Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

A Fidesz rémálma valósult meg

2018. április 07. - Magyarulaszlo

A Fidesz arra építette a választási törvényt, a politikai tér-foglalósdit és a teljes kampánystratégiáját, hogy az ellenzéknek csak akkor lehessen esélye kormányt váltani, ha a sokszínű, egymással versengő erők képesek egy jelölt mögé felsorakozni. A közös jelöltet aztán egyetlen jól irányzott médiaössztűzzel darabokra lehet szedni a médiában és máris jöhet még négy év a hatalomban - ahogy ez többé-kevésbé meg is történt 2014-ben. Még 2017 végén is úgy tűnt, hogy ez a stratégia legyőzhetetlen. De akkor miért és hogyan omlott össze alig 3 hónap alatt a Fidesz legyőzhetetlenségének a mítosza? Íme a legfontosabb szempontok.

Nem egy ellenfél maradt talpon

Egyszerre 3-4 teljesen különböző ellenfélre tüzelni nem lehet hatékonyan. Vona, Karácsony, vagy Szél Berni támadásához teljesen eltérő üzenetek kellenek, a párt tartalmilag teljesen kiüresedett, jelenlegi definíciója enyhén szólva zavaros - még a tábor összetartására sem alkalmasak a baloldali, jobboldali vagy éppen náci üzenetek, ezért volt szükség külső ellenségek folyamatos szállítására - ilyen helyzetben pedig érdemi, értékek és politikai célkitűzések mentén képtelenek érdemi vitára bárkivel. A Sorosozás, migránsozás nem egy nagyszerű eszköz volt a sok közül, hanem jóformán az egyetlen, ellenben politikai vitákra teljesen alkalmatlan lehetőség, hogy a teljesen megvezetett, de túlságosan is heterogén szavazóbázist elvigyék az urnákig.

kartyavar.jpg

Az összefogás nem materializálódott

nem volt bejelentett, nagy összeborulás vörös szőnyegekkel, Soros-szűzlányokkal és külföldi adományokkal, csak sajtóban üzengetés és finnyáskodó politikai egyeztetgetések a saját karakterük megőrzésére kényesen ügyelő pártvezetőkkel, ahol rendre az derült ki, hogy valójában nincsenek is olyan nagy különbségek a pártok célkitűzései között, a kedvencem Szigetvári Viktor és Fekete-Győr András pénteki beszélgetése volt, ahol percekig dolgoztak azon, hogy meghatározzák, hogy tulajdonképpen miben is különböznek. - megjegyzem, meggyőző volt, de sajnos nem sikerült megértenem.

A Fidesz fegyvereire méretezett támadási felület tehát nem volt, ugyanakkor helyben mindenhol megtörténhetett a csoda. A Fidesz országos ellenfélre számított, a fő csapásokat azonban majd helyben szerzi. A választók így vélhetően jóval aktívabbak maradnak, mintha egy izzadtságszagú, eleve kínos összefogás esetén beindultak volna a "márpedig a Gyurcsánnyal/Vonával/LMP-vel soha" reflexek.
A soros plakáton lévő Soros drótkerítés-vágó különítmény látható módon nem jött létre, és erősítette azt az érzetet, hogy a Fidesz hazudik...

kerites.jpgA kamuhullám csúcsa, ami már a Fidesz-szavazók egy részének is sok volt

Megjegyzem, Németh Szilárd és valószínűleg a többi Fidesz-vezető is értette a cselt, de tenni ellene nem tudtak. Pont mint a Halálcsillag, ami arra volt kitalálva, hogy bolygókat robbantson szét, de a kicsiny és fürge X-szárnyú gépekkel azt is ki lehetett pukkasztani.

staw.jpg

A Soros kampány kifújt

Az ország egy ideje már Sorosozós és migránsos vicceken röhög, az állami Propaganda TV-t egymás között már csak Migráns 1-esnek nevezzük, és bizony a Fidesznek köszönhetően ez már tényleg olyan,mint egy politikai paródia: ami egyfajta Izaura-hatást váltott ki - még vannak, akik gyűjtést szerveznek a rabszolgalány kiszabadításáért, de a legtöbben már csak diszkréten elviselik a napi húsz perc hülyítést, vagy egyszerűen csatornát váltanak.
Kifújt, ciki, avitt és unalmas, úgyhogy a jómunkásember inkább kimegy a korzóra és eszik egy Gyrost a töröknél.
Ez van.

Nem maradt hiteles Fideszes

Ez tagadhatatlanul Simicskának is köszönhető, a fontosabb Fidesz megszólalókat szisztematikusan alig egy hónap alatt tette vállalhatatlanná Lajos médiája, igen, pont ugyanazokkal a bevált eszközökkel, amiket négy éve Simon Gábor is megtapasztalhatott a kampány csúcspontján. Fura érzés lehetett Orbánéknak a szerszám túloldalára kerülni - és új tartalom nélkül a Fidesz képtelen volt valódi ellenlépésre - feljebb tekerték a Soros-potmétert, ennyit tudtak a fiúk.
Kiégett, kifüstölt, használhatatlanná vált a teljes Fideszes vezérkar.

A Fidesz adatelemzői lábon szúrták magukat

Túlságosan fontos volt a jó eredmény kimutatása, és annyira örömteli volt a saját tábor rajongása, hogy számukra nem is számított, hogy 10-ből már csak 2-3 ember volt hajlandó elmondani a véleményét, nem vették észre, hogy a megkérdezettek gyakran kamuztak:

hát persze, hogy a Fideszre szavazok te kis köcsög, naná, majd pont Neked mondom meg az igazi véleményemet, mit?!

Kubatov Hódmezővásárhely óta valószínűleg csak széttárja a kezét, ha a várható eredményről kérdezik: a listákat Hódmezővásárhelyen bizony leselejtezte a valóság, ezek után mit tudhat ő?!? Bármi, és bárhol megtörténhet...

A társadalom politikailag ismét akitivizálódott

Hát ezt elsősorban magának köszönhette Orbán, Bencsik András teljesen jól mondta, hogy túltolták a hülyeséget, amivel párhuzamosan összevesztek a világ civilizáltabb felével, miközben a legkülönbözőbb keleti gengszterekkel és diktátorokkal hetyegtek büszkén és fittyet hányva a kritikus hangokra.

Túltolták, miközben viszont a társadalom a várakozásokkal ellentétben nem hülyült el - az ő kis buborékukat kivéve persze. És nem vették észre, hogy hirtelen trendi lett a politika, amihez nyilván sok lökés kellett; a Momentum friss lendülete, Bödöcs életműve, Emőke és Gábor is, az "ugye Elios még", a kisebb és persze az óriásira dagadó korrupciós botrányok, az urizálás és cinizmus, az Olaf, a Simicska által uralt felületek hatékony alkalmazása, és persze a hab a tortán: a Hódmezővásárhelyi győzelem.

Mindezekkel a Fideszben nem tudtak számolni, mert nem szerették a valóságot, és ezért nem is ismerték a saját politikai csinnbummcirkuszukon kívüli világot.

No persze, azt most reflexből, nagy pofával tudták harsogni, hogy a "a világ aljas módon be akar avatkozni a választásba, bezzeg az öszödi Fidesz-hiszti - miszerint "nekünk magyaroknak jogunk van hozzá, hogy megismerjük a tényeket a választások előtt - a feledés diszkrét homályába veszett. Külföldi ügynökök, az árnyékhatalom, a Soros-erők, az EU/Olaf és végül az ENSZ hibáztatása pedig nyilván nagyon frappánsan hangzik egy ideig, ugyanakkor a lelke mélyén még a Fidesz-szavazók is tudják, hogy csókolom,  az a valami, ami lassan már az állukig ér, az nem külföldi ármány, hanem egy meglehetősen büdös, barnás-színű, sűrű folyós lötty, aminek az egyik politikailag értelmezhető szinonimája az, hogy valóság.

 Jó reggelt Fidesz, jó reggelt valóság!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5413815954

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fidesz sírvers 2018.04.08. 20:00:28

"Amit itt látsz: dolomit Agyonverte a Vikit Nem képezte vita tárgyát Mellé temettük a pártját Kifaragtuk rá a képét: Ő, ki meglopta a népét."

Trackback: Polgárok vs. plebejusok 2018.04.08. 17:48:24

A mai választás ugyanarról szól, mint a hetekkel ezelőtti hódmezővásárhelyi: legyőzi-e a magyar polgárság a magyar plebejusokat. Hódmezővásárhelyen ez sikerült, ott a polgári értékek, a polgári mentalitás, egy kiváló, hiteles helyi jelölt és a szisztem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.08. 20:49:14

6 orakor reggel mindenkit varunk a lakóhelye szerint illetékes gyülekezőhelyre

Stephen Lakos 2018.04.08. 20:52:13

@regbor: es megis milyen uj kormanyrol almodozol embor.

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.08. 21:04:26

Gyurcsány már most be van baszva, úgyhogy nem hiszem hogy bejött a választás a lippsiknek

regbor 2018.04.08. 21:13:41

@Borondot jol pakoljatok be lippsik: Kemény 4 hozzászólás... fikanick vagy te, nem igazi hozzászóló!

regbor 2018.04.08. 21:14:48

@Stephen Lakos: Arról a demokratikusan megválasztott új kormányról, ami eltakarítja a fideszes mocskot!

hordalek 2018.04.08. 21:20:07

@regbor: Oké, legyen. De ha a Fidesz nyer, akkor is ezt mond: demokratikusan megválasztott.
Vagy demokrácia csak akkor van, ha a Fidesz bukik?

regbor 2018.04.08. 21:22:44

@hordalek: Természetesen akkor is ezt fogom mondani. Én nem szoktam se..et csinálni a számból. Sőt, ha gondolod, még gratulálni is fogok.

Sir Gombóc 2018.04.08. 21:27:34

@BiG74 Bodri: Főleg, hogy bármi történik, a Fideszé lesz a legnagyobb frakció. Ez a realitás, csak a mérték kérdéses. Így 99%, hogy Áder őket kéri fel kormányalakításra. Na az lenne érdekes helyzet, ha nem lenne többségük, lesz-e aki lefekszik nekik?

Borondot jol pakoljatok be lippsik 2018.04.08. 21:38:55

@Sir Gombóc: Biztos többségük van, a hírekből már ki lehet rakni.

A Bocskai úton kigyók kigyóznak 2018.04.08. 21:45:22

BASSZAK MEG. Mostmar mondjak meg ki nyerte.
Nevetseges, hogy az emberek, csak Gyurcsany Ferenc reszegsegi fokabol tudnak kovetkeztetni az vegeredmenyre.

ben2 2018.04.08. 21:50:13

@A Bocskai úton kigyók kigyóznak:

Ha minden kígyó szavazott, akkor a Kutyapárt tarolni fog. :)

Stephen Lakos 2018.04.08. 22:00:54

Vicces nezni ahogyan valtozik az ellenzeki retorika a nap folyaman...indult alaptalan optimizmussal, majd lassan atcsapodik frusztralt vadaskodasba

ben2 2018.04.08. 22:08:55

Mondjuk a balosok nyilatkozhatnának így látatlanba, hogy akkor most legitim lesz-e a következő kormány vagy mi van, elvégre mindenki örül a magas részvételnek.

VáradiJános 2018.04.08. 22:26:25

@kopasz barmok mindenhol: “Bármelyik fideszes troll, aki itt lippsi farkakra pályázik (alapjáraton), beveheti az enyémet is. Ugyan nem vagyok lippsi, de az enyémet is tisztogathatja bármelyik orbánista fiúka. Na, ki lesz az első, fideszgyíkok?”

Elfáradt a fiad szája?

VáradiJános 2018.04.08. 22:28:44

@Látens Inszinuáció: majd kuncsorgok adományokért mint egyesek

hordalek 2018.04.08. 22:54:05

Ennyi. Csá, megyek aludni. Libbantaknak további kellemes álmodozást.

VáradiJános 2018.04.08. 23:09:18

Hű, micsoda rémálom . :)

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.08. 23:15:54

Az indexen ma is megbukott a fityisz, minek ide választás

Bolshevik 2018.04.08. 23:20:04

@rasztaszív: 8 éve megy a fasisztázás és má akkor is gáz volt.

Bolshevik 2018.04.08. 23:21:28

"A Fidesz rémálma valósult meg"

:DD

DONÁLD TRAMP 2018.04.08. 23:21:57

"A Fidesz rémálma valósult meg"

Hat ez nagyon kellemetlen, ugy nezki, a lipsik mehetnek sziriaba arabokat szopni, mert magyarorszagon egyse lesz.

DONÁLD TRAMP 2018.04.08. 23:22:44

"A Fidesz rémálma valósult meg"

Hat ez nagyon kellemetlen, ugy nezki, a lipsik mehetnek sziriaba arabokat szopni, mert magyarorszagon egyse lesz.

EU zászlót mindenhova! 2018.04.08. 23:23:27

Háddepeddighóddmezzővássárhellyy..:))))

VáradiJános 2018.04.08. 23:24:00

Hol vagy 1ghost? Melyik lesz a cellám?

VáradiJános 2018.04.08. 23:25:13

@EU zászlót mindenhova!: Lázár csúnyán megbukott!!!!!! Ja, nem, csak a tükörben tunt 25%-nak

EU zászlót mindenhova! 2018.04.08. 23:27:25

@VáradiJános: Hát igen, nagyon bíztak magukban egy időközi után. Előfordult ez már velük jó párszor. A valóság azonban ismét rájuk vigyorgott végül..:)))

VáradiJános 2018.04.08. 23:39:57

Májusban Simicska eladja az indexet

Sir Gombóc 2018.04.08. 23:50:54

@Rettegek mert ballib vagyok: Hogy nyert-e az ország? Majd térjünk erre vissza később. Mert ez csak hamis illúzió.

VáradiJános 2018.04.08. 23:56:09

A DK nem tudja elkezdeni a sajtótájékoztatót, mert nem szalonképes a csótány

jajdehülyevagyok 2018.04.09. 00:00:15

Érdekes képzelgés és mikyen jól látja a valóságot, az eredmények mutatják.

Jakab.gipsz 2018.04.09. 00:07:22

@rasztaszív: Semmit sem tudsz a fasizmusról !

Ha fasizmust akarsz találni, tőlünk nyugatabbra keresgélj, ott találták ki. Gondolkodni is kéne, ugyebár.

Ellenzék váltás történt. Ennyi.

ben2 2018.04.09. 00:23:23

Einstein definiálta úgy az ostobaságot, hogy mindig ugyanazt csinálni és más eredményt várni tőle. Ebbe futott bele az ellenzék padlógázzal.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.09. 00:48:40

Vátesz vagy Joska.vatesz.
Muhahhhaaa

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 01:13:14

"De akkor miért és hogyan omlott össze alig 3 hónap alatt a Fidesz legyőzhetetlenségének a mítosza?"

Bruhahaha!

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.04.09. 01:26:57

Köszönjük, jót nevettünk! Írjál majd még ilyen posztokat máskor is!

Tuschinger elvtárs vagyok 2018.04.09. 01:27:13

Nem tudom milyen cuccot tolsz, de jóféle lehet. Az ėbredés azért most biztos elėg sz@r...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 01:33:44

"Fekete-Győr András: Ne higgyétek el, hogy ez a rendszer 2022-ig állni fog!"

Tegnapelőtt FeGyőr olyan álomgyilkosságot ígért Orbánnak, amilyet még nem látott a világ. Ehhez képest ez a szöveg a félholtra vert kutya vonyítása, miközben fülét-farkát behúzva elhúz a színről. :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 01:38:07

@Stephen Lakos:

"Vicces nezni ahogyan valtozik az ellenzeki retorika a nap folyaman...indult alaptalan optimizmussal, majd lassan atcsapodik frusztralt vadaskodasba"

Csak a szokásos mantra. Ha nem a libsik győznek, akkor választási csalás történt.

Így aztán a libsik újabb 4 évig hajtogathatják az unalomig ismert szövegüket.

hopp11 2018.04.09. 01:38:45

Szegény, szegény, szerencsétlen hülye szerző. :)
Vígasztaljon, hogy a többi hasonló ballib idióta poszter ugyanilyen baromságokat hordott össze. Nem vagy egyedül. Tegnap is részletesen pontról pontra cáfolnom kellett az egyik ilyen hülye agymenéseit. Azért nem tudjátok előre jelezni az eredményeket, mert a valóságot sem látjátok.

sterimar 2018.04.09. 02:07:24

Khm-khm.
Elegánsabb, ha nem írok semmit. :)))

zenitó 2018.04.09. 02:31:12

@sterimar: Bölcs gondolat. Haldokló és agonizáló liberális csürhébe már minek belerúgni. Elég csak köpni rájuk.

valaki nagyon más 2018.04.09. 03:50:55

Ez a cikk viccnek is gyenge volt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 06:33:20

Sikerült legyűrni az euroatlantista fenevadakat, a nyugati nagytőke csicskásait, a filantlop gazemberek szolgáit - egy szóval: ballibageddón!

A nagy mozgosítás mindig annak segít, akinek kisebb az elutasítottsága. Márpedig sokkal nagyobb a ballibek elutasítottsága, mint a Fideszé. A kisemberek megijedtek egy újabb ballib országrontás esélyétől Hódmező után, így egyesültek, egyeztettek, s tömegesen szavaztak.

ami szabad 2018.04.09. 06:39:42

A magas részvételi arány, mindenképpen a demokrácia ünnepe. A 2/3 az gáz, a sima többség erősen várható volt, így alakult. Legalább kormányozni nem kell továbbra sem, elég lesz a stop soros. Az ellenzéknek meg külön "gratulálok" mehetnek végre dolgozni. A Momentumnak drukkoltam, van bennük tűz, ellentétben a sok piti egyéni érdeket néző egyebekkel, amivel sikerül egyenlőségjelet tenni a fideszes tolvajok és maguk közé. Nyugodtan mehetnek a lecsóba, és igen, ahhoz, hogy végre kilépjünk a XIX- XX sz árnyékából, teljesen új szemlélet kell. Ha annyi realitásérzék nem szorult beléjük, hogy a választási rendszer sajátosságainak megfelelő stratégiával álljanak elő, akkor sajnos, érdemtelenek arra a bizalomra, hogy kormányzóképességet feltételezzen róluk az ország. Ez az ítélet meg is született tegnap.

theman 2018.04.09. 06:48:41

Minden politika nélkül,tényleg jó a cikk, a fidesz totálisan megsemmisült.Jó amikor valki ilyen világosan elemez.

MACISAJT 2018.04.09. 06:57:36

Ez a baromság gyűjtemény kifejezi mindazt a valóságtól teljesen elrugaszkodott gondolkodásmódot
ami az agyonvert ballibákat jellemzi..:P

Itt állnak, megint kaptak egy akkora kétharmados maflást hogy a fal adja a másikat és bámulnak ki bután a fejükből hogy nű, de hát mi történt?!!!

Nyihihi

MACISAJT 2018.04.09. 07:02:13

De azért ne legyünk igazságtalanok. Fejezzük ki köszönetünket az újabb kétharmadért 1. a hódmezővásárhelyi márki-záynak 2. valamint gyurcsány ferencnek.

Előbbi és utóbbi fellépése nyomán százezrek ugrottak országszerte talpra és rohantak szavazni, azzal hogy "na ne, ezt azért már mégsem"...
Mindig is mondtam, amíg gyurcsány él és virul, olyan mint a lebutított vírus amelyik ébren tartja a nemzet immunrendszerét.
Tartsa meg őt a devla jó egészségben, a haza üdvére.

midnightcoder2 2018.04.09. 07:10:36

@MACISAJT: Na igen, én már pár hete is megmondtam, hogy a DK "Gyurcsánnyal megcsináljuk" plakátkampánya több szavazatot hoz Orbánnak mint a mirgik...

kvadrillio 2018.04.09. 07:11:31

....most elképzelem, hogy mi lett volna, ha nem 70 %-os a kimagaslóan nagy szavazói részvétel és NEM EKKORA NAGY A KORMÁNYVÁLTÓ HANGULAT ?......TALÁN AKKOR MÉG TÖBBET KELLETT VOLNA DOLGOZNIA A KIVÁLÓ INFORMATIKUS CSAPATOKNAK ! :)))))))

MACISAJT 2018.04.09. 07:26:54

@midnightcoder2:

Kiváló ötlet volt a böszme és stábja részéről..
Ahogy az is hogy öszödi beszédével kampányoljon..:P

Nyihihi

Jakab.gipsz 2018.04.09. 07:50:34

"Fekete-Győr András: Ne higgyétek el, hogy ez a rendszer 2022-ig állni fog!"

T. Adriska !

Csak az Olimpiát tudtad elárulni, eladni !

Magyarország nehezebb dió lesz.

MACISAJT 2018.04.09. 07:53:14

"Fekete-Győr András: Ne higgyétek el, hogy ez a rendszer 2022-ig állni fog!"

Dehogy hisszük... Ha ez így folytatódik ugyanis , akkor legalább 2030-ig...:P

Éhesló 2018.04.09. 08:15:53

Hahahaha!
Ha ilyen a rémálom, akkor még sok ilyet szeretnék a magyaroknak.

Nektek lett ez rémálom.
Nektek nem jött össze, még soros pénzén sem.
A brüsszelita komisszárok támogatásával sem.
El kellene gondolkodnotok, már ha képesek vagytok erre egyáltalán.

Most lehetne esetleg pár évig szerény önkritika, hallgatás a hazudozás és magyargyűlölet helyett?

www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/l50.html

valaki nagyon más 2018.04.09. 08:16:59

Tényleg az volt a Fidesz rémálma, hogy kétharmaddal győz? Nem az ellenzéknek volt ez a rémálma?

VáradiJános 2018.04.09. 08:27:46

Öngyilkos lett az éjjel a szerző, hogy még mindig nem szedi le ezt a humorszeletkét?

rnz 2018.04.09. 08:37:19

Vicclappá vált a blog.hu reggelre. :D

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.09. 08:43:57

Azért van humora az indexeseknek, még mindig címlapos ez a poszt :)

VáradiJános 2018.04.09. 08:45:04

@1ghost ! Merre vagy? Komolyan kezdek aggódni érted. Mind a 35 nickemen.

VáradiJános 2018.04.09. 08:46:17

@eßemfaßom meg áll: még nem tértek magukhoz vagy az ópenszoszájetifándésönnek írt magyarázkodó emailekkel kellett kezdeniük a napot

para_noir 2018.04.09. 08:56:33

@eßemfaßom meg áll: azon mondjuk tényleg röhögök, hogy a blogketrec főhelyén az a B1 poszt van órák óta, aminek a címe a Fidesz tönkreveréséről szól. Helló valóság :)))))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 09:01:14

@MACISAJT:

"Előbbi és utóbbi fellépése nyomán százezrek ugrottak országszerte talpra és rohantak szavazni, azzal hogy "na ne, ezt azért már mégsem"..."

Pedig mennyire vágytak a nagy részvételi arányra. :D Hát megkapták.

MACISAJT 2018.04.09. 09:19:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A Népszaga most is olvasható egyik legfőbb híre:

"Závecz: 65 százalék fölött főleg az ellenzék kapja a voksokat"

Nyihihi.

MACISAJT 2018.04.09. 09:26:54

mno.hu/velemeny/ezert-szulethet-ellenzeki-gyozelem-2458593

Hát ez bejött..:P
Ahogy a "közös ország mozgalom" közvélemény kutatásai is...

Nyihihi

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 09:32:58

@MACISAJT:

Hónapokon át hatsogta az ellenzék, hogy megsemmisíti a Fideszt, jön a kormányváltás, rendszerváltás stb. Erre aztán sokan úgy gondolták, ebből azért talán mégsem kérnek,

Az ellenzék a fenenagy hetvenkedéssel, fenekedéssel csak felrázta a látens Fidesz-szimpatizánsokat, akik bár eddig passzívak voltak, egy balliba kormányt azért mégsem akartak, így felemelték a seggüket és ellmentek szavazni.

Tegnap még cím volt az indexen, hogy Orbán annyira fél, hogy még a 96 éves nagymamáját is elküldte szavazni. :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.09. 09:34:33

"Jó reggelt Fidesz, jó reggelt valóság!"

Jó reggelt, ballibák, jó reggelt, valóság! :DDDDDDDDDD

Stephen Lakos 2018.04.09. 09:36:22

Erdekes latni olvasva a kommenteket, nincs nagyon koztuk ellenzeki. Osszepakoltak oszt irany vissza az oroszokhoz? Tenyleg fura, hogy jobbiktrollok seregei voltak lathatoak az osszes blogon az elmult 5-6 hetben, mostmeg csak a nagy kuss...

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2018.04.09. 11:17:43

@Stephen Lakos: azok a "tönkreverték a fideszt" posztokat kommentelik :)

regbor 2018.04.09. 12:31:43

@hordalek: Nos, ahogy tegnap este ígértem, ezúton gratulálok. Hogy azért se mondhassa egy fideszes sem, hogy minden baloldali bunkó.

megvagyhadnagy 2018.04.09. 13:01:42

@regbor: Én biztos nem mondtam, hogy minden baloldali bunkó. Ezeken a blogon inkább a balosok/jobbikosok birkáznak/birkáztak le mindenkit, aki nem ért velük egyet. Vona pl. nem is gratulált Orbánnak. Inkább lemondott. Jobb is így mindenkinek.

regbor 2018.04.09. 13:22:57

@megvagyhadnagy: Nem konkrét személyről írtam, hanem általánosságban. A fideszes hozzászólók zöme komplett idiótának tart mindenkit, aki nem hisz a narancsos elvekben. Én még ahhoz a korosztályhoz tartozom, aki nem váltogatja az ideológiai nézeteit, mint az alsógatyát. Viszont elvárnám, hogy az is tisztelje az én elveimet, aki esetleg nem ért azokkal eggyet. Amikor én egy blogon hozzászólok, nem rögtön a magas "c"-n kezdem.

Fekete Gyor Andras. 2018.04.09. 17:19:27

Nincs miert szomorkodni, holnap ugyis megbukik a naci Orban, mint az elmult 8 evben minden heten.

Éhesló 2018.04.09. 17:33:18

@Fekete Gyor Andras.: holnap? Már ma megbukott. Ötvenszer, vagy százszor is talán.

Stephen Lakos 2018.04.10. 09:52:33

@regbor: sajnos beloled van a legkevesebb az ellenzekiek kozott...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.10. 10:52:09

@regbor:

"elvárnám, hogy az is tisztelje az én elveimet, aki esetleg nem ért azokkal eggyet."

Semmi okom tisztelni az elveidet. Max. téged tisztellek, amiért egyenes gerinccel kitartasz mellettük,

regbor 2018.04.10. 12:31:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bocsi, de vitatkoznék. Az általam vallott elvek nem ellentétesek az egyetemes "emberi" elvekkel, nem képviselnek szélsőséges, kirekesztő, stb. nézeteket. Miért nem lehet ezeket az elveket tiszteletben tartani? Mert nekem más a pártszimpátiám?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.04.10. 14:33:04

@regbor:

Az elveid - már ha a liberálisnak nevezett elveket vallod - szavakban szépek, a valóságban azonban olyan torzulásokhoz vezettek, mint a PC, a véleményterror, Európa önfeladása stb. Mintapélda Németország. Szavakban a kommunizmus is szép és jó volt, oszt hová vezetett...

Javaslom elolvasásra Douglas Murray Európa ​furcsa halála c. munkáját, nemrég töltötték fel az nCore-ra. Meglepően objektív. nem is annyira a liberalizmust hibáztató írás, igen tanulságos a folyamatábrázolás.

De ha nem haragszol, nem akarok belemenni egy véget nem érő vitába arról, miért nem tisztelem az elveidet. Ezt a vitát sok tízezerszer lefolytatták már különböző fórumokon, nincs szükség még egyre. Tőled sem várom el, hogy tiszteld az enyémeket.

Kérlek, fogadd el ezt, már csak azért is, mert az én ezen hozzállásom maximálisan egybevág a tiédel, vagyis azzal a bizonyos milliószor idézett, Voltaire-nek tulajdonított és a liberális ars poeticának nevezhető mondattal, amit most nem fogok leírni, úgyis ismered. Kár, hogy a ma liberálisai épp ezt köpik nap mint nap szembe.

regbor 2018.04.10. 14:42:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm az őszinte hozzászólást, ebben a formában nincs közöttünk ellentét. Sajnos ritka ez a hang mindkét oldalon. Szép napot!

Gleccsertetű 2018.04.10. 15:58:39

@Mr Elios: na mizu rezsicsökkentő hapcibenő, hh nicket váltottál? lealáztak az előzőeken?