Magyar politika és közélet, mi más?!

Csinn Bumm Cirkusz

Csinn Bumm Cirkusz

Lázár, Ákos, Telekom - tükröm tükröm mondd meg nékem...

2015. december 16. - Magyarulaszlo

Jánosom, Te már megint mondtál egy nagyon nagyot a nagyérdeműnek, de félek, hogy pofon lesz a vége és a fal adja a másikat ennek sem lesz az égvilágon semmiféle következménye. Egy épkézláb ellenzék persze azonnal rácsapott volna a témára, de ők éppen nem potensek, meg aztán amúgy is jön a karácsony, hát majd más megteszi helyettük ezt is. A lemondásodat követelném, meg a közéletből való távozásodat, de legyen: ezt tényleg hagyjuk meg a politikus pajtásaidnak.

Szóval szerinted az "diktatúra", ha a Telekom visszavonja a támogatói pénzeket egy magyar sztárocskától egy nem tetsző kijelentés miatt.

Kedves János, akkorát tévedsz, hogy azt már el sem lehet hinni, a helyes kifejezés tehát inkább az, hogy te itt szándékosan megtévesztesz, hamisítasz és a politikai előnyök érdekében hazudsz egy ordasat.

Először is
a diktatúra kifejezést az úgynevezett kormányokra, államokra szokás használni.

Igen, pont az olyanokra mint az, amelyikben Te mozgatod a szádat.lazar.jpg
És ennek megvan az oka. A magáncégek ugyanis nem hoznak törvényeket, nem irányítják az igazságszolgáltatást és nem látnak el közfeladatokat. Ellenben az olyan kormányokkal, mint például ez a mostani magyar, amelyiknek az lenne a feladata, hogy szolgálja a közt. De nem ezt teszi egyébként az Istenadta, hanem uralkodni kíván rajta, ellopja a pénzét, sőt megmondja, hogy mi a nők küldetése, és hogy a kisgyereknek milyen istenben kell hinnie az iskolákban. De hát ugye kedves Jánosom, neked ehhez nyilván nincsen semmi közöd.

Másodszor
A Telekom-nak van értékrendje, marketing stratégiája, ami alapján a VEZETŐI döntik el, hogy kit támogatnak.

Ellentétben Veletek kedves János, mert hiszen főnöködről, Orbán Viktorról pontosan tudjuk, hogy nem érték alapon politizál - tegnap még jó volt neki Hóman Bálint, ma már nem, egyszer liberális, egyszer juropéer ma pedig szélsőjobber - köpönyeget fordít, alakot vált és elnyeli szépen a fekete világ. Szóval ellentében Veletek, akik kizárólag hűbéri alapon osztogatjátok a mi pénzünket, a TeleKom-nak még vannak elvei és ha valaki számukra nem tetsző módon él, beszél, nyilatkozik vagy viselkedik, akkor természetesen megvonhatják tőle a támogatást. Ez nemcsak hogy a szívük joga, de a legtermésztesebb üzleti logika alapján dőlhet el. Neked pedig az a feladatod, hogy tiszteletben tartsd a TeleKom jogait. Most és mindörökké!

Tudom, hogy nem mindig gyors a felfogásod, úgyhogy mondok egy hozzád közeli, érzékletes és gyakorlatias példát: ha egy gumióvszercég reklámarca HIV fertőzött lesz, az meglehetősen rossz üzenet a célközönség felé, nyilvánvalóan új személyt kell választaniuk. Na még egyet, hogy biztos megértsd: ha egy keresztény értékeket hirdető politikai párt tagjáról kiderül, hogy csalt, lopott, hazudott és amúgy veri a feleségét, akkor azonnal kirúgják. Na, ez mellément, bocs...

Harmadszor
Felmerül a kérdés, hogy Neked ehhez mi közöd van egyáltalán.
Netán diktatúrát szeretnél építeni?

De tényleg. Nem is értem, hogy Te, közszolgaként miért szólsz bele abba, hogy egy magáncég mit támogat és mit nem! Hiszen éppen akkor szoktak diktatúrának nevezni egy államot, amikor a politikusok elkezdenek beleszólni az állampolgárok civil életébe, amikor meg akarják például mondani, hogy mit mutasson be egy kereskedelmi Tévé, miről szóljanak a hírek és kit támogassanak a vállalatok, mecénások. Márpedig Te most pontosan ezt teszed.

Ideje lenne a tükrödről letakarítani a korábbi váladékokat és belenézni de jó hosszan.
Ha pedig már megszédültél tulajdon nagyságod látványától, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

  • Olyan országot akarunk-e teremteni, ahol a kormány megmondja a civileknek, hogy mit szabad és mit nem?
  • Modern, demokratikus európai vezetővé akarok-e válni, vagy inkább kiskirályként uralkodok az istenadta nép felett?
  • Szolgálni fogom a magyarokat vagy birtokolni akarom a javaikat és a lelküket?

Sajnos pontosan tudom, hogy mit válaszoltál.

És akkor most jöhet az a váladék.

UPDATE:

A kormány utasította az állami szervezetek vezetőit, hogy bontsák fel szerződéseiket a Magyar Telekom-mal.

János, én nem találok szavakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://csinnbummcirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr788177726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2015.12.18. 09:10:52

"A magáncégek ugyanis nem hoznak törvényeket, nem irányítják az igazságszolgáltatást és nem látnak el közfeladatokat."
Nos kedves postíró, te sem igen dolgoztál még családi vállalkozásnál nagyobb cégnél. Egy ilyen méretű cég ha kifelé nem is, de cégen belül igenis hoz törvényeket, és akik ezt megsértik, az másnaptól a legjobb esetben is új kihívások elé néz. Megvan a belső igazságszolgáltatása, gyakorlatilag állam az államban.
És bizony, egy ilyen cég is működhet diktatúraként, ahol vagy megszoksz, vagy megszöksz.

"A Telekom-nak van értékrendje, marketing stratégiája, ami alapján a VEZETŐI döntik el, hogy kit támogatnak."
Ahogy a kormánynak is. És ők döntik el, kivel kötnek szerződést és kivel nem. Ahogy ez volt a múltban is, max. nem mindig verték a dolgot nagy dobra.

Conchobar 2015.12.18. 09:49:16

"A Telekom-nak van értékrendje, marketing stratégiája, ami alapján a VEZETŐI döntik el, hogy kit támogatnak" - A kutyákat csibészeltetik kormányoldalról is, meg a túloldalról is. A kutyák pedig szorgalmasan csaholnak és vicsorognak, de az mindezideig nem derült ki, hogy mi vitte rá a Telekom nevű gazdasági szereplőt, hogy a politika ingoványos talajára lépjen. Mert bizony az politika, ha valaki/valami társadalmi kérdésben (mi legyen a nők szerepe egy modernkori társadalomban, vagy mi ne legyen) megnyilatkozik, állást foglal. Több előfizetést akart, vagy ezzel akart odacsapni a riválisainak, vagy a demokrácia másfajta értelmezéséről van szó (a multinacionális cégek véleménye határozza meg, hogy mi történjen az adott országban és nem a választók véleménye) ?

orient 2015.12.18. 09:49:57

@midnight coder: remélem tisztában vagy vele hogy a cégeknek ha vannak alapelveik miért vannak.
Nem azért mert liberalisok, nácik, vagy éppen keresztények. Szimplán profitmaximalizálásból. Én éppen dolgoztam a telekomnak régebben és le sem tojták a magánvéleményemet az élet dolgaiban. ALapelveket meghatároznak valóban ami azt a célt szolgálja, hogy rendesen dolgozz, ne legyél korrupt, ne adj ki céges adatokat másoknak...stb. De hogy a nőkről, férfiakról, kormányról, ellenzékről mit gondolok pont leszarták. Arre kértek mindenkit ne beszéljenek a politikai elveikről irodában mert ez magánügy, akkor sem ha liberális akkor sem ha konzervatív...stb. Ez mind érthető szerintem. És pont a családi vállalkozások vagy kormányzati munkakörökben rugnak ki embereket politikai hovatartozás miatt (MSZP és Fidesz alatt is természetesen).

Namármost fentit figyelembevéve, ha Ákos olyan kijelentést tesz ami mondjuk az előfizetőik 50%-t rosszul érinti akkor az rohadt nagy bukás lehet profitban. Nemcsak Magyarországon hanem nemzetközileg. Ha egy versenytárs lehozza egy német lapban hírként ezt hogy Telekom egy ilyen előadót támogat az bizony ott is ügyfelek elvesztésével járhat. A céget ez érdekli nem pedig a hülye liberális-konzervativ eszmék. Lehet a cég vezetése egyett is ért személyesen otthon, privát életben azzal amit Ákos mond mert ők is emberek akiknek magánvéleménye van, de ezt ezt félreteszik a cég érdekében.

Nem tudom érted-e a különbséget? Miért is értenéd, te is csak politikai színeket meg eszméket látsz mint Lázár és nem veszed észre, hogy a politkán kívül is van élet és vélemények.

Fényforrás 2015.12.18. 09:56:29

Az viszont a cég belügye. Lehet ott dolgozni és lehet nem.
Itt viszont közbeszerzett szolgáltatásokat mondanának fel (várjuk ki a végét), amelyeknek van szerződéses kötelme, amit mindannyian fizetünk.
Egy cég belül diktatúra, igazad van. Ezért is működik jól - már, amelyik... Viszont a köz szabályait betartja - már amelyik.

Magyarulaszlo 2015.12.18. 10:03:41

@midnight coder: A saját pénzével szerintem azt tesz amit akar.

Conchobar 2015.12.18. 10:31:31

@orient: "Namármost fentit figyelembevéve, ha Ákos olyan kijelentést tesz ami mondjuk az előfizetőik 50%-t rosszul érinti akkor az rohadt nagy bukás lehet profitban." - Magad is tudhatod, hogy ez hazugság. Ha 5-10 ellenzéki demonstrációs célzattal lemondaná (ha egyáltalán eszébe jutna) az előfizetését (mert a Telekom továbbra is szponzorálja Ákost), azt nem nevezném bukásnak. Ez az egész az énekes faszinak egyetlen megnyilatkozására épül. Még abban az esetben sem biztos, hogy tömegesen mondanák fel a szerződésüket, ha ez az Ákos egész életében azt énekelte volna, és ő lenne a 'száműzzük a nőket a konyhába' nevű liga elnöke. Ha maga a Telekom nyilatkozta volna azt, amit Ákos, akkor talán bukna valamennyit

orient 2015.12.18. 10:44:15

@Conchobar: Nem erre gondoltam. X,Y cég akár más országokban lehozhat olyan "reklámot", vagy hírt, hogy a híres elismert előadóművész Magyarországon (akit mellesleg a T-Mobil szponzorál) ezt a kijelentést tette: "A nőknek nem az a dolga, hogy annyit keressenek amennyit a férfiak..." Teljesen mindegy, hogy ki van ragadva a szövegkörnyezetből, lehet nem úgy és azt értette amit mindenki belemagyaráz, ez mind teljesen lényegtelen. A hír lejön és mondjuk ez miatt sok nő (és sok férfi aki nem ért ezzel egyett) felbontogatja a szerződését. Ilyen nagyon sokszor előfordult már a móltban cégekkel, mert a verseny kemény és a versenytársak mindent megragadnak, hogy lenymják a konkorenciát. Az is lehet senki le sem szarná és 1 előfizetést sem veszíteni a Telekom, de nem hagyhat egy ilyen támadási felületet egy nemzetközi cég.

Azért írtam amit írtam mert el kell vonatkoztatni kis hazánktól mert az élet kb. 1% történik itt és a maradék 99% világ más részein, ami nem Magyarország. Tudom ezt itthon nehez látni, de teljesen függetlenül attól mit gondolok Ákos mondandójáról (mint régi vágású keresztény ember akinek egyébként nem tetszik a nagy női emancipáció...) teljesen megértem a Telekom reakcióját.

Lázárnak és politikának pedig távol kéne magát tartani a magánvéleményektől. AZ ő dolguk a kormányzás és nem, hogy értékrendet adjanak az embereknek. Ha jól tudom nem vallás egy ország vezetése (remélem egyelőre)

wolves84lb 2015.12.18. 10:50:23

@Conchobar: tehát, amikor pl a Nike szerződést bontott Armstronggal a doppingügye miatt, akkor politizáltak, mert társadalmi kérdésben (szabad-e doppingolni) volt véleményük?

Ez a baj veletek, fideszesekkel, hogy nem érzitek, van az a pont, ami után VÁLLALHATATLAN, amit a fidesz csinál.

Conchobar 2015.12.18. 10:55:56

@orient: "Az is lehet senki le sem szarná és 1 előfizetést sem veszíteni a Telekom, de nem hagyhat egy ilyen támadási felületet egy nemzetközi cég." - A Magyar Telekom az nemzetközi cég? Túl ezen, magad is azt, mondod, hogy az előfizetők annyira nem finnyásak, ezért érthetetlen, hogy miért hiszed azt, hogy a riválisok bele tudnának/akarnának kapaszkodni Ákos nyilatkozatába (hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Telekom nem a nyilatkozatai miatt szponzorálta eddig, hanem amiatt, mert Ákos Magyarországon ismert és viszonylag népszerű énekes). És azt sem hiszem, hogy ezt az Ákost csak ez az egy cég szponzorálta. A többiekkel mi van

Conchobar 2015.12.18. 11:06:03

@wolves84lb: "amikor pl a Nike szerződést bontott Armstronggal a doppingügye miatt, akkor politizáltak, mert társadalmi kérdésben (szabad-e doppingolni) volt véleményük?" - A doppingolás az nem társadalmi kérdés (hiszen a társadalomnak csak kis része érintett a versenysportban). A jogosulatlan előnyökhöz való jutás, az már társadalmi kérdés lehetne (hiszen az már érinti az egész társadalmat), csakhogy az meg úgy nem kérdés (hiszen nemigen akad olyan ember, aki nyíltan helyeselné). Úgyhogy ezt a dopping-dolgot nem lehet az Ákos-ügy mellé állítani párban

Conchobar 2015.12.18. 11:07:24

@wolves84lb: "Ez a baj veletek, fideszesekkel" - Veletek hülyékkel meg az a baj, hogy mindenkit fideszesnek véltek, aki nem fúj veletek egy követ

orient 2015.12.18. 11:17:57

@Conchobar: Magyar Telekom a Deutche Telekom leányvállalata igen és elég nagy nemzetközi cég.

HA nem lenne nemzetközi, akkor sem vállalható ez a nyilatkozat, bocs, ezt nem lehet megmagarázni. Ha cég vezetője esetleg homofób, de az egyik szponzorált tesz homofób kijelentést ugyanúgy kirúgják. Értsd meg nem a véleményük számít hanem a branding. És sajnos egy szponzorált ember az adja az arcát a céghez és hozzátartozik a brandinghez. Egy ember nem mondhat egy ilyen mondatot, hogy egy nő ne keressen annyit mint egy férfi (egyébként MTelekom és minden multi mindig kormánypárti csak megsúgom, őket az érdekli, hogy a jelenlegi vezetéssel jó viszonyt ápoljanak nem pedig, hogy ideológiákon vitatkozzanak...)

Conchobar 2015.12.18. 11:22:22

@orient: "egyébként MTelekom és minden multi mindig kormánypárti csak megsúgom, őket az érdekli, hogy a jelenlegi vezetéssel jó viszonyt ápoljanak nem pedig, hogy ideológiákon vitatkozzanak" - Más szavakkal: hiába hordasz össze hevet-havat brandingről meg buzikról, magad se tudod megmagyarázni a Telekom lépését

orient 2015.12.18. 11:27:42

@Conchobar: Na ezt most hagytam abba, értelmetlen vita. A viszontlátásra.
süti beállítások módosítása