Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Juhász és Fekete-Győr - hősök lesztek, ha kell?

2018. március 12. - Magyarulaszlo

A Fidesz által megtervezett választási rendszerben a küzdelem választókerületenként dől el; a legjobb ellenzéki jelölt mérkőzik meg a Fidesz jelöltjével, a többiek pedig... hősök lehetnek. Gonosz rendszer, de már ismerjük a gyenge pontjait; legyőzhető a Fidesz, de nagyon sok hős kell hozzá. 

Az 1.  választókerületben holtverseny-közeli állapot alakult ki, azaz szinte minden jelölt esélyes, amennyiben csak egy jelöltet indítanak az ellenzéki pártok Hollik István parlamenti droid ellen. Az ellenzéki pártok ebben a választókerületben az egész ország számára látványosan bizonyíthatnák, hogy valóban komolyan gondolják a Fidesz rezsim leváltását. Rendkívül erős a mezőny, és nagy a tét, hiszen az egész ország figyelmét rá lehet irányítani erre a kicsiny, de annál fontosabb körzetre.

Átlagszavazóként megvan a véleményem

Kedvelem Juhász Petit, ő harcolt a legkitartóbban a kerületi korrupció felderítéséért, és meggyőződésem, hogy képes lenne tiszta kézzel vezetni a kerületet. Értelmes és alkalmas embernek tartom Fekete Győr Andrást, a Momentum vezetőjét. Elhiszem Váradiné Naszályi Mártának, hogy egy életteli és derűs világot varázsolna a Belvárosba, örömmel adnám neki a voksomat. Nem ismerem túlságosan a Jobbik és az LMP jelöltjeit, de ha rájuk kell szavaznom, hogy vége legyen az Orbáni rémálomnak, akkor simán behúznám az ikszet az ő nevük mellé is.

valasztas2018.jpg

Sajnos Juhász Peti kissé elhasználódott

No nem azért mondom ezt, mert valóban elkövetett volna bármit, amit nem szabadott volna. Nem azért, mert korábbi kenderes múltja miatt már a 2014-es kampányban ő volt a "füves". Nem azért, mert a válása kapcsán valakik teljesen törvénytelenül szellőztették meg a magánéletét érintő ügyei bizonyos részleteit. És nem is azért, mert állítólagosan ő nem más, mint Portik éppen szabadlábon lévő embere. Nem, ezek mind csak felfújt, üres ügyek, ócska kis hazugságok, amelyek mind azt bizonyították, hogy Rogán és ötödik kerületi bandája félnek Juhász Petitől.

Az a baj, hogy a sok-sok ráaggatott matrica, vád és hazugság miatt ő már nem lehet az az integráló erő, amely mögé könnyen és egyszerűen be lehet állni. Ezt a nevet már túlságosan sokszor használták fel mocskos módon. Nem ítélet ez tehát, és véletlenül sem elmarasztalás, egy alapvetően jó emberről van szó, de ebben a mostani harcban ez nem biztos, hogy elég.

Ugyanígy látok problémát a Momentum kapcsán is. Értem a lelkesedésüket, díjazom az ötleteiket, de nem tartom még eléggé érettnek az egész struktúrát ahhoz, hogy az egyik legfontosabb kerületet megkaphassák.

Nagy dilemma ez egy átlagszavazónak, mint én. Sokkal egyszerűbb lenne, ha ők mindannyian egy csapatban lennének, de egy kellemetlen döntés elé állított Bennünket Orbán, hiszen "Csak egy maradhat" az ellenzéki oldalon...

Másrészt pedig ott a matek

A nyerő szabály adott, annak kell indulnia, akivel a legtöbb szavazót lehet az urnákhoz szólítani. A legfrissebb közvéleménykutatások szerint a Fidesz elleni egyedüli indulóként a Párbeszéd - MSZP jelöltje, Váradiné Naszályi Márta hozná a legjobb eredményt az ötödik kerületben. Alkalmas, kedves és a kutatások szerint perpillanat ő hozná a legjobb eredményt. Az eddigi ellenzéki mondások alapján nem is kéne egyeztetni, neki kellene indulnia.

Legutóbbi videójában Juhász Peti jelezte, hogy még a pénzfeldobásban is benne van, csak legyen valamilyen  döntés. Hm. 

A visszalépés hősies tett. A pénzfeldobás szerencsejáték.

A visszalépésnek üzenete van. Üzen a választóknak arról, hogy a visszalépő:

  • komolyan veszi a választás tétjét, azaz az autokrácia elleni küzdelmet,
  • elfogadja, hogy a legesélyesebbnek tartott jelöltnek kell indulnia,
  • komolyan veszi a szavazóit, hiszen a visszalépéssel az ő érdekeiket kívánja szolgálni.

Aki visszalép, hős lehet.

Sőt, van még egy jó hírem: míg háborúban minimum meg kell halni, hogy az emberből hős lehessen, itt most elég, ha az adott ellenzéki jelölt vagy önjelölt, belátja, hogy van nála esélyesebb és visszalép. Nem kell meghalni, csak fel kell állni, és megtenni a gesztust. Azután lehet szép beszédeket mondani  és egy életen át emlegetni, hogy a hősiességnek köszönhetően menekült meg a választókerület, a város, sőt az egész ország. 

Most jó hősnek lenni!

Aki viszont nem lép vissza

annak vállalnia kell a felelősséget vereség esetén. Aki nem lép vissza, pedig esélye sincs, az pedig egyenesen árulást követ el.

A pénzfeldobásban nincs semmi önfeláldozó, nincs semmi hősies. Dugonics Titusz nem kockán nyerte el a toronyugrás jogát, hanem megharcolt érte. felment a torony tetejére, és amikor kellett, nem szarozott, nem dobott fel pénzérméket, hanem jól levetette magát, hogy a vár megmeneküljön.

A pénzfeldobás azt üzeni a szavazóknak, hogy minden mindegy. Azt üzeni, hogy nincs párbeszéd, nincsenek érvek és nem lesz együttműködés, csak a fej vagy az írás mutatja meg az utat a jobb képviselet, jobb jövő felé. Arról nem is beszélve, hogy vajon mennyire lesz majd legitim az a vezető, aki pénzfeldobással nyerte a köz képviseletének a feladatát?

Itt van az idő, most már tényleg meg kéne mutatnia minden Orbán-váltó pártnak, hogy képes az önfeláldozásra és valóban véget akar vetni Orbán királyságának. 

Látni akarjuk, hogy képesek vagytok arra, hogy hősök legyetek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8213733792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

api99 2018.03.12. 20:51:21

Bárgyú ötlet ez az egész.
Talán arra jó, hogy megakadályozza a fidesz 2/3-át, de kormányváltásra nem alkalmas.
A legerősebb és legszervezettebb ellenzéki pártra kell szavazni mindkétszer - és meg is van a kormányváltás.
A ballib ellenzéknek NULLA esélye van a kormányalakításra.
Azzal, hogy ennyit erőlködnek, csak bebiztosítják a fidesz győzelmét.

api99 2018.03.13. 01:00:14

Valójában akkor lenne biztosan kormányváltás, ha a ballibantifa ellenzék mindenhol visszalépne a jobbik javára. Ennyi :-)

para_noir 2018.03.13. 23:53:40

Juhász nem elhasználódott, hanem kiderült róla, hogy miféle ember, egy agresszív, kötözködő barom, aki egyszerűen politikai pecsenyét sütöget. A többi politikusról sem hiszem el, hogy az istenadta nép jólétén dolgozik, de Juhász nem is igyekszik ilyen képet kialakítani magáról, egyszerű közéleti pitbull, politikai attention whore.

Jakab.gipsz 2018.03.14. 00:29:11

Most komolyan kérdezem !

Leváltani egy keresztény demokrata kormányt ?

Egy Juhász féle füves emberre, vagy egy NO-Olimpia azaz Olimpia gyilkos kis genyóra, minek, értelmetlen.

megvagyhadnagy 2018.03.14. 06:45:44

Nem olvastam el a posztot, mert ez is csak egy, a többi álmodozó, minden realitást nélkülöző irományból. Csak azért jöttem, hogy leírjam: Nem, nem lehet megverni a Fideszt. Lehet itt lépegetni, előre, hátra, meg vissza, teljesen mindegy. Egy olyan bagázs, akiket csak és kizárólag az Orbán gyűlöletük tart össze, azok rögtön a választás napján megbuknának.

1ghost 2018.03.14. 07:26:14

Hát most olvasom, hogy a Kósa lali és a hihetetlen lóvé esetét. Honnan a picsából jöhet össze 1300 milliárd forint? Ezt az összeget felfogni sem lehet. Csak nem a mocskos fidesz által összelopott lóvé ez az összeg? Hogy a mocskos kurva annyukba lehetséges ez?

Mindig is mondtam: ha ez a szarházi fidesz bukik, olyan disznóságok derülnek ki erről a rohadt tolvaj bandáról, hogy azt elképzelni sem lehet. Heteken belül előzetesben lesz az egész korrupt fideszfrakció, a következő 20-30 karácsonyt rács mögött töltik az kurvaélet.

midnightcoder2 2018.03.14. 07:28:44

@Jakab.gipsz: Mondjuk az olimpia megbuktatása volt az ellenzék egyetlen életképes megmozdulása az elmúlt 8 évben. Az összes sportbuzulást azzal fizettetném ki, aki kitalálta őket. Ha majd nekem is ad Viktor bácsi gamer laptopot és VR szemüveget, akkor esetleg elgondolkodom, hogy jó ötlet-e a szórakoztatóipar többi formájának állami pénzből való finanszírozása. De amíg nekem nem vesz Viktor bácsi ilyet, addig a 70-es IQ-jú orrodat is tisztíccsának se építsen stadiont a pénzemből.

midnightcoder2 2018.03.14. 07:39:29

@1ghost: Ennek a többszörösét lopták már el mindkét oldalon a gengszterváltás óta. Gondolj csak bele, hogy 86-ban még gyakorlatilag minden állami kézben volt, kivéve a polgár magánlakása, a Trabant vagy Zsiguli a ház előtt, és a burzsujoknak esetleg volt egy lángossütője a Balatonnál, vagy egy butikja. És az ország működött, alig volt államadósság. Ehhez képest 98-ra már az állami vagyon aránya kb. ugyanott volt ahol a kapitalista nyugati országokban, az államadósság durván megnőtt, és a polgárok életszínvonala is a béka segge alatt mozgott. És persze voltak más apróságok is, Pl. csak az eltűnt szovjet államadósság 1.7 milliárd dollár volt, aztán voltak különféle kisebb olajügyek, stb.

midnightcoder2 2018.03.14. 07:41:07

Én mondjuk szívesen szavazok a Jobbikra, de nagyon nem szeretném ha ezzel egy MSZP vagy egy DK kormányt segítenék a hatalomba. Egyszer már megszívtam ezzel, amikor a Horn kormány idején az SZDSZ-re szavaztam, gondolván hogy milyen tökös antikommunista párt, és az első dolguk az volt, hogy lefeküdtek a volt állampártnak.

nemecsekerno_007 2018.03.14. 08:05:25

Vicces ahogy az "okosok" próbálják kiénekelni a sajtot a választók szájából :) Az egybites, agymosott, Fidesz-birkák szájából. Ahogy már nevezték őket :)

freemanowe 2018.03.14. 08:27:39

ezzel az egész fejtegetéssel csak az a baj, hogy egyesek azt akarják, hogy a "hősies" visszalépések esetén olyanra adjanak le emberek szavazatot, akit még rémálmukban sem akarnak kormányon látni. Vagyis, ha a momentumos csóka visszalép, azzal egyensúton adja a szavazatot a fidesznek. ismerjék már be a leszerepelt pártok, hogy a többség nem kíváncsi már rájuk. A maradék szavazótáboruk csak hitből és/vagy pillanatnyi elmebajból szavazna rájuk. Itt az ideje a generációváltásnak!
süti beállítások módosítása