Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Orbán elfogadta: nem lesz eredményes a hétvégi Nemzeti IQ teszt

2016. szeptember 30. - Magyarulaszlo

Érdemes figyelmesen meghallatni a kampány egyik talán legfontosabb Orbán interjúját, amelyet a TV2 lánglelkű riportere, Gönczi Gábor készített Orbán Viktorral.

Nagy a tét: kiderül, hogy megérkeztünk- Európába

A magyar nép számára nyilvánvalóan komoly intellektuális kihívás a vasárnapi döntés. Arról kell számot adniuk, hogy képesek-e a tényeket megfelelően értelmezni vagy inkább a Ripacs hangzatos mondatainak hisznek; képesek-e egy fejlett, keresztény világ szabad lakóiként viselkedni, vagy az önzés, a kirekesztés és idegengyűlölet rabjaivá válnak és végül el kell dönteniük, hogy egy Európai demokráciát vagy pedig egy orosz/török típusú diktatúrát szeretnének gyermekeikre hagyni szép Magyarországon.

tutda-1024x536.jpg

A Fidesznek egy esetben komoly van vesztenivalója

Orbán számára mindenképpen kínos egy a vártnál jóval csekélyebb részvételi arány. Ebben az esetben Orbán ellen semmiféle politikai lépés nem kényszeríthető ki (nyilvánvalóan nem mond le senki semmiről), másrészt a hatalom gyakorlóinak pozíciói jelentősen meggyengülhetnek. A másik oldalról nézve az alig pislákoló ellenzék számára ez az egyetlen kecsegtető lehetőség.

Másrészt a hétvégi referendum egy érvényes, többségi döntés esetén sem jár semmiféle jogi következménnyel, sőt, valójában semmit nem tudunk arról, hogy a felhatalmazás birtokában mi lesz Orbán következő lépés, a népszavazás nem több, mint egy rugalmasan használható "biankó" megbízás szignáltatása a magyar néppel.

Az elmúlt napokban a közvéleménykutatók is megerősítették amit sokan sejtettünk: a népszavazáson a részvételi arány várhatóan a kritikus 50% alatt lesz.

A Fidesz propaganadistáinak tehát egyetlen feladatra kell tehát készülniük: az elégtelen részvétel mellett eredménytelen népszavazást kell átkonvertálniuk fényes győzelemmé.
És lám, a TV2-es interjúban Orbán máris dolgozik a feladaton (8.22-nél):

"...Demokráciában a távolmaradás azt jeleni, hogy rábízta a döntést a többiekre... ... Ha a nemek többségben vannak, az tehát elegendő is ahhoz, hogy tovább folytassuk a küzdelmet..."

Világos.

Nem is olyan fontos az a fránya 50%.
A Nem-mel szavazók mindenképpen többségben lesznek, aki pedig otthon maradt, az a többségre bízta a döntést: hoppá, a néptől kapott, teljes körű felhatalmazás tehát máris ott figyel Orbán kezében.

... Ha több a NEM, mint az IGEN, az azt jelenti, hogy a magyarok nem fogadják el azt a szabályt, amit Európai Bizottság bürokratái ránk akarnak kényszeríteni...

Orbán mindig igazat mond, most is csak azt felejtette el, hogy ő maga az egyik bürokrata, aki alá is írta azt az EU-s döntést, ami ellen most népszavaztatja a derék magyarokat. Na és persze azt, hogy soha senki sem beszélt kényszerbetelepítésről. A tények makacs dolgok, kár, hogy a legtöbben nem is találkozhatnak velük - legalábbis a közmédiában...  ... de egyébként is kit érdekel itt a valóság! Az egész a szimpátián múlik, és hát ízlés kérdése, de úgy tűnik még mindig sokaknak tud szimpatikus lenni az egyre pocakosabb, megrögzött hazudozó Fiatal, egykor demokrata.
Az azonban egyáltalán nem mindegy, és javarészt a szavazatunkon múlik hogy mekkora hatalmat adunk egy ilyen jellemtelen gazember kezébe!

Hölgyeim és Uraim!

  • Aki nem megy szavazni hétvégén, az Orbán többségét támogatja, ezt maga a vezér mondta el.
  • Aki Igen-nel szavaz, az hozzájárul a referendum érvényességéhez,
    tehát tetszik vagy sem, Orbán szekerét tolja.
  • Az érvénytelen szavazat leadása tehát a legjobb választás,
    legalábbis azok számára, akik nem akarják Orbán arcát tovább hizlalni és véletlenül sem szeretnék, hogy Magyarország egy újabb biankó megbízást adjon az Elnök kezébe, azon az áron, hogy közben erkölcsileg kiiratkozunk a keresztény európai országok közösségéből.

Szent István, hol vagy ilyenkor! ...

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6811754351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.10.01. 16:53:12

Abszolút nem értek egyet a végkövetkeztetéssel. Egyvalamit szögezzünk le: BÁRMI lesz a holnapi hacacáré végeredménye, megvan rá a megfelelően kidolgozott kommunikációs stratégia, hogy azt fényes (erkölcsi és politikai) győzelemként tálalják. Szóval ebből a szempontból édesmindegy, hogy most mit mond a tolvajok fejedelme (köszönöm, Bödőcs Tibi!), és az erre adott reakciónk is teljesen lényegtelen.
A - szerintem - egyetlen vállalható reakció erre a balhéra, ha az ember simán kettészarja, úgy ahogy van. Mivel az egész népszavazásosdi egy komplett parasztvakítás, az emberek hülyének nézésének a legfelsőbbfokú kimaximalizálása, én semmi mást nem tudok rá reagálni, mint, hogy menjen az anyjába az összes, üzekedjenek egymás hegyén-hátán, és szórakozzanak azzal, ami odanőtt nekik természetes úton. A kérdés nem csupán tökéletesen felesleges, de ordítóan nyilvánvalóan álkérdés is, így arra ellenkező választ sem lehet adni. Egy nem valódi kérdést feltevő álnépszavazás pedig semmi másra nem jó, mint intenzív politikai hangulatkeltésre és annak a pármilliárd forintnak a haverok zsebébe lapátolásáról, amibe ez a mélységesen hányingerkeltő kampány került.
Szóval köszi, de lófaszt fogok én elmenni és hagyni, hogy bármilyen mértékben bohócot csináljon belőlem ez a visszataszító banda.

midnight coder 2016.10.01. 16:54:29

És ha nem lesz meg az 50%, onnantól kezdve idehaza legalábbis az összes további következményért (terrortámadások, iszlamizálódó, és emiatt gazdaságilag hanyatló Európa, stb) a baloldal lesz erkölcsileg a felelős. Bizony IQ bajnok barátaim, ezt mindenképp megszívjátok.

Nazareus 2016.10.01. 17:13:05

@Before: Tök jól leirtad. Nem lehet mit hozzátenni.

Jakab.gipsz 2016.10.01. 19:04:57

@Before: Butaságot beszélsz, pontosabban szólva fogalmad sincs róla, hogy milyen kérdésekbe kotyogsz bele, ostoba.
Nem állítom azt, hogy hogyan szavaz, ez legyen a te döntésed.

De azt igen állítom, hogy nincs jogod a népszavazást lehetőségét, le pocskondiáznod, negligálnod, (takony-agyú vagy), csak mert lusta vagy előre gondolkodni, mielőtt el kezded írogatni a semmit mondó szavaidat, és ez megbocsájthatatlan.

2016.10.01. 19:12:03

Egyrészt röhögni fogok, ha mégis meglesz az 50%.
Másrészt majdnem mindegy, hogy meglesz-e. Ha 48% lesz és a 48%- nak a 85%-a a NEM-re szavaz, az akkor is egyértelmű üzenet.

Kellenek a fasznak képzetlen tömegek Európába. Agysebészek, atomfizikusok, IT szakemberek, bárki, akinek a szakértelme hiányzik és valódi menekültek (értsd, akik az életükért futnak) tőlem nyugodtan jöhetnek. Azaz kb. 2%.

Vili Doli 2016.10.01. 19:54:30

Na most mi van? Ha az IGENek győznek, lemond a kormány?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.03. 12:09:20

3 millió 200 ezer ember szavazott nemmel.

Az érvényes szavazatok 98%-tól több.

Soha semmiben nem volt még ennyire egységes a magyarok véleménye.

És vélehtően nem is lesz a közeljövőben.

Miről beszélsz ?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.10.03. 13:15:43

@Ballib cenzúrázók réme 18: szerintem lehetett volna az is a kérdés, hogy "szeretné-e, ha szárazra púderezett farkú bantu négerek molesztálnák análisan minden hétfőn reggel?" és akkor még magasabb lehetett volna a nemek aránya!
süti beállítások módosítása