Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Lovagkereszt, avagy a neorasszizmus diszkrét bája

2016. augusztus 23. - Magyarulaszlo

Hiába, ez már csak egy ilyen ország. Ahol a Szabadság téren véres diktatúrák emlékművei néznek egymással farkasszemet, a kiegyezés miniszterelnöke, Andrássy pont a "Kossuth téren" néz le hatalmas lováról, és a bizonyos körökben újra felkapott Hóman kultuszminiszterének pedig épp a háború elől elmenekülő Bartókról elnevezett téren kívántak szobrot emelni. Ahol most állami kitüntetést kapott egy Bayer Zsolt nevű jelenség.

bayer.jpgEz legalább őszinte: előtérben Lázár, Bayer, a háttérben balra fent Baphomet.

Az ezeréves zűrzavar országa ez.

Ahol a nacionalisták egy mondatban hivatkoznak a Szent Koránára és mondanak nemet Európára, holott a Szent Korona épp az Európai integrációnk politikai szimbóluma. Ahol az utca embere megsértődik ha rasszizmussal vádolják, miközben reflexszerűen cigányozik, zsidózik és szidja a sosemlátott migránsokat. Ahol magától értetődően értekeznek magyar történelmi felsőbbrendűségről és a mocsok brüsszeliek diktátumairól, miközben az itt lakóknak csak akkor ment igazán jól, amikor idegen király vezette az országot egy fejlettebb birodalom tartományaként.
Igen, kivétel nélkül mindig így volt, tessék csak sorolni az ellenpéldákat. Na ugye!

Itt simán belefér, hogy a miniszterelnök Európa megvédéséről szónokol, miközben kizárólag Európa számára teljesen elfogadhatatlan diktátorokat próbál példaképpé emelni. Ahogy az is, hogy ugyanez az Elnök 40 év orosz diktatúra és megszállás után nemzetközi porondon tapsikol az orosz neodiktatúra újabb megszállásának, miközben az EU parlamentje megszavazza az orosz agresszió elleni szankciókat.

Itt kétharmadot kaphat

egy olyan kormány, amelyik pénzért bárkinek, kérdés nélkül ad állampolgárságot - EZZEL NYÍLTAN TÁMOGATVA A TERRORIZMUS EURÓPAI JELENLÉTÉT, miközben az adófizetők milliárdjaiból szerveznek kampányt a háború valódi áldozatai ellen. Igen, jóreggelt! ha egyszer a terroristák bagóért bejöhetnek gond nélkül - hiszen simán ki tudják fizetni a magyar állam által kért összeget -, akkor miért is kéne elrejtőzniük a csóró mezítlábasok között?

És nálunk persze megtörténhet, hogy az Elnök pont a kereszténység megvédésére hivatkozva kelt ördögi gyűlöletet, uszít a menekültek ellen, uszít a könyörület és a segítségnyújtás ellen és szembeszáll nemcsak a jézusi tanítással, de még a jelenlegi pápa összes kinyilatkoztatásával is - és teszi mindezt a kilóra megvásárolt hazai egyházi vezetők néma hallgatása, sőt olykor egyetértése mellett.
Az Úr nincs vele, de kit érdekel, amíg nála a persely...

Rendet kéne rakni,

de nagy a zűrzavar az utcán, a fejekben, a történelemkönyvekben a pártokban, a kocsmákban.

Nos, örömhír, hogy ebben a zűrzavarban legalább néhányan felfigyeltek arra, hogy az ország legmocskosabb szájú rasszista uszítója, aki mellesleg a szóban forgó elnökünk jóbarátja kitüntetést kapott. Az a félszáz tiltakozó pedig, aki visszaadta a korábban kapott kitüntetését, ékes bizonyítéka annak, hogy nem veszett még el minden remény,

Kompország nem süllyedt még végleg el a balkáni mocsárban, és csak a szavazók bölcsességén múlik, hogy egyszer valóban kikötünk-e még Európa partjainál.

Ahogy azt Szent István szerette volna ezer éve.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6911358250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 16:28:49

" pénzért bárkinek, kérdés nélkül ad állampolgárságot "

Nem igaz. Minek ismételgetni ezt a hazugságot?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 16:30:01

"Az a félszáz tiltakozó pedig, aki visszaadta a korábban kapott kitüntetését, ékes bizonyítéka annak, hogy nem veszett még el minden remény,"

Ballib hisztéria. Visszaadta a kitüntettek 3 %-a. Azaz 97 % nem támogatja a gágogó műbotrányt.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.08.23. 16:32:44

Már 71-nél tartunk. Ez 100-nál olvasandó:

Igen Tisztelt Ház!
Nagy a kereszt láz,
S bár már megjött száz
(Gyújtsa meg, ki fáz'!)
Ez még nem nagy gáz:
Kétszázhúsz, mi ráz!

halaloszto 2016.08.23. 16:40:33

@a BircaHang Média szerk.: hogy csinálod hogy mindig első vagy? van rá scripted? vagy kapsz emailt?

kvadrillio 2016.08.23. 16:48:13

JEWS GO HOME !!!!! :o))))))))))))))

A SOK MOCSOKSÁGOT VÉGRE MÁR EL KÉNE HORDANI A MAGYAROK !!! SZABADSÁG TERÉRŐL , AMIT A ZSIDÓK ODASZARNAK, ODAHUGYOZTAK, ODAKÖPTEK !!! GYÁSZOLNI BÁRKIT IS A TEMETŐKBEN KELL !!!
INTÉZKEDJEN A KÖZTERÜLETFENNTARTÓ, HOGY A SOK MOCSOK, SZEMÉT ELSZÁLLÍTÁSRA KERÜLJÖN A SZABADSÁG TÉRRŐL !!!
DE ESETLEG KONTÉNERBE LAPÁTOLVA IZRAELBE IS KI LEHET REPTETNI EZ A SOK ZSIDÓ SZEMETET !!+!

A MAGYAROK MINDIG IS TISZTELTÉK SZABADSÁG TERÜKET !!!

kvadrillio 2016.08.23. 16:50:13

@kvadrillio: VAN EGY SZÉP ORSZÁG..., A NEVE: IZRAEL !...NU..., OTT KELL SZEMETELGETNI, A ZSIDÓK SAJÁT ORSZÁGÁBAN !!!

bloglegelő 2016.08.23. 16:52:03

köszönjük a blogot, valaki majd el is olvassa

én nem, mert eddig is tudtam, hol élek: az önelégült, arrogáns lilaködös jogvédők országában, akiknek a vállán megdicsőülnek a behódolt rasszista bértollnokok

szóval köszönjük ezt is, kedves blogger

kvadrillio 2016.08.23. 16:56:24

,,,ÉS OTT KELL GYŰLÖLKÖDNI IS ZSIDÓ MÓDRA !!! .... jajjj...na...milyen dávid...mellett is.. ???...hááánemjutesztembe nnak a fasszopó zsidó ügyvédnek a kamuneve, aki a focisták ellen is gyűlölködött nagyokat..., és hazájában, Izraelben éxerüzletet nyitott miután nálunk megszedte magát ! :O)..HAZA KELL ŐKET IRÁNYÍTANI, ÍGY TÖBB MUNKAHELYHEZ JUTNAK A MAGYAR TEHETSÉGEK !!! :o)
JEWS GO HOME !!!!!...MINÉL ELŐBB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2016.08.23. 17:01:29

Egyszerűen undorodom az ilyen szarkavaró, kirekesztő, uszító, magyargyűlölő (zsidó könyvárus: TI, MAGYAROK , HALÁLRA ÍTÉLT NÉP VAGYTOK !!! ???????????), AZ EGÉSZ VILÁGON MILLIÓ USZÍTÓ ÉS BEFOLYÁSOSSÁ VÁSÁROLT SZERVEZETEKKEL RENDELKEZŐ ZSIDÓKTÓL !!!
AIPAC-TÓL KEZDVE A VIZELHÁLT MEG VALL-E...BERG... FASZSÁGOKIG, AKIK KÉPESEK TELEKÜRTÖLNI AZ EGÉSZ VILÁGOT, HA A NEM CSAK A SAJÁT PECSENYÉJÜKET TUDJÁK SÜTÖGETNI ! MENJENEK INNEN A BÚS PICSÁBA, HE NEM TANULTAK MEG EDDIG VISELKEDNI MÁS ORSZÁGOKBA BETELEPÜLVEHHH !!!

ennyike.

kvadrillio 2016.08.23. 17:03:48

BAYER PEDIG EGY KIVÁLÓ ÍRÓ-ÚJSÁGÍRÓ, A HANGOSKODÓ TETŰEMBERKÉK HIÉNA-ÜVÖLTŐ KÓRUSA ELLENÉRE IS ! :))))

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.08.23. 17:22:10

A neorsasszizmusról jut eszembe.

Véletlenül nem a DK polgármesterjelöltje, a Miskolci rendőrfőkapitány, akit annak idején Draskovics leválltott, mert cigánybűnözésről bezsélt ?

Attilajukkaja 2016.08.23. 17:51:26

Azert szeretnem, ha megnezne ezt a kepet mindenki, aki a nagy es horihorgas orru zsido sztereotipiaval jon elo! :o))))

krepler 2016.08.23. 18:03:43

@a BircaHang Média szerk.: nincs kedvem nagyon keresni, szerintem dőlni fog a találat, ha rákeresel a "letelepedési kötvén y" kifejezésre
csak mintaként: blog.atlatszo.hu/2015/06/letelepedesi-kotveny-a-jo-bevandorlok-penzt-hoznak-az-offshore-konyhara/
két év alatt négy és félezer letelepedési engedélyt vettek meg - ez több mint a háromszorosa az eu által kért 1200 migránsnak.
más kérdés, hogy a letelepedési kötvények busás hasznot jelentenek a rogán antihoz kötődő offshore cégeknek...

miketbeszéltek 2016.08.23. 18:05:00

@a BircaHang Média szerk.: Örülök, hogy máskor érzékeny keresztény lelked nem a Bayer-féle képmutató alakok kocsmai káromkodó fröcsögésén akad ki, hanem ismét eszetlenül libsizel egyet (még ha Bayer "bűnlistáján" akad is olyan megállapítás -konkrétan a lincselés lereagálása-, amely sajnos valós probléma miatt íródott.

kvadrillio 2016.08.23. 18:05:03

Bayer Zsolt kitüntetésének hatalmas ára van
hirdetés

2016-08-23 06:25:00

58 komment

Czene Gábor

Nemcsak a kormány címkézte fel Bayer Zsoltot, de azok is, akik miatta mondtak le kitüntetésükről. Kórusuk egyre népesebb és hangosabb.
hirdetés

A nemzetközi sajtó is Bayer vállalhatatlan mondatait idézi
A nemzetközi sajtó is Bayer vállalhatatlan mondatait idézi
Földi Imre / Népszabadság

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével nem jár pénzbeli elismerés, ám ez nem jelenti, hogy a kitüntetésnek nincs ára. Bayer Zsolt ese­tében már látható, mit fizet az adományozó és a jutalmazott bel- és külföldön egyaránt. Egyelőre nem látszik, hogy hamar alábbhagyna a tiltakozási hullám.

A negyvenet meghaladta azok száma, akik visszaadták állami kitüntetésüket. Többen közülük a Facebookon vagy közleményben meg is indokolták, miért tettek így.

hirdetés
OLVASÓLISTA
Kultúra
Nem szabad remény nélkül hagyni
Sport
Ők voltak a riói olimpia igazi hősei
Külföld
Kolozsvár újra a magyaroké is
Külföld
Vége az olimpiának, de egy kicsit vége Brazíliának is
Belföld
Bayer Zsolt: Godot-ra várnak, akik azt remélik, lemondok a kitüntetésről
További cikkek
Németh Péter is visszaadja a kitüntetését
Kormánykritikus szavazók tömegeitől fél a Fidesz?
Krausz Péter is visszaadja a lovagkeresztjét
Rió: Miért szerepeltek gyengébben a férfi versenyzőink?
Orbán: Nyolcszor vertük meg a világot
Előfizetne a Népszabadságra?
Érdekel

Bayer kitüntetésének hírére Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsman volt az első, aki bejelentette: tiltakozásul visszaküldi korábban kapott lovagkeresztjét. Gyorsan csatlakozott hozzá Kenyeres István biotechnológus, Péter Vladimir ötvös- és szobrászművész, Rózsa Péter, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese és Tóth Bálint, az MTA doktora.

Bruszt László szociológus „egy rasszista, a magyar politikai kultúra lerohasztásában élenjáró bértollnoknak", Krausz Tamás történész „a fehérterrort védelmébe vevő rasszista uszítónak" nevezte a Magyar Hírlap publicistáját.

Dióssy László, Veszprém volt polgármestere mellett Wittinghoff ­Tamás budaörsi városvezető is csatlakozott a tiltakozáshoz. Utóbbi fotóval illusztrálta, ahogyan elbúcsúzik állami díjától. Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége vezetője közölte, hogy nála végképp betelt a pohár „bayer zsolt" állami kitüntetésével. Erdélyi Ágnes, a filozófiatudományok doktora megírta Áder János köztársa­sági elnöknek, hogy Bayer érdemtelen bármilyen elismerésre.

Kertesi Gábor, Köllő János és Varga Júlia közgazdász közös levélben hangsúlyozta, hogy a publicista kitüntetése nyíltan bátorítja az „általa művelt fajvédő, uszító és minősíthetetlen hangvételű újságírást".
hirdetés

Közösen jelentette be, hogy megválik állami kitüntetésétől Darvas Ágnes, Fokasz Nikosz, Hegyesi Gábor, Somlai Péter, Székelyi Mária és Tausz Katalin szociológus is. ­Lőcsei Jenő táncos, koreográfus ezt írta: „Nem vagyok boldog, hogy vissza kell adnom, de csak így lehetek megint büszke rá."

Bayer Zsolt: Godot-ra várnak, akik azt remélik, lemondok a kitüntetésről

A Magyar Hírlap publicistája nem akarja visszaadni a lovagkeresztjét a tiltakozás hatására, és szerinte hivatalosan meg sem fogják keresni ezzel. Sag schon – válaszolta a felvetésre, hogy a Médiatanács is kirekesztőnek találta az írásait. Interjúnkat ide kattintva olvashatják.

Megvált állami díjától Báron György filmesztéta, Catherine ­Feidt volt francia tiszteletbeli konzul, ­Falusi András Széchenyi-díjas egyetemi tanár, Felcsuti Péter bankár, Galkó Balázs színész, Inotai András közgazdász, kutatóprofesszor, Karsai László történész, Kálmán Zsófia főorvos, Kerekes András újságíró, Koncz E. Katalin, a Nyílt Társadalom Alapítvány képviselője, Kovács János Mátyás közgazdász, Krausz Péter politikai elemző, Kende János operatőr, Kuti Éva, a nonprofit szektor szakértője, Mosonyi Aliz meseíró, Polgár András üzletember, Polónyi István oktatáskutató, Székely Anna, a környezetvédelmi szolgáltatók szövetségének volt ügyvezető igazgatója, Szuhay Péter muzeológus, Takács Imre művészettörténész, Varga Kálmán muzeológus.

A Magyar Közlönyben megjelent hivatalos indoklás szerint Bayer Zsolt „számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása, példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként" kapta meg a lovagkeresztet. A nemzetközi sajtó, amely hétfőn már nagy terjedelemben számolt be a budapesti botrányról, nem a GULAG-ról írt Bayer mondatokat emlegette, hanem a vállalhatatlanokat.
Bayer-botrány
kitüntetés
Bayer Zsolt
gyűlöletbeszéd
megosztom
twitter
kinyomtatom

...beszarok ! ez a wittinghoppp meg a hanta-hanti mijafaszér kabta a kitüntetést ????? MI A SZART IS TETTEK EZEK A HAZA JAVÁRA ? :o)

nu, megnézem egyenként ezeket a faszokat, akik visszaadogattyák a sunyiban kapott kitüntetéseiket ! :O)))))

kvadrillio 2016.08.23. 18:07:19

Attilajukkaja.......MILYEN TALÁLÓ NICKKEKET IS TUCC TE LEGYÁRTOGATNI !....VAJHHH....MI AZ OKA ENNEK A SZAKMAI TUDÁSNAK ??? ! :o).... majd lenyomozlakkkkk ! :O)))

Wildhunt 2016.08.23. 18:09:44

@a BircaHang Média szerk.: Ad. Málta. 1000000EUR-ért. Ja, a cikkben nem ez van...

miketbeszéltek 2016.08.23. 18:21:10

@a BircaHang Média szerk.: Minden megnyilvánulásodnak ez az üzenete: "Éljenek a köpönyegforgató alkoholisták! Éljenek a szlovák rendszámos adócsalók! Éljenek a részeg, trágár káromkodásokat követendő köznyelvvé tevő kiváló újságírók! Éljenek a házasságtörők, a feleségverők! Ezekből a példaképekből épül majd egy igazi keresztény, Istennek tetsző, erkölcsös nem gágogó, megszentelt nyelvű Magyarország!"

kvadrillio 2016.08.23. 18:24:24

Drága lett a letelepedési kötvény
Wiedemann Tamás, 2015. május 8., péntek 07:00
Jelentősen csökkentek a magyar állampapírok után fizetett hozamok, amelynek hatására az ötéves futamidejű, euróban kibocsátott magyar állampapírok hozamai ezen a héten a másodlagos piacon már 1,8 százalékra mérséklődtek.

Ennek hatására az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a szintén ötéves futamidőre és euróalapon kibocsátott magyar letelepedési államkötvények után több hozamot fizet az állam, mint amit a piaci ár indokolna. A letelepedési kötvény kamata ugyanis az ötéves eurókötvények hozamát követi, pontosabban a másodpiaci hozamnál 1,5 százalékkal olcsóbb befektetési formát jelent a külföldieknek.

A törvény ugyanakkor – a kamatkörnyezet változásától függetlenül – kétszázalékos minimumhozamot garantál a vásárlóknak, vagyis jelenleg 0,2 százalékkal többet fizet az állam az adófizetők pénzén a kötvénytulajdonosoknak, mint amit a piaci ár indokolna. A letelepedési kötvényprogram indulásakor még 5-6 százalékos hozamok mellett lehetett csak a magyar devizakötvényt értékesíteni, vagyis akkor még jó üzletnek tűnhetett a kezdeményezés, és persze az elmúlt két év adatai szerint még mindig pluszban van az állam, a befektetők már kevésbé.

A háromszázezer eurós letelepedési kötvények után járó hozamot ugyanis nem a külföldi befektetők, hanem többségében azok a közvetítő vállalkozások fölözik le, amelyek az offshore cégek körében népszerű szigeteken vannak bejegyezve.
Forrás: Magyar Nemzet

A CIKK 2015.ÖS........("""""...jelenleg 0,2 százalékkal többet fizet az állam az adófizetők pénzén a kötvénytulajdonosoknak, mint amit a piaci ár indokolna......""""")

...hmmm........AZ ÁLLAM AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL FIZETI A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYTULAJDONOSOKNAK A KAMATOT ?????????

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 18:43:07

@krepler:

Csak hát párszáz gazdag migráns nem jelent semmilyen gondot, ez a különbség...

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 18:44:28

@miketbeszéltek:

Nem vagyok Bayer fanatikus híve, de ettől még nem fogok támogatni egy ballib pártpolitikai műbotrányt.

Attilajukkaja 2016.08.23. 18:53:21

@kvadrillio:
".MILYEN TALÁLÓ NICKKEKET IS TUCC TE LEGYÁRTOGATNI !....VAJHHH....MI AZ OKA ENNEK A SZAKMAI TUDÁSNAK ??? ! :o).... majd lenyomozlakkkkk !"
Nyomozz, dragam, csak nyomozzzzz! Aztan majd mondd el valahol, mire jutottal. ;o)

BéLóg 2016.08.23. 19:03:55

Van valakinek felesleges lovagkeresztje?
Esküszöm, visszaadom!

Aldou Raine 2016.08.23. 19:21:44

Végre egy találó, színvonalas poszt! Így kell ezt csinálni! Tetszett! Tényleg! Magyarulaszlo ezt szépen összeraktad! Még sok ilyet kérnék! Visszanézek máskor is ide!

miketbeszéltek 2016.08.23. 19:28:08

@a BircaHang Média szerk.: "Csak hát párszáz gazdag migráns nem jelent semmilyen gondot, ez a különbség" Ismét csípőből védelmedbe vettél egy felháborító dolgot, és korábban pontosan azt hazugoztad le, amit itt állítottál. Egyébként néhány száz rossz irányból érkező migráns akkor is tud nagy kárt okozni, ha gazdag, legfeljebb tudjuk a nevét.

Tizenötmillió Magyarok 2016.08.23. 19:30:41

Elmebeteg libbant blog. Nem is erdemes a szemtelen provokativ hazugsagokra reagalni.

kvadrillio 2016.08.23. 19:36:33

Nemes Jeles és Tarr Béla a század nagyjai között

:o))).....MÁR MEGENT MŰKÖDIK A ZSIDÓ KAPCSOLATI TŐŐŐŐŐKEHHH ! :o)))))
AVAGY MEGENT EGYMÁST NYOMJÁK-TOLJÁK A SIKERESSÉG CSÚSZDÁJÁRA A ZSIDÓK...:o)))
A 2012-es volt a legsikeresebb év

MH/MTI – 2016.08.23. 17:33

A 21. század eddigi legjobb száz filmje közé választották Nemes Jeles László Saul fia című Oscar-díjas alkotását, valamint Tarr Béla és Hranitzky Ágnes Werckmeister harmóniák (2000) és A torinói ló (2011) című munkáját. A lista elsőre helyére David Lynch szürrealista mesterműve, a 2001-es Mulholland Drive - A sötétség útja került.

A BBC Culture listája 36 ország 177 filmkritikusának közreműködésével állt össze. A Saul fiát a 34., a Werckmeister harmóniákat az 56., A torinói lovat a 63. helyre sorolták az ítészek - írta a The Guardian című brit lap internetes oldala.

A legjobb ötös mezőnyben Vong Kar-vaj Szerelemre hangolva (2000) című filmje követi Lynch klasszikusát. A dobogó harmadik helyét Paul Thomas Anderson Vérző olaj (2007) című drámája szerezte meg, majd rögtön után Mijazaki Hajao Chihiro szellemországban (2001) című animációs alkotása, majd Richard Linklater Sráckora (2014) következik a sorban.

Wes Anderson, Apichatpong Weerasethakul, Christopher Nolan, Michael Haneke, Paul Thomas Anderson, valamint Joel és Ethan Coen a 21. század legnépszerűbb rendezői, mindannyian három-három filmmel szerepelnek a listán.

A legsikeresebb év a 2012-es volt, innen ugyanis tíz film került fel a rangsorba, köztük Az ölés aktusa című dokumentumfilm és a Holy Motors, míg 2013-ból kilenc alkotás szerepel a listán, köztük a 12 év rabszolgaság és az Adele élete - 1-2. fejezet.

..Béla Sándor Lakatos ·
Kutatásvezető főmérnök, Élő Mini Világ Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány
Nem kezdték el egy kicsit túl korán a "század nagyjai" címkék ragasztását egyesek? Hiszen ebből a századból eddig nem egészen 16 év telt el még csak!
A XX. sz meg a jelen történéseit elfigyelve és a várható középtávú jövő történéseit prognosztizálva nehogy az ítészek idővel kénytelenek legyenek a "század nagyjai" címkézettek között a későbbiekben selejtezni!
Ugyanis ami ezt a címkét illeti, lehet hogy a későbbi korok ítészeinek a szemében azok akiket most "nagynak" kiáltanak ki, történelmi távlatból nézve nem biztos hogy a század végén is annak fognak látszani!
Jöhetnek ugyanis "még nagyobbak"! Semmit nem lehet kizárni!
Hogy mi mindent hozhat a jövő, ahhoz butasággal felérő bátorság kell, hogy ezzel kapcsolatosan valaki jóslatokba merészkedjen belebonyolódni!
Persze a "Murci" bor is iható (legfeljebb megfájdul tőle az ember feje...) de azért ahhoz hogy nemes aszúvá váljon még igencsak ki kell forrnia magát, utána még hosszú ideig kell érnie!

www.bbc.com/culture/story/20160819-the-21st-centurys-100-greatest-films
- See more at: magyarhirlap.hu/cikk/64189/Nemes_Jeles_es_Tarr_Bela_a_szazad_nagyjai_kozott#sthash.z62xndVb.dpuf

...ÉS EGY ÉRTELMES HSZ.....A CIKKHEZ ! :o))))))))))))))))))

Behajtó70 2016.08.23. 19:36:34

Nagyon hasznos írások ezek, mert emlékezteti az olvasót, a balliberális pc lószarra és hazugságcunamira. Arra, hogy kikre nem szabad soha többé szavazni!

Bayernek ezúton is GRATULÁLOK!

:)))

Béláim! Rátoltuk! 2016.08.23. 19:39:20

@kvadrillio:
Igen: rászartál, sőt rá is okádtál, kis FÖRTELEM...

Béláim! Rátoltuk! 2016.08.23. 19:42:16

@a BircaHang Média szerk.:
Teremészetesen pár száz szegény migráns még annyi gondot sem jelent.
Beeeeeeeee

Aldou Raine 2016.08.23. 19:47:37

Hahó Birca, Behajtó, kvadrilló, Bélóg fényesítitek már a lovaglócsizmát az új békemenetre Bayer testvéretekért??? Ideje lenni előszedni a békemenetes cuccot és kivasalni! Mentek hamarosan. Jön az ukáz a gazdától gyerekek. Akkó mönni köll!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.23. 19:58:09

@Béláim! Rátoltuk!:

A brüsszeliták 2 milliót akarnak betelepíteni, vedd észre.

akist 2016.08.23. 20:01:54

Csak egy teoretikus kérdés: Lehet-e egyenlő távolságot tartani Bayer Zsolttól vagy marxista-leninista diktatúrát védelmező Krausz Tamás "történésztől"?

krepler 2016.08.23. 20:18:38

@a BircaHang Média szerk.:
1. nem pár száz, hanem pár EZER. TÖBBSZÖRÖSE!! annak, mint ami ellen milliárdos plakátkampányban és népszavazásban tiltakozik pártunk és kormányunk
2. szerinted nem pont a maffiózó-terrorista az, akinek nem jelent problémát kipengetni a pénzt azért, hogy eu-s állampolgárként jöhessen-mehessen? inkább, mint hogy tengeren, kerítéseken, menekülttáborokon vergődjön keresztül...
azt hiszem, ha a nemzetbiztonsági szolgálat kicsit megkaparná ezeket a derék betelepülőket, akkor elég sok olyan embert találna, akik komoly kockázatot jelentenek :( és ezt viszont tiszta erőből nyomják.
(nem beszélve arról, hogy offshore irodákkal még egy csomó pénzt bukik az állam - mi, adófizetők -, továbbá hogy mára drágább a letelepedési kötvény kamata, mint a piaci...)

midnight coder 2016.08.23. 20:30:26

A post elkövetőjét elküldeném pár éves tanulmányútra Dél-Afrikába, persze nem az elit negyedbe hanem a csóróbb fehérek közé. Aztán kicsit továbbküldeném mondjuk úgy Afganisztánig, ott is eltölthetne pár évet. Aztán, ha esetleg visszajött élve, akkor megbeszélhetjük ezt a dolgot a neorasszizmusról.

kvadrillio 2016.08.23. 20:42:54

....komolyan.........FÉLELMETESEKKKK !!!!!!!!!

kvadrillio 2016.08.23. 20:47:03

EZEK A KI-----TŰNTETÉSVISSZAADÓK MEG AKARJ-ÁK PUCCSOLNI A BAYERT !!!!! EZEK.....MÉG A ZORBÁNT IS MEGPUCCSOLNÁK !!!!!!!!! JÓ LESZ ŐKET ERDOGAN-LISTÁRA ÖSSZEGYŰJTENI ÉS SZIGORÚŐMEGFIGYELÉS ALATT TARTANI ŐKET !!!!!!!!!!!! FÉLELMETESEK !!!! ÉS EBBEN AZ ORSZÁGBAN SEMMIFÉLE PUCCSNAK NINCS HELYE !!!

Í...NU....AZÉRT IS LEÍRTAM....o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.08.23. 20:53:21

ki nem állhatom a primitív, bunkó, pitiáner, unintelligens, alkatilag és jellemileg aljas és rombolószándékú emberkéket..........., kikből a kitüntetésvisszaadók között nagyon sok megtalálható !

fújjjjjjj+!!!!!!!

kvadrillio 2016.08.23. 20:55:16

jahhh......ÉS A MÉDIÁT EZÉRT NEM KELLETT VOLNA ZSIDÓ KÉZBE ADNI !!! SEHOL A VILÁGON !

HaD 2016.08.23. 21:56:29

@kvadrillio: Orbán és haverjai hol és kitől kapták a kiképzést hogy pontosan el tudják végezni az MSZMP KB több párt létrehozására vonatkozó határozatát? Segítek...a zsidó megbízójuktól...a neve is érdekli? Szerintem ismeri...tőle kepta a feladatát: a megosztást és az uszítás! Na meg valószínűleg ennek a cikknek az írója is:) Egymásra találtak....

HgGina 2016.08.23. 22:01:10

Remélem, majd a sok önérzetes művész felismerve, hogy azonos névsorban vannak a sok, pl. színészt tönkre tevő, elüldöző, öngyilkosságba kergető olyan kommunista szemetekkel, mint Gobbí Hilda, Major Tamás, Both Béla, Várkonyi Zoltán, majd ugye ezek a díjazottak ugyanilyen lelkesen visszaadják a Kossuth díjukat, az Érdemes vagy Kiváló Művész címet, és a velük járó pénzt is. Ja, hogy ez már nem megy?
Amíg ezt nem teszik meg, addig ugyanolyan képmutató, álszent erkölcsi fostalicska mind egy szálig, mint a felsoroltak.

Master. 2016.08.23. 22:32:17

Jó kis poszt! Nekem is tetszett! De a sok droid fel sem képes fogni a lényegét, az ellentmondásokkal teli, logikátlan, össze-vissza rendszerük szürreális valóságát! Na, de majd a békemenettel helyreütik annak az áldott jólelkű Bayer testvérnek az igazságát!

kvadrillio 2016.08.23. 22:34:58

hidfo.ru 2016.08.23. 13:36 Belföld
Furcsa lovagok
Gyalog Galopp hidfo.ru

Internetes petíciót indít Berkecz Balázs, az Együtt nevű párt elnökségi tagja, amiben követeli Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonását. Több tucat liberális “értelmiségi” adta vissza a neki adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztet, miután Bayer Zsolt is megkapta.

Az Együtt politikusának az ATV-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy Bayer nem érdemel elismerést, mert gyűlöletkeltést folytat. Berkecz szerint szégyenteljes, hogy “egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphatott Magyarországon, pláne olyan kitüntetést, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak.”

Tegnap a 444.hu beszámolt arról, hogy Kenyeres István vegyészmérnök, biotechnikus annak okán adta vissza a kitüntetést, mert Bayer korábban azt írta: „aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba”.

Később a 888.hu szerzője egyértelműen kijelentette; ez egy politikai alapon adományozott kitüntetés, amit most főként balliberális értelmiségiek adtak vissza. “A nagy felháborodást és a lovagkeresztek visszaadását azonban nem ártana a maga helyén kezelni, ahogyan magát az állami kitüntetést is. […] a Magyar Érdemrend lovagkereszttel rendelkezők jelentős része politikai kitüntetett, ahogyan az 2010 előtt is volt.” – írta.

Ezzel révbe ért a kitüntetések osztogatása körül zajló vita, hiszen maga a kitüntetés adományozása a magyarországi “elit”(ek) súlyos betegségéről, társadalomtól való eltávolodottságáról árulkodik. Az eddig kitüntetettek listája itt megtalálható. Bárki számára elsőre is szembetűnhet, hogy ilyen rangot elsősorban újságírók, művészek, akadémikusok kapnak. Igen kevés kivétel akad, de a legfeltűnőbb mégis az, hogy a kitüntetettek közt egyetlen asztalos, futár, vízvezeték-szerelő sem található. Bár a kitüntetést példamutató tevékenységre hivatkozva osztják, az adományozók láthatóan úgy gondolják, hogy bizonyos társadalmi rétegek semmilyen példamutatót nem tesznek.

A rendszerváltás utáni elitcsoportok úgy döntöttek, hogy a társadalom alapvető működéseit biztosító szakmák nem járulnak hozzá “az egyetemes emberi értékek gyarapításához”, és példamutató tevékenységnek sem minősülnek. Pedig minden bizonnyal meglepődnének, ha egy napon Budapestről senki nem hordaná el a szemetet, nem érkeznének meg a postai küldemények, vagy nem érkezne meg a pizza a szerkesztőségbe a kitüntetett újságíróknak. A kitüntetést osztogatók láthatóan ignorálják a társadalom nagy részét, ennél fogva a társadalmi igazságosság elvét követők számára teljesen lényegtelen, hogy egy újabb újságíró milyen fokozatot kap az egymást kitüntetgetők közösségében.

EZ A CIKK AZÉRT ÉRDEKES, MERT A BENNE FELVÁZOLT UN. """ELITEK""" TUDOMÁSOM SZERINT MAGYARORSZÁGON NEM LÉTEZNEK. LEGALÁBB IS TÖBB MINT 8 MILLIÓ EMBER NEM ISMERI ŐKET !
ISMER VISZONT EGY PÁR KITÜNTETÉS-VISSZAADÓT, AKIKRŐL VISZONT NEM TUDJA MIVEL ÉRDEMELTÉK KI KITÜNTETÉSEIKET !!!

kvadrillio 2016.08.23. 22:43:23

nu....nekem van egy Haza Szolgálatáért érdemérmem amire roppant büszke vagyok máig.
ÉS NAGYÍVBEN LESZAROM, HOGY A RENDSZERVÁLTÓK MEGSZÜNTETTÉK !!!!!
BÜSZKE LESZEK RÁ HALÁLOMIG, MERT HAZA CSAK EGY VAN ! ÉS AZ SOHA NEM VÁLTOZIK ! A RENDSZERVÁLTÓK ÉS VEZETŐK PEDIG CSAK JÖNNEK-MENNEK.....ELMÚLNAK !!!!! :o)

azért írtam le ezt...., hogy nyoma maradjon......O))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.08.23. 23:12:24

ezek a németek fülest kaptak valahonnan.....
hidfo.ru 2016.08.22. 13:20 Térségi hírek
A német kormány várható háborús helyzetre készíti fel a lakosságot

Egy német lap szerint a kormány azt tervezi, hogy kiad egy felszólítást a lakosságnak, miszerint mindenki halmozzon fel tartós élelmiszer és víz tartalékot, egy újabb katasztrofális terrortámadás esetére.

A Frankfurther Allgemeine Sonntagszeitung beszámolója szerint a német kormány a hidegháború óta először arra fogja kérni a lakosságot, hogy egy háborús helyzetnek megfelelő előkészületeket tegyen: a németek víz és tartós élelmiszer tartalékot kell felhalmozzanak, hogy egy esetleges terrortámadás-sorozat bekövetkeztekor legyenek megfelelő tartalékaik.

A lap a belügyminiszter “civil védelmi koncepciójára” hivatkozik, mely a lakosságot arra kötelezi, hogy személyenként tíz napnyi élelmiszertartalékkal kell rendelkezzen.

A lap értesüléseire válaszként a belügyminisztérium megerősítette, hogy Angela Merkel kabinetje szerdán fog tárgyalni egy ilyen tervezetet, de további részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

A jelentés szerint az emberek fel kell készüljenek egy olyan helyzetre, amikor a puszta létfenntartásuk is veszélybe kerül, emiatt tíz napi élelmiszertartalékot, és legkevesebb ötnapi víztartalékot kell tartsanak otthon.

A lap jelentése szerint a hatóságok egy olyan terrortámadás esetére akarják felkészíteni a lakosságot, amikor egy terrorszervezet a civil infrastruktúrára mér csapást. Egy ilyen helyzetben megbénulhat a szállítmányozás, vagy ellehetetlenülhet a vízellátás, emiatt előfordulhat, hogy a boltokban sem lesz étel, vagy átmenetileg nem lesz elérhető csapvíz. Kiterjedt terrortámadás-sorozat esetén az is előfordulhat, hogy kijárási tilalmat rendelnek el – egy ilyen helyzetben a legnagyobb bevásárlóközpontok is átmenetileg zárva lennének.

holnap bevásárolok.....:)

kvadrillio 2016.08.23. 23:34:57

ITT VALAMI NAGYON NEM KÓSER ! NÉMETEK MEG TARTALÉK-KAJÁT VESZNEK ???Az Egyesült Államok megfenyegette Oroszországot és Szíriát

A Pentagon figyelmeztette Szíriát és Oroszországot, hogy az Egyesült Államok kész lelőni repülőgépeiket, amelyek Washington szerint veszélyeztetik az amerikai katonai “tanácsadókat” Észak-Szíriában. (A kurdokkal együttműködő amerikai kommandósokat nevezi így a Pentagon.)

A figyelmeztetésre azt követően került sor, hogy a múlt héten az amerikai harci gépek megpróbáltak elfogni a Szíriai Arab Légierő repülőgépeit, amelyek az ország északkeleti részén található Haszaka városát bombázták, ahol az amerikai különleges egységek több tagja is tartózkodik. Ezt Jeff Davis a Pentagon szóvivője is megerősítette pénteken. Végül incidensre nem került sor a gépek között.

Hétfői sajtótájékoztatóján a Pentagon másik szóvivője Peter Cook elmondta: továbbra is azt javasoljuk a szíriai “rezsimnek”, hogy kerülje el ezeket a területeket.

Meg fogjuk védeni a szárazföldi egységeinket, megtesszük amit kell, hogy megvédjük őket – mondta Cook az újságíróknak.

Hozzátette: ez nem tiltott légtér, de bölcs lenne a szíriai “rezsim” részéről, ha elkerülné a koalíciós erők műveleti területeit.

Az orosz légierő mér csapást az IÁ célpontjára

Amikor Oroszországról kérdezték a Pentagon szóvivője elmondta, hogy az Egyesült Államok ugyanezt teszi az orosz gépekkel is, amelyek Bashar Al-Assad elnök kérésére támadják az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó célpontokat.

Ha ők (az oroszok) az amerikai erőket fenyegetik, nekünk minidig megvan a jogunk, hogy megvédjük saját erőinket – mondta Cook.

Oroszország a damaszkuszi kormány kérésére 2015 szeptemberében indította el légicsapásait Szíriában.

Az Egyesült Államok és néhány arab szövetségese egy évvel korábban 2014 szeptemberében kezdte meg szíriai hadjáratát a legitim damaszkuszi kormány vagy az ENSZ felhatalmazása nélkül.

Orientalista.hu – Orosz Hírek

EBBŐL TÉLLEG CSINN-BUMM LEHET !!!!!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.24. 06:06:46

@Béláim! Rátoltuk!:

A tapasztalatok mást mutatnak. Lásd a hatalmas gondokat a nyugati nagyvárosokban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.24. 06:24:25

@krepler:

"nem pár száz, hanem pár EZER"

Annyira nem népszerű Mo. Csak pár száz.

"TÖBBSZÖRÖSE!! annak, mint ami ellen milliárdos plakátkampányban és népszavazásban tiltakozik pártunk és kormányunk"

Brüsszel tíz- és százezezreket akar betelepíteni, sőt tavly még a határ védelme ellen is gágogott. Ha nem lettek volna Orbán határozott, antibrüsszelita lépései tavaly, már teljes káosz lenne a déli határon. Most nyugalom van ott, csak pár tucat iszlamista kiránduló piknikezeik Röszkén a kerítés túloldalán (nemrég SZEMÉLYESEN láttam).

"szerinted nem pont a maffiózó-terrorista az, akinek nem jelent problémát kipengetni a pénzt"

Nem, mert ezek jellemzően szimpla tőkések, spekulánsok, mint Soros, de nem terroristák.

"offshore irodákkal még egy csomó pénzt bukik az állam"

Ez tény, de nem erről szólt a vita.

Göntér László 2016.08.24. 07:57:20

A kereszt, mint szimbólum mélyen beivódott a magyar nyelvbe (kis kereszt, nagy kereszt, lovag kereszt, vas kereszt, gabona kereszt, kereszt út, fa kereszt stb.). Jézus fakeresztet kapott, igaz, hogy nem a mellére, hanem a hátára. Lehet, hogy akik most a mellükre kapják a keresztet, egy fordulat után a hátukra fogják kapni, hogy egyensúlyban legyenek. Amit pedig a kitüntetésekről gondolok az az alábbiak tartalmazzák:
ktkj.blog.hu/2016/08/23/a_kituntetesekrol_623

krepler 2016.08.24. 12:14:28

@a BircaHang Média szerk.: ott a link, eddig két és fél év alatt 4500. ami nyilván pár száz - ha a 45-öt párnak hívjuk.
a TÖBBSÉGÜK nyilván szimpla tőkés, spekuláns. olyan gazdag ember, akinek ilyen-olyan okból ég a talaj a talpa alatt az illiberális országában. (ami lehet az, h pont nem akart nagyon belesimulni a korrupt diktatúrába, vagy épp hogy ott is nagyon sötét pénzlovag) de fenntartom az állítást, hogy vannak köztük igazi maffiózók IS.
nem vagyunk annyira vonzók, az igaz, de pénzért nem sok országban lehet eu-s állampolgárságot venni (talán máltán még). szóval azért mégis vonzók vagyunk , mint eu-tagok

Attilajukkaja 2016.08.24. 13:18:32

@Frady Endre:
"Az élet jó. Megírom. ;-)"
Jol mondod! Mi pedig elvezzuk az irasaidat. :o)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.08.24. 14:53:37

@Attilajukkaja: "Mi"? Nem vagy túl optimista ezzel a többesszámmal? :)))

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.24. 14:59:43

@krepler:

"pénzért nem sok országban lehet eu-s állampolgárságot venni "

Így igaz, jelenleg csak Málta az egyetken EU-tagállam, ahol ez lejhetséges. Mo-on nem lehetséges.

miketbeszéltek 2016.08.24. 16:58:57

@a BircaHang Média szerk.: "Kevés gazdag ember nem okoz gondot." A pénzzel befolyást/fegyvert lehet vásárolni. (Elismerésre méltó a szervilizmusnak az a mértéke, amikor ha parancsba adják, hogy nem kell félni valamitől, akkor nem valóban nem félsz.)

miketbeszéltek 2016.08.24. 18:32:25

"A pénzzel befolyást/fegyvert lehet vásárolni. " Ettől.
süti beállítások módosítása