Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Sakk Matt: Ha a Fidesz veszít, Orbánnak vége. Ha Orbán nyer, a Fidesznek annyi.

2018. március 01. - Magyarulaszlo

Érdemes egy picit hátralépve megvizsgálni a helyzetet most, hogy a lassú méregnek is nevezett "Korrupció" bizony elérte a Miniszterelnök családját.

Ha a Fidesz veszít,

akkor Orbán és a vezérkar valóban mindent elveszíthet, sőt még annál is többet. Eljárások indulhatnak és tekintettel arra, hogy a NER működésének a lényege volt a korrupció, nem lehetnek kétségeink, arról, hogy rengeteg hivatali visszaélésről, hűtlen és hanyag kezelésről hallhatunk majd. Most nem foglalkoznék azzal, hogy kinek kell börtönbe vonulnia, mindazonáltal óvatos jogászként Orbán minden bizonnyal másokkal viteti majd el a balhét, hiszen a "Nem hagyunk senkit az út szélén" nyilván nem vonatkozik arra a helyzetre, amikor majd ő is ott ül a vádlottak padján.

De egy ilyen helyzetből még fel lehet állni

Ugyanakkor 4 év alatt ellenzékben, kitartó és jó minőségű kommunikációval és rengeteg okos személycserével, akár Orbán nélkül ki lehet alakítani egy jobb, versenyképes Fideszt. Ez nem pusztán teória, hanem empirikus tapasztalat, hiszen a Fidesz 2002-ben is korrupciós vádak tucatjai közepette szenvedett vereséget és - igaz, hogy két ciklus kellett hozzá, de képes volt talpra állni, sőt megragadni a hatalmat. Mondhatnák, hogy "dehát akkor még nem volt a miniszterelnök családja a vádlottak között", de a helyzet az, hogy a botrányos ügyek Orbán feleségét és apját is érintették, nem is kicsit elég csak a Tokaji botrányokra és az Orbán Győző féle bányákra gondolni.

Ám ha Orbán nyer

akkor a Fidesz egy rendkívül veszélyes helyzetbe kerül, hiszen Orbán személyében egy olyan sebzett miniszterelnökkel kell újabb négy évet végigcsinálniuk, akinek nap mint nap szembe kell néznie a korrupciós vádakkal, újabb és újabb műbalhékat kell kitalálnia, hogy saját bűneit elfedhesse - láthattuk, hogy a négy év Sorosozás és a migránsok falrafestése is teljesen degenerált intellektuális állapotba kergette a Fideszes megszólalókat. Egy ilyen komoly szellemi kihíváshoz rengeteg Németh Szilárdra lenne szükség, az viszont már középtávon sem igazán tenne jót a párt imidzsének (no nem mintha a Párt most bővelkedne szellemes, értelmes megszólalókban).

Gyurcsány sorsára jut

Újabb négy év kétharmad nélkül,  folyamatos ellenzéki támadások össztüzében, korrupciós vádak célkeresztjében, folyamatosan tovább erodáló népszerűség mellett, hát ez nem egy politikusi leányálom. Ugyanakkor láttunk már hasonlót: Gyurcsány nem mondott le az öszödi igazságbeszédet követő forró ősz után és ez gyakorlatilag olyan sebeket ejtett az MSZP-n, hogy még 8 év után is csak 10-15 %-os eredményeket hoznak a közvéleménykutatók szerint. Pedig Gyurcsány esetében csak a beismerés szólt nagyot, valójában nem volt bizonyított maga a bűn, és a boszorkányüldözés után indított eljárásokban minden vád alól felmentették.

gyurcsorban_0.jpg

100 kilóval ezelőtt

Orbán nem járna ilyen jól

Egyrészt ne legyenek kétségeink, a mostani korrupciós ügyek választási győzelem esetén is halálosan komoly károkat okoznak majd, hiszen a NER lovagok gátlástalan mohósága miatt jóformán Orbán teljes környezetét érinteni fogják a vádak, a családját, a barátait, a jelenlegi kormánytagokat és a bűnök végrehajtásában együttműködő bürokratákat, államtitkárokat, polgármestereket és jegyzőket. Egy megnyert választás után tehát még az is kétséges, hogy képes lesz-e alakítani egy komolyan vehető, hiteles arcokból álló új kormányt.

Ha Orbánnak fontos a Fidesz, akkor minél hamarabb félreáll

Bármilyen hihetetlenül hangzik is, egyedül ebben az esetben van egyáltalán lehetőség a túlélésre közép távon. Orbán egy szép beszédet követően mártírként feláll, pár évig kussol, a Párt pedig a királyi tehertől megszabadulva talán képes lesz regenerálódni, visszaszerezni a jelenleg teljesen elveszített hitelességét. Akkor aztán Viktor is visszakúszhat és ha mázlija van, jön addig egy recesszió, ami ismét felülírhatja a köz hangulatát.

Ismerve Orbán hatalomvágyát, hiúságát és gyávaságát, természetesen minimális az esély arra, hogy hátrébb lépjen, ami rossz hír a Fideszeseknek, hiszen minden más esetben valószínűsíthető a Párt teljes összerogyása, okafogyottá válása.

Sakk-Matt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5813707292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 09:57:49

@Magyarulaszlo:

Nem is kevés. Sok magyar kergettek öngyilkosságba, emigrációba, éhhalálba.

$pi$ 2018.03.02. 10:06:00

@Magyarulaszlo: "És melyik faluban gázolták halálra az ellenzéki jelöltet a kampány során?"

Az mszp alat gyilkolták a cigányokat. Lehet, hogy akiről beszélsz azt is a Gyurcsány ölette meg? Csak kérdezem, csak kérdezem! :D

Magyarulaszlo 2018.03.02. 10:16:24

@$pi$: Segítek.
Felcsúton 2014-ben, halálra gázolták Mészáros Lőrincz egyetlen riválisát.
444.hu/2015/07/31/varadi-andras-csaladja-meg-egyszer-az-ugyeszseghez-fordult

Érdekes, hogy ezt elfelejtetted...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.02. 10:24:02

@kolompa lole 1111:

Amennyiben sikerül bevezteni a liberális diktatúrát, akkor liberális diktatúra lesz, ez tény.

Dr. Trejo 2018.03.02. 10:26:05

Miért ájvékolnak minden komment szektorban a fidesznyikek? Azt hittem 9/10-el nyernek áprilisban tehát semmi okuk a nyivákolásra... Annyira magabiztosak a teljesítőképességükben, mint annak a bizonyos fővárosi polgármesternek, amikor meglát egy p*nát!

$pi$ 2018.03.02. 10:27:59

@kolompa lole 1111: "Sok magyar kergettek öngyilkosságba, emigrációba, éhhalálba."

Úgy van! Igaz! Csak a többiek kedvéért, öt-hat éhenhaltat felsorolhatnál... :D

$pi$ 2018.03.02. 10:30:57

@Magyarulaszlo: "Érdekes, hogy ezt elfelejtetted..."

Nem, nem felejtettem el. Szerintem a Gyurcsány volt, ebből akart tőkét kovácsolni.

$pi$ 2018.03.02. 10:32:13

@Magyarulaszlo: "- az antiszemitizmus és a korrupció folyamatosan erősödött...."

Az antiszemitizmus nem erősödött, az az elejétől fogva nagyon erős volt. Az őszirózsás forradalom és trianon miatt.

Herbert Putzenschramm 2018.03.02. 10:48:44

@Magyarulaszlo: a fidesz az nem egy párt, hanem egy vallás, ahol orbán vitya egy személyben isten, Jézus, a 12 apostol, Szüzmária és a szentlélek.

az emberek nem a fideszre szavaznak, hanem orbán viktorra. és ezt tudja az összes fideszes alattvaló is, ezért nem mernek neki visszaszólni, ezért tolják ők is droidként a sorosozást. tudják hogy ha bárki a fideszen belül megerősödne, akkor viktor elnyomná, mint sörszagot az orbit.

a fidesz egyet jelent orbán viktorral, ha nincs viktor akkor fidesz sincs

kolompa lole 1111 2018.03.02. 10:58:59

@$pi$:

"Az mszp alat gyilkolták a cigányokat."

A fideSS alatt meg a cigányok gyilkolják és rabolják ki a magyarokat. Orsós Vitya vajdáddal az élen.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:00:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Az i betűt lehagytad, illiberális kommunista diktatúra van most, és sajnos sikerült bevezetnetek. Fradis gyilkosokat küldtök a magyarok ellen, szétlopjátok a magyarok pénzét, ebből akasztás lesz, mint 56-ban apáitokat.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:01:22

@$pi$:

Kérdezd meg elvtársadat, kezelőorvosodat, aki szerint 47k-ból meg lehet élni!!!

$pi$ 2018.03.02. 11:17:17

@kolompa lole 1111: "A fideSS alatt meg a cigányok gyilkolják és rabolják ki a magyarokat. Orsós Vitya vajdáddal az élen."

Amit én mondtam az bizonyított tény, amit te mondtál, az egyszerűen rágalom. Ez körtünk a különbség, én igazat mondok, te hazudsz.

"Kérdezd meg elvtársadat, kezelőorvosodat, aki szerint 47k-ból meg lehet élni!!!"

Nem tudom kiről beszélsz, sem elvtársam, sem kezelőorvosom nincs és soha nem mondtam, hogy semekkora összegre, hogy meg lehet élni belőle. Megint hazudsz?

Duplaxiii 2018.03.02. 11:17:26

Én most is, ahogy a többi álmokat szövögető bloggertől is, megkérdem:
Ha az ellenzék nyerne, de nem 2/3-al, akkor hogyan képzelik az elszámoltatást.
A mai jogszabályok alaján vagy 2/3-kell, vagy az utcán forradalom.
Más nem írhatja felül a törvényeket, és azokat szépen beágyazták. Például nem nyúlhatnak hozz poltpéterhez, nincs jogi alap számos kényes terület vezetőihez.
Mert ezeket mind 2/3-hoz, egymárra épülő 2/3-okhoz kapcsolták.
Felnyitnám a szemüket a most gurráhangulatban lebegőknek, hogy ha az ellenzék nem tudja összehozni a parlamentben a 2/3-ot, akkor a fidesz ellenzékből fél év alatt lezúzza az új kormányt! Minent meg tud akasztani a nála maradó közmédiával, az ügyszséggel vagy például Áderrel.
De ott a számvevőszék, a választási bizottság, az MNB, a bíróságok, a kúria, az alkotmánybíróság.
Mind tudatosan bebetonozott szervezet.
És a 2/3-hoz kell a most passzívak közül 2 millió plusz szavazó, amitől az ellenzék is retteg, mert ugye azok azért passzívak, mert őket sem akarják...

$pi$ 2018.03.02. 11:18:43

@kolompa lole 1111: "ebből akasztás lesz, mint 56-ban apáitokat."

Amit mondasz az gyűlöletkeltés. A törvény büntetni rendeli.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.03.02. 11:21:40

@rallus: Én sem bánnék konkrétumot. De sajnos én nem vagyok nyomozóhatóság, Polt pedig elszabotálja a nyomozást minden fideszes érintettségű esetben. De ezt te is tudod, pont ezt nevezem cinizmusnak. Kénytelen vagyok arra hagyatkozni, amit látok. Nevezetesen, hogy olyan tempóban, ahogy Orbán barátai és veje gazdagodik simli nélkül nem lehet gazdagodni, miközben Orbán 1 milliós megtakarításról beszél (és most had ne folytassam a többivel, akinek a kutyája nevén is van már kastély és hasonlók).

De mi a fasznak magyarázom... válaszolni sem kéne neked, hiszen nem arról van szó, hogy nem érted miről beszélek.

$pi$ 2018.03.02. 11:24:41

@Mr Elios: "Polt pedig elszabotálja a nyomozást minden fideszes érintettségű esetben."

Ez sem igaz, nézd csak, bizonyíték:

fenysebesseg.hu/2017/01/10/itt-az-5-legdurvabb-fideszes-bunozo-listaja-mar-eliteltek-oket/

Itt például 5 fideszes, akit el is ítéltek. Tehát hazudtál.

$pi$ 2018.03.02. 11:26:00

@Mr Elios: "és most had ne folytassam a többivel, akinek a kutyája nevén is van már kastély és hasonlók)"

Kutyának a nevén nem lehet kastély, csak jogi személy nevén lehet. Megint hazudtál.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:33:17

@$pi$:

"Amit én mondtam az bizonyított tény, amit te mondtál, az egyszerűen rágalom. Ez körtünk a különbség, én igazat mondok, te hazudsz."

Látod, már megint összevissza hazudozol! Amit mondasz, annak kizárólag az ELLENKEZŐJE igaz.

flydomi 2018.03.02. 11:36:43

Kis Butuskák. :)

Orbán vezír nagyúr Soros bácsi embere. :) (nemhiába támogatta a papi még a fiatal OV-t,ahogy most is,csak titokban. :) ) Így a szotyiköpködö készíti elő magyarország bukását-eltörlését azzal,hogy titokban be engedi a muszlimokat jó pénzért. :) Két legyet egy csapásra:hülyének nézi híveit,miközben meglopja-hazudozik nekik,mialatt fű alatt Soros bácsi tervét végre hajtva magyarországra a sok tíz-százezer muszlim haverját be engedi,miközben már a világok Harcát folytatja a Galaxis ellen. :)
Mesterien csinálja,ahogy a híveit is megvezeti. :D Ebben vittya a király. :)

Magyarulaszlo 2018.03.02. 11:37:54

@Duplaxiii: Nem stimmel amit írsz, a jelenlegi választási rendszerben a győztes van túl kompenzálva, rendkívül csekély a különbség a választási győzelem és a kétharmad között.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.02. 11:37:57

@kolompa lole 1111:

Érdekes ez a "diktatúra", ahol teljes szólásszabadság van, s ellenzékiek választásokat nyernek...

$pi$ 2018.03.02. 11:40:26

@kolompa lole 1111: "Látod, már megint összevissza hazudozol! Amit mondasz, annak kizárólag az ELLENKEZŐJE igaz."

Én hoztam bizonyítékokat, te csak a cap-lock-ot mozgósítottad. :D

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:40:53

@Duplaxiii:

A semmit nem érő fideszes papírfecniket ("törvény"nek csúfolt háziszabályok) vagy le kell szarni, vagy meg kell kerülni. Például lehetne hadiállapotot hirdetni a korrupció ellen, akkor lehet kaasztani is. És/vagy lehetne bűnszervezetnek nyilvánítani a fideSSt, és mint trónbitorlókat, utólag megsemmisíteni a háziszabályaikat. Ők is visszamenőlegesen hazaárultak, a nép is megteheti, végülis ez a nép hazája, nem orbáné.

A jog forrása a magyar nép, nem egy viktátor, a nép bármilyen fecnit felülírhat. Az igazság, a népérdek előrébbvaló a törvénynél, pláne egy nem magyar fecninél.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:41:55

@Duplaxiii:

"Például nem nyúlhatnak hozz poltpéterhez, nincs jogi alap"

Dehogynem, egy utcai rögtönítélő népbíróság simán hozzányúlhat. Ahogy Csaucseszkuhoz is.

$pi$ 2018.03.02. 11:42:11

@flydomi: "nekik,mialatt fű alatt "

Mi alatt, hát fű alatt! Öreg, te nagyon vicces vagy írj még! :D Ez a jü az internetben, olyanok is írni kezdenek, akik egész életükben nem tették. :D

Magyarulaszlo 2018.03.02. 11:43:48

@Duplaxiii: másrészt vicces hogy szerinted te tudod a passzívan motivációkat.
1. Mi az hogy passzív? Már a szóhasználatot is furcsa
2. Bizonytalannak nevezik azokat akikre te valszeg
3. A bizonytalanok olyan szavazásra jogosultak akik nem árulják el hogy kire szavaznak.
4. Vásárhelyen kiderült h Nem a Fideszre

$pi$ 2018.03.02. 11:44:12

@kolompa lole 1111: "akkor lehet kaasztani is" Már annyira akasztanál, remeg a kezed a billentyűzeten. Persze kizárólag a liberális demokrácia védelmében, tudjuk.

Ejj, öreg, de jó, hogy az én életemben már nem juttok a hatalom közelébe, de jó!

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:45:09

@Duplaxiii:

"a fidesz ellenzékből fél év alatt lezúzza az új kormányt! Minent meg tud akasztani a nála maradó közmédiával, az ügyszséggel vagy például Áderrel."

Épp ezért nem a fideszes jogszabályok szerint kell táncolni, hanem a népérdek szerint. Nem az számít hogy ki vezeti az állami szerveket, hanem hogy a tagjai kihez lojálisak: a führerhez vagy a néphez. Poltot simán le lehet sittelni, csak akarni kell. Ha lesz rendőr aki odamegy hozzá és ráteszi a bilincset, akkor le van sittelve, fideszes jogszabály ide vagy oda. Az a lényeg hogy népérdekből történjen. A demokrácia a többség uralma, ezt nem akadályozhatja meg egy tolvaj kisebbség.

$pi$ 2018.03.02. 11:45:25

@Magyarulaszlo: "4. Vásárhelyen kiderült h Nem a Fideszre"

Az is kiderült, hogy nem a baloldalra! :) Hány százalék szavazott a baloldalra?

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:46:12

@$pi$:

Ezt mantráztátok Hódmezővásárhelyen is, aztán úgy elkullogtatok fület-farkat behúzva, ahogy kellett. Ne aggódj, innentől már csak a lejtő van számotokra!

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:46:49

@$pi$:

Nem hoztál, a hazudozás nem bizonyíték!

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:47:56

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Hitler is választással került hatalomra, ahogy Viktor is. És ugyanúgy fognak elbukni.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:49:40

@$pi$:

Ez ténymegállapítás. Nem szólítottam fel semmire, csak megjósoltam, hogy ne akkor érjen titeket a meglepetés, amikor a hóhér kirúgja alólatok a sámlit. Minden diktátornak eza sorsa, Hitlertől, Szaddamon át Kadhafiig.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:50:48

@$pi$:

Rajta van orbán a listán? Meg a strómanja? Meg a fatolvaj veje? Nincs? Akkor hazugság.

$pi$ 2018.03.02. 11:50:51

@kolompa lole 1111: "Nem hoztál, a hazudozás nem bizonyíték!"

Linkeltem baloldali blogokat. Azokat is orbán vezérli? :D

" úgy elkullogtatok fület-farkat behúzva, ahogy kellett"

Úgy nézek ki, mint aki elkullogott? :D Utánanéztél már, hogy a baloldali pártok jelöltjei hány százalékot kaptak? :)

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:54:21

@$pi$:

Kit érdekel a baloldalod? Te is egy baloldali kommunista párt trollja vagy. A baloldal csak titeket, baloldaliakat érdekel. MSZP = fideSS = kommunizmus. Pontosabban az MSZP a gerinces komcsik utódpártja, a fideSS pedig a gerinctelen komcsiké, akik nem voltak elég jók MSZP-snek. Azért KISZ titkárságig még eljutott Viktorka és Luxustónika, mielőtt kidobták őket a tutiból.

A lényeg ogy vesztettetek HMVH-n, és veszteni fogtok Magyarorszgáon is.

$pi$ 2018.03.02. 11:55:40

@kolompa lole 1111: "Rajta van orbán a listán? Meg a strómanja? Meg a fatolvaj veje? Nincs? Akkor hazugság."

Tudom, hogy neked magas lesz, de azt mondtad, hogy a Polt minden fideszest megvéd. Erre mutattam egy listát öt elítélt fideszesről. Ebből következik, hogy az eredeti állítás nem igaz.

Magas, mi?

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:56:33

@$pi$:

Nem hoztál.

Nem érdekel még mindig a baloldalotok magánügye, ezt egymás közt rendezétek le a Mókus örsben! Putyinnál biztos jó pont hogy komcsik vagytok, minket nem érdekel. Csak az hogy takarodjatok innen, de előbb a pénzt rakjátok vissza!

kolompa lole 1111 2018.03.02. 11:57:58

@$pi$:

Nem a feláldozott kisemberekről volt szó, hanem a főgecikről, ezt te is tudod, csak terelsz. Minden fidesznyik elvtársnak fedez a Polt? Igen! Nem baj, majd a rendszerváltás után őt is elszámoltatjuk ezért.

$pi$ 2018.03.02. 12:15:27

@kolompa lole 1111: "Putyinnál biztos jó pont hogy komcsik vagytok"

Nem nagyon érted mi az, hogy jobb meg bal oldal ugye? :D

"Nem a feláldozott kisemberekről volt szó"

Arról volt szó, hogy "mindenki". Most azt hazudod, hogy nem mindenkiről volt szó, de konkrétan azt mondtad, hogy mindenkit megvéd, úgyhogy most sem mondasz igazat.

Amúgy te börtönben vagy? Vagy talán téged is megvédett a Polt?

flydomi 2018.03.02. 12:31:11

@$pi$:

Bruahahahahaha.Szötyievő kis vezíred miatt parázol,aki mesterien átqrja hívő fejed? :D
Helyes. :D

kolompa lole 1111 2018.03.02. 12:35:05

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Kicsit korábban kellett volna megkérdezned a cigányvajdádtól, mielőtt elkezdtétek volna. Jó reggelt kívánok, hát felébredtél végre?

kolompa lole 1111 2018.03.02. 12:36:12

@$pi$:

"Nem nagyon érted mi az, hogy jobb meg bal oldal ugye? :D"

Nagy baj hogy te nem érted, és így akarod számonkérni. Tudod, a kommunizmus az az államosítgatós, mindenki egyenlő, de az elvtársak mégegyenlőbbek rendszer, ami most is van, meg Rákosi apátok idejében is volt.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 12:36:56

@$pi$:

"Amúgy te börtönben vagy? Vagy talán téged is megvédett a Polt?"

Nem vagyok fideSSes, nem tudtam ellopni közpénzt, mint te.

Geza16V 2018.03.02. 13:04:29

Ahogy olvasgatom a blogokat es a kommenteket, egyre inkabb meggyozodom arrol, hogy (1) jo dontes volt lelepni kulfoldre (2) jelenleg a Ketfarku Kutya Part a legracionalisabb dontes (3) eletemben eloszor hazamegyek szavazni.

Netuddki. 2018.03.02. 13:27:44

Vesszen a fidesz, írmagja se maradjon! A szellemi és erkölcsi degeneráltaknak nem kell külön párt.

Netuddki. 2018.03.02. 13:29:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Lesz háború?"

Ne kárörvend Ivanov! Bulgáriában is levadászunk.

s 2018.03.02. 13:53:11

Nyerjen a fidesz! Tiszta szívből ezt kívánom. Ezt a mocsok gecitengert nyalják fel ők. Náluk emelkedjen a kamatszint, náluk szűnjön meg az EU támogatás, náluk rohadjon szét a gazdaság. Ne választásokon szabaduljanak a kelepcéből. Rohadjanak bele a hatalomba és akasszák fel őket a büdös picsába! Azt érdemlik.
Egyébként nincsen külön fidesz és orbán. Ez a két dolog azonos. A választók szemében, a párt szemében és orbán szemében is. Tehát egyszerre fognak megdögleni, kár azon spekulálni, hogy majd valaki külön utakon fog járni, hogy mentse a másikat. Rohadék, pusztítani való bűnszövetkezet.

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2018.03.02. 14:01:28

@s: " Náluk emelkedjen a kamatszint, náluk szűnjön meg az EU támogatás, náluk rohadjon szét a gazdaság. Ne választásokon szabaduljanak a kelepcéből. "

Ja mostmar 8 eve mindjart no az inflacio, mar 8 eve mindjart megszunik az unios penz, plusz kizarnak minket, mar 8 eve mindjart bedol a gazdasag. Bizzal benne, mar tuti nem kell sokat varni.

Orban VikTROLL 2018.03.02. 14:22:56

Olyan opcio kellett volna szvazsanal, hogy:
A fidesz nyer es 4 ev mulva megerosodve meg jobban mint most.

mert ez a realitas

s 2018.03.02. 14:25:24

@A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT: Ma hideg van. Tehát holnap is az lesz. Sőt, a jövő héten is. Innentől kezdve már mindig hideg lesz, mert ma az van. Júliusban is hideg lesz.
Buta fasz vagy.
www.portfolio.hu/gazdasag/megszolalt-az-uj-fed-elnok-folytatjak-az-ovatos-kamatemeleseket.4.278029.html
Egyébként mi a kurva anyádért 314 kibaszott forint egy euro? He?

Ma Baker 2018.03.02. 14:32:24

"Orbán személyében egy olyan sebzett miniszterelnökkel kell újabb négy évet végigcsinálniuk, akinek nap mint nap szembe kell néznie a korrupciós vádakkal"

Igen, ezt tökéletesen jól írod, a ballib ellenzék non-stop vádaskodik és próbálja meg valóságnak beállítani elferdített "ügyeiket".
De ez mint az elios "ügy"-nél is látszik, kb kivétel nélkül csúnya lebukásba torkollik és csak az derül ki, hogy az ilyen blogok mint ez és a hírportál társaik csak folyamatosan hazudozva próbálnak fogást találni Orbánon bármi áron.

www.origo.hu/itthon/20180302-tungsram-schreder-sajtokozlemeny.html

pizo 2018.03.02. 14:38:19

@s: "Nyerjen a fidesz! Tiszta szívből ezt kívánom. Ezt a mocsok gecitengert nyalják fel ők. Náluk emelkedjen a kamatszint, náluk szűnjön meg az EU támogatás, náluk rohadjon szét a gazdaság. Ne választásokon szabaduljanak a kelepcéből. Rohadjanak bele a hatalomba és akasszák fel őket a büdös picsába! Azt érdemlik."

Ebben mi még jobban belerohadnánk. Orbánék meg időben le tudnának lépni.

Zoli

s 2018.03.02. 14:48:12

@pizo: "Orbánék meg időben le tudnának lépni."
Dehogy tudnának! Akit el akarnak kapni, az el lesz kapva. A mi belerohadásunk pedig azért kell, mert a lakosság okosabb 10%-ának nem fog hinni a maradék buta 90%. Kell a kijózanító sokk, hogy soha többet ne juttassanak balfasz geci rablóhordát a hatalomba.

DaveEr 2018.03.02. 15:25:32

Elmondom mi lesz. Orbán nyer, aztán az ilyen blogok szerzőit baleset érni, mint Oroszországban. Orbán = mini Putyin. Nem fog a fidesz veszíteni, túl sok a nyugger, a műveletlen barom, akik szerint "majd megvéd minket a fidesz" a sorostól ,meg a migráncsoktól. Teljes az agymosás. Magyarország szépen pusztul tovább... Orbán helyét majd valamelyik családtagja veszi át, lehet a bolond fia, aki éppen messiásnak képzeli most magát.

BéLóg 2018.03.02. 15:27:01

Nahát, cseszd+, ezt biztos valami Deep Nihil mesterséges intelligencia találta ki neked, mert az kizárt, hogy ez csak úgy magadtól eszedbe jutott!

BéLóg 2018.03.02. 15:29:45

@DaveEr: Mondd, akkor Hódmezővásárhelyre lecsapott az IKÚ villám? Esze lett a sok faxrapasztnak?
Aztán ha ez a sok faxrapaszt MEGVÁLASZTJA Lézer Janit a Parlamentbe, mert meg fogja választani, akkor megint agymosottak lesznek?
Mondd, téged nem feszélyez, hogy azokat, akiknek a szavazataiért imádkozol, ilyenkor lefaxrapasztozod meg agymosod meg minden?
Hát, csak annyit tudok neked erre mondan, hogy szegény.

haXXor 2018.03.02. 16:29:12

Mondjuk azért vicces amikor egy szimpla közlemény, pillanatok alatt romba dönti a balos 'Orbán buktató' álmokat :( www.schreder.hu/news.php?id=73

Orbán kormány DunábaLövetési minisztere 2018.03.02. 16:33:59

@DaveEr: "Elmondom mi lesz. Orbán nyer, aztán az ilyen blogok szerzőit baleset érni, mint Oroszországban. Orbán = mini Putyin"

AZ BIZTOS ! De nem baleset lesz. A választas megnyerese utan, az ilyen indexes sorosberenc bloggereket, es berkommeteloket ELSOKENT fogjuk dunaba lovetni. ELSOKENT !!!

s 2018.03.02. 16:42:35

@haXXor: Olyat lehet, hogy csak ti fizetitek vissza a kibaszott 13 milliárd pénzt? Ha már annyira hisztek a csúti szardarabnak? Én nem akarom a saját lábán álldogáló ráhel ribanc stricijének a biznicét pénzelni. Pénzelje a kurva rohadt anyja, lopott az is épp eleget tőlünk.

s 2018.03.02. 16:44:14

@Orbán kormány DunábaLövetési minisztere: A kurva kibaszott trippere fogatlan buzi anyádat pedig most azonnal baszatom szájba nekifutásból egy ágyúhúzó csatalóval.

s 2018.03.02. 16:44:49

Basszátok szájba a ribanc kurva rohadt anyátokat mind!

Parajpuding 2018.03.02. 16:58:44

Teljesen mindegy a végkifejlet szempontjából, ha 2018-ban orbán nyer vagy veszít. Ha veszít, teljesen elborul az elméje, a fidesz atomjaira hullik, hiszen az ő maga, a többiek körülötte önállóan életképtelen haszonlesők, akik lelépnek az addig összeloportt vagyonokkal, vagy agyhalottak, akik majd bolyonganak a semmiben vezér nélkül. Ha nyer, tovább hordja a lőport egy halomba, ami már most is óriási, és amikor az robbanni fog, elsöpri végleg irmagostul. Mindez csak idő kérdése.

dukeekud 2018.03.02. 17:05:42

@haXXor:
"Mondjuk azért vicces amikor egy szimpla közlemény, pillanatok alatt romba dönti a balos 'Orbán buktató' álmokat :( http://www.schreder.hu/news.php?id=73"

Elolvastam , es bar eddig sem volt ketseges szamomra, hogy az Orban elleni tamadas az elso betutol az utolsoig hazugsag, SZEMENSZEDETT HAZUGSAG.
De az iras vilagosan bizonyitja, hogy barmifele alap nelkul kizarolag a kormany elleni tamdas miatt talaltak ki ezeket a hazusagokat. Es hogy SZO SZERINT, EGYETLEN BETU SEM VOLT IGAZ ABBOL AMIT IDAIG MONDTAK.
Ebbe most csunyan belefog bukni a baloldal.
Ezt az aljas hazugsagcunamit, nem lehet utolag kimagyarazni.

Orbán kormány DunábaLövetési minisztere 2018.03.02. 17:11:26

@s: Be vagy szarva mi, te kis fasszopo sorosberenc, kocsog lipsi ?
Hat garantalom neked, hogy teged szemelyesen foglak a dunaba loni, a mocskos kurvaanyaddal egyutt, te kecskebaszoszopo gecilada.

s 2018.03.02. 17:18:14

@Orbán kormány DunábaLövetési minisztere: Megbasztam a leányodat. Sikítva élvezett, és könyörgött, hogy még, még, még . . . Egyszer ki kellene próbálnod neked is.

nnnnnnnn 2018.03.02. 17:57:33

mindenki nyugodjon meg, áprilisban nyerni fog a fidesz.

Orbán kormány DunábaLövetési minisztere 2018.03.02. 18:53:01

@s: Czegledi megy vissza a bortonbe ugy hogy megbaszhatjatok kurvaanyatokat.
Ti meg mentek a dunaba a tetves mocskos kurvavanyatokkal egyutt, az tutti.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 21:44:51

@Ma Baker:

Te mennyi pénzért játszod el a totál hülyét? És az origót, a kokainos habyonárpika kommunista hazudozó pártpropaganda szennylapját akarod felhozni mint bizonyítékot? MUHAHA!!! :DDDDDDDDDDDDD Te tényleg komplett hülye vagy. Ami nem is csoda, tekintve hogy fideszes vagy.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 21:45:50

@pizo:

Jaja, ne Argentínából kelljen levadászni ezeket, mint Eichmannt, ezeknek Nürnbergben a helye!

kolompa lole 1111 2018.03.02. 21:49:39

@s:

"Olyat lehet, hogy csak ti fizetitek vissza a kibaszott 13 milliárd pénzt? Ha már annyira hisztek a csúti szardarabnak?"

Persze hogy lehet, sőt a többit is. A paksi oligarchahitelt is Orbán és hívei fogják visszafizetni, mert nem én vettem fel, én 1 fillért nem adok rá, amint megtörténik a rendszerváltás, elveszti állami hitel jellegét, és fideszes magánhitellé minősül az összes ilyen. Aztán fusson Putyin a pénze után, rendezze azzal akinek adta!

kolompa lole 1111 2018.03.02. 21:51:39

@Parajpuding:

Ha veszít, Orbán megy családostul, strómanostul, elvtársostul a sittre, a vagyona ismét közpénznek minősül. Forintjával fogja ledolgozni a magyarellenes bűntetteit. Lesz rá ideje, minimum TÉSZ-t fog kapni.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 21:52:44

@Orbán kormány DunábaLövetési minisztere:

Sorosbérenc a kurva anyád, meg az Orbán nevű cigányod! Oxfordban szervezte be, Luxustónival együtt.

kolompa lole 1111 2018.03.02. 21:54:08

@s:

Csak egyszer? Mindennap azt szokta. Most akkoor hogy vonja vissza a többit? Igaz, az apja meg őt köcsögöli, az semlegesíti?

shakespeare 2018.03.02. 22:23:29

A blog írója szerintem nincs tisztában a Fidesz szerkezetével, vagy ha igen akkor ezt az ismeretét elnyomja az a vágyakozása, hogy Orbánt lássa visszalépni. Az egész írás ennek az ismerethiánynak vagy elfojtott vágynak a fogja. Nincs benne semmi ami a realitáshoz közelítene a korrupció megnevezésén, felemlegetésén kívül.
Unom a korrupt bandát és utálom, de a baloldal is ilyen volt, zéró különbség van köztük ezen a téren, viszont a baloldal külföldi gazdasági és politikai érdekeket képviselt főleg, uh náluk rosszabb nincs.
Tehát Fidesz, Viktor a jobb, ez jött ki a relativitás elméletéből.
ez van.

Magyarulaszlo 2018.03.02. 23:13:31

@shakespeare:
Bizonyára nem olvastad el odáig, hogy "Ismerve Orbán hatalomvágyát, hiúságát és gyávaságát, természetesen minimális az esély arra, hogy hátrébb lépjen, " ;)

Külföldi érdekek képviselete kapcsán ajánlom figyelmedbe PAKS2-t, és a legfrissebb kínai vasútmániát... A kérdés inkább, az hogy a Vezér miért a kínaiak és Putyin érdekeit képviseli, nem?

A magyar érdekek képviseletét pedig jól mutatja, hogy mit műveltek Viktorék az oktatában és az egészségügyben.

Orbán kormány DunábaLövetési minisztere 2018.03.03. 00:40:23

@nnnnnnnn: "mindenki nyugodjon meg, áprilisban nyerni fog a fidesz. "

Az nekem keves. Ezt a sok mocskos Sorosberenc hazaarulo iszlamista geciladat sajat kezuleg akarom Dunaba loni.

kolompa lole 1111 2018.03.03. 00:41:01

@shakespeare:

"Unom a korrupt bandát és utálom, de a baloldal is ilyen volt, zéró különbség van köztük "

Az a három nagyságrend ami a millió és a milliárd között van, az neked elhanyagolható???

kolompa lole 1111 2018.03.03. 00:42:01

@shakespeare:

"a baloldal külföldi gazdasági és politikai érdekeket képviselt főleg, uh náluk rosszabb nincs"

Igen, rémuralkodó baloldal orosz és pénzes arab érdekeket kévisel, a magyarok ellenében. Ezért (is) kell leváltani.

kolompa lole 1111 2018.03.03. 00:42:54

@Orbán kormány DunábaLövetési minisztere:

Verd a faszod a Dunába, legalább abból se lesz segílyes purdé!!!

Magyarulaszlo 2018.03.03. 02:19:01

@$pi$:
Nem véletlen írtam, hogy nem a FIDESZ-re.

Amúgy megnyugtatlak, a Fidesz sem jobboldali ;)

Az ilyen politikai alakulatokat POPULISTÁNAK nevezik, ami azt jelenti, hogy nem elvek, hanem a politikai (és naná, hogy gazdasági) érdekek mentén irányítanak, tehát két érték van: pénz és szavazat.

A Fideszben többféle közösséget kellett integrálni (KDNP, polgári liberális, ex-MDF, ex-kisgazda, ex-MSZMP), ezt egyébként elvek mentén lehetetlen feladat menedzselni. Nem véletlen, hogy nincs program, nincsenek komoly ideológiai kérdések - ezek mentén kapásból kiderülne, hogy nincs is csapat.
Ha úgy nézzük, ez egy sok testrészből összerakott szörnyszülött, amire pont azért van szükség, mert a potenciális ellenzék egy ilyen tömeggel nem tud (elvben) szembemenni. Kiváló stratégia.

Nézd meg Orbán beszédeit, nincs bennük semmi, ami ezt a teljesen vegyes tömeget megosztaná, érzelmi és persze nemzeti húrokat penget meg, mert ez az egyetlen közös nevező... És nézd meg, hogy milyen ügyekre tematizált a Kormány az elmúlt években: Bankadó, IMF, Brüsszel=Moszkva, VasárnapiZárvatartás, Internetadó, Soros, Civil, CEU,
Kivétel nélkül mindnek az a célja, hogy külső ellenségekre hergeljen és ez egyben tartsa ezt az egyébként lehetetlen házibulit. És hát egy ideig ment, de hát egyszer mindennek vége van.... :)

Magyarulaszlo 2018.03.03. 03:17:41

@Herbert Putzenschramm: Igen, teljesen egyetértek, és ez egyszerre áldás és átok, ha a Fidesz jövőjéről van szó.

Helyszíni zsemle 2018.03.03. 13:04:13

"Orbán nyer, a vádak elhalnak, a Fidesz újra népszerű lesz 3821 "

Hat ebbol a szavazasbol sem ugy tunik, hogy a fidesznek veszelyben lenne a ketharmada.
Es ha meg ha az utolso opciot is hozzadjuk akkor plane nem.
A blog írója Soros-bérenc, nincs is korrupció a Fideszben. 1405

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.03.03. 13:55:33

@$pi$: Anyám borogass... megszólalt a fideszes. :-) Tényleg nem lehet? Ú ne mondd. Szóval hazudtam? Ráadásul megint?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.03.03. 14:01:41

@$pi$: Ezek szerinted kik? Ők a legdurvábbak? A csicskák csicskái. Kb mint Cuslág, sőt még annyi se. Ezzel véded, hogy a milliárdokat síboló fidesz prominensek és rokonságuk még akkor sem kerül a hatóság látószögébe, amikor irreálisan gazdagodik? Nem baj, egyre többen látják, hogy mi folyik. Egyre kevesebben szopják be a sorosozást. És ezen nem segít az online ténykedésed, főleg, ha ilyen gyengén nyomod.

MSZP Magyar Szemkilövők Pártja 2018.03.03. 16:38:40

Hat ezen a szavazason is folenyessen nyert a fidesz.

Magyarulaszlo 2018.03.03. 20:32:31

@MSZP Magyar Szemkilövők Pártja:
De szerencsére a választásokat kell megnyerni ugyebár.

Megjegyzem, nem az volt a kérdés, hogy ki hova voksol, hanem az, hogy ki milyen végkimenetelre számít...

Ennek megfelelően, ha valaki ebből a vélemény-statisztikából akar bármilyen következtetést levonni, annak inkább a csirkebelet ajánlom, amiből ráadásul földrengést és fogfájást is kitűnően lehet jósolni ;)

MEDVE1978 2018.03.04. 10:00:16

@Magyarulaszlo:
1. Hasonló helyzetként meg kell nézni Silvio Berlusconit. Többszörösen elítélt bűnöző és adócsaló, állítólagos maffiakapcsolatokkal. Berlusconit gyakorlatilag egy az egyben utálja az egész nyugati politikai mainstream elit és mérvadó politikai média is. Mégis számottevő erő még most is, a Forza Italia pedig az EP-ben a Néppárt tagja. Berlusconi is játszott már ki egy párszor euroszkeptikus és migránsellenes kártyákat is. Látni kell, hogy Orbán egy ideális ellenség a nyugati felvilágosult értelmiség számára. Identitárius, nacionalista, makacs, önfejű, autoriter, xenofób, így kiváló ellenségkép a köldöknéző nyugati aufklerista polgárnak, aki meg van győződve arról, hogy ő a teremtés csúcsa, aki szolidáris, védi a környezetet, humanista stb. (Természetesen ez egy nagyon csalóka álláspont, hiszen ehhez nagy jólét is társul, amit ő természetesnek él meg).
De ez csak egy átmeneti álláspont. Hogy miért? Nagyon egyszerű: a 2015. évi migrációs válság miatt. Mivel az EU tehetetlen volt, Merkel pedig PR szempontból elszámította magát (azt gondolta, ez az egész megoldható lesz százezer menekült befogadásával, uniós szinten lett belőle 1,5-2 millió), ezért szükség volt egy bűnbakra. Erre a szerepre tökéletes volt Orbán. Így a német SPD, francia Macron szavazó még mindig nyugodtan hátradőlhet és mondhatja, hogy mi segítettünk, mi jók vagyunk, persze ez a gonosz, diktátor Orbán, meg a barbár magyarok!
2015 előtt Orbán senkit sem érdekelt. Amikor a magyar ellenzék saját vérében fetrengett, Orbán pedig eltakarította az Alkotmánybíróságot, átalakította a választási törvényt nulla volt az EU reakció.
Itt addig van cirkusz, amíg az EU-nak ez megéri. Ha nagyon forró lesz a helyzet, akkor Orbán még mindig felhívhatja Frau Merkelt és megbeszélheti vele a dolgot (no felveszünk fű alatt 2000 menekültet, nyertetek) és valahogy lekommunikáltatja a lakájmédiával. Mivel a jelenlegi FIDESZ szavazóbázis elég zárt - így csak a a lakájmédiából tájékozódik - ezt el is fogja hinni. Frau Merkel pedig odaszól Herr Junckernek, hogy hátrább a lovakkal. Az egyetlen bizonytalansági tényező ebben nem az EU akarata, hanem az, hogy Orbán meddig tolja ilyen extrémen a menekültellenes álláspontot.

MEDVE1978 2018.03.04. 10:20:34

@Magyarulaszlo: Orbánt eléri a családi korrupció feltevés. Rendkívül valószínűtlen, hogy közvetlenül eléri. Tiborcz és az Elios már áttételes elérés. Azt is vakság lenne mondani, hogy ilyen szintű érintettség nem volt korábban. Én még emlékszem arra, hogy 2005 környékén a magyar kormány egy egységes monitoring rendszert akart létrehozni az uniós pénzek nyomonkövetésére. Az ügyletet közbeszerzés nélkül bonyolították le, rendkívül előnytelen feltételekkel (a sok százmilliárdos közpénzeket nyomonkövető rendszer forráskódját a fejlesztés után egy magáncég, a Welt 2000 Kft. kezében hagyták). Pár éve egyébként emlékeim szerint az OLAF milliárd feletti támogatási összeg megvonását javasolta az ügyben - bár nagyságrendekkel nagyobb pénzt kapott az évek során a cég. Aki az egészet elindította és beszerezte a céget: Dobrev Klára.
De ez mindegy is. Tegyük fel, lesz egy nyomozás, ami elhúzódik 3-4 évig. Utána esetleg egy per. Bármikor elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy a "bűnös" ezután egy-két közkatona lesz.

Emellett meg lehet figyelni a hódmezővásárhelyi események kommunikációját is. Ha valamiről nem akar beszélni a FIDESZ média, akkor az nem jut el a lehetséges FIDEX szavazótáborhoz. Az Elios ügy is csak az indexen létezik, meg néhány független médiában.

Orbán megöregszik szempontjából Orbánnak nincs jelenleg utódja. Bár sokkal demokratikusabb viszonyokból hozok példát, de a CDU/CSU-hoz és Merkelhez tudnám hasonlítani. A németek most jutottak el oda, hogy CDU igen, de Merkel nem mindenképpen. Viszont gáz van, mert Merkel eddig olyan ügyesen nyomta az oszd meg és uralkodjt, hogy nincs is utódja. Na ennél Orbán még több fokkal intenzívebb, ami akár az egyszemélyes irányítást, akár a lehetséges utódok kinyírását jelenti. Meg kell nézni az évek során felmerült esetleges utódokat, akiket a "független" média is többé-kevésbé szeretett: Navracsics (parkolópályán, illetve elmenekült külföldre), Kósa Lajos (rögtön miután felvetődött, ORbán bevállaltatott vele egy-két hard témát, amitől népszerűtlenebb lett, utána meg háttérbe állította), Lézer János (ő keménységben és autoriterségben akart jobb lenni. Cserébe megkapta a párt ökle, aki a népszerűtlen témákat nyomja és konfrontálódik szerepkört. Emellett kapott light ellenfeleket, hogy kiegyensúlyozzák, Tarlóst, Rogánt).

shakespeare 2018.03.05. 10:18:44

@Magyarulaszlo: fel szeretnélek világosítani, hogy paks2 és a kínai vasút sajnos a fidesznek a maximális lopásról szól nem külföldi érdekekről. Ha nem lopnának 10% nál többet akkor még jó is lehetne.
Az a baj, hogy nagyon nagyon sokat lopnak.

Ugyanakkor mivel nincs magyar atomerőmű-építési tapasztalat mindegy, hogy ki és kinek a megrendelésére építette volna az külföldi lett volna. Szóval hasonlatod nem áll meg.

Csucsupa 2018.05.05. 15:06:05

Tessék megnyugodni, fel lesz húzva a lámpavasra az egész hazaáruló rablógyilkos orbánmaffia patkányelitje tokkal-vonóval egy éven belül... ;)