s polgárok EU-n belüli áttelepülése nem igazán migráció, hiszen szabad a mozgás és a munkavállalás. Nyilvánvaló, hogy ennek iránya a gazdagabb régiók felé mutat és ha már Orbán lelépett a porondról, akkor se lesz másképpen.

DFK 2018.10.23. 17:20:11

Nem kis hazugság összemosni az eun belüli szabad munkavállalást és az illegális migrációt.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.23. 17:34:40

Magyarországra nettó bevándorlás van:

knoema.com/atlas/Hungary/topics/Demographics/Population/Net-migration-rate

esa.un.org/miggmgprofiles/indicators/files/Hungary.pdf

+ Kivándorlás minden országból van, ahogy már korábban is rámutattak

+ Most bárki mehet munkát vállalni, nem erre szavaztatok? Most veszitek észre, hogy aki külföldön vállal munkát, az nem Magyarországon fog? + Most nem egy zárt menekülttábor várja a magyarokat Ausztriában, hanem állások

+ a poszter szokás szerint egy orbánfóbiás fasz aki valahogy címlapos, ami nyilván a függetlenobjektívség megtestesülése a zindexnél

Larry Silverstein 2018.10.23. 17:46:21

Csak az a gond, hogy ma nincs semmilyen kivandorlashullam.

tamask 2018.10.23. 17:53:42

@Alick:

Ez így van, ma már az EU egy kvázi-állam, ahol szabadon mozogsz, vállalsz munkát, egy helyen fizetsz TB-t, sőt egy EU-s lakos az aktuális külföldi lakóhelyén a helyhatósági választásokon szavazhat is. Ma Nyíregyházáról Münchenbe költözni és ott munkát vállalni pont annyira migráció, mint ha egy michigani amerikai elköltözve Texasba és ott munkát vállalna.

meronem 2018.10.23. 18:31:13

A tényleg bölcsen gondolatkísérletező blogger vezesse már le, hogy ha nem lenne magyar határvédelem, merre indulna a tízezer Boszniában várakozó muszlim migráns?

putris72 2018.10.23. 18:56:09

Még jó,hogy az EU-ba lépéssel az EU vállalta a szabad munkavállalás,és a szabad letelepedés ,bár a legtöbb az azért kivárta a 7 évet: hvg.hu/vilag/20110501_munkavallalas_eu_ausztria_nemetorszag De a migrációról,és a kötelező kvótáról,meg arról,hogy ők mondják meg ki a demokratikus,és ki a rossz arról,hol és mikor irtunk alá bármit is!

kvadrillio 2018.10.23. 19:04:15

ezek mifaszok ???

BEST OF

A forradalom hősei: az esernyővel hadonászó bácsi és a zacskóval támadó nő

Az Oktogonon, az Orbán-beszéd után mindenkinek elgurult a gyógyszere, a maroknyi, de hangos ellentüntetőt körbevették a beszédről érkezők.

BEST OF

Zászlófelvonás, Sátántangó üzemmódban

Eső, szél, október 23-a és a magyar rögvalóság: Tarr Bélát idéztük meg ebben a varázslatos időben.

BEST OF

Köpd ki a tüdődet, azt kívánom, meg egy jó tüdőrákot!

Az Orbán-beszéd után végre elindult a párbeszéd a két politikai oldal között.

SEMMILYEN VIDEÓ NE INDUL BE ! NEM VAGYOK FASZBUKOS NEM ÉRTEM EZEKET A szövegeklet.

kvadrillio 2018.10.23. 19:43:25

NEM HALLOM AZ INTERNET NÉPÉNEK HAN GJÁT E KÉRDÉSBEN ! CSAK AZ INTERNETADÓ VOLT FONTOS NEKIK ???
Már közel 2300 jogász tiltakozik a hajléktalanokat büntető törvény ellen
nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.10.23 11:35

Fotó: / Bohanek Miklós
Ügyvédek és bírók is aláírták már Ésik Sándor petícióját, amellyel a résztvevők a hajléktalan létformát kriminalizáló szabályozás ellen szólalnak fel. Ha ez sem elég, bojkott jöhet a bírósági eljárásokban.
Kedd délelőttre már mintegy 2300 személy írta alá a hajléktalanok életvitelszerű vegzálása ellen tiltakozó nyílt levelet: az eredetileg ügyvédeket megcélzó petíciót szombaton indította el Ésik Sándor ügyvéd, és rövid időn belül tömegek csatlakoztak a kezdeményezéshez – közöttük bírók is.
A petíció szerzője az RTL klubnak azt mondta, a bírók olyan állapotot büntetnek, amely nem bűncselekmény – azért van szociális rendszer, azért van közegészségügy, azért vannak hajléktalanokat segítő civil szervezetek, hogy ezek kezeljék a problémás helyzetet.

Az ügyvéd szerint a bíróknak az Alkotmánybírósághoz kellene fordulniuk, amely már 2012-ben kimondta a hajléktalanságról, hogy az nem büntetőjogi kérdés. Mint kezdeményezésében írta,

„a jogalkotó rossz szabályt alkotott. Ez a világon mindenütt előfordul, és normális, demokratikus országokban megvan a módja a korrekciónak. A bíróság lehet bátor és mondhatja maga, hogy a cselekmény márpedig nem veszélyes a társadalomra. Vagy lehet formális és felfüggesztheti az eljárást és az Alkotmánybíróság elé utalhatja az ügyet.

És itt van a mi dilemmánk. Azt látjuk ugyanis, hogy a bíróság nemhogy nem észleli, hogy ártatlan embert ítél el, hanem azt az alapvető, minden ügyben, minden bírót kötelező szabályt sem sikerül megtartania, hogy a vádlottat nem alázzuk meg.”

A csatorna megszólaltatta Kadlót Erzsébet volt büntetőbírót, aki szintén aláírta a petíciót, magyarázatából pedig egyértelműen kiderül, hogy a bíróknak igenis van lehetőségük az eljárás leállítására.
"Alapjogi védelem kezdeményezésére ugyanis a bírónak közvetlen joga van, az alkotmánybírósághoz fordulhat, ha már úgy gondolja, hogy önerőből nem meri vagy nem tudja felmenteni az életmódja miatt büntetett hajléktalan személyt"
Bár a petíció alapvetően a bírók jóérzésére próbál hatni, ha a kezdeményezés visszahangtalan marad, akár keményebb akciók is jöhetnek: levelében Ésik felveti az ügyvédi bojkott lehetőségét, ami alapvető gátja lenne a hajléktalanperek lefolytatásának. A védőügyvéd kirendelése ugyanis az eljárás kötelező eleme, a részvételt megtagadó védő hiánya a folyamat egészét blokkolhatja.
Az MSZF hét fagyhalálról tud
A Magyar Szociális Fórum kedden jelezte: már hárman fagytak meg az utcán a hajléktalanokat büntető szabálysértési módosítás október 15-i élesítése óta, és összesen hét fagyhalálról tudnak, amióta beálltak a hideg őszi éjszakák.

Az MSZF ugyanakkor nem jelöli információinak forrását – Simó Endre, a szervezet vezetője lapunk kérésére sem akarta elárulni, honnan kapják az adatokat. A KSH 2016 óta nem közöl erről információt,. ha megmondanám, honnan ismerjük a számokat, őket is utolérnénk – magyarázta titkolózását Simó.

A HAJLÉKTALANSÁG NE BŰNCSELEKMÉNY, HANEM EGY SZOMORÚ ÁLLAPOT !

különvélemény 2018.10.23. 20:02:41

Ritka az ilyen poszt, aminek szinte minden mondata demagógia, csúsztatás, vagy szimplán hazugság.
Meg kell becsülni, ezért is kommenteltem.

Exploiter 2018.10.23. 20:07:25

@kvadrillio:

Gondolom, senkit se érdekelnek a hajléktalanok. Mint ahogy a migránsok sem.
Hát ez van.

Brix 2018.10.23. 20:13:34

Nem csak kètfèle ország van, ez így a dolgok kisarkítása...Minden relatív, a Föld országainak többsègèhez kèpest jól èlünk, a leggazdagabb országokhoz kèpest nem. A kivándorlás - vagy inkább külföldi munkavállalas leginkább- normális folyamat , az EUközös gazdasági tèren belül..Egyèbkènt, nem különösen magas szintű európai viszonylatban. A kerítès szüksèges rossz, mivel nem akarjuk, hogy ismeretlen szándèkú , nincstelen tömegek gázoljanak keresztül Magyarországon. A letelepedèsi kötvèny hiba volt..A kormányzásnak vannak gyenge pontjai: korrupció, igazságtalan adó- ès szociális rendszer, legatyásodott egèszsègügy\ oktatás, ezek a főbb hibák , a jogogállam leèpítèse ès az egypártrendszer mellett...

koala kóla 2018.10.23. 20:25:34

@Brix: az egypartrendszer nem hatrany hanem elony, ha az 1990-2010es fizetesemelkedest, adossagmenedzselest osszevetjuk a 2010 utanival.

Oszinten szolva 90ben az emberek ugy kepzeltek jon a demokracia, ami azt jelenti ugy fogunk elni mint az osztrakok, erre a 90es evekben a legtobb csalad rosszabbul elt mint a kadar kor vegen. A 2000es evek elejetol mar volt erezheto javulas, ami eladosodashoz vezetett a polgarok es az allam szintjen is, a valsag meg elvitte az eletszinvonal emelkedes nagy reszet is.

Ma mar kevesbe naivak az emberek, tudjak mi fontos es mi nem az. Amig stabil a fejlodes, addig nem lesz komoly eselye egyik ellenzeki formacionak se. Es ez nem is baj. En legalabbis sokkal jobban orulnek innentol 10 even at 4-5% eves REALberemelkedesnek, tokmind1 hany kozbeszerzest nyernek a NEResek, mint Orbanek levaltasanak csak hogy megmutassuk mekkora demokratak vagyunk.

Es szerintem minimum 2 millio fidesz szavazo igy van vele, nem azert szavaztunk Orbanra mert minden szuper, hanem azert mert nem ma jottunk a falvedorol, tudjuk, mennyivel szarabb volt elotte a "demokraciaban".

Brix 2018.10.23. 20:41:23

@koala kóla: A bèremelkedèsek nem Orbánnak, hanem a privat gazdaság jó teljesítmènyènek köszönhetők, anèlül a közszfèrában sem lehet bèrt emelni...Az összes keleti tagországban nagy bèremelèsek vannak, nem csak nálunk...Segítő tènyezők: alacsony összeurópai kamatkörnyezet, viszonylagos EU prosperitas, a GNI 4-6%- t kitevő EU források...Ennyi a titok nyitja....Ha egy nagy globális recesszió jönne , az most is rendkívüli mèrtèkben megviselné ezt a kicsi, függő gsazdaságot

koala kóla 2018.10.23. 21:08:22

@Brix: Ezek szerint a privat gazdasag 2010 elott nem mukodott?

Ha ma lenne egy 2009hez hasonlo merteku valsag, abbol nem 6 hanem 3 ev alatt masznank ki, mert a gazdasag fel van ra keszitve, nincs mindenki a tokeig eladosodva, epp ellenkezoleg soha nem volt ennyi megtakaritas. Ez pedig nem a veletlen muve.

Mivel a kormanynak van honnan nepszeruseget veszteni, meg az sem elkepzelhetetlen hogy valsag eseten sem valtanak le Orbant a jelenlegi ellenzekre, legfeljebb a ketharmadot bukna.

MEDVE1978 2018.10.23. 22:18:04

Rengeteg igazság és mégis nagyon egyoldalú. Több folyamat van egyszerre. Ott van egyrészt a munkaerőcélú kivándorlás. Magyarország ebben még mindig elég jól áll, érdemben a folyamat talán leginkább 2013 körül indult el tömegesen. Előtte is volt, de akkor jóval kevesebb mértékben (természetesen az EU konjunktúra segített ebben). A románok esetében a kivándorlás például már a csatlakozás óta ment, a spanyol ingatlan boom során például rengeteg román építőipari munkás ment oda dolgozni. Ez előbb-utóbb meg kellett, hogy történjen, az EU logikájából adódik. A folyamat másik oldala kezd talán most beérni: emelkedik itthon is a bérszívonal és a munkaerő-kereslet. Biztos, hogy ennek van Orbán viszonylata is, ami a rossz kormányzásra és a nem demokratikus politikára vezethető vissza, de nem ez a döntő.

Buta összehasonlítás egyébként mondjuk a bangladeshi vagy afrikai menekültek összehasonlítása a magyar vendégmunkásokkal, akár Angliában, akár Nyugat-Európában. A menekültek vagy közel-keleti migránsok ugyanis döntően nem rendelkeznek érdemi képzettséggel és a kultúrájuk, nyelvük, szokásaik is radikálisan eltérnek. A magyaroknak otthona van a közösségen (EU) belül, a közel-keleti migránsoknak nincsen, nem tudnak hova visszatérni. Ez nagyon nagy különbség, a magyarok döntően dolgozni mennek külföldre és ki is elégítik a nyugati igényeket, míg a közel-keleti vagy afrikai "migránsok" döntő része nem. Ez az EU szabadságok (szabad munkaerő-áramlás) lényege, amely elvben az unió dinamizálását hivatott szolgálni.

További értékválasztás az, hogy mit szeretnénk előtérbe helyezni. A tiszta gazdasági logika azt mondja, hogy a népesség csökken, viszont a jó gazdasági teljesítményhez legalább stagnáló népességszám kell. Ezt többféleképpen el lehet érni: lehet embereket importálni és drága pénzen ellátni őket, aztán honosítani és lehet gyerekeket szülni. A gyerekek előnye mindenképpen, hogy a mi kulturális és genetikai mintánkat viselik majd. A 2015-ös migrációs válság során nagyon jól lehetett látni, hogy a német iparkamara például hogyan lelkesedett a tömeges munkaerő beáramlása iránt, hiszen ez plusz olcsó munkaerőt jelentett volna (természetesen az állam által elvégzett képzések után). Orbánék politikájának vannak jó elemei: ilyen a szociálpolitikában a gyerekes családok kedvezményezése, illetve az, hogy valahogy megpróbálják ösztönözni a népesség szaporodását. Ebben egyetértek velük: inkább magyar genetikájú és kultúrájú gyerekeket szeretnék látni a magyar utcákon száz év múlva is, mint arabokat vagy négereket. A kivitelezés természetesen tipikusan orbáni, korrupció és céltévesztése szegélyezik. A céllal viszont egyet tudok érteni.

Ott van az a téveszme is, hogy a kormány megállíthatta volna ezt a kivándorlást. Ez baromság, pontosan azért, mert a közelmúltban nálunk sikeresebb országokból (szlovén, cseh, lengyel, szlovák) is hasonló mértékű volt a kivándorlás.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.24. 01:18:48

@Brix: Ez a zseniális, ha emelkednek a fizetések, akkor ahhoz semmi köze a kormánynak mert ez nemzetközi trend! Gondolom ha csökkennének, akkor "orbánahibás" lenne éjjel-nappal.

Mert hogy nemzetközi trend a kivándorlás is, ehhez képest minden haladár tudja, hogy ezért "orbánahibás". Vagy szintén nemzetközi trend, hogy nincs elég orvos, de itt is "orbánahibás".

Olyan kibaszott átlátszóak vagytok, mint egy darab üveg.

Ellenzéki Tüntető 2018.10.24. 01:21:02

@Brix: Oké visszavonom látom árnyaltabb az álláspontod csak mások má felbasztak :D

élhetetlen 2018.10.24. 01:31:37

@Exploiter: Érdekel valami azon kívül, hogy mit eszel és milyet szarsz? Semmi más?

élhetetlen 2018.10.24. 01:48:42

@Brix: „A letelepedèsi kötvèny hiba volt..A kormányzásnak vannak gyenge pontjai: korrupció, igazságtalan adó- ès szociális rendszer, legatyásodott egèszsègügy\ oktatás, ezek a főbb hibák , a jogogállam leèpítèse ès az egypártrendszer mellett...”. Hát, tudod, hiba az, ha elütök egy betűt, vagy egyszer leégetem a rántást. Amit a kormány elkövet, az nem hiba, hanem bűn az ország ellen. Nem tévedés, hanem tudatosan elkövetett bűn. A letelepedési kötvény ebben a konstrukcióban nem hiba, nem tévedés, nem baki volt, hanem tudatos, tervezett megkárosítása az országnak adott célszemélyek javára, (arról már ne is beszéljünk, hogy milyen volt a kockázati átvilágítás, és ez mit jelent az EU-ra nézve).

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.24. 05:07:29

@élhetetlen: A NER a nyugat legirigyeltebb allamformaja.

Exploiter 2018.10.24. 06:43:00

@élhetetlen:

Ahogy emlékszem, az emberek egy számjegyű százaléka ért egyet az afrikai gazdasági bevándorlás támogatásával.
Úgy tippelem, hasonló arány érthet egyet a csövesek aluljáróban való lakhatási jogával is.
Mindig szoktam mondogatni, hogy nem ott kell ütni orbánt, ahol nincs mivel.
Azt se hiszi el senki már, hogy a fidesz hibája a kivándorlás, mivel minden családban van kivándorló, tőlük pontosan tudja a nép, hogy a zsetonért mennek.
Innentől pedig két ágra szakad a csapat, az egyik úgy gondolja, a fizetését orbán lopja el, amúgy nyugati lenne hirtelen, a másik sejti, hogy ez talán ennél bonyolultabb lehet.

Dzendör Sztadiz 2018.10.24. 07:01:14

Szerintem a poszter is tudja, hogy nem mond igazat.

midnightcoder2 2018.10.24. 07:03:05

@kvadrillio: Az embereknek pesten tele a töke az aluljárókban, villamosokon, metrókon élő, maguk alá csináló, több hónapja nem mosakodott kukabúvárokkal. Amúgy kis hazánkban lehet úgy 12 ezer hajléktalan, ebből pár száz az aluljárókban maga alá szaró kategória. Ha a 12 ezer megjelenne a pesti aluljárókban, az elég vicces látvány lenne.

midnightcoder2 2018.10.24. 07:07:55

@kvadrillio: Amúgy az igazi baj az, hogy ez a hercehurca már évtizedek óta zajlik, és a tisztelt jogvédők soha nem a gondok megoldásáért, Pl. a csórók lakhatásának megoldásáért harcolnak, hanem a kukázás és az utcán megfagyás szent jogáért. Ha valaki azért indítana egy tüntetést, hogy Pl. építsenek olyan szükségszállásokat ahol van a polgárnak úgy 6 négyzetméteres mini lakása amit jelképes összegért vehet igénybe + van közösségi WC, zuhanyzó + állandó rendőri felügyelet, szóval ha valaki azért tüntetne hogy stadionok helyett ilyeneket építsen a kormány, akkor még én is kimennék tüntetni a dolog mellett. De erről szó sincs.
süti beállítások módosítása