Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Korrupció?! Dehogy! Ez a Fidesz legfőbb politikája

2015. december 22. - Magyarulaszlo

A "Magyar Idők" nevű jobboldali lapnak adott interjüt a "kormány egyik legfőbb támaszának" nevezett Századvég vezetője, Lánczi András. Ez az a jobboldali think tank, amely 2010 óta leginkább a folyamatos, sokmilliárdos kormányzati megrendelések és az egyre szaporodó korrupciós vádak nyomán lett ismert.

szazadveg_mno_szb20150626_8970.jpgAz intézet vezetője szerint:

  • amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája: a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban.
  • társadalomtudományi értelmezésben az nem is korrupció, ami a nemzeti érdekében történik.
  • maffiaállamról csak akkor lehet beszélni, ha embereket ölnek. Nem öltek meg senkit, tehát nincs maffiaállam.
  • felháborító, hogy a Századvégnek betekintést kell biztosítania az általa sokmilliárd forintért készített, a vádak szerint silány, jelentősen túlárazott anyagokba.
  • nem gond, hogy a Századvég hozzáfért titkosított kormányzati anyagokhoz, ha a munkája miatt erre éppen szüksége volt.


Hát vegyük sorra.

Valóban nemes cél a hazai vállalkozó réteg kialakítása, illetve az erős Magyarország építése.

Sokan vádolják azzal a Fidesz nem a hazai vállalkozókat, hanem a párt gazdasági háttérországát építi. Ugyanakkor látni kell, hogy aki nem barátja az Elnöknek, vagy az Elnök barátjának, az nem is lehet tisztességes magyar. Az országnak csak az lehet kedvező, ha az a sok európai milliárd jó kezekbe kerül Körültekintően kell tehát eljárni, nem elég a rátermettség, teljesen felesleges a sok szakmai mellébeszélés meg referencia, a lényeg a lojalitás és a rokonság, merthiszen az ember a saját vérét mégsem dobja fel az adóhatóságnál vagy az Európai Bizottságnál. És ki tudja, stróman országból is lehet még erős birodalom, nemdebár?! A nemzetközi verseny amúgy is csak egy átverés, ahol mi nem győzhetünk, úgyhogy jól jöhet az a kis kormányzati hátszél a gázszerelő és futballszkértő barátoknak. Nincs gond, hiszen ez a jólét bőven kitart amíg jönnek az EU pénzek, utána pedig még mindig el lehet adni az egész kuplerájt kilóra. Persze valami multicégnek; aki még soha nem kapott állami támogatást.

Ami nemzeti az nem is korrupció

Ez így van, hiszen az a korrupció, ami felháborítja az embereket. A NEMZETI viszont olyan címke, amelynek láttán annyira bepárásodik legalább kétmillió honfitársunk szeme, hogy utána már nem is akarják látni az off-shore cégekbe, rokoni bankszámlákra átpumpált milliárdokat, az Ibizán és vadászházakban dőzsölő, urizáló politikusokat és az út szélén hagyott földművelőket, trafikosokat, tanárokat, közmunkásokat és hajléktalanokat. Ami tehát nemzeti, ami pirosfehérzöld, az jó, minden más felháborító és pofátlan maffiallam. Ha Gyurcsány beszélget Putyinnal, akkor hazaáruló, de ha Orbán épít nemzeti erőművet orosz hitelből, titkosított szerződés alapján, egyébként gazdaságilag teljesen megkérdőjelezhető módon, az megkérdőjelezhetetlen, hazafias tett. Ha egy Fideszes a medencébe hugyozik a trambulinról, az a nemzetstratégia része, ha egy ellenzékinek nedves az alsónadrágja, akkor előbb kerül börtönbe minthogy megtudná, hogy bepisilt.

Nem öltek meg senkit, tehát nincs maffiaállam

Polt Péter rá a biztosíték, hogy ebben az országban nem öltek meg senkit, nincs itt kérem semmi látnivaló! Amíg ő a Főügyész, addig biztosak lehetünk benne, hogy Welsz úr megmérgezte magát a rendőrautó hátső ülésén, miközben éppen a vélhetően mindkét politikai oldalt érintő szennyest készült kiteregetni. Nem szükséges firtatni azt sem, hogy az 2014-es önkormányzati választáson Orbán felcsúti helytartója ellen induló juhászt miért gázolta el éppen a választás napja előtt egy osztrák állampolgár, és miért nem emeltek ellene még csak vádat sem azóta. Felesleges azon is gondolkodni, hogy a Lázár által kiszemelt és megvásárolt Welt 2000 tulajdonosa miért kapott szívrohamot pontosan aznap éjjel, amikor sok évnyi ellenállás után egyszercsak eladta cégét az államnak - legalábbis ott van az aláírása a szerződés minden lapján. Tényszerűen igaza van Lánczinak, itt csak az lehet gyilkosság, amire az ügyészség is rábólint. Ott pedig profik dolgoznak, tessék szépen tudomásul venni.

Valóban felháborító, hogy a Századvég nem áll a törvények felett

Lánczi András, mint a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a kulcsfigurája maga a szavahihetőség, ha ő azt mondja, hogy nincs titkolnivalójuk, akkor ez legyen elég, amúgy pedig ha a részletekre kiváncsi valaki, akkor tessék szépen a bírósághoz fáradni, mert amúgy bármit megmutatnak készséggel, ha van róla végzés. Egy tisztességes államban nem kell alkotmány, nincs szükség fékekre és ellensúlyokra sem pedig törvényekre, elég tisztességes, keresztény magyarokat kinevezni és rögtön érezni lehet a megtisztulás üde illatát. A jó vezető pedig nemcsak makulátlan, korrumpálhatatlan, de érzékeny is. Ezért nem szabad mindenféle vizsgálatokkal háborgatni, különben nem tudja jól végezni a munkáját. Na persze nem azért, mert van félnivalója, csupán nincs ideje és energiája a nemtelen, rosszindulatú vádaskodások kivédésére. A jó közszolgát óvni kell; nem szabad vizsgálni sem a munkáját, sem a vagyoni helyezetét, nem illik neki feltenni kérdéseket, és örülni kell annak, ha néha-néha nyilatkozik erről-arról.

A Századvég számára nem lehet titok semmi

Érthetetlen, hogy ez miért lehet kérdés! Ha egy Nagyon Fontos Kormányzati Intézetnek szüksége van rá, akkor teljesen természetes, hogy hozzáférhet a titkosított kormányzati anyagokhoz. Máskülönben hogyan is tudnának dolgozni?! Amúgy is: ők már szinte a Kormány részei, teljesen természetes, hogy bejárásuk van mindehová Tusványostól Ibizáig. Nem lehet panaszunk, hiszen csak titkos kormányzati anyagokba tekintettek be, de hozzá sem nyúltak az adótitkainkhoz, nem konzultáltak az orvosainkkal és nem tettek mikrofont a gyóntatószék mellé sem. Pedig megtehetnék.

Úgyhogy le lehet kérem állni ezzel a Századvég gyalázással.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr68192294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman szerkesztő maxval · http://bircahang.org 2015.12.23. 05:42:18

Sajnos ez van, Csak ellenkorrupcióval lehet harcolni a ballib korrupció ellen.

Netuddki. 2015.12.23. 15:35:27

Fölösleges bűncselekményeket megmagyarázni.

Amit az orbánék csinálnak az évtizedekkel veti vissza az ország fejlődését. Lopott közpénzzel hoznak helyzetbe, tömnek ki arra érdemtelen haverokat, vállalkozásokat, amik előbb-utóbb úgyis megbuknak, a beléjük öntött pénz meg elvész. Az oktatás, egészségügy romokban. Eh!

BiG74 Bodri 2015.12.23. 16:20:26

Basszus beszélhetünk róla, de hát akkor is ők vannak hatalmon, és minden nyilvánvaló lopásra szemrebbenés nélkül belehazudnak a szemünkbe. Azért sokan vannak akik erre még élveznek is, és sokan vannak akik szerint ez természetes, és a lényeg az ideológiai maszlag. Amíg ez a két réteg ilyen méreteket ölt addig az ilyen írásoknak csak termékeny táptalaja lesz, termése nem.

csak egy néző 2015.12.23. 17:02:02

Ez a videó és a Tanu című film tökéletesen bemutatja ezt a lúzer országot.

index.hu/video/2015/01/20/gyongyfa_volt_polgarmestere_boritja_a_kozmunkas-bilit/

willcox 2015.12.23. 18:06:36

Teljesen egyetértek, a lényegét ragadja meg a jelenlegi rendszernek. Elkeserítő, hogy csak ennyi embert érdekel. Az meg nagyon olcsó duma, hogy a másik oldal is lopott. A mértékek között elképesztő a különbség. Ballibeknél volt néhány gazember, de most rendszerszintű a korrupció, még néhány év és kialakul a fideszes felső tízezer. A birca nép meg tapsol hozzá.
süti beállítások módosítása