Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Breaking news!!! Répássy Róbert (Fidesz) szerint súlyos ügy a luxusutaztatás! Répássy levelet írt a miniszterelnöknek!

2018. szeptember 27. - Magyarulaszlo

Levélben fordul Répássy Róbert (Fidesz) a miniszterelnökhöz, mivel úgy véli: a vezetőre a korrupció gyanújának árnyéka vetül, nem törekszik a gyanús ügyek kivizsgálására, ehelyett elleplezni, takargatni igyekszik azokat. Répássy Róbert sajtótájékoztatón ismertette a levél tartalmát.

A képviselő többek között arra kíváncsi, a miniszterelnök elfogadhatónak és jogszerűnek tartja-e, ha egy közbeszerzés előkészítéséért felelős személy az egyik potenciális pályázó meghívására hétvégi luxusnyaraláson vesz részt. Répássy Róbert megítélése szerint súlyos ügyről van szó!

Répássy Róbert ezzel összefüggésben az iránt érdeklődik, elfogadható-e a miniszterelnök szerint, ha kormánya egyik vezetője utazását egy olyan cég fedezi, amelyik minisztériumi megrendeléseket kap. Arra is kíváncsi, a kormányfő kíván-e bármilyen konzekvenciát levonni az említett ügyekből.

repassy-robert-ugyvedi-iroda.jpg

Répássy Róbert levele a miniszterelnökhöz (2003. május 28., szerda): 

Tisztelt Miniszterelnök Úr! 

Ön ez év februárjában, Kiss Elemér lemondása kapcsán kijelentette: kormánya meg fogja őrizni a politika tisztaságát, a kormányoldalon állóktól, pedig elvárja, hogy kerüljék még a gyanú árnyékát is. Magyar Bálint oktatási miniszterre rávetült a korrupció gyanújának árnyéka, mert nem törekszik az oktatási tárcánál folyó gyanús ügyek kivizsgálására, ehelyett elleplezni, takargatni igyekszik azokat. 

Első alkalommal azzal kavart botrányt, hogy az Oktatási Minisztérium mintegy 2,5 milliárd forint értékben kívánt számítástechnikai eszközöket vásároltatni a felsőoktatási intézményekkel – előre meghatározott szállítóktól. Az OM által a felsőoktatási intézményeknek kiküldött megrendelőlapon számos termék a központosított közbeszerzésben meghatározottnál magasabb árral szerepelt és szép számban voltak olyan termékek is, amelyek nem szerepeltek a központosított közbeszerzési árlistán. Ezt a MEH Közbeszerzési Igazgatóságának vezetője február 21-én levélben meg is írta a felsőoktatási intézményeknek. A levél szerint "Megvizsgáltuk a megrendelő lapokon szereplő termékeket és megállapítottuk, hogy azok jelentős része nem szállítható a nevezett közbeszerzési keretszerződés alapján." Az árlistákon számos olyan tétel szerepelt, amelyről "időközben kiderült", hogy ingyenes. Az ezek után elkészített új megrendelőlapon új "szolgáltatások" tűntek fel, melyek szerint például egy kivetítő és egy számítógép úgynevezett "rendszerintegrációja" több mint egy hétig tart, s ezért mintegy 1.8 millió forintot kellene fizetnie például a Budapestii Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemnek, egy másik esetben pedig egy kivetítő és egy notebook "rendszerintegrációja" kerülne 130.000 Ft-ba. Az az egyetem, amely nem követte a tárca előírását 180 millió forintnyi beszerzésén 30 millió forintot takarított meg. 

A második botrányos ügy a Sulinet-tender kiírásakor került napvilágra. Ahogyan az a médiában is megjelent a Sulinet közbeszerzési eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette, mert versenyellenesnek ítélte, és 3 millió Ft bírságot szabott ki. Az oktatási tárca ugyanis 2003 januárjában úgy írta ki a közbeszerzési eljárást, hogy a győztes ajánlattevőnek mindössze öt nap állt volna rendelkezésére, hogy több mint 2200 végpont esetében több millió forintért kiépítse a Sulinet hálózatot. Nem meglepő, hogy a tenderre csak egyetlen ajánlat érkezett, a Sulinet hálózatot jelenleg is tulajdonló Elender és Matáv-csoport alkotta konzorciumé. A Gazdaságági Versenyhivatal a tárcának ezt az eljárását, az esélyegyenlőséget sértőnek találta és eljárást kezdeményezett a KDB-nál, amely először felfüggesztette az eljárást, majd meg is semmisítette azt. Az OM vezető informatikusai egy IHM-es jegyzőkönyv szerint már tavaly novemberben látták a jövendőt. Ekkor megmondták, hogy a majd kiírandó, nyíltnak mondott közbeszerzést nem nyerheti senki más, csak a jelenlegi konzorcium, hisz senki más nem képes ennyi idő alatt a rendszert kiépíteni. Az emlékeztetőben foglaltakat Magyar Bálint is elismerte az Oktatási Bizottság általi meghallgatásán, mindössze azt sajnálta, hogy egy ilyen munkamegbeszélés emlékeztetője kiszivároghatott. 

Az OM a február 28-án lejáró Sulinet szerződést – úgymond – meghosszabbította. A valóságban – mindenféle versenyeztetés nélkül – olyan új szerződést kötött, amely kétnaponta meghaladja a közbeszerzési értékhatárt. Az OM közleménye szerint ez a szerződés napi egymillió forint veszteséget okoz az államnak. A Közbeszerzési Döntőbizottság döntéséből az is kiderül, hogy tisztességes versenyeztetés esetén egy másik cég, akár havi nettó hatvanmillió forinttal olcsóbban is működtetné ezt rendszert. Ennek megfelelően napi hárommillió forintra tehető az veszteség, amit az OM tevékenysége okoz a Sulinet terén. Információim szerint az Ügyészség ezt a szerződést megtámadta. 

2003. május 17-én egy napilap arról tudósított, hogy Magyar Bálint oktatási miniszter közvetlen munkatársai – Hriczu Anita kabinetfőnök, Racskó Péter a Sulinet Programiroda vezetője és Koltai Péter informatikai miniszteri biztos – "kellemes és kötetlen" hétvégét töltöttek el a Sulinet program jelenlegi fővállalkozójának, az Elender Kft.-nek a vendégeként egy balatonkenesei luxusszállodában. Meglehet, hogy a gyakori közbeszerzésben megfáradt köztisztviselők teljesen átadták magukat a felhőtlen pihenésnek és szórakozásnak, mint azt a meghívó ígérte, de az is lehet, hogy közben azért szót váltottak az éppen indulás előtt álló "Sulinet 2" pályázati kiírásról is, amelynek egyik potenciális pályázója az álomhétvégét szervező cég. A vitorlázást és egyéb kirándulásokat is ígérő programot Hriczu Anita, Magyar Bálint oktatási miniszter kabinetfőnöke szervezte. A résztvevők az Oktatási Minisztérium részéről jórészt megegyeztek azokkal, akik egy informatikai minisztériumi jegyzőkönyv tanulsága szerint, már tavaly novemberben ismerték az idén januári – nyíltnak mondott – Sulinet tender győztesét. 

A Sulinet-üzlet azonban más informatikai cégek fantáziáját – és pénztárcáját – is megmozgatta. Ez év januárjában a Cisco nevű informatikai világcég fizette Magyar Bálint miniszter, Csepeli György politikai államtitkár, Sári Lajos helyettes államtitkár, Koltai Péter – akkor még mint az OM által alapított EDUCATIO Kht. vezetője – és természetesen Hriczu Anita kabinetfőnök amerikai utazását. Az ingyenes tengerentúli utazás azonban majd százezer dollárjába került az adófizetőknek, mert a "kirándulás" ideje alatt ekkora összegű – közbeszerzés nélküli – szerződést írt alá az Oktatási Minisztérium a meghívó céggel és magyarországi leányvállalatával, ami további, legalább 70 millió forintos üzletet is hoz az önzetlen informatikai cégnek. 

Az elmúlt héten ebben az ügyben interpellációt intéztem Önhöz, amelyre sajnálatos módon nem Ön válaszolt. A válaszadásra kijelölt Magyar Bálint szánalmas magyarázkodása elfogadhatatlan volt, ráadásul a miniszter az interpelláció megválaszolásakor újabb ellentmondásokba keveredett, amikor azt állította, hogy az érintett személyek egyike sem vesz részt a Sulinet tendere előkészítésében, illetve lebonyolításában. Csakhogy múlt hét csütörtökön az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban tartott tájékoztatón Mohácsi Béla az IHM helyettes államtitkára úgy mutatta be az egyik érintetett, Koltai Pétert, mint a Sulinet tender előkészítésének felelősét. Koltai Péter pedig előadást tartott a Sulinetről és a készülő tenderkiírásról. 

Válaszában Magyar Bálint ugyanakkor elismerte, hogy a Cisco szerződés aláírásán részt vevő népes magyar delegáció amerikai útját valóban a – az állami megrendelésekért is ringbe szálló – világcég fizette. Összességében ez a néhány "ingyenes" repülőjegy közel 100 millió Ft-jába kerül a magyar adófizetőknek. 

Tisztelt Miniszterelnök Úr! 

A levelemben vázolt ügyek teljes feltárása még várat magára. Naponta újabb és újabb információk látnak napvilágot, amelyek a szakszerűség teljes hiánya mellett nem egy esetben a korrupció gyanúját is felvetik. 

1. Elfogadhatónak tartja-e, hogy egyik minisztere nyomást gyakorol a felsőoktatási intézményekre, hogy a közbeszerzési szabályokat megsértve, az általa kijelölt cégektől, az általa megadott termékeket az általa megadott áron szerezzenek be még akkor is, ha így százmilliókkal kell többet fizetni a kelleténél? 2. Elfogadhatónak tartja-e, ha a kormánya nem biztosítja egy több milliárdos tenderen az esélyegyenlőséget a pályázóknak, majd olyan szerződést köt, ami saját bevallása szerint napi egymillió forint, valójában legalább napi hárommillió forintnyi veszteséget okoz az államnak? 
3. Elfogadhatónak és jogszerűnek tartja-e, ha egy közbeszerzés előkészítésért felelős személyek az egyik potenciális pályázó meghívására hétvégi luxusnyaraláson vesznek részt? 
4. Elfogadhatónak tartja-e, ha kormánya egyik tagjának és vezető munkatársainak amerikai utazását egy olyan cég fedezi, amely minisztériumi megrendeléseket kap, és amely cég magyarországi bevételeinek egyharmada az adott miniszter felügyelete alá tartózó megrendelésektől függ? 
5. Rávetül-e Ön szerint a gyanú árnyéka Magyar Bálint miniszterre a Sulinet programmal összefüggő állami megrendelések miatt? 
6. Kíván-e bármilyen konzekvenciát levonni az említett ügyekből?Budapest, 2003. május 27.Várom megtisztelő válaszát. 
Dr. Répássy Róbert 
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Ez volt a Fidesz 15 éve...

Olvasni is félelmetes, nemcsak a demokrácia mai állapota miatt, hanem azért is, mert a mai ellenzéktől is hasonló műveket kellene látni.

Naponta.

Folyamatosan.

Hogy azt lássuk, hogy tényleg harcolnak az igazságért!!!

Ehhez képest íme, a mai Fidesz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr2714267281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT1 2018.09.28. 09:31:43

"Olvasni is félelmetes, nemcsak a demokrácia mai állapota miatt, hanem azért is, mert a mai ellenzéktől is hasonló műveket kellene látni."

Csak a tények kedvéért, engem az érdekelne, mit válaszolt erre az akkori kormánypárti politika és médiumaik?

Vagy azt már nem annyira jó felidézni?

Glázser Bozsó 2018.09.28. 09:32:14

Várjuk meg birkát mit ír erre ... :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.28. 09:38:27

Ha egyszer valaki összeállítana egy listát arról, hogy a az elmúlt 28 évben a különböző politikai pártok hányszor szartak bele a saját szájukba oly módon, hogy teljesen más alapállást vettek fel ellenzéki, majd kormányzati/koalíciós szerepben, arra tippelek, hogy az Enciklopédia Britannica Hungarica 20 kötete szánalmasan alulmaradna a terjedelemben.

Ebben az országban a mostanra csúcsra járatott morális, erkölcsi, szellemi összeomlásból és agresszív cinizmusból fakadó kettős mércét minden politikai formáció/párt/tálib alapból elsajátította.

Undorító söpredék, és ezt ők tudják is saját magukról. Azt élvezik, hogy ennek soha, semmi következménye nincs. Én megértem az örömüket.

Terézágyú 2018.09.28. 09:43:25

@MACISAJT1:
"Csak a tények kedvéért, engem az érdekelne, mit válaszolt erre az akkori kormánypárti politika és médiumaik?
Vagy azt már nem annyira jó felidézni?
VÁLASZ ERRE"

Az akkor kormány megbukott és seholsincs ma az a kormánypárt.

A mostani kormánypárt viszont következmények nélkül bármit (ugyanazokat a bűnöket, sőt: hatványozottan!) megtehet, örökké* ő marad hatalmon.

*örökké = még húsz év.

egy polgár ... 2018.09.28. 09:47:36

Értem én, hogy ezzel az Orbán-utazásra lőnek. De végig olvasva, felidézve a sztorit, gyakorlatilag ismét beleégeti a választó agyába, hogy "ezek magyaráznak" ellenzéki oldalon. Indirekt módon azt üzeni, hogy váltsuk le Orbánt azokra, akik már több mint egy évtizede uyganezt csinálták/csinálják, de bénábbak és sokkal pitlákabbak + azonnal beáldozzák a társaikat, ha nyilvánosságot kap a sztori... Szerintem ez inkább öngól.

Melee 2018.09.28. 09:57:02

@egy polgár ...: Nem éget bele senki agyába ilyen baromságot, legfeljebb egy funkcionális analfabéta seggnyaló gondolja ezt. Mindenkinek azt sugallja, hogy el kell zavarni a szegedi Csillagba a Fideszt, az MSZP-t és a DK-t egyszer, s mindenkorra.

egy polgár ... 2018.09.28. 10:07:32

@Melee: Szerintem személyeskedés nélkül is átjön amit mondani akarsz. Tiszteletben tartom a véleményed, de nem értek vele egyet. Fenntartom, hogy kommunikációs szempontból, nem biztos, hogy a legsikeresebb a liberális ellenzék "pitlákabb " ügyével rámutatni az Orbán-sztorira. Attól meg végképp nem lesz senki "funkcionális analfabéta seggnyaló", mert eltér a véleménye egy kommunikációs kérdésben másétól. Erre az ügyre való hivatkozás szimplán relativizálja az Orbán-ügyet. Azt üzeni, nincs itt semmi látnivaló, mindenki ezt csinálja: business as usual...

Attilajukkaja 2018.09.28. 10:11:07

@egy polgár ...:
" Indirekt módon azt üzeni, hogy váltsuk le Orbánt azokra, akik már több mint egy évtizede uyganezt csinálták"
Egyetértek Mellevel, még véletlenül sem sugall semmi ilyesmit! Orbánt viszont természetesen le kell váltani, nagyon is direkt módon.

Rubbish007 2018.09.28. 10:12:05

@MACISAJT1:
Nem, szerintem itt a többség nem azt mondja, hogy jöjjön vissza Gyurcsány. De ha akkor Gyurcsánynak mennie kellett, és ezt modntad gondolom te is, akkor most is ezt kellene mondanod. Vagy itt kettős mércét alkalmazol? Akkor nem lehetett, de most már szabad?
Szóval csak arról van szó, ha akkor kikeltél ilyen ellen, akkor most is ezt kellene tenned, nem?
És igen, a legnagyobb baj a mai Magyarországon most az, hogy nincs egy normális párt, aki mögé oda lehetne állni. Ez a nagy szerencséje a mostani rezsimnek.
Bár az is lehet, hogy fizetett kommentelő vagy, így megértem, hogy ezt írod, hisz ezért kapod a pénzt. A munkádat pedig nyilván nem kívánod elveszteni.

Magyarulaszlo 2018.09.28. 10:15:44

Íme, a következmények.

Azonnal belső vizsgálat indult, majd Sári lemondott!!!
Nem tucatnyi luxusrepülőút és hajókázás miatt, hanem egy balatonkenesei hétvége miatt!
hvg.hu/itthon/00000000004BF40A

A demokrácia működését többek között az jelzi, hogy hogyan jár(hat)nak el az őrzői.

Nem pusztán az a kérdés, hogy van-e korrupció - mert mindig mindenhol vannak gazemberek - , hanem az, hogy vannak-e független intézmények, akik egyáltalán intézkedhetnek, amikor baj van, és hogy a korrupt illetők egyszerű tolvajok, vagy maga az állam szervezi a bűntevékenységet.

egy polgár ... 2018.09.28. 10:19:16

@Attilajukkaja: Értem én amit mondasz, de lépjünk egy kicsit távolabb. Lelki szemeimmel látom, amikor a Magyar Idők és a teljes kormánypárti címlapon hozza a sztorit, mondván: "...Az ellenék már több évtizede fuldoklik az ilyen köztudott korrupciós ügyekben...nevek, sztori...egyébként miről beszélnek ezek..." Magas labda ezeket idézgetni!

Ma Baker 2018.09.28. 10:35:32

Szánalmas, hogy ennyit tud felmutatni az EP választás kampányára ráfordulva heti szokásos parancsszóra túlfújt botrányként a komplett libsi média.
Ilyen és ehhez hasonló ügyeket minden politikusnál lehetne találni aki valaha együtt utazott vagy együtt ebédelt bárkivel.
Orbánnál persze minden baj. Ha vonattal utazik, ha repülővel, egyszerűen nincs olyan közlekedési forma, ami a libsiknek megfelelne.

Ez az egész ügy sokkal inkább mutatja azt, hogy az ellenzék nem talál fogást Orbán rendszerén, mint azt, hogy Orbán jajjdekorrupt.

Kopasz Szuzukis 2018.09.28. 10:41:44

Kedves NER-társak,NER-társnők,Barátaim!
Kommunista tempó arra hivatkozni, hogy azok is korruptak voltak. Az is igaz, hogy "azok" piti zsebtolvajok voltak "ezekhez" képest.

Rubbish007 2018.09.28. 10:43:04

@Ma Baker: Szerintem neked a Rákosi, vagy Szátlin korban kellett volna élned, tudnád, hogy mire jó a liberlizmus. Bár az is lehet, te is beállnál az ÁVH-ba, KGB-be.
Egyébként nem ennyit tud felmutatni az általad libiszett, valójában még szabadnak nevezhető média. Van itt Mészáros, meg Tiborcz, meg Rogán, Szijjártó, TAO, Paks, Elios és sorolni lehetne még napokig. De sajnos te is egy vagy azok közül, akikből a kormány média bolondot tud csinálni, vagy egyszerűen csak a munkáját féltő, fizetett kommentelő vagy.

iTz 2018.09.28. 10:44:03

@egy polgár: Ha mindegyik egy korrupt gazember, akkor az a megoldás, hogy az egyiknek abszolút hatalmat adunk, hogy inkább ő lopja ki a szemünket ne a másik? A fenéket. Az kell hogy kiegyenlített erőviszonyok legyenek, hogy egymással harcoljanak, buktassák le egymást és némi önkontrollra kényszerítsék a másikat, hogy egyik se lopjon meg minket nagyon. Különben az egyszerű polgár nagyon megszívja. Lásd most.
15 éve ez még működött, most nem.

Kalevala 2018.09.28. 10:44:33

@Ma Baker: ??? Akkor neked tetszik ez a repülős utazgatás? Legalja troll.

detonators 2018.09.28. 10:50:28

Ma Baker ! Te vagy a szánalmas! Ahogy írod: "Ilyen és ehhez hasonló ügyeket minden politikusnál lehetne találni" az igaz, de éppen ez a baj (na meg az, hogy ezt Te nem érzed/látod annak)
Attól, hogy korábban mit tettek/loptak/hazudtak, attól még nem kaptak a mostaniak ugyanarra felhatalmazást, mint ahogyan a mostaniak vselekedetei sem mentik fel a "régieket" semmji alól sem.
Nem az EP választás miatt aktuális a téma, mert a tolvaj az tolvaj akkor is, ha nincs semmiféle kampány, a korruptat sem érdekli az aktuálpolitika.
Százezrek éheznek ebben az országban, a sok csilliárdosnak eszébe sem jut rajtuk segíteni (meleg étel, stb.) de a havernak mehet az ingyen utaztatás.
Nem az első eset, hogy "segget csinálnak a szájukból", persze csak úgy, mint korábban a másik fél is, de nem gond, mert a koporsóba úgysem fér a sok ellopott közpénz, az viszont biztos, hogy mindannyian, még ők is oda kerülünk.
Mindenesetre szép kis bizonyítvány ez a mai Magyarországról, a magyar emberekről, a birkanyájról.

C. Lee Boss 2018.09.28. 11:02:42

…le kellett szoktatni az embereket az ítélkezésről és gondolkodásról, rá kellett kényszeríteni őket, hogy azt lássák, ami nincs, be kellett bizonyítani az ellenkezőjét annak, ami a napnál világosabb volt, csak így lehetett leplezni a kudarcot…. ezért hirdették ki az alkotmányt, amelyet nem arra szántak, hogy alkalmazzák, ezért vezettek be olyan választásokat, amelyek nem a választási elveken alapultak. /Paszternak/

Kánikula 2018.09.28. 11:09:29

@Ma Baker: Az EP választási kampányt még csak a Fidesz emlegette eddig..nekik kezdedött el iagzából másnak még nem..

Kánikula 2018.09.28. 11:11:33

@MACISAJT1: Lemondott az érintett helyettes államtitkár.

Attilajukkaja 2018.09.28. 11:17:51

@egy polgár ...:
" Magas labda ezeket idézgetni!"
Ha az az egyetlen érvük, hogy "már a szocik is ezt csinálták, tehát mi is megtehetjük", az sem egy jó érvelés. Mert akkor mitől jobbak, tisztességesebbek ők? Bár egy Fidesz rajongónak ez teljesen mindegy, ahogy egy szoci rajongónak is az volt hajdanán. :o)

okleveles naiv 2018.09.28. 11:52:16

@Glázser Bozsó: Tényleg, hol van birk A? Feltartja a nyájból birk B, h nem ő volt az első kommentelő? :D

MACISAJT1 2018.09.28. 11:54:31

@Rubbish007: " De ha akkor Gyurcsánynak mennie kellett, "

Valami zavar lehet a mátricban..Néázztük Répássy felszólalásának dátumát:
2003. május 28., szerda):

Nos, Gyurcsánynak akkor nem hogy mennie kellett, de még ő jött..És maradt még jó darabig.
Aztán jött a samesza, a libaszakértő...

Szóval, ezért kérdem: mi volt akkor 2003-ban erre a ballib politika és média reakciója?
(elárulom: kiröhögték hangosan Répássyt, de nem akarom lelőni a poént).

s 2018.09.28. 12:03:25

@Glázser Bozsó: birka, baszod? Az még vagy alussza kifelé a részeg mámorát, vagy a pártközpontban vár az utasításokra.

Emmett Brown 2018.09.28. 12:05:11

@MACISAJT1: lemondott a faszi, akiről szó volt.

s 2018.09.28. 12:06:42

@zord íjász: A mindkét oldalt arányosan érintő kivégzések segíthetnének ezen az áldatlan helyzeten. Most senki nem akar még nekiállni ennek sajnos, de egy nagyobb megbaszódás esetén szerintem elszakad a cérna. Pusztuljon minden kibaszott politikus!

s 2018.09.28. 12:10:32

@Melee: Érthetetlenül kíméletese vagy. A felépült stadionokban hétvégenként megrendezett karóba húzásoknak, kerékbe töréseknek, és máglyán elevenen elégetéseknek kellene itt szerepelnie, nem egy picsa börtönnek.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.28. 12:26:32

@s: Az apátia és a félelem erősebbnek tűnik jelenleg, de abban maximálisan egyetértek, ha egyszer elszakad az a bizonyos cérna, itt özönvíz lesz. És mint tudjuk, az özönvíz nem szelektál: mindent és mindenkit magával visz.

Csak attól tartok, hogy ennek eredményeképpen, az özönvíz elvonulta okán a hátramaradó gyűlölet, bosszúvágy, káosz, (gazdasági-erkölcsi-morális) ismét dob ezen az országon 200 évet...visszafelé.

Végül mindig az istenadta magyar nép tragédiája lesz a politikusainak bűne. Mindig így volt. Most is így lesz. Nincs minek örülni, sajnos, de a kiutat ebből a csapdából, jómagam, nem találom.

s 2018.09.28. 12:27:43

@Ma Baker: "egyszerűen nincs olyan közlekedési forma, ami a libsiknek megfelelne"
Elsüllyedt tengeralattjáró, kifogyó levegő és vízkészlettel? Repülő, ami szétesik a szaros valaga alatt 10000 méter magasan? Hm? Ez mindjárt kettő. Lenne több is, de most nem akarom fárasztani magamat ilyesmivel.

Tizenkettő 2018.09.28. 12:43:34

Hogyan is volt ez a telekocsival és az adóval?

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.09.28. 12:44:57

@Glázser Bozsó: Azt, amit a kormánytagok. Önálló gondolat híján, ugye.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.28. 12:46:12

@Melee: "Nem éget bele senki agyába ilyen baromságot"
De sajnos igen, mert igaz.

s 2018.09.28. 12:54:48

@zord íjász:

"Óh, jő-e kor, mely e rideg közönyt
Leolvasztandja, s mely új tetterővel
Szemébe néz az elavult lomoknak,
Biróúl lép fel, büntet és emel,
Nem retten vissza a nagy eszközöktől,
Nem fél a rejtett szót kimondani,
Mely majd hatalmas görgeteg gyanánt
Haladni fog a végzetes uton,
S lezúzza tán azt is, ki őt kimondta.
Óh, hallom, hallom a jövő dalát,
Megleltem a szót, azt a nagy talizmánt,
Mely a vén földet ifjuvá teszi"

Madách

citrix 2018.09.28. 13:36:06

Valójában a következő történt: Garancsi luxusgépét aljas Soros ügynökök ellopták, a személyzetet kényszerítették. Orbán miniszterelnök úr a Vidi meccsre vonattal akart utazni, meg is vette a jegyet de a Soros ügynökök a TEK éberségét egy festékszórós trükkel kijátszva elrabolták Vezérünket. Kényszerítve utazott a luxusgépen és az aljas gané Soros bérencek odacsődítették a hitvány újságírókat és hamis színben tüntették fel az esetet. Soros és Brüsszel az oka mindennek.

s 2018.09.28. 13:48:54

@citrix: Ez akkor most a hivatalos magyarázat? MTI leközölte már?

Rubbish007 2018.09.28. 13:49:45

@MACISAJT1:
Csak egyet árulj el. Akkor, mikor ez történt 2003-ban, akkor mit gondoltál róla? Most miért nem ugyanazt fújod, mint akkor?
És mielőtt azzal jössz, hogy én akkor mit mondtam, akkor elárulom, azt amit most: a korrupt politikusnak mennie kell, most is korábban is és a jövőben is.
És kíváncsi lennék arra is, ha anno az MSZP-nek lett volna egy hirtelen megvilágosodott csőszerelője, vajon mennyire ostorozta volna a FIDESZ, és elfogadta-e volna azt a magyarázatot, hogy az esze, meg Isten, meg azért a miniszterlelnök barátsága segítette hozzá ahhoz,. hogy gyorsabban gazdagodott, mint bárki a világon, beleértve Zukerbergert is. De szerinted ez is nyilván rendben van, mert annak idején a baloldal is lopott, tehát ez felhatalmazza a FIDESZT is a lopásra.
Az is teljesen normális, hogy Magyroroszágon nem találtak egy mebert, aki lefolytatta volna az ország gázszerelőjének vagyonosodási vizgálatát.
Szóval nem arról van szó, és ezt csak a FIDESZ próbálja így beállítani, hogy aki nem bólogat nekik, ez mind egy húron pendül, és a korábbi rendszert, meg a migránoskat pártolja, pedig nem így van. Volt akkor is korrupció, amit elítéltek az értelmesen gondolkodó emberek, és most is elítélik. Nem kívánom vissza sem Gyurcsányt, sem a korábbi politikai elitet. Szeretnék egy olyan kornmányt, aki elszámoltatná a korábbi és a mostani korrupt kormányokat és segédeiket.
Nem pártolom az illegális bevándolást, mint ahogy a nyugati hatalmak sem ezt kérik. De nem kérek abból sem, hogy pénzért bármilyen bűnöző kaphat magyar letelepedési engedélyt. Bár szerinted gondolom ez is csak a "ballibis" média találmánya. Mint ahogy az is, hogy a kormánypropaganda teljesen másról szóló képeket próbált beállítani úgy, mintha az napjainkban, a migráns problémáról készült volna - nyilván nem épp az aktuális választási kampány miatt tette. Gondolom ezeket szó nélkül benyeled még akkor is, ha utána valami csoda folytán a kormány média elismeri, hogy hazudott.
De ezek mindig egymás kezét mossák. FIDESZ hány korábbi korrupciós balhét vitt bíróság elé? Simicskára most azt mondják, hogy micsoda oligarcha volt, és korrupt és minden rossz. Miért nem vitték bíróság elé? Miért hagyták, hogy elhagyja büntetlenül az országot? Talán féltek, hogy együtt buknak?
Nem kell aggódnod, ugyanígy megvan a többi korábbi korrupt léhűtővel a háttéregyezség. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét! Kóka Jánost is "rehabilitálták", ahelyett, hogy számonkérték volna az akkori helikopterezését.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.28. 14:02:42

@s: igen korrekt, és helyzethez, reményekhez és félelmekhez illő válasz, le a kalappal, öregem.

citrix 2018.09.28. 14:10:43

@s: Igen, leközölte de nem ilyen bő lére eresztve. Kijelentették, Soros az oka az egésznek.

s 2018.09.28. 14:17:35

@citrix: B+. Viccnek szántam, de ezek szerint annak túl szar.

orient 2018.09.28. 14:47:25

@Ma Baker: tegyuk kontextusba a dolgot.

Ha mondjuk 2007-ben a Gyurcsany lanyanak a ferje kapott volna miliardos megrendeleseket mit csinalt volna az akkor fidesz ellenzek?
Ha gyrcsany maganrepulozott volna valahova tobbszor, olyan baratjaval aki folyamatosan milliardokat kap allami beszerzeseken mi lett volna?

Segitek, a fel orszag langokban allt volna mas napra.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.28. 14:53:01

@s: Igen, illetve nem. Az volt vele a baj, hogy teljesen hihető és realista megközelítésben tálaltad.
@orient: "Segitek, a fel orszag langokban allt volna mas napra." Egy órán belül.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 15:14:14

@MACISAJT1: Most azért tapsikoltok viktornak,amiért gyurcsányt elzavartuk.

wolves84lb 2018.09.28. 15:32:42

@MACISAJT1: Csak a tények kedvéért, engem ez érdekelne:
Elfogadhatónak és jogszerűnek tartja-e, ha egy közbeszerzés előkészítésért felelős személyek az egyik potenciális pályázó meghívására luxusutazáson vesznek részt?

Mert a levél szerint 15 éve a fidesz ezt nem tartotta elfogadhatónak. Most mit gondoltok erről, ti, szócsövei a fidesznek?

wolves84lb 2018.09.28. 15:36:13

@Ma Baker: nálad tényleg nincs egy határ, ami után már te sem véded ezt a retek fideszes maffiát? Komolyan, undorodok tőled. Egy szar ember vagy.

wolves84lb 2018.09.28. 15:39:19

@MACISAJT1: tátott szájjal a faszerdőbe, kicsi mackó...ez igen. Talán ha nem lennél readonly, észrevetted volna, amit már többen leírtak, páran kifejezetten NEKED válaszolva: lemondott a faszi. Szóval akkor várjuk viktor lépését.

encir 2018.09.28. 15:47:08

@Terézágyú:
@MACISAJT1:
"Csak a tények kedvéért, engem az érdekelne, mit válaszolt erre az akkori kormánypárti politika és médiumaik?
Vagy azt már nem annyira jó felidézni?
VÁLASZ ERRE"

Az akkor kormány megbukott és seholsincs ma az a kormánypárt.

Az ne zavarjon, hogy ezek után, 2006-ban még megnyertek egy választást :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 15:51:34

Jaaj máár.
Most mit akartok?
Tíz évvel ezelőtt még putyin is rossz volt!
Azóta jó lett.
Hát fejlődik ez a viktor csak időt kell adni neki!

n3spr3ss0 2018.09.28. 16:00:50

@Ma Baker: Pl. Németországban egyszer utazott a hadügyminiszter katonai gépen, nem államügyben, kiderült, azonnal lemondott. Te meg nyalod a segget.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.28. 16:06:09

@MACISAJT1: ööö de fecóékat elzavartuk.
Ti meg tapsikoltok és örömködtök viktoréknak ,miközben a ti pénzeteket is ugyanúgy lopják.

Lajos Csánó 2018.09.28. 17:00:24

Az országgyűlésen minden alkalommal el kellene mondani!Hozzá tenni, ki is mondta?

Gleccsertetű 2018.09.28. 17:11:47

@zord íjász: nem lesz özönvíz. azt a 20-30 libsit pillanatokon belül agyonverjük egy bottal.

6.Lenin illegalitásba vonult önálló gondolata 2018.09.28. 17:17:19

@MACISAJT1: "Csak a tények kedvéért, engem az érdekelne, mit válaszolt erre az akkori kormánypárti politika és médiumaik?

Vagy azt már nem annyira jó felidézni?"

És ez mennyiben ment bármit is?

6.Lenin illegalitásba vonult önálló gondolata 2018.09.28. 17:18:26

@Gleccsertetű: Ugyan már! Téged verünk szarrá faszkorbáccsal, de csak azután hogy jól leszoptál minket.

6.Lenin illegalitásba vonult önálló gondolata 2018.09.28. 17:20:49

@MACISAJT1: Mi meg rajtad röhögünk, mert az erkölcsi mércéd nevetséges.

Gleccsertetű 2018.09.28. 17:23:33

@HeIga Beauty SaIon: mivan hülyeúr, már nem csak az én nevemet hamisítod? :DDD

de talán nem a bot a megoldás, hanem megetetjük az összeset disznókkal

N. Barbie 2018.09.28. 17:23:57

A kovetkezo kivalo pelda arra, hogy barmekkora nagyot is szarjon viktor es bandaja a fidesznyikek szajaba, ok orommel es joizuen nyelik le es meg nagyobbra tatjak a szajukat.

Ja, amugy ilyenkor hol vannak a fidesznyikek, akik mindig annyival intezik el a szektajuk megszamlalhatatlanadik korrupcios ugyet, hogy jaj hat csak ennyit tud az ellenzek, a kormanyt szapulni, minek szavazzak rajuk. Aztan tessek, itt a sokadik pelda, hogy a fideszuk is ezt csinalta ellenzekben (nyilvan). Csak hat ilyen ez a fidesznyik szelektiv memoria, mikor a maffiabandajuk csinalta ugyanezeket, arra mar nem akarnak emlekezni.

s 2018.09.28. 17:26:48

@Gleccsertetű: A kurva kibaszott retkes picsájú szifiliszes buzi folyós picsájú anyádat vered agyon, te rojtosra baszott seggű, fost fingó mocskos buzeráns!

Gleccsertetű 2018.09.28. 17:31:35

@s: ez az "eredeti" nicked te elmeháborodott?

Attilajukkaja 2018.09.28. 17:40:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Tíz évvel ezelőtt még putyin is rossz volt!
Azóta jó lett.
Hát fejlődik ez a viktor csak időt kell adni neki!"
:o))))
Fejlődik, fejlődget! Aztán egyszer csak belefejlődünk a falba!

s 2018.09.28. 17:42:00

@Gleccsertetű: Nézd meg, te anyabaszó, funkcionális analfabéta köcsög.

Gleccsertetű 2018.09.28. 17:59:28

@s: nézzen téged a faszom :DDDD

Fülig José 2018.09.28. 18:00:26

@s: ne foglalkozz a féltüdejű, 30 driós fidelitaSSos köcsöggel, annyi az IQ-ja mint a foga...ma ő a cigánymosó de ezt is szarul csinálja.. de mán’ csak ilyen jut a lendvaiba...

Attilajukkaja 2018.09.28. 18:07:20

@Gleccsertetű:
@s:
Ez a stílus mire jó? Csak kérdezem .....

@N. Barbie:
" ilyen ez a fidesznyik szelektiv memoria, mikor a maffiabandajuk csinalta ugyanezeket"
Valóban!!! Sajnos a szoci rajongóké is ennyire szelektív. Nincs és nem is lehet párbeszéd a két tábor között. Őrület, ami ma Magyarországon zajlik!

Gleccsertetű 2018.09.28. 18:12:59

@Attilajukkaja: ezzel a balfasszal így kell beszélni

HABONYKOMMANDO 2018.09.28. 18:26:13

Nincs itt semmi latnivalo a lipsik lopnak mint az allat.

martineden 2018.09.29. 00:38:55

@MACISAJT1: Olvass fidesytroll.
,,A Sulinet Programiroda vezetője is távozott posztjáról, mert részt vett a Sulinettel szerződésben lévő Elender luxusnyaralásán. A Fidesz szerint korrupt, Magyar Bálint miniszter szerint hibázó sulinetesek közül a programért felelős miniszteri biztos is lemondott, a program pedig átkerült az Informatikai és Hírközlési Minisztériumhoz.

A három korrupciós gyanúba keveredett Sulinettel foglalkozó minisztériumi dolgozó közül Racskó Péter, a Sulinet Programiroda vezetője is lemondott. Úgy érezte, hogy a személyét ért támadások nem vetnek jó fényt a programra, ezért inkább távozik posztjáról.

A Sulinet Programot irányítók közül Hriczu Anita kabinetfőnök és Koltai Péter miniszteri biztos Racskó Péterrel együtt részt vettek egy hétvégi üdülésen egy balatonkenesei luxuszállodában, az Elender vendégeként. Az Elender a Sulinet egyik fontos beszállítója, ezért a minisztériumi dolgozók az ellenzék gyanúja szerint összeférhetetlenné váltak azzal, hogy elfogadták a meghívást.

Magyar Bálint oktatási miniszter fegyelmi vizsgálatot indított mindhárom nyaraló ellen. Közülük Koltai Péter miniszteri biztos már korábban lemondott posztjáról és most Racskó is távozott.

felucca02 2018.09.29. 07:07:50

@Attilajukkaja: A megoldás: Rajongásnak nincsen helye! A bármilyen rangban lévő politikus egy hivatalnok, aki azért van ott, hogy az én ügyeimet intézze, az én életemet tegye könnyebbé és azt vizslassa, hol tud nekem segíteni.
Ahogy e feladatának nem tesz eleget, én, mint a munkáltatója, kibaszom az állásából, hogy a lába sem éri a földet.
Eddig egyik munkavállalómmal sem voltam megelégedve, ezért az összeset kirúgtam, sajnos a többi részvényes valamitől elnézőbb volt és kisebbségben maradtam a véleményemmel.
Vicces egyébként ez a vallási rajongás a hivatalnok iránt, elképzelem, ahogy a műszaki osztály előadójának is a kezét csókolgatják és "Szeretünk Városüzemeltetés" feliratú táblákkal vonulnak az önkormányzat folyosóján.

s 2018.09.29. 21:54:45

@Gleccsertetű: Az. amelyikkel a fogatlan szifiliszes buzi kurva rohadt anyádat baszod nekifutásból szájba?

s 2018.09.29. 21:56:10

@Attilajukkaja: Mert ebből talán értenek, de ez sem biztos.

s 2018.09.29. 21:56:58

@Gleccsertetű: Kurva anyádat, buzeráns köcsög.

s 2018.09.29. 22:00:30

@felucca02: Eddig ez volt a legértelmesebb hozzászólás.

s 2018.09.29. 22:04:42

@Fülig José: "annyi az IQ-ja mint a foga"
Protkója van ennek a kis gecinek, esze tehát semmi.

gazficakó 2018.12.06. 18:08:30

@Terézágyú: A levél 2003.májusában íródott. 2010-ig lett volna idő.
süti beállítások módosítása