Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Katinka széttépte - Te megtennéd?

2016. január 07. - Magyarulaszlo

A problémák kezelése első ránézésre kulturális kérdés. Gyárfásnak tehát akár igaza is lehetne. Másrészt az egyik legmarkánsabb különbség egy érett demokrácia és egy diktatúra között pontosan az, ahogy az állampolgárok viszonyulnak a hatalomhoz.

Ahogy mondani szokás, ha Amerikában valakinek problémája van, akkor ügyével a nyilvánossághoz fordul és addig veri a tamtamot, amíg az igazság nem győzedelmeskedik, a jó megdicsőül, a rosszfiúk pedig hosszú időre a hűvösre kerülnek. Ezzel szemben ha Oroszországban valakit sérelem ér, akkor szép csendben, a háttérben kezd el kufárkodni az információval és ha az igazság nem is győzedelmeskedik, előbb-utóbb beveszik őt is a buliba.

Hosszú Katinka egy fejlett erkölcsi érzékkel rendelkező sportoló, aki nincs rászorulva a Júdás ezüstökre és megteheti, hogy kiálljon az ügyért, amiben hisz. És ez nemcsak helyes, ez egyenesen irigylésre méltó.

Mert amikor a nyilvánosság előtt széttépi a szerződést, akkor pontosan azt teszi, amihez ebben az országban legalább 8 millióan nem vagyunk elég bátrak vagy - legyünk elnézőek - elég függetlenek.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének pontogyarfas_orban.jpgsan ez volt a célja: beterelni mindenkit ugyanabba az akolba, ahol a kölcsönös függőség, a hűbér és a megvásárolható lojalitás a legfontosabb értékek. Ezért kellett elvenni a magánnyugdíjat, a trafikokat, ezért kerültek állami kézbe az iskolák, ezért kellett vegzálni a norvég pénzből működő civileket és még sorolhatnám hosszasan a példákat. Ne legyen senki sem független, mert így nem emelheti fel senki sem a szavát, a genetikaliag lázadók pedig egyedül maradnak.

Ahogy a langymeleg Kádár rendszer pontosan ugyanerről szólt, senki sem lóghat ki a sorból, egy a párt, egy az eszme és egy a pénztárca; a narancs-fiúk láthatóan már kamaszkorukban mindent megtanulhattak, ami a kommunizmus építéséhez kell.

Gyárfás Tamás régi motoros, aki általában profin képes kezelni a helyzeteket, a mostani reflexe azonban szintén a kádári időket idézi. Tudja ő is, hogy nem sikerült megoldani a problémákat, a modernizálás elmaradt, Bol-Dog kimúlt, nincsen elég pénz és nem jó az együttműködés a focibolond felcsutival. Ő maga azonban most nem tud vagy nem mer az asztalra csapni, nem képes szembeszállni a nagyúrral, inkább megvette volna kilóra a befolyással bíró sportolóit. Szép csendben persze, mert a botrány nem tesz jót senkinek. Illetve nem tesz jót neki legfőképp. (Kedves egészségügyi dolgozók, pedagógusok, közalkalmazottak, közmunkások, ugye ismerős a helyzet!).

Bizony, ez a kislány már felnőtt.

Katinka tudja, hogy mit akar, tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy megújulhasson, fejlődhessen a szakma, ismeri a nemzetközi trendeket, kütyüket, szoftvereket és nyilvánvalóan látja, hogy a tesze-tosza, politikailag fertőzött hazai sportélettől csak a lassú rothadás várható.

Gyárfás Tamás részéről pedig valahol érthető, hogy a barcelonai vébé csendes, édes Katinkáját szeretné visszakapni, miért is lenne ez másképp...
De ebben a helyzetben már nem segít a nyafogás, nem működhetnek a régi reflexek, a fülbesuttogások, a háttéralkuk; a probléma már az asztalon hever, Gyárfásnak el kell dönteni, hogy úriember módjára lemond, vagy hogy ha mégis marad, akkor kit vagy mit képvisel, ki mellé áll.

Ahogy mi 8 millióan is komoly döntések előtt állunk.
Fel kell nőnünk nekünk is.
Fel kell nőnünk, és már csak két évünk van kitalálni, hogy kinek a vezetésével tudjuk helyretenni elrontott kapcsolatunkat a hatalommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr208247588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Primátor 2016.01.07. 10:47:20

Baltaarcú zsidónő........
Az egy dolog, hogy úszni tud, - amit rajta kívül azért elég sokan tudnak - ettől még egy szövetség vezetői munkájába belepofázni elég bugyuta dolog.
A MÚSZ folyamatosan, évtizedekre visszamenőleg szállítja a tehetségeket, eredményeket. Akkor mire is ez a hiszti? Darnyinak, Egerszeginek, Cseh-nek megfeleltek/nek a körülmények akkor ennek a manusgádzsinak miért nem?

átlátó 2016.01.07. 10:47:39

A Gyárfás Tomi duzzog...szólhatna egyik cimborájának...például a Tasnádi Petinek.

átlátó 2016.01.07. 10:52:24

@Primátor: nem vagyok egy Tasnádi rajongó, ha már elzsidóztad magad. (Vallom, hogy zsidózni csak szépen érdemes, ha arra alapos az indok.) De ha elővetted azt, hogy úszni mások is tudnak, hát ha lennél szíves a listát . Mondjuk itt vagyok mindjárt én is, mert úszni is tudok. Meg tükröt tartani neked, előre engedni téged az ajtónál, mert látszik, hogy sietős a dolgod. Be akarsz szarni.

Primátor 2016.01.07. 10:57:08

@átlátó:

Látom iskarióti vagy te is.
Olyan gyerek lehettél az iskolában, aki egy egyeneset tudott rúgni a labdába, már ő akart lenni a tornatanár.
Nem baj, ilyennek is kell lennie valakiknek, szórakoztató idiótáknak.

Conchobar 2016.01.07. 11:22:24

@Primátor: Haver! Úgy alkudozik, hogy ebben a Gyárfásban is lehet ám néhány vonónyi klezmer

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.01.07. 11:54:41

Emlékszünk még arra, amikor az úszószövetség felkérte Demjén Rózsit EB-induló írására, majd később "elfelejtették" kifizetni? Na, ennyit ér egy Gyárfás-féle ígéret...
Hajrá Katinka! :)

Sir Galahad 2016.01.07. 12:15:10

Nem tudom megítélni, kinek van igaza a vitában, de nem értem, Katinka miért háborodik fel azon, hogy a szövetség azt várja tőle, vegyen részt a magyarországi világverseny promóciójában. Szerintem ez egyébként is természetesnek kéne, hogy legyen, hogy nagy szavakat használjak, mondjuk hazafias indíttatásból.

átlátó 2016.01.07. 12:34:37

@Primátor: Itt egy másik szempont, nem tőled: @Ad Dio: - tól. :-)

Ezen kívül el kell, hogy szomorítsalak. Ha ott lettél volna amikor én tornaóráztam, látnod kellett volna, hogy nem a foci érdekelt, hanem a tanítónéni segge, valamint szőrös vádlija...ebből azt feltételeztem róla, hogy igen komoly fészek lehet alatta...ezen kívül öcskös, engem már rabosítottak fegyverhasználatért, amikor a cigány nem bírt magával, téged pedig akkor se fognak, ha anyádat basszák apád hátán...tűröd öcskös. az ilyesmit.
Te akartad, hogy így beszéljek veled, viseld emelt fővel.
Na, akkor most szídd vissza a taknyodat is és ne személyeskedjünk tovább akkor, amikor nekem a kölni sajnálatos eseményekről vannak véleményeim, neked meg csak rólam

átlátó 2016.01.07. 12:42:19

@Primátor: ...jut eszembe még...ha tudnád milyen pisze az orrom. Így is beszartál, hát visszatapsolom.

ursus artos 2016.01.07. 12:46:52

"A Nemzeti Együttműködés Rendszerének pontosan ez volt a célja: beterelni mindenkit ugyanabba az akolba, ahol a kölcsönös függőség, a hűbér és a megvásárolható lojalitás a legfontosabb értékek. "
Nem. A NER-nek az volt a célja, hogy a bajainkat, közösen, egymással egyetértésben oldjuk meg. Az együttműködés szó ezt jelenti. Persze ti a kezdetektől fogva mást akartatok ebben látni és másnapra már halálra is cikiztétek a NER-t...

Netuddki. 2016.01.07. 13:16:59

@ursus artos: "A NER-nek az volt a célja, hogy a bajainkat, közösen, egymással egyetértésben oldjuk meg."

Anyád picsáját! Ha fideszes agitpropot akarok akkor bekapcsolom a közpénzből sikkasztott Kossuthot. De inkább nem akarok...

bkkzol 2016.01.07. 13:41:28

Katinka nem csak tehetséges úszó, mint látszik tudja, hogy mikor van nyeregben (úszó vb, olimpia) zseniális zsaroló!

ursus artos 2016.01.07. 20:16:49

@bértrollbosszantó_kovi1970: kapcsold!
De hogy sikkasztották el a Kossuthot közpénzből? Már nincs Kossuth? Vagy már rádió sincs?
(Mindazonáltal a 180 percben igen komoly rendszerességgel hallom Gyurcsányt, az emeszpét, a liberálisokat az együttet és a többieket... De tudom, igen ez nem szólásszabacság, mert ugye rögtön utánuk Kocsis Máté jön... Ráadásául többször, mint az előzőek)

bkkzol 2016.01.08. 01:06:50

@csentecsa: még nem tudni a cirkusz okát! Egy látványos műsort ugyan csinált, de konkrétan nem mondott semmit, hogy mit akar illetve mit nem...

Magyarulaszlo 2016.01.08. 11:21:21

@Primátor: Hosszú Katinka nem a pálya széléről szól be, ha valaki, akkor ő igazán érintett. Ki szóljon bele a Szövetség bajos dolgaiba, ha nem éppen ő?
Azt mondja, hogy tudja mi kéne, elmondta százszor és magasról tesznek rá. Miközben nyilván látja, ahogy a csapból is pénz folyik, ha más fontos "sportügyekről" van szó.
Kis empátia kell csak ahhoz hogy megértsd a kétségbeesettségét.
süti beállítások módosítása