Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Hazaárulás, vagy amit akartok...

2017. január 28. - Magyarulaszlo

Kormányunk baráti médiájában jelent meg az a sommás ítélet, amely szerint az olimpia megrendezését revolverező népszavazás támogatása egyenlő egyfajta hazaárulással. Jómagam, a demokrácia elkötelezett híveként hiszek a népszavazás intézményében és bármilyen kérdés esetében lehetséges eszköznek tekintem, ugyanakkor hajlandó vagyok megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy az olimpiaellenes népszavazás támogatása valóban lehet-e hazaárulás.

A hazaárulás az adott nemzet biztonsága ellen saját állampolgára(i) által elkövetett bűncselekmény.
Wikipédia

Az olimpiáról tudjuk,

hogy veszélyes jószág; irgalmatlanul sok pénzbe kerül, szinte sohasem hoz nyereséget, viszont cserébe képes legyalulni a nem jómódú, de annál korruptabb állami gazdaságokat.

Az ügyvezető (Orbán Viktor) részéről eleve meglehetősen modortalan, ha leszarja a tulajdonosok véleményét a 3.000.000.000.000 (3 000 milliárd, egyébként egyes becslések szerint inkább 4-5 000 milliárd) adóforint elégetésével kapcsolatban, amivel kockára teszi az egész túrós hátú gebét és még a legjobb esetben is csak nullszaldóra jöhet ki a buli, leszámítva persze az építtető és vendéglátós rokonokat, akik nyilván szénné keresnék magukat a zsebünkön.

ol_handcuffs.jpg

De álljon meg a menet!

Eleve, hát már hogy a fenébe lenne bűncselekmény az, ha a tulajdonosok dönteni akarnak egy ilyen horderejű - és ennyire rizikós - befektetésről?!? Aki ilyet állít az nem pusztán a demokráciát árulja el, hanem a puszta emberi gondolkodást is!

És egyáltalán: hogy merészeli Bárki az istenadta Tulajdonosok bármiféle döntése kapcsán azt sugallni, hogy az valamiféle bűn lehet?!? Persze, láttunk már olyat, hogy a Tulaj teljesen hülye, és ahelyett, hogy támogatná a maradandó stadionok, grandiózus metrójáratok, miniszterelnöki paloták, kisvasutak és gázszerelő kiskirályságok felépítését, inkább olyan múlandó ostobaságokra költ, mint az emberek egészsége, a gazdaság fejlesztése vagy például az oktatás finanszírozása.

Na de akkor is a Tulajdonosoké a cég, nem pedig az egyszeri ügyvezetőé, akit négyévente gondtalanul kirúghatnak, ha túl magasról hugyozik a medencébe! A tulajdonosok döntési jogát pedig bármiféle bűnnek beállítani, na ez aztán az igazi hazaárulás! 

Javaslom ugyanakkor, hogy vizsgáljunk meg néhány másik esetet, majd ki-ki döntse el, hogy vajon melyik meríti ki a hazaárulás fogalmát:

Közpénz jelleg fosztó törvény - Bánki Erik

A Fidesz képviselője törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy az állampolgárok MNB által kezelt adóforintjai elveszíthessék közpénz jellegüket, azaz szabadon el lehessen őket lopni.

Olimpiaellenes Népszavazás - Momentum Mozgalom

Angolul, franciául és feltehetősen más nyelveken is beszélő fiatalok aláírást gyűjtenek azért, hogy népszavazás döntsön az olimpia megrendezéséről, azaz Magyarország eddigi legdrágább sportberuházásáról.

Paks 2 - Orbán Viktor

Elnökünk személyesen köt megállapodást a magyar állampolgárok 3.700.000.000.000 (3700 milliárd) adóforintját kitevő beruházásról, verseny és ellenajánlatok nélkül, ráadásul pont azokkal, akiktől nem szeretnénk annyira függeni, különösen, ha energiáról van szó.

Letelepedési kötvény biznisz - Rogán-Habony-Orbán

Azaz idegenek betelepítése pusztán pénzügyi alapon, véletlenül sem segítségnyújtás, keresztényi, humanitárius szempontok vagy Uniós megállapodások alapján, hanem azért, hogy Orbán haverjai még jobban megszedjék magukat. Az államnak az üzletek minimális hasznot hoztak, a beérkezett személyek viszont komoly kockázatot jelentenek Magyarországnak és az Európai Uniónak is.

A 2006-os zavargások necces kezelése - Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a 2006. őszi események során többször az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot (IRM) megkerülve, közvetlenül tárgyalt rendőrségi vezetőkkel. A zavargások elfojtása közben ártatlan civilek és munkájukat tisztességgel végző rendőrök százai sebesültek meg. A miniszterelnök később a Fideszt vádolta a zavarkeltés szervezésével.

Magánnyugdíjpénztárak államosítása - Fidesz parlamenti frakció, Orbán Viktor

A frakció simán megszavazta, hogy a Kormány ellopjon 3.000.000.000.000 forint magánmegtakarítást, ezzel megsemmisítve az öngondoskodás földből éppen csak kicsírázó jelenségét Magyarországon. A pénz sehol, illetve Viktorunk gyakorlatilag áttette az állam büdzséjébe, alig hét hónap alatt elköltötte szinte az egészet, majd büszkén megállapította, hogy Magyarország gyarapodik.

És végül még egy kérdés

amit pusztán Orbán Viktor tiszteletére teszek fel, hiszen neki köszönhetjük, hogy ma már nem kell píszínek lenne, és őszintén, egyenesen meg lehet beszélni a dolgokat:

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5012161549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobaszopiatej 2017.01.30. 21:05:34

A görögök hazaárulók-e?

Nem árt emlékezni 2017.01.30. 21:48:17

"kockára teszi az egész túrós hátú gebét"
A gebe háta nem túrós, hanem túros, ami azt jelenti, hogy gennyes, mert a közös lónál mindenki azt várja, hogy a másik majd ellátja, gyógyítja.

SJobs 2017.01.30. 21:50:48

Igénytelen szar poszt.

Rot 2017.01.30. 23:07:32

@agyramegy: Ha megtörténne, abban lenne tanulság...

Carradine a gardróbszekrényben 2017.01.30. 23:10:29

@lobaszopiatej: Úgy gondolom, hogy nem kell túl komolyan venni a kérdést, szerintem csak visszabasszák Bencsiknek a labdát, mert ő mondta először ezt a hazaárulást.

Én például kikérem magamnak, hogy hazaáruló lennék, csak mert merészelek más álláspontot képviselni, mint a kormányzat. Állítólag '89. óta demokrácia van. Meg szólásszabadság. Igenis lehet más véleményem, amit jogom van kimondani. Ja, és olimpiaellenes se vagyok. Nagyon szeretnék itthon olimpiát nézni magam is. De nem most! Nem ilyen gazdasági helyzetben!!! Épp csak megúszva egy világgazdasági válságot! Látva, hogy a görögök simán csődbementek az olimpia után. Tudva, hogy Kanada alig röpke harminc év alatt fizette vissza az olimpiája költségeit, pedig az még '76-ban volt. Ráadásul a kanadai dollár kissé jobban áll, mint a magyar forint. Azt meg még talán Baribaszó Birca se fogja bebégetni akarom mondani bebeszélni nekem, hogy biztosan Soros tette tönkre bosszúból Görögországot, mert ő máshol képzelte el az olimpiát és így vett elégtételt. Lófaszt mama! Egy olimpiát megrendezni rohadtul rizikós befektetés, aminek még a nullszaldós megtérülése is késélen táncol, de sokkal nagyobb a valószínűsége a hatttalmas pénzügyi buktának. Lásd az elmúlt húsz-harminc olimpia pénzügyi beszámolóját. Nyílt anyagok.

Jakab.gipsz 2017.01.30. 23:15:30

Már megint jött egy szakértő és feltalálta a meleg-vizet úgy, hogy rámutat, látjátok itt a baj.

Menj a csudába, ha csak ennyi eszed van.

Maga a Neoliberalizmus minden terméke úgy szar ahogyan van és lesz ez még vacakabb is ha sokat dumáltok gondolkodás helyett,

lobaszopiatej 2017.01.30. 23:41:32

@Carradine a gardróbszekrényben: paradoxonnak szántam a kérdést, de igazad van, nyilvánítsa ki mindenki szabadon a véleményét!

ogli dzsí 2017.01.31. 00:11:56

Kit érdekel, hogy hazaáruló vki, akinek a nevét sem hallottuk?

Aki kurva lett ne rinyáljon ha tosszák.

Nzoltan 2017.01.31. 03:36:55

Tökmindegy, mit mondott bencsik, a magyar baloldal (muhaha), mindig is a hazát árulta. Most meg kikérik maguknak. A momentum sem különb. A kis unatkozó libsipalántákból összehordta a szemetet a szél.

nyelv-ész 2017.01.31. 06:15:52

@lobaszopiatej: Az olimpiáért felelős görög politikusok ugyanúgy, mint azok a magyar politikusok, akik a gazdasági kockázatok ismeretében is erőltetik az olimpiát. Ez nem szimpla csibészség vagy lopás, mert egy egész országot küldenek vele padlóra.

amado 2017.01.31. 06:32:05

Halálbüntetés, komolytalan... Ahogyan az is, hogy ezek fideszes dögevők megússzák egy kiadós letöltendő nélkül.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.31. 07:14:01

Arra azért jó a poszt, hogy a Gyurcsnyista agyhalottak riadóztassák egymást a szavazás kedvéért, és megmutassák a világnak, hogy pont olyan barmok, mint az, aki őket lehazaárulózta.

Sok agyhalaott ballib a poszterrel együtt ábrándozik a Fideszes mumusaik kivégzéséről, miközben fennhéjazva demokratázzák magukat, a szaros 3-4%-os támogatottságukkal.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.31. 07:15:46

@Carradine a gardróbszekrényben:

A posztoló bebizonyította, hogy minden jobboldali hülyére jut legalább 1000 darab ballib marha.

Elég ha megnézzük a szavazást.

eßemfaßom még áll 2017.01.31. 07:23:25

Kimaradt a szavazásból

A szerző hülye?

- igen X
- nem

Behajtó70 2017.01.31. 07:56:56

Egy szatyor hazug állítás, csúsztatás. Szokásos ballib hazugságcunami.

Netuddki. 2017.01.31. 08:29:40

A hazaáruló pont az aki a jónép megkérdezése nélkül pályázott az olimpiára.

Netuddki. 2017.01.31. 08:32:00

Bírom amikor a balfasz megélhetési politikus legitimitásra hivatkozik, miszerint demokratikusan választották meg. Közben 2 választás között nem tartja a saját választóit elég értelmesnek ahhoz, hogy népszavazással döntsenek bizonyos kérdésekben.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.01.31. 08:50:54

Az a hazaáruló, aki a fenekét a szovjetekhez dörzsölgeti, ez már csak Hazánk múltja miatt is felháborító.

Érdekes egyébként a szavazás állása. A számláló IP címenként, vagy nicknevenként 1 szavazot enged?

eßemfaßom még áll 2017.01.31. 12:45:56

@Csuvakka a migráns vuki: Ezzel szemben aki a fenekét az osztákokhoz-németekhez dörzsölgeti akikkel a Hazánk múltja szeplötlen lányregény...

Magyarulaszlo 2017.02.01. 14:21:32

@Csuvakka a migráns vuki:
jó a kérdés, teszteltem, úgytűnik, hogy nickenként egy szavazatot enged.

Magyarulaszlo 2017.02.01. 14:22:54

@Behajtó70: Örömmel vitatkoznék veled, ha picinkét pontosabban leírnád, hogy mire gondolsz, hol tévedek, csúsztatok, hazudok, vagy bármi más.

Magyarulaszlo 2017.02.01. 14:30:50

@Nem árt emlékezni: @Jakab.gipsz:
Szerintem a Liberalizmust úgy változtatták szitokszóvá, hogy közben elfelejtették megnevezni a konkrét hibáit. Ahogy én tapasztalom, a legtöbben a demokrácia, a jogállamiság, a bürokrácia és általában a kapitalizmus egyes negatív jelenségeit szokták a Liberálisok számláira írni, ami általában tévedés, vagy tudatos csúsztatás eredménye.

Tökre érdekel, hogy szerinted mik a Neoliberalizmus termékei, amik úgy szarok ahogyan vannak és örömmel leírnám a véleményemet.

Magyarulaszlo 2017.02.01. 14:33:47

@Nzoltan:
Sokat gondolkodtam az írásodon.
Sem Paks2-höz,sem a magánynyugdíjak lenyúlásához, sem a közpénzjellegfosztó törvény aljasságához mérhető bűnt nem találtam a szociknál, legalábbis olyat, ami felvetné a hazaárulás lehetőségét.

Nagyon érdekel, hogy mire gondolsz!!!

Magyarulaszlo 2017.02.01. 14:34:21

@eßemfaßom még áll:
Köszi, legközelebb lesz ilyen is :)
nem vicc

Magyarulaszlo 2017.02.01. 14:36:21

@agyramegy: Hát ezzel nem értek egyet. Ha inkább píszí vagyok, akkor nincs az utolsó kérdés, de nem érzem úgy, hogy Bayer Zsoltéknak kizárólagosságuk kéne hogy legyen az erős felvetéseket illetően. Úgyhogy merész voltam, sajnálom, ha ez Téged zavart.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.02.01. 19:13:35

@eßemfaßom még áll: Tartom és emelet a törökökkel, hiszen Viktor Erdogant is méltatta.

Egyébként pedig azért a szovjetekre elég sokan emlékeznek még a szüleink közül is. 56-ra is. Szóval ne terelj, ha megkérhetlek. Pár éve még Viktor is nyugatra akart tartani. Aztán rájött, hogy azok szerint a szabályok szerint nem tud annyit lopni.
süti beállítások módosítása